Ti értitek a szentháromságot?
Nem értem a szentháromságot.
Hogyan lehet Istennek fia?
Aztán ha Mária az anyja, akkor vagy felerészben az ő génjeivel rendelkezik Jézus, vagyis maximum félisten, ám ha olyasféle módon nemzette Isten, mint a modern klónozás, akkor Mária nem az anyja,
csak egy un. béranya akiben kifejlődött, vagyis az ő jelentősége redukálódik totálisan a lombik szerepére.
A kapcsolat Isten és Jézus között megint csak érdekes, mert ha mondjuk egy embert leklónozunk, akkor sem egyek, hiszen a klón születése után más dolgok történnek velük, két különböző lény fejlődik a különböző hatásokra.
Ha mondjuk Isten benne is van valamilyen módon Jézusban, Jézus nincs benne Istenben, hiszen ő a fiú, de ha mégis benne lenne, akkor az egész értelmetlen, akkor mondhatnánk azt is, hogy Isten megduplázta önmagát és nincs szükség sem Máriára, sem az atya - fiú bonyolításra.
Isten mégsem nemzhette saját magát és a szentlélek szerepe is furcsa, érthetetlen, mi szükség van rá.(?)
Azt vajon hogyan és miért teremtette Isten? Talán azért, hogy amikor a szentlélek megszáll valakit, akkor ne Isten legyen a befolyásoló, hiszen akkor sérülne a szabad akarat, de így Istennek csak közvetve van hozzá köze, bár ugye egylényegű vele, vagy mi a szösz.
A szentlélek ha akarom maga Isten, ha akarom nem és egy kissé ilyen Jézus is.
Úgy sejtem, az okozta a problémát, hogy a kereszténység a zsidók között alakult ki és a zsidó hitből fejlődött fokozatosan.
Egy idő múlva már szerettek volna tőle megszabadulni, de sajnos előzmény gyanánt az Ószövetség nem vehető ki a Bibliából, ezer szállal kapcsolódik hozzá, pedig a megbocsátó Jézus már nem a bosszúálló Jehova, vagy JHVH.
Az ariánusok ki is vették volna az Ószövetséget a Bibliából, de akkor sok minden nem lenne érthető, például a bűnbeesés és a többi is, így csak elterelik a figyelmet a teremtő Istenről Jézussal, aki csupán a kereszténység Istene, a zsidóké már nem.
Sokkal érthetőbb lenne a szerepe, ha csupán próféta maradt volna, mint Mohamed, de akkor a már meglévő zsidók által kreált és Jézus korára már elavult tanokat kellene tovább hinni, mert maga az Isten mégsem változhat csak úgy meg ripsz, ropsz.
Azt tudom, hogy nem minden felekezet hisz a szentháromságban, csak akkor meg miképpen beszélhetnek egyistenhitről, hiszen a fiú és az atya megnevezés kizárja azt, hogy ne több Istenről legyen szó.
Egyáltalán nem kekeckedésből írom ezt, kíváncsi lennék a magyarázataitokra, mert talán éppen ezért nem hiszek Istenben, mert akárhogyan is próbáltam ezt megemészteni, nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy ókori szakállas rabbik kitalációja ez az egész és lényegében semmi értelme nincs.
"Látom megint csak színészkedsz és mellébeszélsz."
Azért akkora bukta után, mint ahogy az előbb egy bekezdésen belül hazudtoltad meg saját magad, elgondolkozhatnál legalább egy kicsit...
"Válsz nem jött csak mellébeszélés..."
Leírtuk már, az hogy te képtelen vagy felfogni valamit, még nem csökkenti a válasz helyességét.
Ráadásul többen, több szemszögből is kifejtegettük neked, miért nem ellentmondás egyik sem amit állítasz. Az hogy csakazértis ismételgeted hogy márpedig akkoris ellentmondás, kezdi ugyanazt éreztetni mint az előbbi lebukásod amivel saját magad hazudtoltad meg, vagy a tegnapi buktád, amikor kijelented hogy nem szerepel a Bibliában amiről maga az Újszövetség szól... mármint hogy már te is érzed hogy nincs igazad, de csakazértis muszáj erőltetni, mert túl fanatikus vagy hozzá hogy beismerd, hogy gyakorlatilag minden érvedbe belebuktál... Tuti csak trollkodsz, és azt se túl jól.
Kár is minden rád vesztegetett szó...
