Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért akarják egyes hívők...

Miért akarják egyes hívők mindenáron tagadni az evolúciót? Egyáltalán mi a tétje annak, hogy igaz-e vagy sem?

Figyelt kérdés
Ahogy látom, a tagadók többségének fogalma sincs arról hogy egyáltalán mi is az hogy evolúció (keverik az abiogenesissel, vagy hozzácsapják az ősrobbanást, stb). De akkor mi alapján akarják egyáltalán tagadni, ha még alapszinten tisztában sincsenek vele, hogy mi is az?

2017. máj. 9. 18:18
 141/172 Cerevisiae ***** válasza:
93%

Hát, ha bíróságra viszik a dolgot, ahol már nem lehet hazudozni össze vissza büntetlenül, akkor persze bukik a sok kreacionista maszlag, de mit csinálsz, ha ilyenkor a kreacionista ártatlan képpel azt mondja - Óh, hát tévedtem, és szólásszabadság... és ennyi.

Ugye itt ez a Behe gyerek:

[link]

Itt perbe keveredett, és gyorsan kiderült hogy kb. akkora marhaságokat hordott össze az evolúcióval szemben, mint most a legutóbbi kreacos itt, és ő maga is elismerte nagy ijedtében, hogy korábban csak kavarta a kakecot...

Megbüntették? Nem. Mindössze megállapították, hogy a lázálmai nem az állami iskolákba valók. Behe barátunk a vesztett per után megnyugodott, is kisebb módosításokkal ugyanúgy lökte tovább a sódert...

És tényleg nem lehet megbüntetni senkit azért, mert hullára hülye egy tudományos témához, de ő betegesen úgy érzi, hogy szakképzetlenül is ő a világ teteje, és ezt mindenki tudtára is adja.

Persze mindenki tudja, hogy emögött valójában keményen politika áll, de ez bebizonyíthatatlan, de ha az is lenne, sem büntethető a dolog. Ráadásul Behe kénytelen volt beismerni a bíróság előtt, hogy a nézeteit befolyásolja az ideológiája, vagyis a vallásossága.

Ezért se kapott semmiféle büntetést...

Igazándiból én se adnék, bármennyire is vagyok dühös az ilyenekre... nehéz ügy.

2017. máj. 16. 14:54
 142/172 A kérdező kommentje:

Hát igen. Amúgy fura hogy a kereszténység egyik alapvető tanítása is a ne hazudj, hamis tanúbizonyságot ne tégy, de erről valahogy a kreacinisták szívesen megfeledkeznek ha az illető hazugság az ő hitüket támasztaná alá...

Sosem értem fel ésszel, hogy nem esik le egyeseknek hogy a viselkedésükkel a saját vallásukat köpik szembe. Mintha a béke hírnökének vallanám magam miközben jól megvernék mindenkit aki nem ért egyet velem.

2017. máj. 16. 14:57
 143/172 Cerevisiae ***** válasza:
89%

#Kérdező: "Segáz, Cerevisiae, értem én kinek címezted"

Húúú, de megnéztem, hogy most tényleg te vagy-e... :D

Hát igen. Nyilván megint benyom valami kreacos maszlagot, de hátha mégse... a remény hal nevű hal hal meg utoljára... ahogy ezt megtudhattuk az öreg halásztól.

2017. máj. 16. 15:01
 144/172 A kérdező kommentje:
De ha meg krimirajongók vagyunk, akkor a remény hal meg utoljára csak egyet jelenthet... hogy a remény a gyilkos! o.O
2017. máj. 16. 15:04
 145/172 Cerevisiae ***** válasza:
84%
:D
2017. máj. 16. 15:21
 146/172 anonim ***** válasza:

Ha bebizonyosodik, hogy szándékos, és hogy alkalmas az emberek félrevezetésére, akkor igenis büntetni kellene.

Kezdetben elég lenne ez a kis összeg. Sok nethuszárt már ez is visszatartana.

De ha ismétlődő, vagy ha szervezetten megy, akkor lehetne emelni. Utána, ha még mindig nem hagyja abba, akkor már valami komolyabb is jöhetne.

2017. máj. 16. 15:29
 147/172 Cerevisiae ***** válasza:
89%

"Ha bebizonyosodik, hogy szándékos, és hogy alkalmas az emberek félrevezetésére, akkor igenis büntetni kellene."

:)

Nézd! Ha valaki állandóan azt hirdeti, hogy 2+2 egyenlő 5-el, rálegyintenél, mert érzelmileg nem érint, és ha azt látnád, hogy ez a dolog annyira terjed, hogy már a matematikát támadják egyre többen, csak akkor lépnél. De akkor is nagyon sokáig csak érvelnél, és nem nagyon értenéd, hogy mi ez a marhaság...

Ha azonban megtudnád, hogy elterjedt az 5 isten hite, amelynek igéi azt parancsolják, hogy minden matematikai műveletnek 5-öt kell eredményezni, még azután is nagyon sokáig csak érvelnél, és talán csak akkor lépnél drasztikusabban, amikor már az iskolák ajtajait ostromolnák az 5 isten hívei.

Vagy akkor se, pedig lehet, hogy egy idő után már tényleg kellene:

[link]

2017. máj. 16. 16:10
 148/172 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy ilyen borzalmakat tud csinálni a vallás.

Azt is tudom, hogy egy vallásnak sehol sincs határa: sehol sincs olyan, ahol visszalépne, hogy ez már azért túl sok...

és azt is tudom, hogy az első lépés az, hogy megtámadják a tudományt, az ateistákat (akiket elsőnek is kineveznek istentagadónak) és a más hitűeket.

Na, ez megy most nálunk.

2017. máj. 16. 17:24
 149/172 anonim ***** válasza:
84%

Na, (i)Diótorta barátunk megint megnyomta párszor a Ctrl+C, Ctrl+V gombokat... ÉS? Üres, unalmas retek, fene se olvassa el. Az ilyent pár szóban is össze lehetne foglalni, értelmesen. Akkor talán tudnánk is vitázni. De hát így most nekem kell: MASZLAG.

Amúgy a szólásszabadság korlátozásával kapcsolatban nem értek egyet... Inkább értelmesen kellene tanítani az iskolában. Hogy a felnövő generáció alapjaiban láthassa, mit állítanak a természettudományok, s akkor nem dőlnének be az ilyen felületes, álságos, önellentmondásos kreacionista propagandának.

2017. máj. 16. 19:38
 150/172 A kérdező kommentje:

"Ha bebizonyosodik, hogy szándékos, és hogy alkalmas az emberek félrevezetésére, akkor igenis büntetni kellene. "

Csak épp hogy bizonyítsa be az ember hogy szándékos a dolog? Lásd Behe esetét, amit Cerevisiae vázolt fentebb.

Ha megszorongatják, ha van egy kis esze a kreacionistánknak, úgyis kitart majd mellette hogy ő nem hazudott, egyszerűen rosszul tudta.

2017. máj. 16. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!