Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti értitek a szentháromságot?

Ti értitek a szentháromságot?

Figyelt kérdés

Nem értem a szentháromságot.

Hogyan lehet Istennek fia?

Aztán ha Mária az anyja, akkor vagy felerészben az ő génjeivel rendelkezik Jézus, vagyis maximum félisten, ám ha olyasféle módon nemzette Isten, mint a modern klónozás, akkor Mária nem az anyja,

csak egy un. béranya akiben kifejlődött, vagyis az ő jelentősége redukálódik totálisan a lombik szerepére.

A kapcsolat Isten és Jézus között megint csak érdekes, mert ha mondjuk egy embert leklónozunk, akkor sem egyek, hiszen a klón születése után más dolgok történnek velük, két különböző lény fejlődik a különböző hatásokra.

Ha mondjuk Isten benne is van valamilyen módon Jézusban, Jézus nincs benne Istenben, hiszen ő a fiú, de ha mégis benne lenne, akkor az egész értelmetlen, akkor mondhatnánk azt is, hogy Isten megduplázta önmagát és nincs szükség sem Máriára, sem az atya - fiú bonyolításra.

Isten mégsem nemzhette saját magát és a szentlélek szerepe is furcsa, érthetetlen, mi szükség van rá.(?)

Azt vajon hogyan és miért teremtette Isten? Talán azért, hogy amikor a szentlélek megszáll valakit, akkor ne Isten legyen a befolyásoló, hiszen akkor sérülne a szabad akarat, de így Istennek csak közvetve van hozzá köze, bár ugye egylényegű vele, vagy mi a szösz.

A szentlélek ha akarom maga Isten, ha akarom nem és egy kissé ilyen Jézus is.

Úgy sejtem, az okozta a problémát, hogy a kereszténység a zsidók között alakult ki és a zsidó hitből fejlődött fokozatosan.

Egy idő múlva már szerettek volna tőle megszabadulni, de sajnos előzmény gyanánt az Ószövetség nem vehető ki a Bibliából, ezer szállal kapcsolódik hozzá, pedig a megbocsátó Jézus már nem a bosszúálló Jehova, vagy JHVH.

Az ariánusok ki is vették volna az Ószövetséget a Bibliából, de akkor sok minden nem lenne érthető, például a bűnbeesés és a többi is, így csak elterelik a figyelmet a teremtő Istenről Jézussal, aki csupán a kereszténység Istene, a zsidóké már nem.

Sokkal érthetőbb lenne a szerepe, ha csupán próféta maradt volna, mint Mohamed, de akkor a már meglévő zsidók által kreált és Jézus korára már elavult tanokat kellene tovább hinni, mert maga az Isten mégsem változhat csak úgy meg ripsz, ropsz.

Azt tudom, hogy nem minden felekezet hisz a szentháromságban, csak akkor meg miképpen beszélhetnek egyistenhitről, hiszen a fiú és az atya megnevezés kizárja azt, hogy ne több Istenről legyen szó.

Egyáltalán nem kekeckedésből írom ezt, kíváncsi lennék a magyarázataitokra, mert talán éppen ezért nem hiszek Istenben, mert akárhogyan is próbáltam ezt megemészteni, nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy ókori szakállas rabbik kitalációja ez az egész és lényegében semmi értelme nincs.

2016. szept. 7. 10:32
❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯
 451/533 anonim ***** válasza:

Gabriel

"Pont az a baj, hogy ezt nem a Bibliából kiindulva teszik, épp ezért készítettek egy saját fordítást, amit az előzetes elképzeléseikhez igazítottak."

Ahhoz nem kell saját fordítás hogy lássuk Jézus nem Isten. Nem kevés verset hoztam ami ezt bizonyítja és nem én fordítottam :) Persze lehet hogy egyes részeket úgy fordítottak a tanúk hogy az az ő verziójukat igazolja de ez igaz lehet a többi keresztény irányzatra is.

"És hogy miért lett angyal? Egyszerű, a Biblia alapján ember semmiképp nem lehet (hiszen például már ott volt a teremtésnél), az ő hitük szerint viszont Isten sem lehet, így marad az, hogy akkor valami köztes teremtmény, egy angyal kell hogy legyen."

