Miért akarják egyes hívők mindenáron tagadni az evolúciót? Egyáltalán mi a tétje annak, hogy igaz-e vagy sem?
#107: "És fel is sorolja melyik napon mit teremtett."
Ez idáig rendben van.
#107: "Hatszor egy 24 óra alatt."
Hazudsz! Soha egy szóval nem mondja ezt a Biblia.
A Földet szó szerint előbb teremti meg Isten, mint a Napot és a Holdat, és Nap nélkül nem létezik 24 óra. És Isten maga állítja, hogy a világító testek ezért jönnek létre jóval később: "Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek."
Az ember által mérhető napok még csak most jelennek meg.
Egy gömbölyű Földön semmi értelme olyan naphosszról beszélni a teremtéskor, ami az emberi értelemben vett reggelről és estéről szól, nagyon butácska vitapartnerem, mert amikor a Föld egyik oldalán reggel van, akkor a másik oldalán éppen esteledik. Isten az egész Földet megteremtette, és az egész Földet betakaró reggel nincs, mint ahogy az egész Földet betakaró este se. Amikor a Föld egyik pontján este van, ugyanabban a pillanatban a Föld másik pontján nappal, vagyis a Földön minden időpillanatban van este is meg nappal is, tehát Isten, ha nem lapos Földet teremtett, akkor semmiképpen nem beszélhet reggeltől estig tartó időről, mert a Földön ezek minden időpillanatban totál egyszerre vannak.
A Föld Északi sarkán nem 24 óra van, hanem fél évig sötét és fél évig nappal! Honnan veszed a 24 órát, amikor a Földön van olyan hely is ahol egy nap pontosan egy év??? És az Északi sarktól lefelé is csak csökken a nap hosszának száma, de nem rögtön 24 óra lesz.
A Biblia világosan és szájbarágósan leírja a Nap kezdeti hiánya miatt, hogy ember, eszedbe ne jusson, hogy a te napod mérheted az én napom hosszához, mert az egészen más időket ölel fel. És máshol is világosan leírja, hogy Isten ideje nem emberi léptékű...
Szóval te először is hazudsz, mert szó sincs semmiféle 24 órás teremtési napról a Bibliában, másrészt semmibe veszed a Biblia és Isten világos intelmét, hogy ember, Nap nélkül ne számolj órát, harmadrész bűnös módon egyenrangúvá teszed magad Istennel, hogy az ő idejét holmi emberi 24 órákkal számolod.
107: "Az embert pedig a saját kezével formálta meg."
A második teremtésben, az Édenben, ahol nem egyszerre teremtette az emberpárt! Ám az első teremtésben (ahol viszont egyszerre teremti az emberpárt) csak ezt írja: "Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket."
Már megint hazudtál, és nem vetted figyelembe, hogy szó szerint mit ír a Biblia. Direkt átértelmezed a Bibliát és direkt kihagysz belőle mondatokat, hogy ne a Bibliának legyen igaza, hanem neked. Nem féled Isten haragját? Hm?
Továbbá, kedves követ62, még egy kérdés:
Mivel magyarázod azt a jelenséget, hogy a földtani rétegekben lefelé haladva eltűnnek a mai élőlényekre jellemző maradványok, és egyre lefelé haladva azokra egyre kevésbé - esetenként merőben eltérő - maradványok kerülnek elő?
#107: "ÉN NEM A MAJOMTOL SZÁRMAZOM. Az aki kitalálta az biztos majom, de engem Isten formált."
Mondta neked bárki is, hogy TE a majomtól származol? Valaki is kétségbe vonta, hogy a szüleid emberek?
Mondd, te kábítószerezel, vagy iszol? Figyuszka! Ezek helyett inkább fogd azt a Bibliát, vegyél erőt magadon, és végre egyszer olvasd el legalább az elejét, ahelyett, hogy a szövegeit magad találnád ki valami kábszeres ködfelhőben...
És szerinted a majmot nem Isten teremtette pont ugyanúgy, mint téged? Azért van a majom, hogy te leköpködd és lenézd azt az állatot? Te a fekete bőrű embereket is lenézed? Nem szégyelled magad? Azt hiszed, hogy Isten a főemlősöket azért teremtette, hogy kiélvezhesd rajtuk a rasszista hajlamaidat?