"a legtöbb ember aki kereszténynek vallja magát nem vallásos, alig tud valamit a vallásról."
Bizonyíték? Vagy már megint bizonyítékok nélkül jártatod a szádat? Mert eddig még egy darab bizonyítékot nem hoztál ezalatt a több tucat oldalnyi keresztényellenes erőlködésed alatt. Esteleg nem tudod, hogy mi az a bizonyíték? Akkor lapozz fel egy értelmező szótárt! De segítek: jelen esetben valami hiteles statisztikai adat kéne. Szóval?
"Gabriel itt mellébeszélhetsz és színészkedhetsz, de mikor Isten előtt állsz ez nem fog menni. Nem tudsz értelmes magyarázatot adni a kereszténység alaptanításaira. Bemondhatod mindenre hogy szerinted nem bizonyíték, hazudhatsz magadnak, de ezzel csak neked lesz rosszabb, senki másnak. Te életed, ha rossz döntéseket hozol csak mert nem vagy képes szembenézni az igazsággal, ne csodálkozz majd ha mégsem az lesz a vége mint amire számítottál."
Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy szó sem volt bemondásról, tényleg annyira el vagy tévedve a bizonyíték (meg szemmel láthatóan az egész témakör) fogalmait illetően, egyszerűen egyik sem volt semmilyen szinten bizonyíték.
Egy hasonló jellegű összeállítással simán körberöhögne bárki még akkor is ha csak feljelenteni szeretnél valakit, nemhogy a bűnösségét bizonyítani olyan kikezdhetetlen érvekkel, minthogy "hát de bíró úr, lehet hogy semmi értékelhetőt nem tudok felmutatni, de ideje az volt rá, hogy elkövesse a bűntényt!" vagy hogy "a zsebtolvajok puszta léte a bizonyíték, hogy ő is zsebtolvaj"...
És nem azt mondom hogy az én hitem az igaz, lehet hogy a végén a te hited bizonyul majd valósnak, vagy egyikünké se. De ezt nem az fogja bizonyítani hogy habzó szájjal gyalázod a másik ember hitét, csak mert te nem vagy képes megérteni. Mások értik, elég szép számmal, szóval az igencsak fals érv hogy érthetetlen meg ellentmondásos. Neked talán...
Inkább megfogadhatnád te is a saját mondataid! Itt gyalázkodhatsz minden alap nélkül, és bárhova beleláthatsz ellentmondásokat, amik csak a saját tudatlanságodon és értetlenségeden alapulnak, de amikor Isten előtt állsz, ez nem fog menni. Mert 40 oldalon keresztül nem tudtál értelmes alapot adni a vádjaidra. Bemondhatod bármire hogy ellentmondás meg bizonyíték, hazudhatsz magadnak, de ezzel csak neked lesz rosszabb, senki másnak. Te életed, ha rossz döntéseket hozol csak mert nem vagy képes szembenézni az igazsággal, ne csodálkozz majd ha mégsem az lesz a vége mint amire számítottál.
Istvan35
"Bizonyíték? Vagy már megint bizonyítékok nélkül jártatod a szádat?"
Megkérdezem tőled is. Neked mi lenne bizonyíték? Ha Jézus mondaná hogy hamisított vallást követsz elhinnéd vagy rávágnád hogy nem bizonyíték? :)
Egyébként ha rákeresel találsz statisztikát, de elég ha körbenézel. Szerinted Magyarországon hány ember olvasta a Bibliát? Hányan járnak rendszeresen templomba? stb stb.
Gabriel
"Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy szó sem volt bemondásról, tényleg annyira el vagy tévedve a bizonyíték (meg szemmel láthatóan az egész témakör) fogalmait illetően, egyszerűen egyik sem volt semmilyen szinten bizonyíték."
Te mindenre gondolkodás nélkül rávágod hogy nem bizonyíték, mert fanatikus vagy. Persze alap kérdésekre nem tudsz magyarázatot adni, de semmi gond :)
"És nem azt mondom hogy az én hitem az igaz, lehet hogy a végén a te hited bizonyul majd valósnak, vagy egyikünké se."
Nem azt mondod hogy a te hited az igaz? Akkor miért bizonygatod ha te magad sem vagy biztos benne? Illetve ha nem vagy benne biztos, és kiderül hogy tévedsz, akkor nem csak magadnak ártasz hanem másoknak is akiket tévútra viszel, mert például itt elolvassák a hozzáoszlásaidat. Én azért vagyok muszlim mert igaznak gondolom. Ha kétségeim lennének efelől akkor nem lennék muszlim.
