Ti értitek a szentháromságot?
Nem értem a szentháromságot.
Hogyan lehet Istennek fia?
Aztán ha Mária az anyja, akkor vagy felerészben az ő génjeivel rendelkezik Jézus, vagyis maximum félisten, ám ha olyasféle módon nemzette Isten, mint a modern klónozás, akkor Mária nem az anyja,
csak egy un. béranya akiben kifejlődött, vagyis az ő jelentősége redukálódik totálisan a lombik szerepére.
A kapcsolat Isten és Jézus között megint csak érdekes, mert ha mondjuk egy embert leklónozunk, akkor sem egyek, hiszen a klón születése után más dolgok történnek velük, két különböző lény fejlődik a különböző hatásokra.
Ha mondjuk Isten benne is van valamilyen módon Jézusban, Jézus nincs benne Istenben, hiszen ő a fiú, de ha mégis benne lenne, akkor az egész értelmetlen, akkor mondhatnánk azt is, hogy Isten megduplázta önmagát és nincs szükség sem Máriára, sem az atya - fiú bonyolításra.
Isten mégsem nemzhette saját magát és a szentlélek szerepe is furcsa, érthetetlen, mi szükség van rá.(?)
Azt vajon hogyan és miért teremtette Isten? Talán azért, hogy amikor a szentlélek megszáll valakit, akkor ne Isten legyen a befolyásoló, hiszen akkor sérülne a szabad akarat, de így Istennek csak közvetve van hozzá köze, bár ugye egylényegű vele, vagy mi a szösz.
A szentlélek ha akarom maga Isten, ha akarom nem és egy kissé ilyen Jézus is.
Úgy sejtem, az okozta a problémát, hogy a kereszténység a zsidók között alakult ki és a zsidó hitből fejlődött fokozatosan.
Egy idő múlva már szerettek volna tőle megszabadulni, de sajnos előzmény gyanánt az Ószövetség nem vehető ki a Bibliából, ezer szállal kapcsolódik hozzá, pedig a megbocsátó Jézus már nem a bosszúálló Jehova, vagy JHVH.
Az ariánusok ki is vették volna az Ószövetséget a Bibliából, de akkor sok minden nem lenne érthető, például a bűnbeesés és a többi is, így csak elterelik a figyelmet a teremtő Istenről Jézussal, aki csupán a kereszténység Istene, a zsidóké már nem.
Sokkal érthetőbb lenne a szerepe, ha csupán próféta maradt volna, mint Mohamed, de akkor a már meglévő zsidók által kreált és Jézus korára már elavult tanokat kellene tovább hinni, mert maga az Isten mégsem változhat csak úgy meg ripsz, ropsz.
Azt tudom, hogy nem minden felekezet hisz a szentháromságban, csak akkor meg miképpen beszélhetnek egyistenhitről, hiszen a fiú és az atya megnevezés kizárja azt, hogy ne több Istenről legyen szó.
Egyáltalán nem kekeckedésből írom ezt, kíváncsi lennék a magyarázataitokra, mert talán éppen ezért nem hiszek Istenben, mert akárhogyan is próbáltam ezt megemészteni, nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy ókori szakállas rabbik kitalációja ez az egész és lényegében semmi értelme nincs.
Istvan35
"Ha butaság fájna, üvöltenél. Bár valószínűbbnek tartom, hogy te félig-meddig már direkt csinálod ezt, mert kizárt, hogy ennyire hülye legyen valaki. Kínodban már nem tudsz mit írni, és hogy azért mégse kelljen elismerned, hogy hülyeségeket beszélsz, inkább tovább fújod ugyanazt a nótát. Ez utóbbi esetben viszont akkor hazug is vagy."
Sértegetéssel nem mész semmire. Vagy mit vársz, hogy majd ettől igazat adok neked? :) Ez csak azt erősíti meg hogy mégsem a szeretet az alap nálatok.
"Isten attól Isten, hogy mindenható, hogy mindenre képes, még arra is, hogy isteni természetéről lemondva emberként jöjjön el közénk."