Ha elfogadnák azt hogy Jézus próféta volt akkor ezzel az iszlámot is el kelne fogadniuk. A többi keresztény irányzathoz képest annyiban jobbak a tanúk hogy nem több Istent imádnak, elutasítják a bálványimádást. Ez pozitívum, de ennyiben ki is merül. Olyanokat is hallottam róluk hogy megjósolták a világvégét de mégsem jött be :)

Istvan35

"Ha ennyiből nem esik le valakinek, hogy Jézus sem angyal, sem pedig sima ember nem lehet, annak nem ártana megtanulni végre az értő olvasást. Nem tudom, hogy nálad mi a helyzet. Tényleg ennyire nem tudsz szöveget értelmezni, vagy pedig tudsz te, csak most már annyira kínos lenne beismerned, hogy mindeddig hülyeségeket beszéltél és nekünk volt igazunk, hogy inkább tovább tagadod a nyilvánvalót.."

Másik kérdésnél megnéztem a hozzászólásaidat. Ott is hoztad a formádat. Ugynaz az aggrésszív személyeskedő stílus tele mellébeszélésekkel. Nem akarom előröl kezdeni a vitát, ugyanazt a nagy semmit fújod mint eddig. 441-es válaszomban is hoztam még vagy 6-7 verset amiből világosan kiderül hogy Jézus nem Isten. Csak az alábbi is egyértelműen bizonyítja:

Máté 12:18 "Íme, az én szolgám, akit kiválasztottam, akit én szeretek, akit kedvel a lelkem! Lelkemet adom neki, és igaz ítéletet hirdet a népeknek.

Eszerint Jézus Isten szolgája, tehát nem lehet Isten. Továbbá itt az szerepel hogy kiválasztásra kerül. Isten a prófétákat választja ki, tehát Jézus ember akit Isten választott prófétának.

Az nyilvánvaló hogy fanatikus vagy, meg az is hogy inkább hazudsz magadnak.

2016. dec. 31. 14:11
 452/533 anonim ***** válasza:

"Ahhoz nem kell saját fordítás hogy lássuk Jézus nem Isten. Nem kevés verset hoztam ami ezt bizonyítja és nem én fordítottam :) Persze lehet hogy egyes részeket úgy fordítottak a tanúk hogy az az ő verziójukat igazolja de ez igaz lehet a többi keresztény irányzatra is. "

Jézus nem volt Isten, amikor eljött közénk emberként. De pont hogy ezt is leírja a Biblia Filippi 2:6-8-ban, hogy Istenségét hagyta maga mögött erre az időre.

Az igéiddel még mindig az a baj, hogy kijelentik a nyilvánvalót, hogy Jézus emberként csak ember volt, milyen meglepő, de attól még nem cáfolják meg hogy Jézus már emberré válása előtt Istenként létezett. Például amire az előző válaszomban is utaltam, hogy már ott volt a teremtéskor, amikor ember még hírből sem létezett, sőt, az Atyával együtt teremtettek mindent.

"Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait:

Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben." (Példabeszédek 8:29-30)

Vagy ugyanerről ír János is, amikor kijelenti hogy semmi nincs ami teremtve lett, de a megtestesült Ige, vagyis Jézus nélkül teremtetett volna:

"Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett."

Gondolj már bele, hozhatsz akárhány verset ami kijelenti hogy Jézus mint Krisztus, ember volt, de ettől még egy rakás más ige beszél róla emberré válása előttről és az utánról, ahol elég egyértelműen mindenek felett Királyként és Úrként, Teremtőként emlegetik, olyan címekkel ruházzák fel, mint az Alfa és Omega, a Szabadító, az Élet, stb, amelyek a Biblia más igéi szerint csakis Istennek járnak. Ennek egyetlen logikus feloldása van, ha Jézus épp ugyanúgy része Istennek, ahogy az Atya.

"A többi keresztény irányzathoz képest annyiban jobbak a tanúk hogy nem több Istent imádnak"

Ajjaj... ne már hogy ennyi se maradt meg ebből a hosszú vitából? Egyetlen Istent imádok én is, csak éppen a Bibliából kiindulva az Atya, Fiú és a Szent Lélek tökéletes egysége maga ez az egy Isten!

