Ti értitek a szentháromságot?
Nem értem a szentháromságot.
Hogyan lehet Istennek fia?
Aztán ha Mária az anyja, akkor vagy felerészben az ő génjeivel rendelkezik Jézus, vagyis maximum félisten, ám ha olyasféle módon nemzette Isten, mint a modern klónozás, akkor Mária nem az anyja,
csak egy un. béranya akiben kifejlődött, vagyis az ő jelentősége redukálódik totálisan a lombik szerepére.
A kapcsolat Isten és Jézus között megint csak érdekes, mert ha mondjuk egy embert leklónozunk, akkor sem egyek, hiszen a klón születése után más dolgok történnek velük, két különböző lény fejlődik a különböző hatásokra.
Ha mondjuk Isten benne is van valamilyen módon Jézusban, Jézus nincs benne Istenben, hiszen ő a fiú, de ha mégis benne lenne, akkor az egész értelmetlen, akkor mondhatnánk azt is, hogy Isten megduplázta önmagát és nincs szükség sem Máriára, sem az atya - fiú bonyolításra.
Isten mégsem nemzhette saját magát és a szentlélek szerepe is furcsa, érthetetlen, mi szükség van rá.(?)
Azt vajon hogyan és miért teremtette Isten? Talán azért, hogy amikor a szentlélek megszáll valakit, akkor ne Isten legyen a befolyásoló, hiszen akkor sérülne a szabad akarat, de így Istennek csak közvetve van hozzá köze, bár ugye egylényegű vele, vagy mi a szösz.
A szentlélek ha akarom maga Isten, ha akarom nem és egy kissé ilyen Jézus is.
Úgy sejtem, az okozta a problémát, hogy a kereszténység a zsidók között alakult ki és a zsidó hitből fejlődött fokozatosan.
Egy idő múlva már szerettek volna tőle megszabadulni, de sajnos előzmény gyanánt az Ószövetség nem vehető ki a Bibliából, ezer szállal kapcsolódik hozzá, pedig a megbocsátó Jézus már nem a bosszúálló Jehova, vagy JHVH.
Az ariánusok ki is vették volna az Ószövetséget a Bibliából, de akkor sok minden nem lenne érthető, például a bűnbeesés és a többi is, így csak elterelik a figyelmet a teremtő Istenről Jézussal, aki csupán a kereszténység Istene, a zsidóké már nem.
Sokkal érthetőbb lenne a szerepe, ha csupán próféta maradt volna, mint Mohamed, de akkor a már meglévő zsidók által kreált és Jézus korára már elavult tanokat kellene tovább hinni, mert maga az Isten mégsem változhat csak úgy meg ripsz, ropsz.
Azt tudom, hogy nem minden felekezet hisz a szentháromságban, csak akkor meg miképpen beszélhetnek egyistenhitről, hiszen a fiú és az atya megnevezés kizárja azt, hogy ne több Istenről legyen szó.
Egyáltalán nem kekeckedésből írom ezt, kíváncsi lennék a magyarázataitokra, mert talán éppen ezért nem hiszek Istenben, mert akárhogyan is próbáltam ezt megemészteni, nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy ókori szakállas rabbik kitalációja ez az egész és lényegében semmi értelme nincs.
"Tudod ez azért ciki, mert ha egy kicsit is nekiállnál gondolkozni csak a saját írásaidon, ha a kereszténységet elítéled egy trágár keresztény alapján, akkor a saját vallásod elől visítva kéne menekülnöd a terrorista gyilkos muszlimok okán."
Csakhogy ezt nem egy keresztény ember alapján mondom hanem összességében. Ha csak a ti hozzászólásaitokat nézem tele van sértegetéssel, hülyézéssel, rágalmazással. Azt is mondtam hogy muszlim nem lehet terrorista, a kettő kizárja egymást. Ha te tényleg a szeretetet tekintenéd a vallásod alapjának, látszana a hozzászólásaidon, továbbá rászólnál az ilyen trágár keresztényekre mint a 65%-os hogy fejezze be mert ez ellentétes a keresztény vallással.
A többire majd később válaszolok.
"A többire majd később válaszolok."
Oké, de akkor végre bizonyítékot hozz! Szerintem elég részletesen kifejtettem már a témát, ezek után mostmár mutass valamit, vagy ismerd be hogy fanatikus és csak minden alap nélkül vádaskodsz.
"Csakhogy ezt nem egy keresztény ember alapján mondom hanem összességében. Ha csak a ti hozzászólásaitokat nézem tele van sértegetéssel, hülyézéssel, rágalmazással."
Kifejtettem már ezt is, ha valaki direkt játssza és erőlteti a hülyét, arra ha azt mondom, hülye, az egyszerű ténymegállapítás.
Ki is fejtettem ezt is, és nem is csak én, hogy mennyi hibába esel bele újra és újra, amelyek bármelyikére nézve jogos lehet a kifakadás, miszerint nem vagy épeszű. Te meg tömegével csinálod...
Szóval ez csakis rajtad múlik. Ha nem akarod hogy hülyének nézzenek, ne viselkedj úgy, mint egy hülye. Ha vádaskodsz, mutass fel mellé bizonyítékot. Ha kérdeznek, ne a témát tereld. Ha rámutatnak a hülyeségeidre, ne mártírkodj. Ha használsz olyan kifejezéseket, mint objektív és társai, előtte legalább tájékozódj, mit is jelent. De sorolhatnám még.
Ennyit azért fel bírsz fogni?
Szóval mit mondasz? Így több mint 30 oldal után fel tudsz mutatni végre bármit, aminek értelme is van, vagy elkönyvelhetünk fanatikusnak?