Ezzel csak az a gond hogy sehol sem szerepel a Bibliában, és teljesen értelmetlen.
"Nem sérti meg, az ember Jézus nem emlékszik, az Isten Jézus pedig tér és idő felett áll, tehát Ő akkor is ott volt a mennybe, amikor az ember Jézus a földön járt, ezt próbálta elmagyarázni."
Ember Jézus nem emlékszik? :) Akkor azt sem tudja miért jött a földre? Egyre jobb..
"Te elolvastad a Bhagavad Gitát? A Mormonok könyvét? Vagy az összes Jézusról szóló apokrifet? Ha nem, akkor honnan tudod, hogy ezek hamisak?"
Miért kellene elolvasnom a hiduk szent könyvét? Hol szerepel abban Jézus? Mormon vallás pedig egy keresztény irányzat a sok közül. Ugyanúgy elfogadják a szentháromságot tehát hamis irányzat ahogy a többi.
"Ha létezik és tudja garantálni a szava hamisítatlanságát, akkor miért nem garantálta először? Miért hagyta, hogy kárba menjen az a sok írás, amit a próféták által közölt velünk? Miért küldte el Jézust, ha tudta, hogy egy-két generáció alatt elvész a tanítás, amit általa közöl, és senki nem követi majd?"
Először is nem ment kárba mert sokan követték a prófétákat, ahogy Jézust is. Hogy idővel meghamisították, az az emberek hibája. Isten garantálhatta volna a kezdetektől, de akkor elég lett volna egy próféta és egy kinyilatkoztatás. Tudjuk hogy nem így történt. Isten az emberekre bízta. Mivel a Korán az utolsó kinyilatkoztatás teljesen logikus hogy sértetlen kell hogy legyen, mert különben például nekünk semmi esélyünk sem lenne hogy eljusson hozzánk az üzenete. Jézus Istensége azért sem hihető mert azok az emberek akik előtte éltek nem is hallhattak róla. Miért nem a kezdetekkor jött? Miért kétezer éve? Mi szükség volt prófétákra? Sehogy sem kerek a történet.
"Mivel a Bibliában hiszünk, ezért igen, ebből indulunk ki. De nem értem, milyen alapon olvasod ezt a fejünkre, mikor rád sokkal inkább jellemző a fanatizmus. Én például elismertem, hogy nem értek az iszlámhoz, amikor kritizáltam és megcáfoltad érveim, te viszont nem ismered el, hogy lövésed sincs a kereszténységről, hanem tovább égeted magad"
Koránban és a Bibliában sok esetben ugyanazokról a személyekről, eseményekről olvashatsz. Ha a Koránt nem ismered honnan tudod hogy hamis? Nem olvastad de azt mondod hamis. Ez mi ha nem fanatizmus? Majd ha érvekkel alátámasztod akkor elismerem hogy igazad van, de eddig semmi ilyesmi nem volt, csak mellébeszélés és sértegetés.
"Ne beszélj hülyeséget, alkoholt fogyasztani nem volt tilos a zsidóknak, Jézus maga is ivott alkoholt (bort). Továbbá azt is mondta, hogy nem az szennyezi be az embert, ami bemegy a száján, hanem ami kijön. Jézus új szövetséget kötött, amely leváltotta az ószövetségi törvény szövetséget. Az Újszövetség lényege, hogy a Jézusban való hit által igazuljunk meg és ne törvények által, a törvényt tökéletesen betartani ugyanis csak egyedül egy ember volt képes: Jézus. Ő maga tehát nem eltörölni jött a törvényt, hanem betölteni, teljességre vinni. De Jézus új szövetséget is kötött tanítványaival."
Biblia szerint aki bort iszik az nem bölcs, a részeg papokra pedig halálbüntetés járt az Ószövetség szerint. Mikor szüntette meg Jézus az étkezésre vonatkozó tilalmakat? Sehol nincs ilyen, és ti mégis esztek disznót és sok mást ami tiltott.