"Olyanokat is hallottam róluk hogy megjósolták a világvégét de mégsem jött be :)"

Ez stimmel, jósokat nagyon szeretnek játszani, volt már rengeteg világvége dátumuk, de a kedvencem amikor megjósolták hogy Jézus Krisztus második eljövetele 1914-ben lesz. De hát elmúlt. Na jó, akkor helyesbítettek, és valami olyan megfogalmazással jöttek elő, hogy nem múlik el az 1914-es nemzedék, mielőtt Krisztus másodszor is eljönne. Csak hát lassan kiöregedtek és elhunytak az akkori emberek, újabb javítás: nem múlik el az a nemzedék, aki ismert 1914-ben élt embereket... de már ez is elmúlik lassan, úgyhogy a legújabb elképzelés az, hogy 1914-ben még csak az előkészületek kezdődtek meg Jézus uralkodásához, amit az jelez hogy sosem volt ennyi háború meg éhínség meg katasztrófa, stb, és hogy mikor fog ténylegesen trónra lépni? Hát, majd... mostmár nem mertek annyira dátumokkal dobálózni :D

Mindenesetre nem véletlen hogy például az Őrtorony kiadványaikat a hivatalos honlapjukon maximum 2000-ig lehet elérni, mert a korábbiakban sokmindenről még egész mást írtak, lásd csak a világvége dátumokat...

2016. dec. 31. 14:39
 453/533 anonim ***** válasza:

Gabriel

"Az igéiddel még mindig az a baj, hogy kijelentik a nyilvánvalót, hogy Jézus emberként csak ember volt, milyen meglepő, de attól még nem cáfolják meg hogy Jézus már emberré válása előtt Istenként létezett."

Kijelentik hogy ember volt, és kizárják hogy Isten lenne. Istenként nem létezhetett Jézus mert Isten közli hogy nem volt és nem is lesz más isten. Ésaiás próféta könyve 43:10 Előttem nem lett isten, és utánam sem lesz.

Mindent azzal magyarázol hogy itt a földön Jézus emberként jelenet meg, de ezzel az a gond hogy ettől még Isten kellene hogy legyen, Jézus viszont megkülönbözteti magát Istentől. Isten pedig szolgájának nevezi Jézust, tehát kizárt hogy Isten lenne. Nem lehet egyszerre Isten és Isten szolgálja.

Továbbá hogyan magyarázod az alábbi verset?

Máté 12:18 "Íme, az én szolgám, akit kiválasztottam, akit én szeretek, akit kedvel a lelkem!

Isten azt mondja "akit kiválasztottam". Ha Jézus Isten akkor hogy került kiválasztásra? Erre már azt sem mondhatod hogy Jézus emberként csak ember volt. Választani több közül lehet. Ha Jézus isten akkor több isten közül került kiválasztásra? Ez értelmetlen. Ha viszont ember, akkor már értelmes a vers, mert ez azt jelenti hogy emberek közül választotta ki őt Isten prófétának. Hogy Pál mit mondott az nem mérvadó. Mégcsak nem is látta Jézust, és már volt szó róla hogy tanítása mennyire ellentétes Jézuséval. Jézus soha nem jelentette ki hogy ő Isten, sőt megkülönböztette magát Istentől. Azok a versek amiket hoztál utalhatnának is Jézus istenségére ha nem lenne többtucatnyi vers ami ezt kizárja. Igy a te verseid annyit jelentenek hogy Jézus nem átlag ember, ahogy a többi próféta sem.

"Ez stimmel, jósokat nagyon szeretnek játszani, volt már rengeteg világvége dátumuk"

Tanúk felismerték a tévtanításokat mint a szentháromság, de erre nem az a megoldás hogy kitalálnak egy saját változatot ami ugyanúgy értelmetlen. Ezek a jóslások meg teljesen hiteltelenné teszik őket.

2017. jan. 1. 14:18
 454/533 anonim ***** válasza:

Na jó, hadd fordítsam meg az állításod! Azok a versek, amiket hoztál, utalhatnának is Jézus emberségére, ha nem lenne többtucatnyi vers, amit kizárja.

Őszintén, hogy gondolod elhitetni bárkivel is, hogy Jézus, akiről konkrétan leírja a Biblia, hogy mindent, ami csak létezik (bizony, a mindenben az ember is benne van), együtt teremtett az Atyával, csak egy próféta, egy egyszerű ember lesz, aki jóval később születik majd meg?