"De ezt nem az fogja bizonyítani hogy habzó szájjal gyalázod a másik ember hitét, csak mert te nem vagy képes megérteni."
Nem gyalázom senki hitét. Ha elköveted a bálványimádás és társítás bűnét, akkor nem tudok erre mást mondani vagy szépíteni. Ez nem gyalázás hanem az igazság.
"Mások értik, elég szép számmal, szóval az igencsak fals érv hogy érthetetlen meg ellentmondásos. Neked talán..."
Neked sem érthető, mivel nem tudod érthetően elmagyarázni még az alaptanításokat sem, csak mellébeszélsz.
"Te életed, ha rossz döntéseket hozol csak mert nem vagy képes szembenézni az igazsággal, ne csodálkozz majd ha mégsem az lesz a vége mint amire számítottál."
szp72 kérdezte azthiszem hogy mi lesz ha tévedek és Isten előtt mit mondok majd. Én egy csepp esélyt sem látok arra hogy a kereszténység ebben a formájában igaz lenne, de ha mégis igaz, akkor hivatkozhatok arra hogy a szentháromság emberi ésszel felfoghatatlan, továbbá erre a 40 oldalnyi ellentmondásra és még ki tudja mennyi van. Te mit tudsz felhozni mikor Isten előtt állsz és bebizonyosodik hogy egy hamisított vallást követtél?
"Te mindenre gondolkodás nélkül rávágod hogy nem bizonyíték, mert fanatikus vagy."
Talán ha végre mutatnál egyetlen bizonyítékot is, akkor arra nyilván nem lehetne rávágni hogy nem az. Éppen ezen van a hangsúly, hogy eddig egyet se voltál képes mutatni!
Hiába ismételgeted például hogy vannak apokrifek. Igen, vannak, de ettől még a Bibliai 4 evangélium nem lesz hamis! Ezt külön bizonyítani kéne, de ugye ez az ami neked semmivel sem ment...
"Nem azt mondod hogy a te hited az igaz? Akkor miért bizonygatod ha te magad sem vagy biztos benne?"
Kezdem azt érezni hogy a hit fogalma is ismeretlen előtted...
Ha valami bizonyítható, falszifikálható, cáfolható, akkor az már a tudomány tárgykörébe tartozik. A vallás, a hit éppen azért nem tartozik oda, mert objektíve se nem bizonyítható, se nem cáfolható, és soha nem is lesz az. Ha azt mondom neked hogy egy láthatatlan mindenható spagettiszörny működteti az univerzumot, hiába látjuk rajta hogy hülyeség, cáfolni sosem leszel képes se te, se más!
Ha visszaolvasol, egyszer sem álltam neki bizonygatni, hogy a keresztény vallás igaz-e vagy sem. Csak azokat a hülyeségeket cáfolgattam amiket te ellentmondásnak vagy bizonyítéknak neveztél. De ahogy te sosem leszel képes cáfolni a kereszténységet, úgy én sem fogom soha objektíve bizonyítani. Mert nem tudhatom sem én, sem te, sem más, emberi ésszel úgysem foghatjuk fel, milyen Isten. Ha ilyet állítasz azzal csak magadnak hazudsz.
Mert nem tudásról van szó, hitről. Nem tudhatjuk, hihetünk benne!
De ahogy te állítod, nekem sincsenek kétségeim. Tulajdonképpen ezt csak te is elősegítetted azzal, hogy rámutattál, hogy a hitem kapcsán ellentmondásokat csak egyesek előítéletei, fanatizmusa és tudatlansága szülheti, a valóságban mindegyik bukta volt amit csak ellentmondásként kijelentettél.
"Nem gyalázom senki hitét. Ha elköveted a bálványimádás és társítás bűnét, akkor nem tudok erre mást mondani vagy szépíteni. Ez nem gyalázás hanem az igazság."
Mikor imádtam én bálványokat? Te jó ég, te még csak el se olvasod amit a másik ír?
1. Sosem voltam katolikus
2. A szentképeket ők sem istenítik, hogy lennének már bálványok?
De ez már tényleg a szánalom tetőfoka, hogy azt se tudod mi a valóság, csak kitalálsz a másikról dolgokat, hogy majd azok alapján jól lejáratod... és tökéletesen kimeríti a gyalázkodás fogalmát, ami ellen éppen tiltakozni próbáltál, szóval újabb látványos bukta...
