Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták! Ti mért...

Kedves ateisták! Ti mért éreztek kényszert arra, hogy a vallási témákat érintő kérdésekbe gúnyosan beleszóljatok?

Figyelt kérdés

Miért kell provokálni, veszekedni, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik ember hitét?

Mi értelme annak, hogy mindenbe beleszóltok, a Bibliát lemesekönyvezitek, a hívő embereket meg lehülyézitek?

Tisztelet a kivételnek, tudom, hogy vannak rendes, kultúrált ateisták is az oldalon.

2017. jún. 3. 19:10
 161/187 A kérdező kommentje:
#159, te most kiragadtál a szövegkörnyezetből bizonyos részleteket, és ezzel próbalod igazolni az allításodat. Úgy tűnik, nem igazán értetted meg a Biblia lényegét. 😉
2017. jún. 12. 18:51
 162/187 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

"Előre leszögezném, nem vagyok kreacionista, tehát nem hiszem a szó szerinti teremtéstörténetet. Az csupán egy eredetmese, és az írója sem vette szó szerint."

1) Ha nem szó szerint kell venni, akkor hogyan kell, és miért úgy?

2) Honnan tudod, hogy még az írója se vette szó szerint?

"Én a hitem által próbaltam megcáfolni Hawking állítását,"

Amit viszont nem lehet megtenni.

"tehát, ha Isten mindenható, akkor sokkal egyértelműbb magyarázat, hogy Isten hozza létre az univerzumot, minthogy nincs semmi, idő sem, de azért a másodperc törtrésze alatt a semmiből létrejött a valami. Istennek pedig incs szüksége időre, a teremtéshez, mert mindenható. :)"

És hol van annak az empirikus igazolása, hogy Isten létezik és mindenható?

"#157, Isten nem gyilkolja az embereket, az emberek gyilkolják egymást."

Biztos?

"És bocsáta az Úr Sodomára és Gomorára kénköves és tűzes esőt az Úrtól az égből."

"Szodoma és Gomorra pusztulása)

Ráadásul ha az emberek gyilkolják egymást, az sem jó pont Istenre nézve. Az embert nem Isten teremtette?

2017. jún. 12. 18:54
 163/187 anonim ***** válasza:
0%
Ha a Biblia valóban isteni ihletésű, akkor gondolom tökéletes. HA így van, hogy lehet azt ilyen durván félreértelmezni? Miért vannak benne olyan részek, ami alapján félreértelmezhető?
2017. jún. 12. 18:55
 164/187 anonim ***** válasza:
4%

Kérdező!

Ez nem válasz, össze-vissza beszélsz, már szerintem te se tudod hol jársz.

A kérdés szerintem nem az hogy Isten létezik e vagy sem.

Ez már bebizonyosodott.

A kérdés tehát az, hogy mi ateisták, hogyan győzzük meg a hívőket, hogy nincs Isten.

Ámen

2017. jún. 12. 19:02
 165/187 anonim ***** válasza:
0%

# 164

"Ez már bebizonyosodott."

Nem.

"A kérdés tehát az, hogy mi ateisták, hogyan győzzük meg a hívőket, hogy nincs Isten."

Pedig sokkal egyszerűbb azon a vonalon érvelni, hogy bár Isten léte nincs cáfolva, de igazolva sincs, ezért mint hipotézis elvethető.

2017. jún. 12. 19:03
 166/187 anonim ***** válasza:
4%

#160 Elég off, de eszembe jutott erről a kreacionista dologról.

A Biblia tényként közöl mindent. Minden egyes szó Isten ihletésére íródott, 100%ig komolyan kell venni. De amint a tudomány egyre fejlődik, és sorra dőlnek meg a teremtéstörténethez, meg Noé bárkájához hasonló tényként leírt evangéliumok, ráadásul csodák sem történnek már, míg a Bibliában minden lapra jutott legalább 2 csoda, sok keresztény elkezdte azt állítani, hogy a leírt természetfeletti történések csak metaforák és "költői képek", meg mittudomén mik, és igazából az a hülye, aki komolyan veszi őket.

Szóval ha szerintetek nem kell szó szerint venni majdhogynem egy természetfeletti elemet sem, vagy olyan részt, ami nem összeegyeztethető a modern logikával, akkor nem lenne egyszerűbb.. Nem tudom.. Eljutni arra a pontra, hogy Isten is csak egy olyan adalék, amit azért írtak a könyvbe, hogy jobban a fejedbe vésődjenek azok az abszolút emberi igazságok, amikre a Biblia rá akar mutatni?

2017. jún. 12. 19:04
 167/187 A kérdező kommentje:

"Ha nem szó szerint kell venni, akkor hogyan kell, és miért úgy? "

Mivel ez egy tanmese a világ keletkezéséről, a hét nap a zsidó vallás hét napos kultuszát jelenti, a hetedik nap, amikor az Úr megpihent, a Sabbath-ot (szombat) jelöli, amit a zsidók megünnepelnek

"Honnan tudod, hogy még az írója se vette szó szerint? "

Onnan, hogy a Genezis műfaját tekintve etológia (eredetmagyarázati mese). Tehát célja nem termeszettudományos módon megmagyarázni a világ keletkezését. Ugyanolyan etiológia a germán teremtéstörténet is, valamint egy csomo görög mitológiai történet.

2017. jún. 12. 19:24
 168/187 A kérdező kommentje:
#164, ez nem bizonyosodott be. Isten nemlétezését nem lehet tudományosan bebizonyítani. Ahogy a létezését sem. De pontosan ez a különbség a tudás és a hit között. Erre egyértelmű, kézzelfogható bizonyitékot találni nem lehet, minden a hiten múlik. 😊
2017. jún. 12. 19:30
 169/187 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező!

Te miről beszélsz?

Nem a nemlétezőt kell bizonyítani, hanem nektek kell az amit hisztek.

De mivel nem tudjátok, így nincs miről beszélni.

Minden a hiten múlik?

A hiteddel mit érsz, tudni kell, nem hinni.

Nem mellé beszélj!

Bizonyíts!!

2017. jún. 12. 20:00
 170/187 anonim ***** válasza:
21%

"Isten nemlétezését nem lehet tudományosan bebizonyítani."

De igen, és már többször be is lett itt bizonyítva.

Sajnos itt következik az, hogy "nem hiszem el a bizonyítékokat".

Hát... a gravitációt sem kötelező elhinni.

De attól még hat.

2017. jún. 12. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!