Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták! Ti mért...

Kedves ateisták! Ti mért éreztek kényszert arra, hogy a vallási témákat érintő kérdésekbe gúnyosan beleszóljatok?

Figyelt kérdés

Miért kell provokálni, veszekedni, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik ember hitét?

Mi értelme annak, hogy mindenbe beleszóltok, a Bibliát lemesekönyvezitek, a hívő embereket meg lehülyézitek?

Tisztelet a kivételnek, tudom, hogy vannak rendes, kultúrált ateisták is az oldalon.

2017. jún. 3. 19:10
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/187 anonim ***** válasza:
22%

"A vallásos hit az, ha valamilyen istenben hiszel - és ez NEM IS ELLENŐRIZHETŐ."

Valakinek a szavahihetősége nem ellenőrizhető. Sajnálom, bizalmatlan életetek lehet. Sem a szülők, sem a gyerekek, sem a partner szavának sosem adtok hitelt előre, tapasztalat alapján.

Szerintem azt sem tudjátok, miről beszéltek

"A Nap megállítása CSAK mese lehet, mert lehetetlen. Kipusztulna minden a Földön azonnal - de annyira, hogy még a földfelszín se maradna meg."

Igen?:)) Pár órára megáll a nap, és azonnal kipusztul minden? Ti tényleg korlátlanul bevesztek minden mesét, pl. törzsfejlődés:)

(Egy kis súgás: A Bibliában csak pár órára állt meg a nap, nem örökre)

2017. jún. 5. 16:06
 62/187 anonim ***** válasza:
13%

"Valakinek a szavahihetősége nem ellenőrizhető."

Ez kérdőmondat akart lenni: Valakinek a szavahihetősége nem ellenőrizhető?

2017. jún. 5. 16:06
 63/187 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, #62, ennyire buta emberrel, mint te, nagyon nehéz megtalálni a hangot. Vagy lehet, hogy még csak harmadikos vagy? Mert akkor talán érthető...

Azért megpróbálom:

1: Egy isten NEM ELLENŐRIZHETŐ. Szó nincs itt bármiféle szavahihetőségről. Nem lehet megmondani, hogy létezik-e, és hogy milyen. Kész, pont.

2: Arról volt ugye szó, hogy EGÉSZ NAPRA megállt a Nap. Ez legalább 10 vagy 20 órának tűnik.

De amúgy teljesen mindegy: ha csak 10 mp-re állna le, akkor is csak egy lávaborítású tűzgolyó maradna az egész Földből.

Ha esetleg nem értenéd, hogy miért, kérdezd meg a földrajztanárod.

Ja: és nagyon szégyelld magad, ha esetleg már az alsós általánost elvégezted, és ezt még kérdezned kell!

2017. jún. 5. 16:23
 64/187 anonim ***** válasza:
75%

Kedves hívők! Mi ateisták azért érzünk kényszert arra, hogy a vallási témákat érintő kérdésekbe gúnyosan beleszóljunk, mert..

Mert ameddig ti csak hisztek, mi tudunk is dolgokat.

Hit és tudat érzed a különbséget?

A tudomány már bizonyított, de a vallás mit csinált.?

Gondold el mi lenne a világgal ha mindenki a ti sötét vallásos világotokban élne. A vallás egy teher a népesség számára, haszontalan időpocséklás, a gyerekeket nem ebbe a sötét világba kellene belenevelni.

Azt hiszem, hogy mi ateisták joggal kritizáljuk a ti beszűkült világotokat. Ébredjetek már fel, gondolkozzatok egy kicsit, ez a való világ, Isten az csak egy mese..

Ámen

2017. jún. 5. 17:48
 65/187 A kérdező kommentje:

"Mert ameddig ti csak hisztek, mi tudunk is dolgokat.

Hit és tudat érzed a különbséget?

A tudomány már bizonyított, de a vallás mit csinált.?

Gondold el mi lenne a világgal ha mindenki a ti sötét vallásos világotokban élne. A vallás egy teher a népesség számára, haszontalan időpocséklás, a gyerekeket nem ebbe a sötét világba kellene belenevelni.

