A Pápa földönkívüliekről tett kijelentéseit hogyan fogadják a hívők?
#1 Sajnos sok helyen lehet és még több marhaságot.
A vatikáni obszervatórium csillagásza mondta, hogy létezhet intelligens földönkívüli élet. Ferenc pápa pedig, gondolom egy kérdésre olyan választ adott (nem pontosan idézem): ha eljönne ide egy, és meg akarna keresztelkedni, akkor ki ő, hogy ne engedje.
De ezzel alapvetően semmi baj nincs. Se a csillagász, se a pápa kijelentésével. Akár létezhet is földönkívüli élet (erre statisztika alapján elég jó esély van), ez nem befolyásolná a keresztény hitet.
Szerintem semmi újdonságot nem mondott még a pápa ebben a témában.
Évekkel ezelőtt a plébánosunkat kérdeztük, hogy mi az Egyház véleménye a földönkívüliekről. Ő mondta, hogy ha létezik ilyen, akkor annyi biztos, hogy az ő teremtőjük is az Isten és ha értelmes lények, akkor az ő megváltójuk is Jézus Krisztus.
"A Pápa földönkívüliekről tett kijelentéseit hogyan fogadják a hívők?"
Sehogy. Korábban volt a lapos Föld, a geocentrikus világkép, a törzsfejlődés, most pedig az UFO-k. Mindig tévednek
Sziasztok!
Bocsánat, de a Biblia 3500 éve állítja: Emberek, van élet a földön kívül!!!! ; ergó vannak földönkívüliek is.
Én azon csodálkozom miért nem veszik figyelembe azok ezt a tényt, akik a földönkívüli életet kutatják??
Csak a Bibliát kellene hittel elolvasni, és egyből rá tudna jönni: Jé, van a földön kívül élet!!!
Áldott napot!
"Bocsánat, de a Biblia 3500 éve állítja: Emberek, van élet a földön kívül!!!! ; ergó vannak földönkívüliek is. "
Könyörgöm, valaki mutassa meg azt a részt, ahol a Biblia írja, hogy a fizikai világban máshol is vannak élőlények
"Én azon csodálkozom miért nem veszik figyelembe azok ezt a tényt, akik a földönkívüli életet kutatják??
Csak a Bibliát kellene hittel elolvasni, és egyből rá tudna jönni: Jé, van a földön kívül élet!!! "
Már értem:( Troll vagy
A menny nem a Földön van.
Bár Istent nem mondom Földön kívülinek, mert mindenhol jelenlévő. Tehát itt is.
Viszont Isten angyalai ők már azok. Persze vannak a Földön is jelen, hiszen az őrangyalok vigyáznak az emberre, de a nagyrészük nem itt található.
Itt a Föld teremtéséről beszél amikor még nem voltak megteremtve az emberek. És ezek akikről beszél örvedtek a Föld teremtésének.
Jób:4
"Hol voltál, amikor a föld alapjait megvetettem?
Jelentsd meg nekem, ha tudsz okosat! 5Ki határozta meg méreteit? Hisz tudod!
Ki vont azon mérőzsinórt? 6Mibe bocsátották alapzatát,
és ki tette le a sarkkövét, 7miközben együttesen dicsértek engem a hajnali csillagok,
és ujjongtak az Isten fiai mindnyájan?"
A magam részéről már alig várom, hogy megismerjem őket.
És mivel csak az ember bukott el (Sátán és angyalain kívül) így csak nekünk van szükségünk megváltásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!