"Ez az új szövetség tehát nem arról szól, hogy minden ószövetségi törvényt meg kell tartani, hanem mind mondtam: hogy a Jézusban való hit által kell üdvözülnünk. Senki másban nincs ugyanis üdvösség, csak az Isten Fiának nevében."
Nem ezt mondja Jézus. Nem eltörölni jött az Ószövetséget, tehát érvényben van.
Máté 5:17 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.
"Nem felejtette el, Isten már az Ószövetségben is többesszámban beszél magáról. Illetve korábban idéztem neked Ézsaiástól egy verset, ami világosan ír a Fiú Isten eljöveteléről. Keresd vissza."
Ézsaiás könyvében ez szerepel:
Ésaiás próféta könyve 43:11 Én, én vagyok az ÚR, rajtam kívül nincs szabadító.
Vagyis Jézus nem szabadító, csak Isten.
Ésaiás próféta könyve 43:10 Ti vagytok a tanúim - így szól az ÚR -, és szolgáim, akiket kiválasztottam, hogy megismerjetek, higgyetek bennem, és megértsétek, hogy csak én vagyok. Előttem nem lett isten, és utánam sem lesz.
Jézus tehát nem Isten mert szerintetek született, de ez az állítás ellentétes ezzel a verssel.
"Csupán száz év alatt elveszett volna a muszlim Jézus tanítása? Ezt nem veszem be. Akkor minek lett elküldve Jézus?"
Jézus ugyanazért lett elküldve mint a többi próféta.
Apcsel 3:26 Isten elsősorban nektek támasztotta fel és küldte el Szolgáját, aki megáld titeket azzal, hogy mindenkit megtérít a maga gonoszságából."
Jézus Isten szolgálja, tehát nem lehet Isten. Vagy Isten önmaga szolgája? Ez így értelmes szerinted?
"És Jézus szemmel látható volt, amikor már meghalt? Honnan jönnek ezek az érvnek jóindulattal sem nevezhető baromságok?"
Ha Jézus Isten, ez miért nem tűnt fel az embernek? Nyilván azért mert nem Isten.
Márk 10:17 Amikor útnak indult, odafutott hozzá egy ember, és térdre borulva előtte, azt kérdezte tőle: "Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?
Márk 10:18 Jézus így szólt hozzá: "Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó az egy Istenen kívül.
Ha Jézus Isten lenne szerinted ilyen választ adna? Először is Jézus megkülönbözteti magát Istentől, aztán csak Istenre mondja hogy jó, nem magára.
"De nem is cáfolható. Koránt viszont nem Istentől származik, ennélfogva teljesen lényegtelen, hogy sértetlen vagy sem."
Honnan tudod hogy nem Istentől származik ha nem olvastad?
"Egy sincs. Különben már rég nem lennék keresztény. A Koránban viszont van. Miért halnak meg az emberek, ha nincs eredendő bűn? Miért hal meg egy olyan muszlim, aki hűen követi a Koránt?"
Ha olvastad volna a Koránt akkor tudnád. Minden ember meghal. Vagy a szerinted a hívő keresztények nem? :) Nincs eredendő bűn. Ez igazságtalan lenne és a Bibliában is az szerepel hogy a fiú nem felelős az apja bűneiért. Az ítélet napján minden ember feltámad és Isten előtt fog számot adni itteni életéről.
"Annyira gyengeelméjű vagy, hogy annyit nem bírtál az eddig írtakból fölfogni, hogy Jézus nem Istenként volt itt a földön, hanem emberként. Ehhez már tényleg nem tudok mit írni."
Próbáld meg értelmezi a Bibliát:
Máté 12:18 "Íme, az én szolgám, akit kiválasztottam, akit én szeretek, akit kedvel a lelkem! Lelkemet adom neki, és igaz ítéletet hirdet a népeknek.
Ha Jézus Isten akkor nem lehet Isten szolgája. Továbbá itt az szerepel hogy kiválasztásra kerül. Isten a prófétákat választja ki, tehát Jézus nem Isten hanem ember akit Isten választott prófétának.