Tetszik Istennek szerinted, hogy semmibe veszed azokat az állatokat, és a hozzád hasonlók miatt azok a szerencsétlenek már a kihalás szélén állnak? A hozzád hasonlóak a nemi szerveiket letépik, és kitömve talizmánként hordják a nyakukban, megzabálják a húsukat, kegyetlenül lemészárolják az anyákat, a gyerekeiket rabságba vetik, majd össze-vissza hurcolva eladják, vásárolják, vagy éppen kedvükre kínozzák őket.
Ezek a lények szerszámkészítők, és képesek alapfokon az értelmes kommunikációra, és ugyanúgy van éntudatuk, mint az embernek...
Isten teremtését gúnyolod, csak mert az majom? Nem zavar, hogy ezzel magát Isten gyalázod és a természetet is, amit szintén Ő teremtett?
Nem ég le az arcodról a bőr!? :(
82, Mojjo:
Egy informatikus-mérnök múlttal rendelkező kecskepásztor vagyok. A biológia, -de még a kémia is- kimaradt az életemből. Összesen talán 2 évet tanították (érettségiig 7 különböző iskolába jártam). Így olyan alapok hiányoznak a megértéshez, hogy inkább nem is erőltetném.
Viszont a fogalmazásod, mondatszerkesztésed nagyon magával ragadó volt, és teljesen úgy tűnt, mintha valami szakértő lennél a témában. A ritka társasági alkalmaim egyikén elsüthetném, aztán lenne a nagy döbbent csend...
@115: Értem, így világos. Egy érdekes és alighanem izgalmas életút az informatikus-mérnöktől a kecskepásztorig eljutni. :) És nem mondom, hogy bizonyos téren nem hangzik vonzónak.
Ami engem illet, egyrészt köszönöm, másrészt szakértő éppen nem vagyok, de van, vagy inkább volt némi közöm a témához. Biológusként végeztem (most, hogy ránézek a naptárra, érthetetlenül régen) mikrobiológia szakirányon, de annyira azért nem szeretem ezt hirdetni, mert soha nem dolgoztam a szakmában és finoman szólva is megkopott az a tudás, amit az egyetemen szedtem magamra. Ilyen - szakmai szemmel maximálisan alapszintű - maradványok azért még megvannak, mint amit a #71-ben olvashatttál. :)
És akkor most olvassuk el az evósok tudományos magyarázatát. Nem, nem mese, ne is gondoljatok erre. Ez a színtiszta természettudomány:)
"A tollakkal kapcsolatban amikor cáfolni akarnak, azt valahogy mindig elfelejtik a kreacionisták, hogy a tollnak nem kellett egyből a mai funkciónak megfelelnie, sőt, még ma is különféle toll-variációk léteznek különféle feladatok ellátására.
Egész konkrétan a toll is pikkelymódosulat, az első előtollak gyakorlatilag egyszerű, hosszú pikkelnyúlványok voltak. Ezzel repülni nyilván nem lehet, de az nem igaz hogy akkor már nem is járhat előnnyel. Hőszigetelésre például tökéletesen alkalmas lehet, vagy akár rejtőzést segíthet. Aztán beköszönt egy hidegebb időszak, és máris megmutatkozik az előny, ahol a fajtársai halálra fagynak, ott ő még képes lehet túlélni a kis előtollaival.
Szóval szép lassan a generációk alatt elterjednek az előtollak a populációban, mígnem születik egy olyan egyed amelynek az előtolla kétfelé ágazik. Így sűrűbben burkolhatja a testet, még jobb szigetelést biztosít, sőt, ahogy újabb és újabb ilyen elágazások kezdenek halmozódni, a kis tollacskáknak megmutatkozik egy újabb előnye. Mégpedig a felületnövelés. Minél nagyobb plusz felületet biztosítanak a tollak, annál könnyebben ugrik, siklik a levegőben az adott egyed, ami igen komoly előny lehet például ha ragadozó elől kell menekülni. És innentől pedig minél sűrűbb és minél nagyobb a toll, az annál inkább segíti az élőlényünket a menekülésben (vagy adott esetben akár fordítva, a zsákmány üldözésében), ráadásul közben más mutációk is halmozódhatnak a populációban, S-alakban görbült nyak, légkamrás csigolyák, stb, amelyek összeadódva már egyfajta csapongó repülésre is képessé tehetik az egyedünket. Innentől pedig újabb szelekciós erő a minél jobb repülés."
