Ennyi elég a vallásosaknak a hit érzetéhez?
Hiszek Istenben, érzem, hogy létezik, figyel...
Vallásosaknak ennyi elég Isten létezésébe vetett hithez, hogy " Ő " úgy érzi?... Nem tudhatja, de érzi...
Elég.
Ezért hit, mert hisznek benne.
Persze elég. Nem szükséges az hogy pl templomba járjál. Én azt mondom, tudom hogy létezik Isten, és nincs szükségem vallásra, hogy megmondja nekem hogy én mit csináljak.
A nagy buzgó vallásosaknak ez biztos nem elég, bár a kereszténység eleve egy nagy rakás sza*, már elnézést.
Kedves Filoszmen,
azt nem itélhetem meg hogy melyik vallásosnak, mennyi elég.Rengeteg vallás van...egyeseknek tényleg elég, az amit a vallásvezetöik mondanak. Valakinek elég, hogy a NET-en elolvas valami szöveget, azt sem kutatja milyen forrásból ered.....és hiszi, tán még harcol is érte :)
Nekem, és családomnak, barátaimnak nekünk nagyon fontos a bizonyíték, hogy Isten tényleg létezik, tényleg odafigyel....kicsoda...mi a szándéka.
Zárt elmével soha nem lesz 5 érzékszervvel nem érzékelhető dolog bizonyossá. Ehhez meg kell nyitnod az elmédet. Ha logikai úton akarod megtalálni, nem fog menni.
Van az 5 érzékszervvel megtapasztalható világ, és a mélyebb sík, amit maximum "érezni" lehet. Aki igazán megtapasztalja, annak többé nem lesz kérdés a léte, aki pedig nem tapasztalja meg, annak nem tudod bebizonyítani, mert ha nem érted meg, hogy miről szól, egészen máshol fogod keresni, a "látható" világon belül, a logika ösvényén.
A kérdező kommentje:
Ok, értem én...de mi a bizonyíték? Azt érzem, hogy...ez bizonyíték...???
-----------------
Kedves Filoszmen, a Te számodra a bizonyíték arra, hogy nem hiszel Istenben, nem hiszed hogy a világot teremtette, mivel hiszel a vélet hozta létre univerzumban, hiszel az evolúcióban.
Erröl meg kellett gyözödnöd. Úgy, hogy elöször is az alapiskolában ezt megtanultad, elhitted a tudósoknak.
Ma tovább olvasol, müvelödsz, hiszel a tudósoknak, akik azt álítják, hogy a véletlenek számtalan keveréke létrehozta az univerzumot, létrehozta a Földet az életet rajta.
Én hiszem azt hogy ahhoz hogy egy bonyolult épületet, mühöldat alkosson az ember, ahhoz bizony nagyon sokat kell gondolkodni, ismerni a természet, a fizika a matematika törvényeit, és nem véteni ellene, különben a ház összedöl, a müholdat még csak ki sem repítik, nem hogy müködne.
Nem tudom elfogadni, hogy a sokszor de sokszor bonyolultabb természet, az élet, az univerzum, a törvények benne , csak úgy magától lettek.
A múltkor néztem egy természetfilmet. Nagyon szép volt, hogy a bogarak, légyfélék hogyan veszik ki szerepüket a növények beporzásában. Némely virág haszonlít a nöstényre és a hím minden árom minden áron párosodni akar, ezzel akaratlanul beporozza a növényt.... Azt mondták a komentárban, hogy párhuzamban fejlödtek ki a növények, és a bogarak.... Mond kérlek, ezt elhinni nem kell hozzá óriási nagy hit? Ki találta ezt ki? Ott volt?
Az egyszerű hithez nyilván igen. A keresztény életvitelhez ennél több kell.
Ahhoz, hogy higgy a Hold létezésében, elég, ha látod. Ahhoz, hogy csillagász legyél, már nem feltétlenül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!