Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták honnan veszik,...

Az ateisták honnan veszik, hogy az evolúció bizonyíték Isten nem létezésére?

Figyelt kérdés

Az evolúció csak azt bizonyítja, hogy a zsidó Tóra hazudott, vagy legalábbis nem pont úgy történt ahogyan le lettek írva benne a dolgok.

Az evolúció, mint tudományos tény (ezt hadd ne kérdőjelezze meg már senki) csak azt bizonyítja, hogy az Ószövetség istene nem létezik.

Szerintem meg az, hogy az ószövetség istene nem létezik még egyáltalán nem zárja, ki Isten létezését.

Szerintem Isten létezik, noha az egyáltalán nem olyan mint amilyen kép él az emberek többségének a fejében róla.

2018. jan. 15. 18:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/166 Mojjo ***** válasza:
92%

Életemben nem láttam/hallottam olyat, hogy egy ateista azzal érvelne, hogy az evolúció bizonyíték Isten nem létezésére.

Ezt maximum egyes fundamentalista hívők hiszik, ezért is foglalkoznak annyit az evolúcióval - kontra oldalról persze.

2018. jan. 15. 19:48
 12/166 A kérdező kommentje:

Pedig sokszor találkoztam már olyan ateistákkal, akik arra a kérdésre, hogy Isten létezik-e válaszként az evolúcióval jönnek. Itt az oldalon is sokan azt hozzák fel Isten cáfolatára hogy a tudósok bebizonyították az evolúciót (szemükben ez egyenlő azzal, hogy az ateizmusnak van igaza).

Pedig ezzel csak az van bebizonyítva, hogy a Tóra istene nem létezik, de az nem, hogy egyébként létezne-e egy Isten.

2018. jan. 15. 19:53
 13/166 Ozmium42 ***** válasza:
89%
Figyelj, az ég világon semmi nem zárja ki Isten létezését, ha jól találod ki, mi is az az Isten, és új Istent találsz ki minden alkalommal, amikor a korábbi istenképed összeegyeztethetetlenné válik a valósággal. Ez egy ismert probléma, amit a Russel teáskannája és a láthatatlan rózsaszín egyszarvú is példáz. Semmiféle különös erőfeszítést nem igényel, hogy olyan dolgokat találj ki, amit nem lehet megcáfolni. A kihívás abban van, hogy ha állítasz valamit, akkor azt igazold is. Ezért van az, hogy a természetfeletti állítások mellől mindig a bizonyíték hiányzik, és a hívek mindig a cáfolatért verik az asztalt. Nem lesz cáfolva az evolúcióval teremtő Isten, de igazolva sincs, úgyhogy tekinthetjük fantazmagóriának.
2018. jan. 15. 19:56
 14/166 Mojjo ***** válasza:
90%
@12: Pedig elég aktív vagyok ilyen témákban (nem csak itt) és még aktívabban és több helyen figyelem ezeket a vitákat, évek óta, de 0, azaz nulla ilyen esetet láttam. Csak egyet mutass már, kérlek! Köszi!
2018. jan. 15. 20:06
 15/166 Darkmoon80 ***** válasza:
91%

Honnan veszed azt, hogy az ateisták/agnosztikusok ezt állítják?

Csupán arról szól a történet, hogy az evolúció kizárja a kezdetben történt Isteni fajteremtést. Azaz azt cáfolja csupán, hogy Isten egyszerre megteremtette az összes ma élő fajt. Az evolúció onnan kezdve vizsgálja a kérdést, hogy adott egy önreprodukcióra képes egység, és abból mi módon jöhetett létre a ma ismert flóra és fauna, no meg az ember is.

Nyilván innen, és csak innen kezdve beszélhetünk a szaporodás, változás és kiválasztódás hármasáról, ami az evolúció alapja.

Az, hogy előtte mi volt, ez a kezdeti szerveződés hogy jött létre, teljesen kívül esik az evolúció által vizsgált körnek, így akár Isten vagy az ufók is lehetnek a kezdeti állapotot létrehozók.

Éppen ezért nincs összeférhetetlenség az istenhit és az evolúció között.

2018. jan. 15. 20:43
 16/166 anonim ***** válasza:
98%
Intelligens emberek nem próbálják meg bizonyítani isten nem létét, mert egy ilyen bizonyítás nem lehetséges. (Csak olyan zárt rendszeren belül bizonyíthatod valami nem létét aminek bizonyíthatóan minden részletét ismered.)
2018. jan. 15. 21:01
 17/166 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk sosem értettem, hogy egyes keresztények hogy tudják szétválasztani az ószövetséget az újszövetségtől. Oké, tény és való, hogy jó sok légből kapott bullshit van az ószövetségben, de enélkül nincs megalapozása, de még csak eredettörténete sincs vallásotoknak.
2018. jan. 15. 22:07
 18/166 anonim ***** válasza:
28%

Nem mondják ezt.

A Biblia szó szerinti értelmezése nem igaz, de ettől még sokféle isten létezhet.

Speciel a bibliai az pont nem... de ő sem az evolúció miatt.

2018. jan. 15. 23:46
 19/166 anonim ***** válasza:
2%

"Az evolúció SOSEM fejlődést jelent. Csak alkalmazkodást a környezethez."

Kár, hogy már vagy 600 millió éve nem tudunk alkalmazkodni a rákhoz :(

2018. jan. 16. 07:55
 20/166 anonim ***** válasza:
0%

"Az evolúció SOSEM fejlődést jelent"

A törzsfejlődés nem fejlődés? Egy gerinces állat nem fejlettebb, mint egy egysejtű? Akkor a fejlődés szót eléggé máshogy értelmezzük.

2018. jan. 16. 09:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!