Kedves ateisták! Ti mért éreztek kényszert arra, hogy a vallási témákat érintő kérdésekbe gúnyosan beleszóljatok?
Miért kell provokálni, veszekedni, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik ember hitét?
Mi értelme annak, hogy mindenbe beleszóltok, a Bibliát lemesekönyvezitek, a hívő embereket meg lehülyézitek?
Tisztelet a kivételnek, tudom, hogy vannak rendes, kultúrált ateisták is az oldalon.
Kedves kérdező!
"Úrnak egy nap annyi, mint a földön ezer év... vagy több millió."
Ez jó, hahaha
Ezt honnan szedted? Melyik mítoszból?
A nap fogalom az mi szerinted?
Az csak a földön van, az emberek használják időmérésre, meg h reggel fölkelnek este lefeküdnek..
Hogy jön ide Isten, ha az egész világ teremtője, ő az egész világon ott van.. Szerintetek.
A világegyetemben a nap fogalom nem létezik.
Isten engem úgy segéljen, Ámen.
Vidiripi
"Mivel több? Talán Isten benne rejtőzik, vagy szent, vagy mi? Mivel több mint egy másik könyv?"
Átvitt értelemben igen, Isten benne rejtőzik. És ezt úgy érted ahogyan akarod rád van bízva.
Kiragadhatok részletek belőle de a tapasztalatom azt mutatja hogy teljesen felesleges. Neked is adott a lehetőség hogy olvasd és megtudd mivel több. De a kérdés az hogy megteszed. erősen kétséges hogy megfogod tenni. Szóval nem tudom van e értelme.
Érdekes módon ebben a mítosz gyűjteményben olyan utasítások is vannak amelyek az állatok védelmével foglalkozik. Nem szokatlan ez egy mítosz gyűjteménytől ahogyan te nevezed?
"Fogalmam sincs, hogy kik írták, vagy mikor írták, nem is érdekel. De azt tudom, hogy nem ma nem tegnap és nem is 10-20 éve."
Ha nem érdekel akkor miért foglalkozol vele? Teljesen érthetetlen. Én nem pazarlom az időmet olyan dolgokra amik nem érdekelnek. Értelem szerűen azért mert más általam hasznos és kedvelt dolgokra fordítom az időmet.
Megjegyzem az általános műveltséghez hozzá tartozik mivel még az iskolai tananyagban is benne van a Biblia. Természetesen nem úgy hogy azt kell olvasni. De néhány alapvető információt azért tanulnak róla az iskolában is.
"Szerinted akik írták, még anno az őskorban, azok az értelmes emberek, mit tudtak még a világról?"
A mai értelmes emberek azok mit tudnak a világról? Meg kik az értelmes emberek? Mert ugye neked fogalmad sincs kik írták a Bibliát.
"Leírták amit a kis beszűkült agyukkal feltételeztek."
Nem!
"Nektek a Biblia a minden, ez vezet félre titeket, a biblia nem más mint egy szöveggyűjtemény. tele mítoszokkal, mesékkel.."
Ami tényleg félrevezeti az embereket az a média.
"Ez a baj, hogy sok buta Istenben keresi a választ a dolgokra, de majd mikor a tudomány választ ad dolgokra, nem lesz Istennek ilyen vonzereje."
Lak Tibor a NASA nyugalmazott rakétamérnöke aki részt vett az Apolló programban. Hívő ember aki bizony tényleg ott volt a tudomány "szívében" és még is hívő lett. Hogy csak egyet említsek de van több is. Meg azok a fiatalok akik az egyetemen lesznek hívő emberek mérnök, orvos, tanár, informatikus, stb.
Persze ők is buták ugye?
Te vagy a buta mert nem vagy képes olyan elemi dolgot felfogni hogy nem minden a fizika az embernek van lelke és azt te nem tudod kitörölni semmiféle tudománnyal. Az hogy neked nincs szükséged lelki dolgokra az nem jelenti azt hogy másnak sincs rá. És lesznek is sokkal de sokkal több olyan ember van aki szüksége van a lelki és szellemi dolgokra mint neked. S ez ellen nem tud tenni senki semmit. Ez egy természetes dolog ami lehet hogy a DNS-ben van, ezt nem tudom. De hogy benne van az emberben az biztos. Mert ha nem lenne benne akkor már réges-régen eltűnt volna de nem ez a helyzet. Az ember mindig is keresett és keresni is fog amíg ezen a világon van. És ők vannak többségben. Sokan nem is tudják hogy mit is keresnek.
"A pszichológiát meg ne keverd a vallással, távol áll egymástól."
Nem áll távol. Kérdezd csak meg Mojjo!
Kérdező!
"...az evolúció és a hit is tökéletesen megfér egymás mellett."