Gondolod hogy ennyi fail után még bárki is komolyan vesz?
"Neked sem érthető, mivel nem tudod érthetően elmagyarázni még az alaptanításokat sem, csak mellébeszélsz."
Érdekes, pedig minden értetlenkedésedre 2-3 külön embertől is egyértelmű magyarázatokat kaptál. A helyedben azt azért nem reklámoznám egy vitában hogy még így sem sikerült értelmezned őket...
Mellesleg számtalan cikk, könyv is készült ami ezekre ad bővebb magyarázatot, szóval nyilván rengetegen vannak akik értik.
Ezek után azt bizonygatni hogy érthetetlen és ellentmondásos, körülbelül annyira reális mintha te az általános iskolás fizika tanórán behisztiznél, merthogy te ezt nem érted úgyhogy tuti hülyeség és mindenkinek érthetetlen.
Ezzel az "én vagyok a világ közepe, mert amit én nem értek az mindenkinek érthetetlen, és csak az a logikus amit én képes vagyok felérni ésszel" gondolkodással szeretnél majd egy nap odaállni Isten/Allah elé? Hát, részvétem...
"szp72 kérdezte azthiszem hogy mi lesz ha tévedek és Isten előtt mit mondok majd. Én egy csepp esélyt sem látok arra hogy a kereszténység ebben a formájában igaz lenne, de ha mégis igaz, akkor hivatkozhatok arra hogy a szentháromság emberi ésszel felfoghatatlan, továbbá erre a 40 oldalnyi ellentmondásra és még ki tudja mennyi van. Te mit tudsz felhozni mikor Isten előtt állsz és bebizonyosodik hogy egy hamisított vallást követtél?"
Tessék, én meg egy csepp esélyt se látok arra hogy a kereszténység ebben a formában ne lenne igaz.
Amúgy egyrészről meg miért kéne bármit is felhozni Isten előtt? Gondolod hogy Ő nem ismeri minden gondolatunk?
Másrészről meg ha tévedtem, hát tévedtem, de nem számításból és önzőségből vagyok keresztény, mondván hogy "hát, ez tűnik a leglogikusabbnak, tehát ezzel van a legkevesebb esélyem mellélőni, ezért ebben fogok hinni". Tulajdonképpen ilyen gondolkodással (meg amit egy bekezdéssel feljebb produkáltál) inkább téged féltenélek az elszámoltatáskor...
42 százalék!
Hozod már a bizonyítékot erre az állításodra:
"a legtöbb ember aki kereszténynek vallja magát nem vallásos, alig tud valamit a vallásról."
Vagy ugyanúgy gerincrelenül elsunnyogsz most is, bizonyiték nélkül, mint az összes többi állításodnál?
"de ha mégis igaz, akkor hivatkozhatok arra hogy a szentháromság emberi ésszel felfoghatatlan"
A te Istened is felfoghatatlan, akárcsak a Szentháromság egy Isten, ezt te magad ismerted el korábban. Újabb öngól! A végtelen Istent nem érthetjük meg teljesen a véges eszünkkel.
"Talán ha végre mutatnál egyetlen bizonyítékot is, akkor arra nyilván nem lehetne rávágni hogy nem az. Éppen ezen van a hangsúly, hogy eddig egyet se voltál képes mutatni!"
Akkor hazudj tovább magadnak. Te életed.
"Kezdem azt érezni hogy a hit fogalma is ismeretlen előtted... Ha valami bizonyítható, falszifikálható, cáfolható, akkor az már a tudomány tárgykörébe tartozik. A vallás, a hit éppen azért nem tartozik oda, mert objektíve se nem bizonyítható, se nem cáfolható, és soha nem is lesz az. Ha azt mondom neked hogy egy láthatatlan mindenható spagettiszörny működteti az univerzumot, hiába látjuk rajta hogy hülyeség, cáfolni sosem leszel képes se te, se más!