Úgy látom ezen alapul minden félreértés, amit te ellentmondásnak hiszel, hogy képtelen vagy kezelni vagy felfogni hogy Jézus Isten és ember is volt! De a már jó párszor felhozott Filippi 2:6-8 is épp ezt hangsúlyozza, konkrétan le is írja hogy van neki egy Isteni formája, és egy szolgai, emberi, halandó formája , amit magára vett amíg köztünk járt. És rengeteg ige pont csak az emberségéről, vagy pont csak az Istenségéről szól, és nem vonatkoztathatók keresztbe egymásra.

2017. jan. 1. 15:07
 455/533 anonim ***** válasza:

Folyamatosan erre a versre hivatkozol, de ez teljesen értelmetlen. Azt mondod egy Isten van, és Jézus maga Isten, aztán meg hogy emberi formájában Isten szolgája lesz, vagyis akkor önmaga szolgája. Amúgy meg a Filippi 2:6-8 nem fogalmaz tisztán. Először azt írja hogy hasonló Istenhez, aztán meg hogy egyenrangú. Akkor most melyik? Ráadásul ebből még nem következik hogy Isten lenne. Hasonló Istenhez nem azt jelenti hogy ő Isten. Aztán, úgy folytatódik a vers hogy önként mondott le mindenről, de a Máté 12:18 és Apcsel 3:26-ban az szerepel hogy Isten választotta ki és küldte el ami elég nagy ellentmondás. Azt sem ártana tisztáznod hogy mit jelent a kiválasztás ha Jézus szerinted Isten. Isten kiválasztja önmagát? Ne vicceljünk már.

"Őszintén, hogy gondolod elhitetni bárkivel is, hogy Jézus, akiről konkrétan leírja a Biblia, hogy mindent, ami csak létezik (bizony, a mindenben az ember is benne van), együtt teremtett az Atyával, csak egy próféta, egy egyszerű ember lesz, aki jóval később születik majd meg?"

Te azt állítod Jézus Isten és mégis született. Ez nem lehet mert egyrészt Isten nem születik (kivéve a pogány vallásokban), továbbá a Biblia is közli ezt Isten: Előttem nem lett isten, és utánam sem lesz. Továbbiakban is sántít a történeted mert azt mondod Isten mindent átadott Jézusnak, ami szintén kizárja Jézus istenségét mert Istennek nincs szüksége hogy átadjanak Neki hatalmat, mert mindig is rendelkezett ezzel. Tehát Jézus Istensége ellentétes a Bibliával is. Egyébként az iszlám szerint nem egyszerű ember volt Jézus hanem próféta. Te meg én vagyunk egyszerű emberek.

"És rengeteg ige pont csak az emberségéről, vagy pont csak az Istenségéről szól, és nem vonatkoztathatók keresztbe egymásra."

Pont ez a probléma. Ha megjelenik embereként akkor már nem Isten? Ha ezt állítod, ez egy az egyben megegyezik az ókori pogány vallásokkal. A Biblia angyalokról is ír, akik megjelentek a földön emberi alakban, de ettől még ők angyalok.

2017. jan. 1. 16:19
 456/533 anonim ***** válasza:

# 451

Írtam már, hogy csak a hozzád hasonló fanatikusokkal szoktam személyeskedni, ilyen az az 1 vagy 2 tanú is a linkelt kerdésben. Képesek vagytok a feketére is azt hazudni, hogy fehér! Az az igazság, hogy én nem értek egyet Gabriellel, mikor azt írta, hogy a veled való vita hozzájuk képest áldás (vagy valami ilyet írt). Szerintem te inkább még rosszabb vagy tőlük, ugyanis ők a saját vallásukat próbálják ezzel védni, tehát náluk érthetőbb a fanatizmus, te viszont a másik vallásába okoskodsz bele, amihez semmit nem értesz. Te csak az egód miatt csinálod ezt, hogy nehogy el kelljen ismerned egyetlen dologról is, hogy tévedsz. Inkább a pofátlan hazudozást választod, mintsem hogy csorba essen a büszkeségeden. De nem baj, ahogy mondtam, ezzel végülis jó munkát végzel, mert iszonyatosan leégeted magadat és a vallásodat, s szerencsére ezzel sok épelméjű embert riasztasz el magatoktól. Gondolkozz már, nem véletlen, hogy még egy ateistát is annyira fölbosszantottál, hogy nem bírta a kóklerkedéseidet szó nélkül megállni.

