Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták! Ti mért...

Kedves ateisták! Ti mért éreztek kényszert arra, hogy a vallási témákat érintő kérdésekbe gúnyosan beleszóljatok?

Figyelt kérdés

Miért kell provokálni, veszekedni, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik ember hitét?

Mi értelme annak, hogy mindenbe beleszóltok, a Bibliát lemesekönyvezitek, a hívő embereket meg lehülyézitek?

Tisztelet a kivételnek, tudom, hogy vannak rendes, kultúrált ateisták is az oldalon.

2017. jún. 3. 19:10
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/187 anonim ***** válasza:
26%

"inkább az a tapasztalatom hogy a hívő emberek nem hülyék."

Erről már volt itt szó: a hívők ÁLTALÁBAN nem szoktak buták lenni, DE a hitükben igen!

Ugyanis a hit PONT arról szól, hogy NEM használod az eszed, NEM veszed kritika alá, hanem simán csak elhiszed. Ezt konkrétan ki is mérték: a hívőnek a SAJÁT hite gondolkodás közben NEM MEGY ÁT a hihetőségközponton! Tehát, miközben a hiteden gondolkodsz, kikapcsolod az agyad kritikai részét.

"Már megbocsáss de a legtöbb esetben nem a hívő emberek mennek auralátód "dokihoz"!"

De, pontosan ők!

Sokkal többen, mint a hit nélkül élők!

"más oltást kapott a politikus és más fajta oltást kapott az egyszerű állampolgár."

Ez csak konteó... max az lehet, hogy az övé drágább, de mondjuk kisebb fájdalmat okoz.

"Az evo valóban egy baromság"

Erre írtam, hogy NÉHÁNY ember lehet hülye.

Ezt úgy kell érteni, hogy te pl. el tudod látni magad - gondolom, dolgozol, megkeresed a saját ellátásod, talán még házi munkát is végzel - tehát bizonyos szinten nem szorulsz rá arra, hogy valaki helyetted dolgozzon.

De arra már rászorulsz, hogy valaki helyetted gondolkozzon, mert a saját gondolataiddal zsákutcába vinnéd a társadalmat NÉHÁNY TERÜLETEN. Tehát ott leállna és visszafordulna a fejlődés, csődbe menne a társadalom.

"a teremtés elmélet."

"Pedig igen is joga van a gyereknek tudnia arról is hogy ilyen elmélet is létezik."

NEM!

ÍGY nem!

Méghozzá azért nem, mert ez egy mítosz. Ha a neve is tükrözné a valóságot: tehát teremtésmítosznak hívnák, akkor természetesen az általános műveltség része lenne.

TUDOMÁNYOS ELMÉLET az, ami BIZONYÍTOTT!

Amúgy így sem tiltják senkitől.

2017. jún. 7. 23:34
 122/187 Mojjo ***** válasza:
74%
@121: a hívők tényleg nem mehetnek auralátóhoz, meg mindenféle ezós energiaszintemelős, kézrátételes, akármilyen kuruzslóhoz. Tiltja a hitük. Boszorkányság, varázslat, akármicsoda, ez a gonosztól származik szerintük, ha jól értem. Ha nem értem jól, akkor kijavít majd egy hívő, mindenesetre tiltott számukra.
2017. jún. 7. 23:39
 123/187 anonim ***** válasza:
49%

"Tiltja a hitük."

Igen, ezért tiltja. Egyrészt azért, mert sűrűn járnak - másrészt a korai keresztények azt hitték, hogy ezek a praktikák működnek. Konkurrenciaként kezelték.

Tudod, hívőnek azt hívom, aki felsőbb hatalomban hisz. Van istenhívő és ezotériahívő. De gyakran egy ember mindkettő.

2017. jún. 7. 23:43
 124/187 Mojjo ***** válasza:
49%
@123: igen, itt terminológiai kavarodás lehetett kettőnk között. Jelen esetben hívők alatt a keresztény hívőket értettem, nem azokat, akiknek van valamilyen - bármilyen - transzcendensbe vetett hite.
2017. jún. 7. 23:47
 125/187 anonim ***** válasza:
74%

Úgy tudom, nagyon nagy az átfedés.

A keresztények között több az ezotériás, mint a hitetlenek között. Aki már valamilyen szinten hívő, az jobban nyitott egy másik dimenzióban levő hitre IS, mint egy racionális ember.

Mint mondtam, nem véletlen nekik a tiltás.

2017. jún. 7. 23:50
 126/187 Mojjo ***** válasza:
61%

"A keresztények között több az ezotériás, mint a hitetlenek között."

Ez nekem nem fér össze. Mintha a szüzek között több lenne az örömlány. Van erről valami forrásod, mondjuk egy rendes módszertannal kivitelezett, releváns felmérés?

2017. jún. 7. 23:56
 127/187 anonim ***** válasza:
68%

Lehet, hogy itt olvastam:

[link]

De már sajnos nem emlékszem a forrásra.

