Van olyan vallás amelyiknek a teremtéstörténete nem mond ellent a tudományos felfedezéseknek?
@140
Neked miért jó, hogy ugyanazt leírod egymás utáni 20 posztban? Várod, hogy egyszer csak mást fogok válaszolni? Vagy mi a motivációd?
"Éppen kérni akartam. Lássuk."
Ismét csak hivatkozni tudok az elmúlt másfél évre. Keresd vissza. Gondolod, hogy minden új reges izguló foteltudós ateistával újra lejátszom a kilométer hosszú vitákat? Tévedsz. Erre jó a GYAK, vissza lehet mindent keresni, ráadásul a szabályzatban is benne van, hogy mielőtt kérdezel, keress, hátha már ki volt vesézve.
Mivel ezeket leírtam már sokszor, a szabályzatot pedig a regisztrációddal elfogadtad, így kérdezném: melyik része érthető nehezen a számodra? Mert úgy látom, komoly gondok vannak
- A logika pofon egyszerű...és cáfolhatatlan :
Zsidók 3:4 " Mert minden háznak van építője, aki pedig mindent elkészített, az Isten az. "
- Mivel mai napig sem tudtak sem a holt anyagból...sem az Élő anyagból olyan példát mutatni ,a Természet ben....hogy valami "Ok"-nélkül keletkezzen-" magától-
véletlenek útján "?
-Ezért amíg ilyet senki sem tud felmutatni ,addig az Ős-Ok....mint eredeztető....vagyis...Isten-van érvényben...akiből van az anyag.- Amíg ezt Természet Tudományos tényekkel,és lemodelezéssel nem lehet cáfolni...addig az Isten mint Teremtő -Eredeztető -van érvényben.
-Hiába bántja ez egyesek fülét...a Millió évekre hivatkozni...alaptalan....mert "Okozat" -csak "Okból" keletkezhet...semmiképpen sem magától.
-Ha annyira a megfigyelhető Tényekhez ragaszkodik a Materializmus...akkor tessék fogadja el a megfigyelések által létező Tényeket....!
-De nem fogja sohasem elfogadni....mert ahoz túl büszke.
-Ezekről az emberekről ír Pál a Rómabeliekhez írt levelében,teljesen helytálló ma is :
Róma1:20
" Mert az ő láthatatlan+ tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva,+ mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők,+ igen, az ő örök hatalma+ és istensége+, úgyhogy nincs mentség számukra"
Louis Pasteur mikrobiológus (1822-1895):
„Élő csak élőből keletkezhet.”
Azóta sem sikerült cáfolni
"Emlékszik még valaki az eredeti kérdésre...? :) "
:DD
"A "Teremtés a semmiből"-t semmilyen tudományos felfedezés nem fogja bizonyítani...soha! "
A keresztények szerint nem a semmiből, hanem Isten a saját szellemi teljességéből hozta létre a fizikai világot. Ezt a szellemi produkciót a fizikai világot vizsgáló természettudomány tényleg soha nem fogja tudni bizonyítani (bár a kvantumfizika még lehet, hogy bevillant valamit), de ettől még a keresztény hatnapos teremtés nem mond ellent a tudományos felfedezéseknek.
"Én nem megyek bele ebbe a vitába!"
Nem feltétlen akartam vitatkozni. Tekintsd úgy, hogy leírtam a véleményem a válaszod tükrében
"Olvasd el figyelmesen a válaszom! "
Elolvastam, és adekvát válaszoltam. Mi a bajod az én válaszommal?
"Ha unatkozol a munkahelyeden, akkor játssz mással...:)"
:D
Azt csak a 73%-ossal és társaival teszem. Te értelmesen szóltál hozzá, szerintem nem olyan stílusban válaszoltam, mint nekik. Kár, hogy támadásnak vetted a válaszom, pedig nem az
"Louis Pasteur mikrobiológus (1822-1895):
„Élő csak élőből keletkezhet.”
Azóta sem sikerült cáfolni"
Miért kéne cáfolni? Pasteur kísérletesen megdöntötte az ősnemzés elvét, és erre vonatkozott a megállapítása.
Az abiogenesist sosem vizsgálta, a kísérlete is egész más körülményekre épült, így nem is vonatkoztatható arra a fent említett kijelentés.
Ha vitázni szeretnél, nézz utána pontosan az adatoknak amiket felhozol, mert ilyen válaszokkal csupán a hozzá nem értésed bizonyítod a természettudományok témakörében.
"Az abiogenesist sosem vizsgálta, a kísérlete is egész más körülményekre épült, így nem is vonatkoztatható arra a fent említett kijelentés."
Szerintem te nézz utána a dolgoknak, mert most óriási baromságot mondtál. Pasteur pont az abiogenezist próbálta bemutatni, de nem sikerült. Pasteur az abiogenezist döntötte meg. Tudod egyáltalán, hogy mit jelent, vagy csak a fotelből fröcsögsz?:) Segítek:
"Az abiogenezis az élet kialakulásának élettelen anyagokból történő, spontán folyamata."
tudod egyáltalán, hogy mi volt Pasteur kísérlete? Gondolom nem, különben nem írtál volna ekkora marhaságot:)
"Ha vitázni szeretnél, nézz utána pontosan az adatoknak amiket felhozol, mert ilyen válaszokkal csupán a hozzá nem értésed bizonyítod a természettudományok témakörében."
Akkor ezt vehetjük úgy, hogy magadnak írtad emlékeztetőként. Én elvagyok a természettudományos szakirányú diplomámmal, tehát sokkal jobban értek ezekhez a dolgokhoz.
"Miért kéne cáfolni?"
Válaszolok erre is, bár érdekes a kérdés. Azért kellene cáfolni, hogy az abiogenezis ne csak egy meseszerű vágyálom legyen. Tehát ma is kimondhatjuk, hogy a földön lévő élet egy másik élőből keletkezett. Ez pedig Isten
"Pasteur pont az abiogenezist próbálta bemutatni, de nem sikerült. "
Javaslom olvass utána Pasteur munkásságának! Mint említettem, a spontán ősnemzést cáfolta meg 1861-ben. Az abiogenesis elmélete éppen ez után született, minthogy az ősnemzés megdőlt, a tudósok elkezdtek foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy akkor vajon hogy jött létre az élet.
Huxley közel 10 évvel írt először az abiogebezisről. Pasteur aligha tudott volna egyáltalán foglalkozni vele, nemhogy cáfolni, hacsak nem időutazó volt.
A valóságban Pasteur munkássága éppen az alapot teremtette meg az abiogenezisről szóló kutatásokhoz.
Csak újfent ajánlani tudom, tájékozódj az érintett témában mielőtt vitába próbálsz szálni valakivel, mert így csak a saját hiteled rombolod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!