Mostanában sokat gondolkodom a Biblia igazságtartalmán. Szerintetek nem sántítanak ezek a dolgok?
# 101/101 Időpont ma 20:42
Értem. Köszi!
"azért is redukálja le a parancsolatot a szeretetre. Mondjuk ez se kielégítő szerintem, mert a pedofil is "szereti" a gyerekeket hiszen a szó maga is ezt jelenti, de ettől még rosszat tesz vele a gyereknek"- mondja a kérdező, 88-ban
sry A SZERETET szót ennyire szándékosan "félreérteni" már gonosz és perverz.
Akik hiteles életművet hoztak létre, azokra miért nem figyeltek??
Például Albert Schweitzer. Teológus, orgonaművész, orvos.
Néha hallani lehet még a rádióban, Bachot orgonál.
A koncertjei bevételéből rohant oda, ahol nem volt egyáltalán orvos, segített építeni a kórházat ápolt, gyógyított. Ha fogyott a pénz rohant Európába koncertezni teológiai beszédeket tartani- a begyűlt pénzzel vissza gyógyítani.
Keresztény volt. Nem tartotta mesekönyvnek az Újszövetséget, nem kötött bele az ószövetségi teremtésmítoszba, de megvalósította Krisztus követését.
Nem oktatta ki az emberiséget a marxista-leninista szánalmas vallásgyűlölő ideológiával - ugyan kit vitt ez a korcs ideológiával valami jóra az emberek iránt?
Ez lenne emberi méltóságunkhoz mért feladat: mindenkinek képességei szerint megvalósítani Krisztus követését.
"Nem oktatta ki az emberiséget a marxista-leninista szánalmas vallásgyűlölő ideológiával - ugyan kit vitt ez a korcs ideológiával"
Mosd ki a szádat, ha róla beszélsz!
Tudod, ő TÉNYLEG nagyszerű ember volt.
Nem oktatott ki senkit azzal a szánalmas vallásos propagandával SEM, amit most te próbálsz elkövetni.
Példát vehetnél róla!
" csoda ide csoda oda a folyamat lefolyásából észre kellett volna valamit venni az ott lévőknek, de a Biblia nem részletezi."
A földről nézve az emberek csak annyit láthattak, hogy Jézus egy kosárból mindig elővesz egy kenyeret és megtöri, amit szétosztanak a földön ülők között a tanitványok.
Csak akkor fogták fel, hogy mekkora csoda történt amikor mindenki kapott kaját és jól lakott.
Ján 6:14 Az emberek azért látva a jelt, amelyet Jézus tőn, mondának: Bizonnyal ez ama próféta, aki eljövendő vala a világra.
A csoda célja mindig a hitben való épités, és itt jelen esetben kijelentés Krisztusról.
Az evangéliumok és a bibliai csodák azért irattak le, hogy higgyjük, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, és ez a hit által örök életünk legyen.
Jézusnak is hitet kellett gyakorolnia ennél a csodánál (is), ezért feltételezem, hogy a kosarat úgy tartahatták a tanítványok, hogy még Jézus sem látta hogy van-e kenyér benne, hanem csak hitte, hogy amikor odanyúl a következő kenyérért akkor lesz ott az előző helyén megint egy. (a hit a reménylett dolgok valósága és a nem látott dolgokról való meggyőződés)
A kenyér és hal szaporitás lényegében teremtő csoda. Krisztus isteni természetéről egy olyan kijelentés, hogy azokat amelyek nincsnek, elő tudja szólitani mint meglévőket. Ábrahám is azért igazult meg, mert ilyen Istenben hitt.
"Van ak látja van aki nem, van aki akarja látni és van aki nem, van aki meglátja van aki nem, Én már szeretném fizikailag is meglátni a megváltómat hogy megölelhessem és megköszönjem személyesen hogy a halálával fizetett azért hogy én élhessek."
Üdv! Ezt már most is megköszönheted a cselekedeteiddel. Hidd el, Neki ez a legnagyobb köszönet, ha törődünk a rászorulókkal, a szegény, nélkülöző testvérekkel
"inkább a 89. válaszra válaszolj. Fura hogy eddig mind a kettőtök bukta a vitát. te is és a 44%os személyeskedő kretén is."
Mit is írtál a személyeskedésről?:)))
Örülök, hogy izgultok a vallási rovatokban, remélem néhányotok észhez tér és megtér. ennyit megér, hogy személyeskedj velem:)
Amúgy nem buktuk a vitát, mindig én kerekedtem felül. Lassan meg is unjátok a troll kérdések kiírását:)
Ha nektek a vita=személyeskedés, akkor valóban ynertetek
"Amúgy nem buktuk a vitát, mindig én kerekedtem felül."
Hoznál legalább EGYETLEN példát???????????????????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!