Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták! Ti mért...

Kedves ateisták! Ti mért éreztek kényszert arra, hogy a vallási témákat érintő kérdésekbe gúnyosan beleszóljatok?

Figyelt kérdés

Miért kell provokálni, veszekedni, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik ember hitét?

Mi értelme annak, hogy mindenbe beleszóltok, a Bibliát lemesekönyvezitek, a hívő embereket meg lehülyézitek?

Tisztelet a kivételnek, tudom, hogy vannak rendes, kultúrált ateisták is az oldalon.

2017. jún. 3. 19:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/187 anonim ***** válasza:
68%

Ha pontosabban akarom kifejezni, a vallásos hit az, ami racionális érvekkel sem megváltoztatható.

A többi hitként aposztrofált dolog számomra eddig nem hitként szerepelt, de rendben, legyen hit, csakhogy egy téves vélemény könnyen, a téves meggyőződés talán nehezebben, de racionális érvekkel megváltoztatható és a többi hitnek nevezet beállítottság is, mint pl.: a babona, a felvilágosítás hatására elmúlhat, ellentétben a vallásos hittel.

Lényegében ez pusztán terminológia kérdése, a 'hit' szó kiterjesztése a téves véleményre például, de ha én egyszerűen ragaszkodom a téves vélemény meghatározáshoz, akkor az nem hit, ennyi az egész, de értelemszerűen is jobb az én definícióm, amely szerint a hit az, amely racionális érveket sem vesz figyelembe.

De egye fene, legyen a téves vélemény is hit, nem akarok kukacoskodni, belátom a tévedésem, ami nem volt túl nagy, csak annyi, hogy amit eddig hitként írtam, azon a vallásos hitet értettem.

2017. jún. 5. 08:10
 52/187 Mojjo ***** válasza:
28%

"Nem jó a hívők és a nem hívők szétválasztására"

Nem figyelsz. Nem elakadtam, hanem simán nem érdekel ez a vonulat. Nem tartozik a vitához. És ezt írtam már. Egy szimpla szó szimpla jelentését boncolgatjuk, és tök irreleváns, hogy milyen terminológia és miért lenne hasznosabb helyette.

Sors: értem, ez erkölcs szerint alakul. Így tiszta sor, köszi!

2017. jún. 5. 11:57
 53/187 Mojjo ***** válasza:
11%

@49:

"és talán nem is igaz minden esetben"

Huhh, de nehéz volt ide eljutni :) De örülök, hogy megérkeztünk.

Hit: amiről a te esetedben beszéltem, természetesen nem vallásos hit, amit külön jeleztem is.

"A 68% mint értékelés nem pontos de a lekezelés sem feltétlenül célszerű, mert többnyire én csak a valláskritika rovatban fejtek ki véleményt, ami a vallásosak szemében nem mindig pozitív és ezt jelzik is"

Tegnap még 68%-os voltál. Amúgy semmiféle lekezelés nincs ebben, csupán nem tudtam máshogy hivatkozni rád. Tudod, ha még egy anonim nicknevet sem mersz felvállalni, akkor nehezebb ügy ez a beszélgetőtársaidnak.

2017. jún. 5. 12:02
 54/187 anonim ***** válasza:
11%

"Huhh, de nehéz volt ide eljutni :) De örülök, hogy megérkeztünk. "

Nem vagyok benne bizonyos, mert még nem döntöttem el, mit is jelent az valójában, hogy jellemző.

Ha az ateistákra a racionalitás jellemző, ez nagyjából fedi az én véleményemet, csak éppen nem vagyok teljesen biztos abban, hogy elegendő e ez számodra, továbbá bevallom, számomra is. Szerinted?

"Amúgy semmiféle lekezelés nincs ebben, csupán nem tudtam máshogy hivatkozni rád. Tudod, ha még egy anonim nicknevet sem mersz felvállalni, akkor nehezebb ügy ez a beszélgetőtársaidnak."

Akkor bocsi, valami olyan érzésem volt, de valószínűleg tévedtem.

A nicknév annyira nem érdekel, szerintem nincs különbség, az is teljesen anonim, nincs mit felvállalni rajta, de tényleg a megszólítás nélküle nehezebb. Az ilyen téma sem mindig érdekel, egy ideje írogatok ide, de van amikor fél évig sem lépek be a gyk-ba, aztán néhány esetben igen, esetleg felteszek néhány kérdést a vallásosaknak majd megint hónapokig nem foglalkozom ilyesmivel, de ez kétségtelenül érdekes beszélgetés volt.

Kösz

2017. jún. 5. 12:20
 55/187 anonim ***** válasza:
35%

a vallásos embereknek nem az a bajuk az ateistákkal hogy nem hisznek az ő istenükben

az a problémátok hogy olyan kérdéseket tesz fel egy ateista amit egy hívő sose tud válaszolni

van egy kis kézikönyvetek ami pár száz oldal és azt hiszitek ebben van a világmindenség tudása

egy trabantnak is van ekkora kézikönyve mégse válaszolja meg hogy mit reggelizzek

egy ateista csak bizonyítékokat fogad el, az nem bizonyíték hogy idézel egy töredéket a hupikéktörpikékből

nem tudják bizonyítani az állításaikat a vallások, ez nem gúny, ez tény

tény: akárhányszor ugyan úgy történik mindig ugyan az lesz a végeredménye

a biblia kb 5-8% valóságtartalommal rendelkezik de ez is általában földrajz vagy közhelyek hogy kék az ég

2017. jún. 5. 12:31
 56/187 anonim ***** válasza:
0%

"a 'hit' szó kiterjesztése a téves véleményre például"

Ez nem jó így.

Hit az, amit nem ellenőriztél. Tehát a hit lehet igaz is és téves is.

Hihetsz a tudományban is akár - bár azt már más ellenőrizte neked.

A vallásos hit az, ha valamilyen istenben hiszel - és ez NEM IS ELLENŐRIZHETŐ.

2017. jún. 5. 13:40
 57/187 A kérdező kommentje:

Bocsi, még nem olvastam végig ezt a sok választ, ami azóta érkezett. De én az ilyenekre gondoltam. https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Ez tényleg kötekedés, és szerintem elég gyerekes is.

2017. jún. 5. 15:04
 58/187 anonim ***** válasza:
74%
Mármint a kérdés, vagy a válasz a kötekedés?
2017. jún. 5. 15:22
 59/187 A kérdező kommentje:

A válaszok. De látom, az egyiket a moderátotok leszedték, de meg van a képernyőkép.

[link]

[link]

2017. jún. 5. 15:32
 60/187 anonim ***** válasza:
35%

Nézd: egy teljesen nyilvánvaló mesére nehéz másképp reagálni.

Amikor arról írnak, hogy Mária könnyezett, meg hasonlók, arra nem nagyon lehet mit írni. Valószínűleg az is mese, vagy csalás - de ezt nem lehet bizonyítani.

A Nap megállítása CSAK mese lehet, mert lehetetlen. Kipusztulna minden a Földön azonnal - de annyira, hogy még a földfelszín se maradna meg.

2017. jún. 5. 15:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!