Azt hiszem, hogy mi ateisták joggal kritizáljuk a ti beszűkült világotokat. Ébredjetek már fel, gondolkozzatok egy kicsit, ez a való világ, Isten az csak egy mese.. "

Igen, tudom a különbséget a hit és a tudat között, de pont ez a lényeg. Nem tudod, hanem hiszed az adott dolgot. Attól, hogy valamit nem látsz a szemeddel, még létezhet, és pont ez a lényeg. Hinni valamiben, amit nem látsz. Gondolj bele... Vannak állatok, amik teljesen másként látnak, mint mi emberek. Vagy, akik születésüktől fogva vakok, nem tudják milyen látni. Vagy ott a denevérek, akik ultrahanggal tájékozódnak. Mi emberek nem tudunk ultrahanggal tájékozódni, nem tudjuk ezt elképzelni. Simán lehet, hogy nekünk nincs arra érzékszervünk, hogy Istent "lássuk" vele, de ez még nem jelenti azt, hogy nem létezik. Én a tudományban is kerestem a válaszokat, amit teljes mértékben elfogadtam, de kevés volt, nem adott magyarázatot mindenre. Nekem a keresztény hit volt az, ami teljes választ adott. És úgy gondolom, kettőnk közül nem én vagyok a beszűkült tudatú, hanem te. Nem azért, mert nem hiszel, hanem mert képtelen vagy elfogadni, hogy más hisz valamiben, és nem is próbálod őt megérteni. :) Nem azzal van a gond, hogy te nem hiszel, nem tudsz hinni, oké. Azzal van a gond, hogy nem próbálod elfogadni a másik embert. :)

2017. jún. 5. 18:07
 66/187 anonim ***** válasza:
75%

64-es vagyok

Ha tudok valamit, az nem konkrétan a látás, hallás ultrahang stb kérdése. Akkor úgy is lehet kérdezni, hogy mit tudhatok. Én tudom azt, hogy mit tudok, te pedig tudod azt, hogy miben hiszel..

Most hogy ki a beszűkölt látókörű lehetne vitázni, de hagyjuk..

A tudomány valóban nem adott még mindenre választ, de ez csak idő kérdése. De akkor a hit is szépen el fog tűnni az emberekből.

Azt mondod nem tudom elfogadni a másik embert.

Miért ne tudnám, ez csak nézőpont kérdése..

Én nekem semmi bajom veled mint emberrel, én csak a nézőpontodat kritizáltam meg.

Az, hogy te hogyan éled az életed, nekem semmi jogom nincs beleszólni, ezért elnézést is kérek ha megbántottalak..

Te így látsz én pedig úgy, nincs ezzel semmi probléma..

Minden jót!

:)

2017. jún. 5. 18:37
 67/187 anonim ***** válasza:
72%

"Attól, hogy valamit nem látsz a szemeddel, még létezhet"

Valóban.

Létezhet sok 100000 isten, Russel teáskannája, Hókuszpók és a csillámpóni is. De azért talán ne várd el mindenkitől, hogy nekik hódoljon. Ráadásul melyiknek?

"Vannak állatok, amik teljesen másként látnak, mint mi emberek. Vagy, akik születésüktől fogva vakok"

Az emberiség már elég sok módszert kitalált arra, hogy olyat figyeljen meg, amit amúgy nem láthat. Elhiheted, hogy a tudósok már 1000-szer annyit láttak, mint te, vagy akár a denevér.

Persze továbbra is lehetnek hiányok, de ezt majd bepótoljuk.

Mindenesetre istent NEM fogunk látni, és te SEM látod. Sehogy sem.

"Simán lehet, hogy nekünk nincs arra érzékszervünk, hogy Istent "lássuk" vele, de ez még nem jelenti azt, hogy nem létezik."

Létezhet, de akkor ő sem lát minket. Ugyanis akkor mi is látnánk őt!

Lehet, hogy nem ismernénk fel - de akkor is tudnánk, hogy VALAMI van ott, ami nem illik bele a világunkba és az eddigi tudásunkba.

Energiamegmaradás, tudod...

"Én a tudományban is kerestem a válaszokat, amit teljes mértékben elfogadtam, de kevés volt, nem adott magyarázatot mindenre."

Nem is fog soha. A tudomány mindig is véges.

Vannak emberek, akik ezt kevésnek érzik, és ők pótolják be ezt hittel. Szíved joga.

És te még nagyon jól csinálod, ha elfogadod közben a tudomány eredményeit... bár minden hívő ilyen lenne.

2017. jún. 5. 19:10
 68/187 anonim ***** válasza:
38%
Pogány vagyok, de nem ateista és soha nem is voltam. Legfőbb vágyam, hogy összejöjjek egy katolikus fiúval, mert nagyon szeretem és keresve sem találnék egy ilyen aranyos fiút, mint ő. Számomra ő a tökély, most hajlok a keresztelkedés felé, vele eljárnék az összes misére, azt sem zavarna, ha házasságkötésig nem lenne szex. (Bár ez mindkettőnknek nehéz ügy lenne).
2017. jún. 5. 19:32
 69/187 anonim ***** válasza:
90%

Többé-kevésbé egyet értek #1el. Frusztráció. Mikor a való életben megsért egy családtagom/ismerősöm valami vallási ok miatt, vagy az utcán feltart egy amúgy bájos nénike, mert szeretné, ha felkeresném a weboldalukat, aminek segítségével Istenre építhetem a jövőmet, akkor néha tényleg jól esik feljönni a netre és nyíltan kimondani a véleményemet, amit ugye nem tudok megtenni élőben, mert akkor megbántanám az adott személyeket.