"Nem akarom előröl kezdeni a vitát, ugyanazt a nagy semmit fújod mint eddig."

Nem semmik, egyértelmű verseket hoztam, melyek világosan mutatják, hogy Jézus Isten:

"Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön" (Máté 28,18)

"Mindaz, ami az Atyáé, az enyém." (János 16,15)

"De ő hallgatott és nem felelt semmit. A főpap újra kérdezte, és ezt mondta: „Te vagy a Messiás, az áldott (Isten) Fia?” Jézus így válaszolt: „Én vagyok. És látni fogjátok, hogy az Emberfia ott ül a hatalom jobbján, és eljön az ég felhőin.” (Márk 14,61-62)

Jézus azért ül a Hatalom jobbján, és azért jön el az ég felhőin az ítélet napján, mert Isten. Jézus mint ítélő bíró jön el, ezt többször elmondta:

,,Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk- e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!” (Máté 7,22-23)

Trónon ül és ítélkezik, mint főbíró:

„Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.” „Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg.” „Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre. Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg. Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked? Akkor így felel nekik: Bizony, mondom néktek, amikor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg. És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre.” Máté 25,31-46)

"Emiatt a zsidók még inkább az életére törtek, hisz nemcsak hogy megszegte a szombatot, hanem az Istent is Atyjának nevezte, s így egyenlővé tette magát az Istennel." (János 5,18)

Jézus saját Atyjának nevezi az Istent, mert Ő valóságos értelemben az Isten Fia, nem csak képletesen, ahogy bármely teremtmény is annak nevezhető:

"Az Atya ugyanis szereti a Fiút, s mindent megmutat neki, amit tesz. De még nagyobb dolgokat is mutat neki, hogy csodálkozzatok rajta." (János 5,20)

"Mert amint az Atya föltámasztja a halottakat és életre kelti őket, a Fiú is életre kelti azokat, akiket akar. Az Atya nem ítél el senkit, hanem egészen a Fiúra bízta az ítéletet" (János 5,21-22)

Jn 5,23

"hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút is, ahogy az Atyát tiszteli." (János 5,23)

Ezért is lett a "Fiú" Jézus egyik neve, mert nincs még egy angyal vagy ember, aki olyan értelemben lenne Isten fia, mint Ő.

"Mert nem azért szálltam alá a mennyből, hogy a magam akaratát tegyem meg, hanem annak akaratát, aki küldött." (János 6,38)

Jézus a mennyből jött, mert előtte Isten volt.

Tudnék még rengeteg ilyen verset mutatni, de azt hiszem, ennyi elég lesz. Ezzel már éppen eléggé bizonyítottam, hogy én nem csak a semmit fújom, ellentétben veled.

"Eszerint Jézus Isten szolgája, tehát nem lehet Isten."

Már hogyne lehetne. A Fiú tiszteli és szereteti az Atyját, aki Őt szülte, ezért szolgálja Őt. Szolgálni csak annyit jelent, hogy engedelmeskedik neki.

"Az nyilvánvaló hogy fanatikus vagy, meg az is hogy inkább hazudsz magadnak."

Az a fanatikus, aki a tényeket tagadja. Ez csak rád igaz, én egyetlen tényt sem tagadok.

2017. jan. 1. 16:28
 457/533 anonim ***** válasza:

Attól hogy te nem érted a verset, még nem lesz értelmetlen.

"A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,

Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;

És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig."

Istennek a formájában volt, de szolgai, emberi formát vett fel amíg köztünk járt és tanított, példát mutatott. Vagyis Istenként létezett már az előtt mielőtt emberként eljött közénk. Mi nem érthető ezen?

Mellesleg óriási különbség van aközött hogy bármire is kiválasztott vagyok, de ezt valakinek rám kell kényszerítenie, vagy önként vállalom amire kiválasztanak. Szóval ez sem ellentmondás, csak ezt a különbséget hangsúlyozza, hogy a Fiú szeretetből és önként veti alá magát az Atyának, és nem pedig erre kárhoztatott, mert kisebb lenne nála.