A hit Isten és ember közötti viszony, de az nem igaz hogy nem bizonyítható. Mivel minden embert Isten teremtett, így szerintem mindenki érezheti, és alapból tudhatja mi helyes mi helytelen stb, de vannak objektív bizonyítékok is. Középkori keresztény egyház verte az emberek fejébe hogy a hit és a tudomány kizárja egymást és hogy ne gondolkozz csak hidd el. Nem csoda hogy fanatikus vagy. Javaslom lépj túl ezen a középkori felfogáson. Említetted a biológiát. Biblia szerint Isten teremtette az élőlényeket tehát minden élőlény objektív bizonyíték. Ugyanez a helyzet a tudomány többi területével is. Szóval a hithez nem kell valami megmagyarázhatatlan hatodik érzék. Ha használod az eszed és logikusan végiggondolod, az egész világ körülötted objektív bizonyíték. Az egyház nem akarja hogy gondolkozz különben kiderülne a sok hazugság amikkel becsapták az embereket. Szerinted miért tiltották a tudományokat? Ha ész nélkül hiszel, akkor akár az ókori görög vagy római vallásban is hihetnél.
"De ahogy te sosem leszel képes cáfolni a kereszténységet, úgy én sem fogom soha objektíve bizonyítani."
Elég baj az ha nem látsz objektív bizonyítékot Isten létezésére. A kereszténység ebben a formában nem hiteles, emberi hamisítás eredménye.
"Mert nem tudhatom sem én, sem te, sem más, emberi ésszel úgysem foghatjuk fel, milyen Isten. Ha ilyet állítasz azzal csak magadnak hazudsz."
Az egy dolog hogy emberi ésszel nem foghatjuk fel, milyen Isten, de ez nem jelenti azt hogy minden logikátlan hazugságot el kell hinnünk, mint a szentháromság. Isten alapüzenete nem lehet érthetetlen és logikátlan. Ha adott két szent könyv, a Korán és a Biblia, amelyekben nagyjából ugyanazok a személyek és események szerepelnek, de másképp, én azt fogom elhinni és követni amelyik logikus, nincs benne ellentmondás és választ ad a kérdésekre. Isten küldhet bűnöző prófétákat? Ha akarja igen, de ha egy másik kinyilatkoztatás szerint ugyanezek a próféták becsületes emberek voltak akkor azt fogom igaznak tartani, mert ez a logikusabb. Ha tartalmilag összehasonlítom ugyanigy a Bibliát és a Koránt, egyértelműen a Korán hiteles számomra.
"Mert nem tudásról van szó, hitről. Nem tudhatjuk, hihetünk benne! De ahogy te állítod, nekem sincsenek kétségeim. "
Akkor te miért hiszel a szentháromságban? Miért nem a hétfejű sárkányban? Kérdeztem hogy megszállt-e a szentszellem, és ezért kezdtél hinni de nem válaszoltál. Nekem úgy tűnik fogalmad sincs miért hiszel. Egyszerűen csak ezt ismered, mindegy neked hogy igaz vagy sem.
"Mikor imádtam én bálványokat? Te jó ég, te még csak el se olvasod amit a másik ír?"
Lehet nem vagy katolikus, de véded őket, miközben egyértelműen bálványimádók. Tovább elköveted a társítás bűnét ha elfogadod a szentháromságot.
"A szentképeket ők sem istenítik, hogy lennének már bálványok? "
Még jó hogy bálványok. Még a reformátusok szerint is a katolikusok bálványokat imádnak. Olvasd már el az imáik szövegét. Istenként imádják ezeket a szenteket. Ha nem egy szobor vagy kép előtt teszi az akkor is bálványimádás.
"Gondolod hogy ennyi fail után még bárki is komolyan vesz?
Hozzád hasonló fanatikusok lehet hogy nem. Vannak olyan emberek akik akkor sem veszik észre tévedésüket, ha az orruk elé teszik. Vagy inkább nem akarják észrevenni. Ennek oka egyébként szerintem nem a hülyeség. Nem tartalak hülyének, szerintem csak nem akarod elfogadni hogy egy hamisított vallást követsz. Inkább hazudsz magadnak, és mindenre rávágod hogy nem bizonyíték.
"Ezzel az "én vagyok a világ közepe, mert amit én nem értek az mindenkinek érthetetlen, és csak az a logikus amit én képes vagyok felérni ésszel" gondolkodással szeretnél majd egy nap odaállni Isten/Allah elé?"
Akkor a te logikád alapján minden ember buta aki nem tartja igaznak a szentháromságot :) Érdekes hogy egyszer azzal érveltek hogy a szentháromság szent titok, emberi ésszel felfoghatatlan, máskor meg mindenki buta aki nem érti :). Egyébként igen, a szentháromság, benne Jézus istensége, születési, itteni élete, bünmegváltása, a szentlélek megszállása stb, mind mind logikai bukta.
