Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták! Ti mért...

Kedves ateisták! Ti mért éreztek kényszert arra, hogy a vallási témákat érintő kérdésekbe gúnyosan beleszóljatok?

Figyelt kérdés

Miért kell provokálni, veszekedni, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik ember hitét?

Mi értelme annak, hogy mindenbe beleszóltok, a Bibliát lemesekönyvezitek, a hívő embereket meg lehülyézitek?

Tisztelet a kivételnek, tudom, hogy vannak rendes, kultúrált ateisták is az oldalon.

2017. jún. 3. 19:10
 181/187 anonim ***** válasza:
21%
Én személyesen azért,mert egy tökéletesen bizonyítatlan,az általam látott világ működésével ellentétes,ellenőrizhetetlen dolgokat állító vallás(ok) ismét kötelezőek lesznek (próbálják bevezetni).Csak most a gyerekek a célpontok ismét.Intellektuálisan,érzelmileg a legkiszolgáltatotabb korosztály.Az a gond,ha elég korán kezdik darálni a fülükbe a hülllyeséget akkor,később a tények ellenére se fognak könnyen józanul gondolkodni a beidomított témákkal kapcsolatban.Egy így felnövő társadalmat úgy ijesztgetnek,ahogy akarnak és azt fogják tenni,amire a félelmük által rávezetik őket.
2017. jún. 14. 21:28
 182/187 anonim ***** válasza:
18%
#181 A vallás oktatásba való beleszövése kifejezetten hasznos ateista szemszögből, mert a világon semmi nem tudja úgy megutáltatni egy gyerekkel egy életre a vallást, mint a kötelező hittanóra. Már csak az kéne, hogy az oktatás színvonalát emeljék, és akkor egész ígéretes lesz a következő generáció...
2017. jún. 14. 21:35
 183/187 A kérdező kommentje:

#181, te miről beszélsz??

A hittanóra nem kötelező, lehet erkölcstant is választani.

2017. jún. 14. 21:43
 184/187 anonim ***** válasza:
45%

# 182

Hát nem tudom... Én mondjuk az itteni állapotokról nem tudok sokat mondani, de anno Olaszországban jártam iskolába, volt hittan, és én nagyon élveztem. Persze, gondolom, iskolája válogatja, meg az egyes embertől is függ...

185/187 anonim ***** válasza:
65%

"A hittanóra nem kötelező, lehet erkölcstant is választani."

Ami jelenleg, ha jól tudom, kb. hittant jelent...

186/187 anonim ***** válasza:
62%

180-as

Figyelj, nem bántottam meg senkit, talán nézz utána az internet etikettnek.

Aki ezeket nem ismeri minek szólal meg, vagy egyáltalán minek jön ide.

Szóval tudod, hogy okos vagyok.. oké

Nem úgy mint egyesek, akik elhiszik a Bibliát.

Mert egy ilyen értelmetlenségre nem lehet alapozni.

Olyan dolog ez mint amikor építünk egy házat és az alapokat csak oda képzeljük, nem lehet rá falat húzni meg semmit ameddig valóban meg nem csináljuk az alapot.

Ilyen a Biblia is, csak egy ábrándozás, képzelődés.

Erre nem lehet építeni ez életet..

Tehát kérdező, ezért érzünk kényszert arra, hogy a ti mesevilágotokba beledumáljunk..

Egy ilyen agyszüleményt, mint a ti hitetek, nem lehet tiszteletben tartani.

2017. jún. 17. 14:13
 187/187 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, én egy nem kedves ateista vagyok! De az a lényeg, hogy a vallás az ostobaság, a másik hitét nem lehet tiszteletben tartani, mert a Biblia az nem más mint egy mesekönyv. És én kényszert érzek arra, hogy az ilyen kérdésekbe gúnyosan beleszóljak, mert máshogy nem lehet.

A hívő embereket én nem hülyézem le (pedig mind az), és ha vannak rendes kulturált ateisták ők is ugyanúgy hülyének fognak nézni, mint én. Csak nem fogják a szemedbe megmondani.

2018. máj. 17. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!