Amúgy viszont egyértelmű, nem? Rossz irányból nézed... az ember lelki irányultságára kellene gondolnod. A "valaminek lennie kell" szemlélet nem csak egy valláshoz visz el, hanem KÖZBEN ugyanúgy elvisz az ezotériához is.

Aztán más kérdés, hogy a keresztény elfogadja-e a Biblia tiltását (sokszor, sok dologban ugye nem), vagy pedig a saját hajlamait követi, és ezoterikus IS lesz.

Ráadásul ez is különböző szinten lehet. Lehet, hogy csak babonás lesz, amit szintén elítél a Biblia.

2017. jún. 8. 00:01
 128/187 Mojjo ***** válasza:
18%
@127: igen, a hajlam részt értem. A többi meg azon múlik tényleg, hogy mennyire követi a saját vallása iránymutatását.
2017. jún. 8. 00:13
 129/187 anonim ***** válasza:
84%

Ti vallásos emberek azért hisztek Istenben, mert így neveltek föl titeket. A bibliát olvassátok már gyerekkorotok óta.

Nektek az életetek a biblia, azt csináljátok a mit mond.

De amúgy mi is állhat a bibliában, hát Isten se tudja.

Kr. e irták valamikor 1000 éven át, de kik írták, milyen emberek voltak azok, mit tudtak azok.

Egyet ismerek Orpheusz, még az tudott is valamit.

Zenéjével lecsillapította a vadállatokat, táncra indította a sziklákat, megállította a folyókat.

Értette a természet nyelvét, tudott beszélni az állatokkal.

Na ezek látjátok, ezek írták a bibliát akik sziklákat táncoltattak stb.

Erről szól a biblia, tele mesékkel, vaklátomásokkal, hallucinációkkal.

Ez nektek élet? Ez nektek a szent? Ezek arra jók, hogy a gyereknek felolvassunk belőle, ha nem tud aludni.

Amúgy is a mítoszok kora kr. e 5-6 század körül véget ért. Amikor már kételkedtek neves gondolkodók ezekben a mesékben.

Szókratész, Platón és Arisztotelész a mai modern tudomány megalapozója.

Ők már tisztábban látták a dolgokat, ellentétben veletek, bedőltök ennek a nem is tudom milyen, biblia nevezetű ősirománynak.

De kár vitatkozni veletek, úgyis megmagyaráztok mindent valami bibliai törvénnyel.

De hát bolondra jobb ráhagyni.

Mi ateisták, pedig éljünk tudatosan, szabadon és nem úgy mint ti a biblia fogságában..

Az úr legyen veletek.

Ámen

2017. jún. 8. 00:16
 130/187 anonim ***** válasza:
68%

Vidiripi

121. válaszoló!

"De ez hamar kiderül, mint hogy erre volt is példa mostanában"

Attól hogy hívő vagyok még érdekelnek a technikai újdonságok. Ebben azért némi tévedésben vagy.

Hideg fúzió!

"2008 óta a franciaországi Cadarache város mellett, nemzetközi összefogással épül egy ITER-nek nevezett kísérleti erőmű, amely már 500 MW leadására lesz képes és aminek várható költsége 16 milliárd euró körül várható. Az első kereskedelmi célú fúziós reaktor, a hasonló nemzetközi összefogás keretében tervezett, 1500 MW-os DEMO erőmű üzembe állítását 2050-re tervezik.[1]

2014-ben az amerikai Lockheed Martin vállalat bejelentette, hogy tíz éven belül fúziós erőművet épít."

[link]

"Ugyanis a hit PONT arról szól, hogy NEM használod az eszed, NEM veszed kritika alá, hanem simán csak elhiszed."

Te általában a szélsőséges vallásos emberekről beszélsz. De ezzel ellentétben én a hívőkről beszélek. De igen épp hogy elgondolkozik a hívő ember Zsoltárok 1:2

1Thesszalonika 5:21 Mindent vizsgáljatok meg és ami jó, azt tartsátok meg!

Nem, nem csak simán elhiszem. Lehetnek olyanok akik simán elhiszik, lelkük rajta de akkor nem úgy tesznek ahogyan az írva van a Bibliában.

"Ezt konkrétan ki is mérték: a hívőnek a SAJÁT hite gondolkodás közben NEM MEGY ÁT a hihetőségközponton! Tehát, miközben a hiteden gondolkodsz, kikapcsolod az agyad kritikai részét."

Hol lehet erről részletesebben olvasni? Persze tudom én hogy ezt most el kellene hinnem neked de én nem hiszem ez csak úgy el.

"De, pontosan ők!

Sokkal többen, mint a hit nélkül élők!"

A keresztény hívőkre gondoltam. Tévesen azt feltételeztem hogy neked ez világos.

"De arra már rászorulsz, hogy valaki helyetted gondolkozzon, mert a saját gondolataiddal zsákutcába vinnéd a társadalmat NÉHÁNY TERÜLETEN. Tehát ott leállna és visszafordulna a fejlődés, csődbe menne a társadalom."

Mi az a néhány terület? Csődbe menne a társadalom? Történelmi szempontból te tényleg csődöt mondtál. Ember milliók ha nem milliárdok éltek úgy a Földön hogy fogalmuk sem volt arról hogy valaha lesz majd egy tudományos elmélet amit evolúciónak fognak nevezni.

