Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért akarják egyes hívők...

Miért akarják egyes hívők mindenáron tagadni az evolúciót? Egyáltalán mi a tétje annak, hogy igaz-e vagy sem?

Figyelt kérdés
Ahogy látom, a tagadók többségének fogalma sincs arról hogy egyáltalán mi is az hogy evolúció (keverik az abiogenesissel, vagy hozzácsapják az ősrobbanást, stb). De akkor mi alapján akarják egyáltalán tagadni, ha még alapszinten tisztában sincsenek vele, hogy mi is az?

2017. máj. 9. 18:18
 121/172 Cerevisiae ***** válasza:
89%

@117

Nem kell anyázni. Csak válaszolj, és ha mindegyikre válaszolsz, szükségképpen saját magad fogod lehülyézni. Kezdjük az elejétől, jó?

A tojásból kibújt naposcsibe testét először korántsem szépen rendezett formájú, egyszerű pihetollak takarják. Később, a kor előrehaladásával a testtájakra jellemző tollféleségek egymástól elkülönülnek. A kontúrtollaknál sokkal de sokkal egyszerűbb pehelytollak fő feladata talán nem a hőszigetelés?

Miért nem rögtön elkülönült tollak jelennek meg a naposcsibén? Persze mondhatod, hogy mert így lett megtervezve, ám a tény azt mutatja, hogy ezek a pihe- és később pehelytollak is kiválóan alkalmasak arra, hogy csak pusztán a hőszigetelésre szolgáljanak.

Idézve: "A pehelytollakról hiányoznak a horgocskák, így az ágak nem tudnak zászlókká rendezõdni. E tollak szára vékony és hajlékony. Ilyen tollakat találhatunk a fedõtollak alatt, fõként hõszigetelõ funkció miatt. A pehelytollak mennyiségétõl nagyban függ a faj hõtûrési optimuma."

Tehát, ha egy állatnak még nincs kontúrtolla és nem repül, miért is nem hasznos egy kissé a hidegebb területen, hogy ilyesmi tollai vannak csak eleinte? Mi is ezen a mese?

Mese az, amit a saját szemünkkel látunk??? Hogy is van ez?

A toll az csak repülésre szolgál?

Nem! Nem mese, mert tény, hogy nem csak arra jó, és a madarak egyáltalán nem csak repülésre használják. Ahogy arra számos példát mutattunk, akár bokortörésre is jó a hőszigetelésen kívül, akár víz alatt lehet vele lapátolni, egyensúly teremtésre használni, akár rovarbefogásra alkalmas, akár meresztéssel alkalmas az ellenség, vagy a konkurens hím elrémisztésére, jelzi a fittséget a nőstény számára, elég már csak az az előnye is, hogy a kültakaró súlyát csökkenti, ahol gyors ugrójellegű futásra van szükség, ill a felületnövekedés az ugrástávolságok hosszát növeli, a színeződése segít a rejtőzködésben, a kommunikációban, és a nőstény figyelmének felhívásában... stb.

Ám a toll még akár hajszerűen egyszerű szerepet is betölt egyes madarakon, a filoplume

[link]

Mindegyikre mai valós példák állnak rendelkezésünkre.

A tollnak ezen tulajdonságai miért is nem képeznek hatalmas előnyöket repülés nélkül is??? Majd a többi is ha ezekre tudtál érdemben valamit...

2017. máj. 12. 14:22
 122/172 Cerevisiae ***** válasza:
87%

@118

Melyik kocsmába jársz? Onnan szedted ezeket a "valóság" infókat?

Figyusz! Átvertek. Már a szomszédos kricsmiben is sokkal olcsóbban kapnád a sört, és még csak hülyeségekkel se terelik el a figyelmed a kizsebelésed közben.. :D

2017. máj. 12. 14:29
 123/172 Cerevisiae ***** válasza:
81%

Kedves Kérdező!