" "Isten attól Isten, hogy mindenható, hogy mindenre képes, még arra is, hogy isteni természetéről lemondva emberként jöjjön el közénk."
Ezzel csak az a gond hogy sehol sem szerepel a Bibliában, és teljesen értelmetlen."
Mi az hogy sehol nem szerepel a Bibliában, erről szól az Újszövetség!!!
Jesszusom... tuti Istvánnak van igaza, és csak direkt trollkodsz itt nekünk, ennyire ember tényleg nem lehet gyengeelméjű, mint amit itt próbálsz eljátszani :D
408-as
"nem írtam butaságokat az iszlámól.
Meg merészeltem jegyezni, hogy nekem nem tud példaképem lenni egy ember, aki 7 évesen veszi el a x-dik feleségét
Erre megsértődtél, és különben is állandóan megsértődsz, mint egy Csekonics báró. De megnyugtattál, hogy a többnejűség a nők védelmében van - mármint megnyugodtam, hogy engem egyedül védelmez a férjem, és milyen jól.:))))"
Pedig továbbra is butaságokat írsz az iszlámról. Nem tudhatod hogy Aisa hány éves volt a házasságkor mert senki sem tudja. Koránban nem szerepel, csak hadiszokban és ezekben is több eltérő szám olvasható ki. Persze az iszlámgyülölők szerint biztosan 7 éves volt.
Akkor neked szerencséd van hogy a férjed védelmez, de Magyarországon 1000 férfira 1100 nő jut, így sok nő nincs ilyen jó helyzetben mint te. Őket ki védelmezi meg? Mi van ha ők is férjhez akarnak menni de nem tudnak mert nincs kihez? Vagy képzeld el hogy nem ma, hanem a középkorban élsz és elvesztetted a férjed és van 3-4 gyereked. Mit teszel? Vagy ott a sok háború a történelem folyamán, amiben nagyrészt férfiak haltak meg. Özvegyekről ki gondoskodik? A Korán sem azt írja hogy mindenkinek legyen 4 felesége, de vannak olyan helyzetek ahol ez a legjobb megoldás. Azt is teljesen figyelmen kívül hagyod az iszlám szerint csak akkor érvényes a házasság ha mindegyik fél beleegyezik, tehát ha a nő nem akar második, harmadik vagy negyedik feleség lenni akkor nem lesz. Ha ezeket végiggondold még így sem egyértelmű számodra hogy ez a nők védelme érdekében van?
" "Isten attól Isten, hogy mindenható, hogy mindenre képes, még arra is, hogy isteni természetéről lemondva emberként jöjjön el közénk."
Ezzel csak az a gond hogy sehol sem szerepel a Bibliában, és teljesen értelmetlen."
Na itt fejeztem be ezzel az agymosottal. Vagy nem is tudom, hogy ha nem agymossással, akkor mivel tudnak ilyen szintű elvakultságot kieszközölni egy vallásban... Jehova tanúnál tapasztaltam még hozzád hasonló fanatikusokkal, de azért a többséget te ott is lepipálod.
Te már számtalanszor tanúbizonyságát tetted, hogy semmit nem tudsz a Bibliáról, és így próbálod nekünk megmagyarázni, hogy mit tanít. Az egyetlen dolog, amiért itt írkálod a baromságaidat, az dacos győzni akarásod, hogy mindenképpen tiéd legyen az utolsó szó. Korábbam azt írtam, hogy kíváncsi vagyok, meddig vagy képes elmenni ebben a vitakísérletben, hát eddig tartott a kíváncsiságom. Világos, hogy téged nem érdekel, mennyire járatod le magad, csak írjál valamit. Egyetlen haszna volt ennek az egész szerencsétlenkedésednek: hogy azokat az épelméjű embereket, akik ezt az egészet olvasták, valószínűleg egy életre elriasztottad a vallásodtól.
Na pá!