"Amúgy egyrészről meg miért kéne bármit is felhozni Isten előtt? Gondolod hogy Ő nem ismeri minden gondolatunk?
Másrészről meg ha tévedtem, hát tévedtem, de nem számításból és önzőségből vagyok keresztény, mondván hogy "hát, ez tűnik a leglogikusabbnak, tehát ezzel van a legkevesebb esélyem mellélőni, ezért ebben fogok hinni". Tulajdonképpen ilyen gondolkodással (meg amit egy bekezdéssel feljebb produkáltál) inkább téged féltenélek az elszámoltatáskor..."
De igen, Isten ismeri minden gondolatunkat, de szerintem akkor is megkérdezi mit miért tettél és meghallgat téged. Vagy szerinted szó nélkül a pokolba küldi a bűnösöket? Másik, hogy ha valaki az eszét használja az számítás és önzőség szerinted? :) El tudod képzelni hogy Isten megteremti ezt az összetett világot és nem várja el hogy használjuk az eszünket? Te tényleg középkori felfogásban élsz. Nem azért vagyok muszlim mert ezzel a legkevesebb esélyem mellélőni, hanem mert számomra egyértelmű a Teremtő Isten létezése és a Koránban leírtakat igaznak és logikusnak tartom ellentmondások nélkül.
"A hit Isten és ember közötti viszony, de az nem igaz hogy nem bizonyítható. Mivel minden embert Isten teremtett, így szerintem mindenki érezheti, és alapból tudhatja mi helyes mi helytelen stb, de vannak objektív bizonyítékok is. Középkori keresztény egyház verte az emberek fejébe hogy a hit és a tudomány kizárja egymást és hogy ne gondolkozz csak hidd el. Nem csoda hogy fanatikus vagy. Javaslom lépj túl ezen a középkori felfogáson. Említetted a biológiát. Biblia szerint Isten teremtette az élőlényeket tehát minden élőlény objektív bizonyíték. Ugyanez a helyzet a tudomány többi területével is. Szóval a hithez nem kell valami megmagyarázhatatlan hatodik érzék. Ha használod az eszed és logikusan végiggondolod, az egész világ körülötted objektív bizonyíték. Az egyház nem akarja hogy gondolkozz különben kiderülne a sok hazugság amikkel becsapták az embereket. Szerinted miért tiltották a tudományokat? Ha ész nélkül hiszel, akkor akár az ókori görög vagy római vallásban is hihetnél."
Javallanám, hogy olvass utána az objektív és szubjektív fogalmak különbségének, mert ez így teljesen értelmetlen, amit írtál.
Csak abba gondolj bele, ha bármi is objektív bizonyíték lenne bármilyen isten létére is, akkor egyrészt nem hitről, hanem tudásról beszélnénk, másrészről pedig nem léteznének ateisták vagy agnosztikusok!
"Elég baj az ha nem látsz objektív bizonyítékot Isten létezésére. A kereszténység ebben a formában nem hiteles, emberi hamisítás eredménye"
Visszadobnám az állításod, miszerint elég baj ha te a saját szubjektív gondolataidat objektív bizonyítékként próbálod kezelni. Ha ennyire el vagy tévedve, nem csoda hogy nem látod be, miért nem bizonyíték semmi, amit eddig mutattál...
Tényleg próbálj már tájékozódni egy kicsit legalább, mert elég gáz úgy vitázni valakivel, hogy az fel sem fogja amit mondasz, mert alapvető fogalmak jelentését is össze-vissza keveri...
"Az egy dolog hogy emberi ésszel nem foghatjuk fel, milyen Isten, de ez nem jelenti azt hogy minden logikátlan hazugságot el kell hinnünk, mint a szentháromság. Isten alapüzenete nem lehet érthetetlen és logikátlan. Ha adott két szent könyv, a Korán és a Biblia, amelyekben nagyjából ugyanazok a személyek és események szerepelnek, de másképp, én azt fogom elhinni és követni amelyik logikus, nincs benne ellentmondás és választ ad a kérdésekre. Isten küldhet bűnöző prófétákat? Ha akarja igen, de ha egy másik kinyilatkoztatás szerint ugyanezek a próféták becsületes emberek voltak akkor azt fogom igaznak tartani, mert ez a logikusabb. Ha tartalmilag összehasonlítom ugyanigy a Bibliát és a Koránt, egyértelműen a Korán hiteles számomra. "
Igen, számodra, ez a lényeg!