Az evo szerint az ember kialakult. A hit szerint Isten teremtette.
Ez nem fér össze.
"A bibliai teremtéstörténet nem szószerint értendő, és az Úrnak egy nap annyi, mint a földön ezer év... vagy több millió."
Te nem szó szerint érted ezt elfogadom. De van olyan aki viszont nem így van vele. Mivel Isten teremtette az Univerzumot és így az időt is ő teremtette így azt is irányítja és nem a hatása alatt van.
Kedves vidiripi!
"Ha nem érdekel akkor miért foglalkozol vele? Teljesen érthetetlen. Én nem pazarlom az időmet olyan dolgokra amik nem érdekelnek."
Képzeld hogy egyáltalán nem érdekel és nem is foglalkozok a Bibliával. Az általános műveltség a biblia olvasásával ér véget, de hogy te mit olvasol az a te dolgod. Te emlegetted itt a Bibliát és nem én.
Ti a Biblia fogságában éltek, nincs szabad életetek, úgy is lehet mondani, hogy a Biblia elveszi a szabadságotokat.
"A mai értelmes emberek azok mit tudnak a világról? Meg kik az értelmes emberek?"
Mit tudnak? Hawking, Einstein ezek se tudnak semmit?
Vagy ott volt Galilei.
Tudnék még mondani értelmes embereket, mert rengeteg van.
"Ami tényleg félrevezeti az embereket az a média."
Az részben igaz
"Te vagy a buta mert nem vagy képes olyan elemi dolgot felfogni hogy nem minden a fizika az embernek van lelke és azt te nem tudod kitörölni semmiféle tudománnyal."
Az embernek van lelke? Honnan tudod?
Ti amit nem tudtok, arra Istenben keresitek a választ, és itt véget is ér számotokra a tudás. Persze van lelke az embernek, addig amíg él. És utána mi van?
Ugyanaz mint azelőtt h megszülettél, a nagy semmi.
Vagy te a lélekvándorlásban hiszel?
Mondjuk kutyakoromban még én se hittem, de most h itt vagyok emberként, elgondolkodtató.
@93:
Vidiripi!
"Nem áll távol. Kérdezd csak meg Mojjo!"
Már miért én? Észrevetted, hogy nem tőlem idéztél? Engem jelenleg nem igazán érdekel a pszichológia, meg a vallások kapcsolata, szóval kérdezze az, akit ez lázba hoz, én passzolom.
Vidiripi, itt vagy?
Hova bújál? mostmár rájöttem, hogy te vagy Isten. Kibújtál a Bibliádból.
Ezért szeretnék meggyónni neked.
Éltem az életemet szabadon nem hallgattam rád Istenem, kérlek bocsáss meg nekem, nem tudhattam h valóban létezel. Mostantól az egész életemet neked szentelem, egész nap a Bibliát fogom olvasni, de ha nem akkor is imádkozni fogok, vagy a templomban leszek.
Kérlek bocsáss meg hogy eddig szabadon éltem azt csináltam amit akarok, és szabadon alkottam véleményt mindenről.
De nem is beszélek tovább hanem rohanok veszek egy Bibliát, de útközben még elmondok 10 mi "atyánkot", és annyi "üdvözlégymáriát" amennyi az időbe belefér.
Teljes szívemből szánom és bánom minden bűnömet, mert azokkal az én jó Istenemet megbántottam. Erősen fogadom, hogy Isten segítségével a jóra törekszem, és a bűnöket kerülöm. Ámen.
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
kedves kérdező
97-es vagyok, szerintem nem te neked mondtam amit mondtam. Ugye?
Én vidiripivel diskurálok, nem te veked.
Szerintem téged nem bántottalak meg semmivel.
Azt mondod h tiszteletben tartod a másik véleményét, hát látom..
Ez az én véleményem, a te véleményed meg az, hogy csak neked van véleményed és akinek tetszik az elfogadod, akinek nem azt meg kritizálod.
És ez a te hibád hogy nem bírod a kritikát.
Ha visszatérünk az eredeti kérdésedre akkor hogy "gúnyosan beleszóljatok"
talán mert máshogy nem lehet.
Szóval te akkor tiszteletben tartod az én véleményemet?
Nem az a lényeg, hogy kit bántasz vele, hanem az, hogy lekezelő vagy. És igen, én tiszteletben tartom más hitét. Tiszteletben tartom azt, hogy te ateista vagy. Tiszteletben tartom az oldalra írkálo más ateisták gondolkodásmódját is, és akik képesek voltak kultúráltan kifejezni a véleményüket, fel is pontoztam őket, még ha nem is értek vele egyet. És én bírom a kritikát, az arrogáns, bunkó stílust nem bírom, meg azt, ha valakinek felsőbbrendűségi komplexusa van. :)
Szép napot neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!