"Egyetlen haszna volt ennek az egész szerencsétlenkedésednek: hogy azokat az épelméjű embereket, akik ezt az egészet olvasták, valószínűleg egy életre elriasztottad a vallásodtól."
Persze, biztosan. Azért fordulnak el egyre többen a keresztény vallástól, az iszlám pedig a leggyorsabban terjedő vallás. Hazudhatsz magadnak, ha ettől jobban érzed magad, te életed, de majd ne csodálkozz ha nem egészen az lesz a vége ahogyan képzelted. Aki pedig ezt elolvassa, majd eldönti ki fanatikus és ki Jézus követője.
"Persze, biztosan. Azért fordulnak el egyre többen a keresztény vallástól, az iszlám pedig a leggyorsabban terjedő vallás. "
1. Az állításoddal ellentétben a keresztények száma ma is folyamatos emelkedést mutat.
Lehet hogy az iszlám gyorsabban terjed, de ettől a kereszténység terjedése még semmilyen szignifikáns csökkenést nem mutat az elmúlt 100 évben.
Szóval egyrészt ez egy újabb elég átlátszó hazugság volt részedről (már meg sem lepődöm), másrészről meg az ilyesmi maximum egy érdekes statisztika, de egyik vallás igazát sem fogja soha az bizonyítani, hogy hányan hisznek benne.
"Aki pedig ezt elolvassa, majd eldönti ki fanatikus és ki Jézus követője."
Ez pedig, az alapján ahogy a kommenteket elnézem, hogy is szokták mondani? 'Epic fail' megjegyzés volt részedről, újabb szép kis öngól! Ugyanis igen, elég látványosan leesett itt mindenkinek, ki is a fanatikus :D
Mellesleg még egy apró kis kitekintés. Ha összevetünk néhány statisztikát:
Érdekes megállapításra juthatunk. Az iszlám országokban a születési ráta jóval meghaladja a keresztény országokét.
Csak nézzünk meg néhány országot, ahol 100% körül van a muszlimok száma:
Afganisztán - születési ráta 38,84
Irak - 26,85
Szudán - 30,01
Törökország - 16,86
Jemen - 31,02
Ezek ilyen néhány tízmilliós lakosságú országok, szóval hasonló nagyságrendben válogassunk a jellemzően keresztény országok között is:
Argentína - 16,88
Kanada - 10,29
Kolumbia - 16,73
Görögország - 8,8
Spanyolország - 9,88
Na mit veszünk észre? Hogy a muszlim országokban sokkal magasabb a születési ráta.
Azaz, bár technikailag igazad van, hogy gyorsabban nő a muszlimok száma, de amit érzékeltetni próbálsz vele, mintha az iszlám valami jobb vallás lenne, amit egyre többen választanak, az csak egy újabb hazugság. Egyszerűen arról van szó, hogy sokkal több gyerek születik bele az iszlám vallásba, mint a kereszténységbe.
Szóval gyakorlatilag ez a megállapításod is bukta...
"Szóval egyrészt ez egy újabb elég átlátszó hazugság volt részedről (már meg sem lepődöm), másrészről meg az ilyesmi maximum egy érdekes statisztika, de egyik vallás igazát sem fogja soha az bizonyítani, hogy hányan hisznek benne. "
Szerintem azért sokat mond mert a számok nem hazudnak, veled ellentétben. Továbbá ha megnézzük ezen belül ki mennyire vallásos, azt látjuk sok keresztény legfeljebb csak annak vallja magát, de nem él vallásos életet. Ehhez elég ha körbenézünk. Magyarországon minden második ember kereszténynek vallotta magát, de ebből hányan élnek valóban vallásos életet? Hányan olvasták el a Bibliát? Na erről beszélek.
"Ez pedig, az alapján ahogy a kommenteket elnézem, hogy is szokták mondani? 'Epic fail' megjegyzés volt részedről, újabb szép kis öngól! Ugyanis igen, elég látványosan leesett itt mindenkinek, ki is a fanatikus"
Még arra sem tudtál válaszolni miért vagy keresztény. A vallásod alaptanításaira sem vagy képes értelmes magyarázatot adni, de biztos vagy benne hogy igazad van. Szerintem ez mindent elmond.
