Kedves ateisták! Ti mért éreztek kényszert arra, hogy a vallási témákat érintő kérdésekbe gúnyosan beleszóljatok?
Miért kell provokálni, veszekedni, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik ember hitét?
Mi értelme annak, hogy mindenbe beleszóltok, a Bibliát lemesekönyvezitek, a hívő embereket meg lehülyézitek?
Tisztelet a kivételnek, tudom, hogy vannak rendes, kultúrált ateisták is az oldalon.
#67, köszönöm az őszinte válaszod. :) Igazából elég téves elképzelés rólunk, hívőkről, hogy elvetünk minden tudományt, és csak a vallás érdekel minket. :)
#69, bevallom, régebben én is használtam arra az oldalt, hogy odamondogassak a jehovistáknak, de aztán meguntam.
Vidiripi
"Létezhet sok 100000 isten, Russel teáskannája, Hókuszpók és a csillámpóni is. De azért talán ne várd el mindenkitől, hogy nekik hódoljon. Ráadásul melyiknek?"
Talán kezd azzal ami a környezetedben megtalálható. Szerintem teljesen logikus. Ha a csillámpóni az akkor kezd azzal vizsgáld meg! De egyáltalán végeztél KOMOLY kutatást ebben a témában? Mert ha nem akkor kissé abszurd a kérdésed. Vagy arra vársz hogy valaki mondja meg neked a tutit?
Ha meg egyáltalán nem is érdekel akkor illogikus az hogy időt töltesz olyasmivel ami nem is érdekel.
"Az emberiség már elég sok módszert kitalált arra, hogy olyat figyeljen meg, amit amúgy nem láthat. Elhiheted, hogy a tudósok már 1000-szer annyit láttak, mint te, vagy akár a denevér."
Na! Elhiheted? Kell hozzá a hit? Érdekes. Te elhiszed azt hogy a tudósok között is vannak hívő emberek? És olyanok is lesznek hívők akik nem tudósok de főiskolát vagy egyetemet végeztek?
A kérdés az hogy ők akkor vajon mit láthattak vagy tapasztalhattak?
"Mindenesetre istent NEM fogunk látni, és te SEM látod. Sehogy sem."
Igen ez így van. De ez le is van írva a Bibliában hogy élő ember nem láthatja Istent. De nem is látni kell hanem hinni.
"Létezhet, de akkor ő sem lát minket. Ugyanis akkor mi is látnánk őt!"
Csak az létezhet amit látunk?
Kedves Vidiripi!
Úgy látom, hogy te egy elég nagy vallásos hívő ember lehetsz.
Te mindent a bibliára vezetsz vissza. A biblia csak egy eszköz. Ha a bibliára hivatkozol, akkor valójában nincs is saját véleményed.
A tömegpusztító fegyverek miért is kellenek?
Ha jól tudom most is ott megy háború, ahol a vallás az úr.
Pont ezek elől kell megvédeni magunkat. pl.szeptember 11
A vallásnak igen van egyfajta közösségépítő jellege, de a gyerekeket máshogy is lehetne nevelni. Nem a mítoszokat mesélni nekik, hanem kommunikációt, etikát, filozófiát stb tanítani nekik.
Azért, hogy tisztán lássák a világot és ne a vallás vezesse őket egész életükben.
A jövő nem a vallásban rejlik.
Ilyen erővel a vallást is lehet fanatizmusnak nevezni..
Ellentétben a szabadgondolkodókkal szemben.
Vidiripi
"Úgy látom, hogy te egy elég nagy vallásos hívő ember lehetsz."
Ha te mondod. :)
"A biblia csak egy eszköz. Ha a bibliára hivatkozol, akkor valójában nincs is saját véleményed."
Te meg a tudományra hivatkozol. Akkor neked sincsen saját véleményed?
"A tömegpusztító fegyverek miért is kellenek?
Ha jól tudom most is ott megy háború, ahol a vallás az úr.
Pont ezek elől kell megvédeni magunkat. pl.szeptember 11"
Te hogyan látod miért kellenek a tömegpusztító fegyverek?
Megjegyzem hogy semmit nem értek ezek a fegyverek, akkor is léteztek ezek a fegyverek és még is megtörtént 9/11!
A vallás az úr? A világháborúk idején is az volt? Vagy a Balkáni háború idején is az volt? Esetleg Ruandában? Te tényleg azt hiszed hogy az a háború a vallásról szól?
"A vallásnak igen van egyfajta közösségépítő jellege, de a gyerekeket máshogy is lehetne nevelni."
Akkor miért nem nevelik őket máshogy? Mert épp erre hívtam fel a figyelmedet hogy nem nevelik őket! Míg a hívő szülők nem csak mítoszokat mondanak a gyermekeiknek hanem nevelik is őket a hívő életre.
"Nem a mítoszokat mesélni nekik, hanem kommunikációt, etikát, filozófiát stb tanítani nekik.
Azért, hogy tisztán lássák a világot és ne a vallás vezesse őket egész életükben.
A jövő nem a vallásban rejlik."
Akkor te tanár leszel és ezt fogod nekik tanítani? Sok sikert remélem hogy odafigyelnek majd rád és nem lesz nekik fontosabb más dolog.
A hívők ilyesmiket tanítanak a gyermekeiknek. És még valamit tanítanak nekik empátiát!
Abban egyetértek hogy a jövő nem a vallásban rejlik. A jövő abban rejlek hogy mi határozza meg az ember gondolkodás módját egy hívő élet vagy egy vallásos élet. Mert a kettő között nagy különbségek vannak de csak azt tudja aki ezt részleteiben vizsgálja meg.
Kedves Vidiripi!
Úgy látom, hogy nekünk lesz még miről beszélni..
De majd legközelebb, minden jót!
Vidiripi
"Úgy látom, hogy nekünk lesz még miről beszélni.."
Ha te mondod! :)
Én meg azt hogy mindennek megvan a maga ideje. :)
Másik 69-es vagyok, nem aki eddig írt ugyanennyi %-al.
Részemről egyáltalán nem szokott érdekelni ki miben hisz, csak ne akarjanak semmit rám beszélni.
Ha bárkivel beszélgetek, és véletlen előkerül vallási téma általában mikor mielőtt még jobban belemerülnénk meg szoktam említeni, hogy mi az álláspontom a témával kapcsolatban, és így kezelje amit mondok.
Néha egész kellemes beszélgetések szoktak kisülni így, elmondjuk egymásnak a véleményünket, nem veszekedve, csak szimpla beszélgetésképp. Ebből valahogy még sosem volt baj.
Az ha valaki bármelyik oldalról támadóan lép fel egy olyan dolog, hogy ahhoz, hogy " célt " érjen egy olyan célpont is kell aki hasonló stílusban vitába szállna... ebből szoktak itt is kisülni érdekes dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!