A saját gondolataimmal nem vinném és nem is viszem a társadalmat zsákutcába. Arra ott vannak a politikusok. Ember nézz már szét a világban! Nem látod hogy mi folyik?

"NEM!

ÍGY nem!

Méghozzá azért nem, mert ez egy mítosz. Ha a neve is tükrözné a valóságot: tehát teremtésmítosznak hívnák, akkor természetesen az általános műveltség része lenne.

TUDOMÁNYOS ELMÉLET az, ami BIZONYÍTOTT!

Amúgy így sem tiltják senkitől."

De igen is joga van tudni és kell is hogy tudja. Te attól félsz hogy esetleg a hitet választaná a tudomány helyett? Az esély meg van rá. Még akkor is ha nem tanít a gyermeknek semmit a szülő a hitről. Van aki az egyetemen vagy főiskolán lesz hívő vagy a munkahelyén vagy egyszerűen csak találkozik valakivel az utcán és elkezdenek beszélgetni.

Mojjo!

"Ami azt illeti, sok ezós varázsolgatást (az általam említetteknél is sokkal mélyebb baromságokat) értelemszerűen nem a hívők választanak. Sőt, ami azt illeti, ebben a keresztény hit, és a tudomány vállvetve kell, hogy harcoljon, és kell, hogy a lehető legjobban visszaszorítsa a jelenséget."

Ez most meglepett. Nem gondoltam volna hogy ilyen véleményen vagy. Már hogy együttesen kell fellépni ezek ellen.

"Nem minden szavam mögött a hívők ekézése áll, sőt. Mindenesetre hidd el, vannak szép számmal, akik szerint a relelm marhaság. Tulajdonképpen a tudomány minden eredménye kitermelte a maga "áhá, én tudom ám, hogy baromság" embereit. Minél fontosabb, alapvetőbb és ismertebb egy eredmény, annál inkább."

Nézd el nekem de tényleg nem hallottam még arról hogy bárki is támadná a relativitás elméletet. De akkor ezek szerint ilyen is van. De tulajdonképpen most hogy jobban belegondoltam - :D - végül is igen. A lapos föld teória is terjed ami ellen szintén fel kellene lépni. :)

129. válaszoló!

"Ti vallásos emberek azért hisztek Istenben, mert így neveltek föl titeket. A bibliát olvassátok már gyerekkorotok óta."

Aha persze. Hihetsz ebben de az elméleted már ott meg bukik hogy én kb. 4 éve vagyok hívő előtte nem voltam az és nem én vagyok az egyetlen. Rengeteg olyan ember van akit nem így neveltek.

Sőt olyan is van nem is egy aki a börtönben lett hívő ember. Na mit gondolsz őt hogyan nevelték fel. De olyanok is vannak akik árvaházban nőttek fel. Hát azt biztosan állíthatom neked hogy az állam nem helyez hangsúlyt az állami gondozottak hitben való nevelésére!

"Kr. e irták valamikor 1000 éven át, de kik írták, milyen emberek voltak azok, mit tudtak azok."

Krisztus előtt és után is írták. kb. 1600 év. Az írói között van király, orvos, írástudó, halász, próféta, pap, vámszedő, pásztor stb.

"Erről szól a biblia, tele mesékkel, vaklátomásokkal, hallucinációkkal."

Hogy mi is található a Bibliában:

Költemény, szerelmi dal, himnusz, tudományos híradás hétköznapi nyelven, történelmi tudósítás, hasonlat, parabola (gör. = példázat; sajátos és egyedi helyzet, tanulságos elbeszélés példázatszerű jelentéssel), prédikáció, intés, dicsőítés, áldás tanítás, családi krónika, ima, bölcs mondások, ítélet, lelki-gondozói beszéd, álom leírása, törvényadás (polgári, büntetőjogi, erkölcsi, rituális, egészségügyi), életrajz, személyes levelezés, napló, monológ, epilógus, monológ, prológus, metafora stb. lehetne még sorolni!

"Ez nektek élet? Ez nektek a szent?"

Amiről te írsz az értelem szerűen nem. Hiszen még azzal sem vagy tisztában hogy Krisztus előtt is írták már a Bibliát. pedig ez egy alap dolog még általános iskolában is tanítják.

"De kár vitatkozni veletek, úgyis megmagyaráztok mindent valami bibliai törvénnyel."

Ha te ezt tudod hogy így van, akkor viselkedésed teljesen illogikus. Megjegyzem nem mindent azzal és nem is mindent.

"Mi ateisták, pedig éljünk tudatosan, szabadon és nem úgy mint ti a biblia fogságában.."

Érdekes hogy az ateisták is mennek "lélekbúvárhoz"! Igen annyira tudatosak az emberek hogy soha ennyi gyógyszer nem lehetett még kapni depresszióra mint napjaikban. Jóval szélesebb a spektrum mint ahogyan azt te látod.

Legyen békességed!

Ámen!

2017. jún. 8. 12:40
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!