Én még azt is javaslom, hogy ha egy ember szárnyakat akar, akkor ültessen be plasztikai sebésszel tollakat a karjába, és az evósok imádott Haeckel törvénye szerint a gyermekük már tollas karral fog születni.
Ne nevessetek, az evósok szerint ez a természettudományos leírása a törzsfejlődésnek
Ugye a bálna rokona a tehén? ezt mindig elfelejtem:)
Valaki írta, hogy a kromoszómaszám is bizonyítja a törzsfejlődést. Példának hozzák ezt a sorozatot: Banán: 11 kromoszóma, giliszta 36 kromoszóma, sertés 40, ember 46. Lássuk:
Gyümölcslégy 8
Rozs 14
Tengerimalac 16
Galamb 16
Tarisznyarák 24
Giliszta 36
Macska 38
Sertés 40
Egér 40
Búza 42
Patkány 42
Nyúl 44
Hörcsög 44
Mezei nyúl 46
Ember 46
Csimpánz 48
Juh 54
Tehén 60
Ló 64
Kutya 78
Tyúk 78
Ponty 104
Pillangó ~380
Páfrány ~1200
Láthatjuk, hogy a páfrány messze a legfejlettebb élőlény, ami az emberből lett, miután az ember csimpánzzá, juhhá, tehénné, lóvá, stb. evolveálódott. A búza ikertestvére a patkány, ezek az egérből fejlődhettek ki. A macska közvetlen őse a giliszta lehetett, aki a tarisznyarákból fejlődött ki. A tyúkból több lépésen keresztül válhatott ponty, majd pillangó és a végén párfánnyá szervezte fel magát, aki most a legfejlettebb légköri élőlény.
Nekem lehet esni, lehet anyázni.
Na sziasztok. Kellemes agyvérzést:)
Az evolúciós állítások a bojtosúszójú halakról és a valóság
1. A fejlett agy
A valóság: Nem fejlettebb az agya, mint a hozzáhasonló többi halé.
2. A kezdetleges tüdő
Valóság: A primitív tüdőről kiderült, hogy zsírzsák.
3. Az emésztési rendszer
Valóság: A mélytengeri halakra jellemző az emésztési rendszerük.
4. A keringési rendszer
Valóság: tipikus mélytengeri hal keringési rendszer.
5. Az uszony-láb
Az evolucionisták az uszonyokat: comb-, lábszár- és lábtőcsontokkal azonosították.
Valóság: Annyi tény, hogy páros úszóik vannak, de ezek nem kezdetleges lábak, de még nem is a lábak előfutárai. Az élő Latimeria menadoensis halak tanulmányozása során kiderült, hogy ezek sima speciális mélytengeri uszonyok.
6. A tengerből való kiköltözés előfutára
Valóság: tipikus mélytengeri hal, mely az óceán alsó rétegeiben él. Eszük ágában sincs elhagyni a mélységet. 2009. október 6-án filmre vettek egy coelacantha bébi születését 161 méter mélységben.
Te most tényleg hoztál egy rövid leírást arról, hogy a toll evolúciója logikusan levezethető?
Epic creationist fail! :"D
Ami pedig a kromoszómákat illeti, senki nem állított olyat hogy több kromoszóma fejletebb élőlényt jelentene. Mégis milyen eredményre számítasz a nyilvános hazudozástól, azon kívül hogy magadat égeted vele?
@117:
"Én még azt is javaslom, hogy ha egy ember szárnyakat akar, akkor ültessen be plasztikai sebésszel tollakat a karjába, és az evósok imádott Haeckel törvénye szerint a gyermekük már tollas karral fog születni."
1, Haeckelnek nincs törvénye, csak hipotézise
2, amit a biológus közösség eléggé elvet
3, és ami ráadásul egyáltalán nem arról szól, amit írtál
4, már csak azért sem, mert minden, az evolúcióval nagyjából tisztában levő ember tudja, hogy az nem a szerzett tulajdonságok öröklődéséről szól, mert ez nem épp így működik.
Ne haragudj, de én eddig olvastam a hozzászólásaidat. Ha már a legelső saját gondolatnál is ekkora alapvető gondok vannak, akkor felesleges is továbbmenni. Viszont azon gondolkozom, hogy vajon mi is a helyzet nálad, mert két opció van:
1, gátlástalanul hazudozol
2, fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, és még utána sem nézel
Természetesen a kettes opció csak-csak jobb, de még az sem fényes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!