A végén meg már megint olyan elvárásokat támasztasz aminek semmi alapja. Ha a Biblia bárhol is kijelentené hogy akinek az Atyja adja az Istenséget, az nem számít Istennek, az tényleg ellentmondás lenne, de sehol még csak utalás sincs bármi ilyesmire a Bibliai Isten fogalmával kapcsoaltban. Ezt csak te találtad ki, hogy Isten ilyen vagy olyan kell hogy legyen, csak hogy magadat igazolhasd vele.

2017. jan. 1. 16:34
 458/533 anonim ***** válasza:

Istvan35

A Tanúk hát hogy is mondjam, érdekes emberek, és igaz hogy van között fanatikus is, de legalább felismerték hogy a szentháromság pogány hamisítás és ők nem több Istent imádnak és nem szentnek nevezett bálványokat, amit te annyira védesz. Az okoskodásról meg csak annyit hogy te voltál az aki az iszlámról kezdett el mindenféle hazugságot összehordani miközben a szentháromságról szól a kérdés. Aztán elismerted hogy tévedtél ami dicséretes, így nem vagy reménytelen de a szentháromság esetében továbbra is azt választod hogy hazudsz magadnak ami a fanatikus ember jellemzője. A kérdező említette az iszlámot a leírásban ezért válaszoltam. Talán gond? Az ateista barátod meg egy vicc. Egy ateista aki szerint a keresztény vallás logikus. Na persze :) Írj ki egy kérdést az ateistáknak, hogy szerintük mennyire logikus a keresztény vallás és meglátod.

"Nem semmik, egyértelmű verseket hoztam, melyek világosan mutatják, hogy Jézus Isten "

Ugyanazokat a verseket hoztad. Már megbeszéltük, ezek nem bizonyítják hogy Jézus Isten. Amiket én hoztam persze mind válasz nélkül hagytad.

Csak röviden:

János 16:15 Mindaz, ami az Atyáé, az enyém; ezért mondtam, hogy az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek."

Olvasd el a megelőző verseket. Itt Isten üzenetéről van szó. Enyémből merít azt jelenti hogy ugyanazt mondja az embereknek, ugyanazt az üzenetet továbbítja akit itt az igazság lelkének fordítottak, de ahogy mondtam Mohamed prófétáról van szó valójában. János 16:13-ban az szerepel hogy azokat mondja amiket hall. Istennek hallania kell valamit hogy azt továbbítsa? Nyilván nem, ezért emberről van szó.

"Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön" (Máté 28,18)

Pont hogy nem adatott meg. Jézus megszületik Istenként, de nincs hatalma, Isten ad neki. Aztán megszületik emberként, megint nincs hatalma. Meghal és újra lesz hatalma. Egy Isten akinek egyszer van hatalma egyszer nincs. Persze, hihető...

Márk 14,61-62

Megbeszéltük hogy az Isten fia nem szó szerint értendő. A Biblia másokat is Isten fiának nevez, így akkor ők is istenek kellene hogy legyenek. Ráadásul itt Emberfiának nevezi a Biblia, nem Istennek.

"Trónon ül és ítélkezik, mint főbíró"

Itt megint Emberfiának nevezi a Biblia pedig az ítélet napján Jézus már visszakapja Istenségét, legalább is ezt mondtátok. Itt mégsincs szó arról hogy Isten lenne.

"Emiatt a zsidók még inkább az életére törtek, hisz nemcsak hogy megszegte a szombatot, hanem az Istent is Atyjának nevezte, s így egyenlővé tette magát az Istennel."

A zsidók ezzel vádolták, de Jézus soha nem mondta ezt. Isten mint Atya szintén nem szó szerint értendő mert Isten mindenki Attya is. Ez kiderül a Bibliából.

"Az Atya ugyanis szereti a Fiút, s mindent megmutat neki, amit tesz. De még nagyobb dolgokat is mutat neki, hogy csodálkozzatok rajta." (János 5,20)

Isten más prófétákkal is beszélt és nekik is mutatott dolgokat. Hol szerepel itt hogy ettől Jézus isten lenne?

"János 5,21-22"

Más próféták is tettek csodákat, de ettől még nem Istenek. Holtakat Jézus Isten segítségével támasztotta fel.

"hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút is, ahogy az Atyát tiszteli." (János 5,23)

Ez az a János aki leborult egy angyal előtt és istenként imádni kezdte. Enyhén hajlamos a túlzásokra, nem csoda hogy bálványimádás lett a vége.