De mentségemre szóljon, hogy eddig csak a valláskritika témakörben garázdálkodtam, ami kimondatlanul is ateista/agnosztikus felségterület, és itt is csak úgy, hogy már magán a kérdésen is látszott, hogy ateista írta ki...

2017. jún. 5. 21:09
 70/187 anonim ***** válasza:
36%

Vidiripi

"Mert ameddig ti csak hisztek, mi tudunk is dolgokat."

Volt idő amikor a tudósok úgy HITTÉK hogy az Univerzumnak nem volt kezdete hanem mindig is létezett.

Ezzel szemben az Isten hívők tudták hogy volt kezdete a teremtésnek és elhitték hogy Isten teremtette.

Aztán már a tudománynak is lett tudása és eltörölték a hitüket és már ők is tudják hogy az Univerzumnak volt kezdete.

Csak azt szeretném felvetni hogy bizony a tudományban is jelen van a hit és olykor nagyon is téves dolgot hisznek. Amit aztán persze idővel felvált a tudás. Mivel a tudományban is vannak tévedések így maradjunk abban hogy a tudósoknak is van egyfajta hitük amiről kiderülhet hogy téves. De a kezdetekben nincs tévedés ami a Bibliában leírtakat illeti.

1Mózes 1:1 Kezdetben teremtette Isten...

"A tudomány már bizonyított, de a vallás mit csinált.?"

Azt hogy a tudomány is bebizonyította hogy amire felhasználja az ember arra képes.

Fertőtlenítés - Yper 1915 gáztámadás!

Atomerőmű - Hadászati atombomba - Nagasaki

Sokszor felhozzák a keresztes háborúkat de azt már nem hozzák fel hogy mi volt annak a kiváltó oka. Mert halvány lila elképzelésük sincs róla. Egyszerűen nem tudják! Te tudod?

Ami vita nélkül a vallás számlájára írható az az inkvizíció. Meg persze van még sok dolog de most nem sorolom.

Árvaházak létrehozása és fent tartása.

"Gondold el mi lenne a világgal ha mindenki a ti sötét vallásos világotokban élne."

Ha csak mindenki annyira lenne sötét hogy az Istenfélelme eljut oda hogy ne csináljon tömegpusztító fegyvereket akkor nem lett volna olyan világháború ahol 70 millió ember meghal.

"A vallás egy teher a népesség számára, haszontalan időpocséklás, a gyerekeket nem ebbe a sötét világba kellene belenevelni."

Helyette jobb ha azt hiszik hogy lila a tehén hogy a horoszkóp mondja meg a tutit meg a celebek. Jobb ha nárcisztikusak mert azt tanulják hogy a pénz a minden akkor vagy valaki ha van pénzed és bizony kell is a menő cucc. Nem gond ha a anya apa 3 műszakban gürizik hogy meglegyen minden menő cucc ami kell. Tanulni nem tanul pedig kellene. Már bocs de kérdezgesd már meg a fiatalokat az evoról. Hogy mit tudnak róla. De ne egy elitgimiben hanem középiskolásokat kérdezz meg! Némelyik egy elfogadható önéletrajzot nem képes megírni. Természetesen van kivétel és vannak olyanok is akik tanulnak de sajnos a többség...

Aztán ott van az iskolai erőszak hogy mit művelnek egymással a diákok. Ütik-verik zsarolják egymást kábítószert árulnak és vesznek már általános iskolákban is. Pedig elvileg azért járnak oda hogy tanuljanak. Arrogancia, mihez van joga na de mi lenne a kötelessége azt miért nem akarja tudni és csinálni? A gyengébb kihasználása. Egyáltalán tisztában vannak az empátia fogalmával? Szerinted hányan tudnák hogy mit is jelent?

Röviden, anyagiasabb, lustább, önzőbb emberek vannak mai világunkban.

"Azt hiszem, hogy mi ateisták joggal kritizáljuk a ti beszűkült világotokat. Ébredjetek már fel, gondolkozzatok egy kicsit, ez a való világ, Isten az csak egy mese.."

Nem barátom! Te élsz egy álomvilágban nem látod hogy mi is van a világban. Családok hullanak szét egész közösségek, ridegség van és közöny. Van kivétel az indig van csak ritkul a kivétel. Kutas a témában kezd az állami gondozott gyerekekkel hogyan nőt a számuk az elmúlt évtizedekben. A válások számát is megvizsgálhatod és azt hogy ez milyen hatással van a társadalomra a családokra. S természetesen a gyermekekre. Vannak erről tudományos vizsgálatok nem én találom ki. Annyi mindent lehetne még sorolni, de minek?

2017. jún. 5. 21:30
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!