"Akkor te miért hiszel a szentháromságban? Miért nem a hétfejű sárkányban? Kérdeztem hogy megszállt-e a szentszellem, és ezért kezdtél hinni de nem válaszoltál. Nekem úgy tűnik fogalmad sincs miért hiszel. Egyszerűen csak ezt ismered, mindegy neked hogy igaz vagy sem."
Hogyhogy miért hiszek a háromságban? Mert Jézus három Isteni személyként nevezte meg az Atyát, Fiút és a Szent Szellemet.
És ahogy korábban felvetted, mi lenne ha Jézus maga eljönne és azt állítaná hogy a Bibliát ez meg az meghamisította ezért meg azért, igen, neki elhinném, épp mert őszinte hitem van Krisztusban. De ilyet ugye nem mondott, olyat viszont igen hogy minden hatalmat megkapott az Atyától, stb, így értelemszerűen ezekben hiszek, ha Őbenne hiszek.
"Lehet nem vagy katolikus, de véded őket, miközben egyértelműen bálványimádók. Tovább elköveted a társítás bűnét ha elfogadod a szentháromságot."
1. Nem imádják se a képeket, se a szobrokat, így ez bukta.
2. Minthogy a Szentháromság fogalma Krisztus és az apostolok szavain nyugszik, azaz Bibliai tanítás, a társításos állításod is bukta.
"Még jó hogy bálványok. Még a reformátusok szerint is a katolikusok bálványokat imádnak. Olvasd már el az imáik szövegét. Istenként imádják ezeket a szenteket. Ha nem egy szobor vagy kép előtt teszi az akkor is bálványimádás."
Ahogy én látom, éppen ezen van a hangsúly, hogy NEM Istenként áldják őket, hanem Szentként.
"Hozzád hasonló fanatikusok lehet hogy nem. Vannak olyan emberek akik akkor sem veszik észre tévedésüket, ha az orruk elé teszik. Vagy inkább nem akarják észrevenni. Ennek oka egyébként szerintem nem a hülyeség. Nem tartalak hülyének, szerintem csak nem akarod elfogadni hogy egy hamisított vallást követsz. Inkább hazudsz magadnak, és mindenre rávágod hogy nem bizonyíték."
Korábban megkérdezted nem egyszer hogy mit tartok bizonyítéknak. Válaszoltam többször is, többféleképp.
Szóval, ha végre szíveskednél valamit az orrom alá dugni, aminek tényleges értelme és bizonyító ereje van, akkor lenne miről beszélnünk. De hülyeségekre rávágni hogy hülyeség meg nem bizonyíték, azon még gondolkodni sincs mit...
"Akkor a te logikád alapján minden ember buta aki nem tartja igaznak a szentháromságot :) Érdekes hogy egyszer azzal érveltek hogy a szentháromság szent titok, emberi ésszel felfoghatatlan, máskor meg mindenki buta aki nem érti :)"
Látom tényleg komoly fogalomzavarban szenvedhetsz. Ezt is leírtam már, de úgy rémlik a többiek is, hogy senki sem azért buta, mert nem érti a Szentháromságot.
De ha azt, hogy ő nem érti, valami objektív bizonyítéknak képzeli el, azt hiába próbáljuk szépíteni, ez ostobaság.
"De igen, Isten ismeri minden gondolatunkat, de szerintem akkor is megkérdezi mit miért tettél és meghallgat téged. Vagy szerinted szó nélkül a pokolba küldi a bűnösöket? Másik, hogy ha valaki az eszét használja az számítás és önzőség szerinted? "
Ha csak azért hiszel valamiben, mert az bármiért is neked logikusabbnak hangzik, igen, ez elég számító viselkedés.
Mert ennyi erővel foghatom magam és megírhatok egy teljesen új teremtéstörténetet, ami minden vallásnál logikusabb lesz, mert nem hagy teret a kétségnek, mert "isten" mindent egyenesen és szó szerint kinyilatkoztat benne, és a te gondolkodásod alapján azonnal és mindenféle fenntartás nélkül kénytelen leszel ebben hinni, hiszen ez lesz a leglogikusabb.
Ugye milyen baromság? Pedig a levezetett gondolkodásmódod alapján számodra ez lenne az alapvető viselkedés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!