"Mert nem azért szálltam alá a mennyből, hogy a magam akaratát tegyem meg, hanem annak akaratát, aki küldött." (János 6,38)

Ez a vers pont azt bizonyítja hogy Jézus nem Isten. Két okból is. Egyrészt nem azt teszi amit akar, hanem amit Isten mondott neki. Aztán ott van hogy küldték, és megbeszéltük hogy Istent nem lehet küldeni csak embert.

"Már hogyne lehetne. A Fiú tiszteli és szereteti az Atyját, aki Őt szülte, ezért szolgálja Őt. Szolgálni csak annyit jelent, hogy engedelmeskedik neki."

Ha szolgálja Istenek akkor nem egyenrangúak, hanem alá fölé rendeltség van köztük mint a pogány vallások isteneinél. Ha Isten szolgája akkor az több mint engedelmesség. A jó gyerekek is engedelmeskednek szüleiknek, mégsem szolgái a szüleiknek. A teremtmények szolgái Istennek. Jézus nem lehet egyszerre Isten és szolga is. Kizárja egymást. És meg kellene magyaráznod hogy Jézus esetében mint jelent a kiválasztás, mert Isten ezt mondja róla.

"Az a fanatikus, aki a tényeket tagadja. Ez csak rád igaz, én egyetlen tényt sem tagadok."

Te még a Bibliát is tagadod mikor ellentétes az elképzeléseiddel. Ezt többször is bizonyítottad.

2017. jan. 2. 21:07
 459/533 anonim ***** válasza:

Te jó ég, ne csináld már! Alig pár kommentel ezelőtt jegyeztem meg, hogy Jézus Isteni és emberi formájáról szóló igékből nem lehet erre a két "formára" keresztbe utalgatni. Ezzel nem a Bibliát vagy Jézus Istenségét cáfolod hanem saját magadat ejted folyamatos logikai buktákba. Erre most Istvánnak kezded ugyanezt?

Azzal akarod cáfolni hogy Jézus Istennek formájában Isten volt, hogy emberként nem az volt? Ne már...

2017. jan. 2. 21:27
 460/533 anonim ***** válasza:

Gabriel

"Istennek a formájában volt, de szolgai, emberi formát vett fel amíg köztünk járt és tanított, példát mutatott. Vagyis Istenként létezett már az előtt mielőtt emberként eljött közénk. Mi nem érthető ezen?"

Semmi sem érthető. Az előző válaszában István szerint a fiú isten szolgája az Atya Istennek te meg azt mondod emberként volt szolgája. Akkor most melyik? :)

Már alapból ott bukik meg a dolog hogy ti azt mondjátok egy Isten van. Akkor Jézus itt önmaga szolgája? Ha éppen úgy áll a dolog akkor egy Isten van, de máskor meg három isten van akik egymás szolgái. Mikor melyikkel jön ki jobban, lehet váltogatni nemigaz? :)

Továbbá Jézus folyamatosan megkülönböztei magát Istentől. Egyszer sem mondja hogy engem imádjatok vagy hogy minket. Azt sem mondja hogy később imádhatsz mert újra Isten leszek :) Amit pedig írtál nem magyarázza a kiválasztás szót. Kiválasztani több közül lehet. Ha Jézus Isten kik közül lett kiválasztva? A Koránban az szerepel hogy prófétákat választ Isten az emberek közül. Ez így logikus is, de Istent nem lehet választani.

"A végén meg már megint olyan elvárásokat támasztasz aminek semmi alapja. Ha a Biblia bárhol is kijelentené hogy akinek az Atyja adja az Istenséget, az nem számít Istennek, az tényleg ellentmondás lenne"

Ez már önmagában ellentmondás :) Isten mindig is rendelkezett mindazzal ami Istenné teszi. Azt mondtad Jézus születésekor kapta ezt, ami azt jelenti egyrészt hogy szüksége van egy szülőre, és arra hogy megkapja mindazt ami Istenné teszi. Ez kizárja hogy Isten legyen mert Istennek nincs szüksége szülőre.

Ez a Jézus istenként születése pedig amugy is ellentétes az alábbi verssel.

Ésaiás próféta könyve 43:10 Előttem nem lett isten, és utánam sem lesz.

2017. jan. 2. 21:38
❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!