Az ateisták honnan veszik, hogy az evolúció bizonyíték Isten nem létezésére?
Az evolúció csak azt bizonyítja, hogy a zsidó Tóra hazudott, vagy legalábbis nem pont úgy történt ahogyan le lettek írva benne a dolgok.
Az evolúció, mint tudományos tény (ezt hadd ne kérdőjelezze meg már senki) csak azt bizonyítja, hogy az Ószövetség istene nem létezik.
Szerintem meg az, hogy az ószövetség istene nem létezik még egyáltalán nem zárja, ki Isten létezését.
Szerintem Isten létezik, noha az egyáltalán nem olyan mint amilyen kép él az emberek többségének a fejében róla.
Életemben nem láttam/hallottam olyat, hogy egy ateista azzal érvelne, hogy az evolúció bizonyíték Isten nem létezésére.
Ezt maximum egyes fundamentalista hívők hiszik, ezért is foglalkoznak annyit az evolúcióval - kontra oldalról persze.
Pedig sokszor találkoztam már olyan ateistákkal, akik arra a kérdésre, hogy Isten létezik-e válaszként az evolúcióval jönnek. Itt az oldalon is sokan azt hozzák fel Isten cáfolatára hogy a tudósok bebizonyították az evolúciót (szemükben ez egyenlő azzal, hogy az ateizmusnak van igaza).
Pedig ezzel csak az van bebizonyítva, hogy a Tóra istene nem létezik, de az nem, hogy egyébként létezne-e egy Isten.
Honnan veszed azt, hogy az ateisták/agnosztikusok ezt állítják?
Csupán arról szól a történet, hogy az evolúció kizárja a kezdetben történt Isteni fajteremtést. Azaz azt cáfolja csupán, hogy Isten egyszerre megteremtette az összes ma élő fajt. Az evolúció onnan kezdve vizsgálja a kérdést, hogy adott egy önreprodukcióra képes egység, és abból mi módon jöhetett létre a ma ismert flóra és fauna, no meg az ember is.
Nyilván innen, és csak innen kezdve beszélhetünk a szaporodás, változás és kiválasztódás hármasáról, ami az evolúció alapja.
Az, hogy előtte mi volt, ez a kezdeti szerveződés hogy jött létre, teljesen kívül esik az evolúció által vizsgált körnek, így akár Isten vagy az ufók is lehetnek a kezdeti állapotot létrehozók.
Éppen ezért nincs összeférhetetlenség az istenhit és az evolúció között.
Nem mondják ezt.
A Biblia szó szerinti értelmezése nem igaz, de ettől még sokféle isten létezhet.
Speciel a bibliai az pont nem... de ő sem az evolúció miatt.
"Az evolúció SOSEM fejlődést jelent. Csak alkalmazkodást a környezethez."
Kár, hogy már vagy 600 millió éve nem tudunk alkalmazkodni a rákhoz :(
"Az evolúció SOSEM fejlődést jelent"
A törzsfejlődés nem fejlődés? Egy gerinces állat nem fejlettebb, mint egy egysejtű? Akkor a fejlődés szót eléggé máshogy értelmezzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!