Kaptál egy kis ízelítőt a Kreacionizmus "tudományos elemzéséből". Erre vártál...

Neked mi a véleményed?

Én éppen gurulok a röhögéstől...:DDD

És te?

2017. máj. 12. 14:36
 124/172 anonim ***** válasza:
86%

Na, Diótorta barátunk megint csak bizonyította, hogy mekkora egy nagy appledió(tor)ta.

Nincs itt semmi agyvérzés.. továbbra is látjuk, hogy fogalmad nincs arról, amit leírsz.

Szerintem senki sem beszélt még a kromoszómaszámról... (rajta kívül) de ha igen is, biztos nem a "fejlettséggel" hozta összefüggésbe. Ellenben említettem a DNS szerkezetét... az már kicsit más tészta.

Állításaid alapján még azt is megkérdőjelezném, hogy fogalmad lenne, mi a kromoszóma. Meg a dns. Meg úgy, a biológia ámblokk.

Továbbá említettem a tiktaalikot, s megkérdeztem, mi a "neme"? Érdekes erre lepontozással válaszolni, meg mellébeszélni a bojtósúszóshalról.

De a kérdéseim amúgyis követ62-nek szóltak, akinek várom megtisztelő válaszát.

Am diótorta barátunk kommentjeit is érdemes lenne törölni, mert:

- Értelmetlen zagyvaságok összevissza

- amiket már százszor kitárgyaltunk

- a maradékja meg provokatív kötözködés.

2017. máj. 12. 14:42
 125/172 követ62 ***** válasza:
61%

Tök érdekes, hogy ennyi kis isten van itt jelen.

Tudják mit hiszek, mit érzek, mit gondolok. Érdekes.

Mindegy én elmodtam a választ a kérdésre ti meg gondoljátok amit akartok.

Hamarosan úgy is kiderül kinek van igaza.

Nem is értem minek egymást marni?

2017. máj. 12. 20:40
 126/172 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező!

Kaptál egy kis ízelítőt a Kreacionizmus "tudományos elemzéséből". Erre vártál...

Neked mi a véleményed?

Én éppen gurulok a röhögéstől...:DDD

És te?"

Kedves Cerevisiae!

Én inkább fogom a fejem ennyi marhaság láttán. Más kreacionistáktól legalább olyan érveket látok, amikben legalább látszatra van logika (csak esetleg a megfelelő háttértudás hiánya vagy szalmabáb érvelés okán nem igaz, amit írnak), de ez... tömény hazudozás és személyeskedés, a kreacionisták szégyene ez a 44%-os.

2017. máj. 12. 21:24
 127/172 anonim ***** válasza:
87%

Kedves követ62!

# 126 "Tök érdekes, hogy ennyi kis isten van itt jelen."

Mármint a GYK "Kultúra és közösség" (Vallás+Valláskritika) kategóriájára gondolsz? Valóban tök érdekes, hogy idejön egy rakat, magát kereszténynek valló hívő, beszélnek az istenükről... s mintha mind egy másik "személyről" beszélnének... így valóban, rengeteg istenkép van itt jelen.

Érdekes, hogy továbbra sem reagálsz a "maga neme szerint" kérdéseimre... bár nem meglepő, mivel eddig még egyetlen kreacos sem tudta rendesen definiálni. Szóval, ismételgettek egy fogalmat... amiről úgy látszik, hogy nem tudjátok meghatározni, hogy mit jelent. Ezt pedig úgy hívják: "légbőlkapott".

2017. máj. 12. 23:10
 128/172 anonim ***** válasza:
2017. máj. 13. 11:27
 129/172 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Lepontozóim!

Tudnátok válaszolni a kérdésemre is?

Mit takar a "nem" szó a "maga neme szerint" kifejezésben?

2017. máj. 14. 14:55
 130/172 Darkmoon80 ***** válasza:

NEM, NEM és megint csak NEM!

:)

2017. máj. 14. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!