Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták! Ti mért...

Kedves ateisták! Ti mért éreztek kényszert arra, hogy a vallási témákat érintő kérdésekbe gúnyosan beleszóljatok?

Figyelt kérdés

Miért kell provokálni, veszekedni, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik ember hitét?

Mi értelme annak, hogy mindenbe beleszóltok, a Bibliát lemesekönyvezitek, a hívő embereket meg lehülyézitek?

Tisztelet a kivételnek, tudom, hogy vannak rendes, kultúrált ateisták is az oldalon.

2017. jún. 3. 19:10
 151/187 A kérdező kommentje:

Hawking elmélete nem bizonyíték Isten nemlétére, attól, hogy ő ezt így gondolja..

Hawking azt mondja, hogy a kezdetben semmi nem volt, tehat idő sem. Majd a másodperc törtrésze alatt létrejött a semmiből a valami, és azt mondja, hogy mivel nem volt idő, Istennek nem lett volna ideje megteremteni a dolgokat. Csakhogy Isten mindenható, aki bármit képes véghezvinni, amit akar, tehát nincs szüksége időre ahhoz, hogy teremtsen. De kérdezem én, ha semmi nincs, idő sem, akkor a másodperc törtrésze alatt hogy tud a semmiből magától létrejönni valami??

Hawking egy nagy elme, de ez az elmélete elég könnyen cáfolható.

2017. jún. 12. 17:33
 152/187 anonim ***** válasza:
0%

"Hawking elmélete nem bizonyíték Isten nemlétére, attól, hogy ő ezt így gondolja.."

De az ellenkezőjére sincs semmi bizonyíték, és épp ez a lényeg. Ha nincs Isten léte alátámasztva, akkor mint hipotézis nyugodtan elvethető.

A többi szerintem spekuláció meg filozófia, fogalmunk nincs hogyan keletkezett a világ.

2017. jún. 12. 18:01
 153/187 anonim ***** válasza:
38%
#152 Nagyjából tudjuk, + amit még nem tudunk, arra a tudomány rávezet majd minket idővel. Ezzel szemben az Isten létét körülvevő logikai bakik, meg homályos részletek viszont örökre megoldatlanok maradnak, hiszen Isten létének egyetlen bizonyítéka egy könyv, amit színes bőrű keleti patriarchák írtak, aminek soha nem lesz folytatása.
2017. jún. 12. 18:05
 154/187 anonim ***** válasza:
0%

# 153

"#152 Nagyjából tudjuk, + amit még nem tudunk, arra a tudomány rávezet majd minket idővel."

Hát ugye az ősrobbanásig vissza tudjuk vezetni, de előbbre nem. Mondjuk, lehet, hogy nem is volt ilyen, hogy "előbb", mert idő se volt. fene se tudja

"Ezzel szemben az Isten létét körülvevő logikai bakik, meg homályos részletek viszont örökre megoldatlanok maradnak, hiszen Isten létének egyetlen bizonyítéka egy könyv, amit színes bőrű keleti patriarchák írtak, aminek soha nem lesz folytatása."

Igen, ezt én se értettem soha. Ha Isten annyira tökéletes, miért nem a Biblia 1000.39.-es verzióját szorongatják a hívők?

2017. jún. 12. 18:12
 155/187 A kérdező kommentje:
#154, a Biblia még most, cirka 2000 évvel később is aktuális. De a Biblia nem egy természettudományos könyv, nem az a célja, hogy pontos választ adjon a világ keletkezéséről. :)
2017. jún. 12. 18:30
 156/187 anonim ***** válasza:
5%

Kérdező!

"Csakhogy Isten mindenható, aki bármit képes véghezvinni, amit akar, tehát nincs szüksége időre ahhoz, hogy teremtsen. "

Ezeket te honnan szedted, vagy honnan tudod??,

Van bizonyítékod rá?

Te akarod megcáfolni Hawkingot?

szerinted kettőtök közül ki tévedhetetlen?

Semmi bizonyíték nincs Isten létezésére, most az nektek elég h Isten modá legyen világosság és akkor világosság lett. Utána látta, hogy ez jó.

A hetedik napon pedig megpihent. Az milyen dolog?

A hetedik napon nem lustálkodnia kellett volna, hanem megteremteni a boldogságot.

Akkor elmondhatta volna, hogy ez jó.

2017. jún. 12. 18:34
 157/187 anonim ***** válasza:
26%

# 155

"a Biblia még most, cirka 2000 évvel később is aktuális."

Ez biztos? Akkor is, amikor Isten válogatás nélkül gyilkolja le az embereket?

"De a Biblia nem egy természettudományos könyv, nem az a célja, hogy pontos választ adjon a világ keletkezéséről. :)"

A teremtéstörténet nem a világ keletkezését hivatott megmagyarázni?

2017. jún. 12. 18:34
 158/187 anonim ***** válasza:
25%

# 156

"Te akarod megcáfolni Hawkingot?"

Miért ne lehetne szkeptikus?

"szerinted kettőtök közül ki tévedhetetlen?"

LOL Komolyan? Hawking sem az... :)

Nem vagyok egyedül a kérdezővel azzal, hogy nem tekintem Hawkingot autoriatív forrásnak a világ keletkezése szempontjából.

2017. jún. 12. 18:39
 159/187 anonim ***** válasza:
17%

#155 Pedig megpróbált választ adni (teremtés 7 nap alatt) de nem jött be neki.

És hogy lenne ez ma is aktuális:

5. Mózes 22:28 Ha valaki egy el nem jegyzett szűz lánnyal találkozik, megragadja, és vele hál, és rajtakapják őket, akkor az a férfi, aki vele hált, adjon a lány apjának ötven ezüstöt, a lány pedig legyen a felesége, mivel erőszakot követett el rajta; nem is szabad elbocsátania egész életében.

Vagy:

Ézsaiás 13:14 És mint az űzött zerge, és mint a pásztor nélkül való nyáj, kiki népéhez tér meg, és kiki az ő földére fut; Valaki ott találtatik, átveretik, és valaki megfogatik, fegyver miatt hull el,

Kisdedeiket szemök előtt zúzzák szét, házaikat elzsákmányolják, és feleségeiket megszeplősítik.

Vaaagy:

Máté 5:29 Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék. És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.

2017. jún. 12. 18:39
 160/187 A kérdező kommentje:

Előre leszögezném, nem vagyok kreacionista, tehát nem hiszem a szó szerinti teremtéstörténetet. Az csupán egy eredetmese, és az írója sem vette szó szerint.

Nincsenek olyan kézzel fogható bizonyítékaim Isten létére, amit ti elhinnétek. Én a hitem által próbaltam megcáfolni Hawking állítását, tehát, ha Isten mindenható, akkor sokkal egyértelműbb magyarázat, hogy Isten hozza létre az univerzumot, minthogy nincs semmi, idő sem, de azért a másodperc törtrésze alatt a semmiből létrejött a valami. Istennek pedig incs szüksége időre, a teremtéshez, mert mindenható. :)

#157, Isten nem gyilkolja az embereket, az emberek gyilkolják egymást.

2017. jún. 12. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!