"Na mit veszünk észre? Hogy a muszlim országokban sokkal magasabb a születési ráta. "
Én nem arról beszélek hogy melyik vallásba hányan születnek, hanem hogy hányan térnek át, és ez alapján is az iszlám az első.
Breaking News!!
Jó könyvek, nagyon nagy engedménnyel a Kairosz kiadóban!
ez szuper:
[link] p/9448/somos-robert-logika-es-erveles-origenesz-muveiben
a többi Órigenész csak 20%-kal engedve, de nagyon jók:
[link] search?Q=%C3%93rigen%C3%A9sz&As=false&Cid=0&Isc=false&Pf=&Pt=&Sid=false
ez zseniális
[link] search?Q=hadot&As=false&Cid=0&Isc=false&Pf=&Pt=&Sid=false
"Szerintem azért sokat mond mert a számok nem hazudnak, veled ellentétben. Továbbá ha megnézzük ezen belül ki mennyire vallásos, azt látjuk sok keresztény legfeljebb csak annak vallja magát, de nem él vallásos életet. Ehhez elég ha körbenézünk. Magyarországon minden második ember kereszténynek vallotta magát, de ebből hányan élnek valóban vallásos életet? Hányan olvasták el a Bibliát? Na erről beszélek. "
Saját magaddal szemben sincs benned semmi következetesség? Kijelented hogy a számok nem hazudnak, majd közvetlen utána azt bizonygatod hogy a számok mégis hazudnak?
Ha már trollkodsz, legalább ésszel csinálnád...
"Még arra sem tudtál válaszolni miért vagy keresztény. A vallásod alaptanításaira sem vagy képes értelmes magyarázatot adni, de biztos vagy benne hogy igazad van. Szerintem ez mindent elmond. "
Pedig minden értetlenkedésedre jött válasz, tőlem is, de a többiekre is. Az, hogy te képtelen voltál felfogni a keresztények tanításait, az más kérdés, de nem is cáfolat a keresztény tanok ellen.
"Én nem arról beszélek hogy melyik vallásba hányan születnek, hanem hogy hányan térnek át, és ez alapján is az iszlám az első"
Ha arról beszélsz, hogy valami milyen gyorsan terjed, akkor illene minden tényezőt figyelembe venni, nem csak kiemelni egyet-kettőt ami éppen szimpi, a többivel meg nem foglalkozni.
Mert mint mondtam, lehet hogy technikailag igazad van, de ha összefüggésében szemléljük a valóságot, hát...
"Kijelented hogy a számok nem hazudnak, majd közvetlen utána azt bizonygatod hogy a számok mégis hazudnak?
Ha már trollkodsz, legalább ésszel csinálnád..."
Látom megint csak színészkedsz és mellébeszélsz.
"Pedig minden értetlenkedésedre jött válasz, tőlem is, de a többiekre is. Az, hogy te képtelen voltál felfogni a keresztények tanításait, az más kérdés,"
Válsz nem jött csak mellébeszélés, meg ez a "buta vagy mert nem érted" miközben azt mondjátok nem lehet ésszel felfogni :)
"Ha arról beszélsz, hogy valami milyen gyorsan terjed, akkor illene minden tényezőt figyelembe venni, nem csak kiemelni egyet-kettőt ami éppen szimpi, a többivel meg nem foglalkozni. Mert mint mondtam, lehet hogy technikailag igazad van, de ha összefüggésében szemléljük a valóságot, hát."
Ha belemegyünk és összefüggésében szemléljük a valóságot akkor az jön ki hogy a legtöbb ember aki kereszténynek vallja magát nem vallásos, alig tud valamit a vallásról. Továbbá van egy másik kisebb csoport, akik hármótokhoz hasonlóan olvassák a Bibliát, látják az ellentmondásokat de inkább hazudnak maguknak csakhogy ne kelljen beismerniük a tévedésüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!