Gabriel: nem vagyok trágár, nem is voltam, nem is leszek. Azt kellett volna írnom "a te ragyogó szép tiszta bűneidet"? Ugyan már. Gyarló az ember, bűnei vannak és azok ocsmányak. Nekem is, másnak is.
Csakhogy nekem nincs ilyen nagy türelmem, mint Istvánnak és Neked. Meg azt a jelenséget is ismerem: hogy rugdalja, tapossa, gyilkolja a keresztényt egy keresztény-ellenes, és ha az ellenáll, akkor sértődötten sír mint a fürdős: hát ez a szeretet? ez a kerszténység?
Igen, ez.
Nem kell hülyének lenni, mert teljesen kiirtják a keresztényeket, mire észbe kapnál.
Hunyadi sem kímélte az országra törő ellenséget, és véleményem szerint nagyon jó keresztény volt -és még egész Európát hosszú időre megvédte a muszlimoktól is -akik természetesen az egész világra gondolják kiterjeszteni a hitüket - aki nem lesz muszlim, az alattvaló lehet, nem kell meghalnia, hiszen a "béke" vallása, alattvaló meg kell, a keresztény jó lesz lábtörlőnek.
" Ez a kijelentése is azt bizonyítja számomra hogy a kereszténység valóban a szeretet vallása :) "
A muszlim barátunk igazolni akarod magad, azért teszed, amit teszel.
Nem fog menni. Nem viccből írom. És nem vágódok hasra, ha ettől valaki nem tart kereszténynek, vagy nem tart jónak. Most meg kellett volna cirógatni a buksi fejedet, 42%, hogy jóóól vaaan, üüüügyes vagy, hogy muszlim lettél és párhuzamosan ÁSOD ALÁ a szüleid, nevelőid, hazád hitét? Akkor nem lettem volna jó, és nem lettem volna keresztény, max a pszichiátered lehetnék, jóóól van, a beteg megnyugszik, csak ásd alá szépen a kereszténységet és ne egyél disznót, semmi más dolgod nincs, nem kell fárasztani magad Krisztus követésével, minden rendben lesz, tied a mennyek országa.
----------------
Ugye van az a rész, hogy ha egyik orcádat megütik, tartsd oda a másikat - igen ez van.
De Augustinus megjegyzi: ha akkor is üt, már nem kell többet odatartani az orcádat.
Ugyanis ez csak a rivalizálás, adok-veszek, mimetikus jelenségét hivatott leállítani, ami minden baj forrása. Ez egy külön nagy téma, máskor máshol érdemes róla beszélni.
"Gabriel: nem vagyok trágár, nem is voltam, nem is leszek."
Bocsi, nem megsérteni akarlak, de hát azért mégiscsak elég, khm, nyersen fogalmaztál, akkor mondjuk így :D
De úgy egyébként meg egyetértek, tényleg ocsmány amit művel, és érdekes hogy ha egy rossz szót szólunk, akkor nagyon tud hisztizni hogy ilyen lenne egy keresztény, de hogy ő az aljasságaival és hazugságaival milyen szégyent hoz ugyanezen logika alapján a saját vallására, az már ugye nem jut el az agyáig...
Na meg a nyakamat tenném rá hogy az előbbi hozzászólásomra is csak terelni fogja a témát. Elég egyértelmű hogy ha eddig nem tudott bizonyítékot hozni, ezután sem lesz képes semmit felmutatni...
@ szp72-től kérdeztem de nem válaszolt arra hogy a Korán vers és a Bibliai vers közül melyik sátáni és melyik logikus.
Szerinted tehát, ami neked nem logikus az sátáni. Már ez mutatja, hogy mennyire szörnyen buta vagy, ugyanis ez egyáltalán nem szükségszerű. Amilyen nehéz elmagyarázni egy vaknak a fekete és a fehér különbségét, épp olyan nehéz a butáknak a logikusságról beszélni.
@ Keresztény változat szerint a szentlélek, vagyis Jézus, mert ugye szerintetek ők egyek,
Hiába mondom, az Atya, a Fiú és a Szentlélek három különböző személy, vagyis a személyükben egyáltalán nem egyek, hanem másban és mástól egyek. Egyszerűen nem fogod fel, hogy ami bizonyos értelemben különbözik, az más szempontból lehet ugyanaz. Ahogy például lehet egyetlen dobókockának 6 különböző oldala, úgy lehetne akár hétfejű sárkány is, egyetlen sárkány hét sárkányi személlyel. Isten persze se nem dobókocka, se nem sárkány, nincs oldala és teste, de miért ne lehetne háromszemélyű egyetlen Isten? Logikailag tehát nem kizárható, hogy most tényleg van-e vagy nincs az egészen más kérdés.
@ megszállja Máriát, aki így teherbe esik.
Amit a Szentlélek tesz, azt a Atya és a Fiú teszi, mert a Szentlélek az Atya és a Fiú közös és egyetlen Lelke. Isten mindenhol és mindenben ott van, de ha Isten Lelke megszáll valakit az azt jelenti, hogy Isten ott erőteljesebben és rendkívüli módon cselekszik. Mária Szentlélekkel való betöltekezése annyit jelent, hogy a Szentháromság egy Isten akaratából a Fiú személye Mária méhében emberré lett.
@ Tehát Jézus Istenként megszállja saját édesanyját, aki így esik teherbe és megszüli Jézust emberként.
A Fiúisten nem a saját édesanyjába száll bele, hanem egy szűzbe, aki ezáltal emberi módon az édesanyja lesz. Mária az emberé lett Fiúisten anyja, tehát Jézus emberi természete s nem az istensége származik Máriától.
@ Ezzel szemben a Mária című szúrában a Korán elmondja hogyan született meg Jézus apa nélkül.Istennek elegendő hogy azt mondja "Legyél" és az van. Akkor melyik?
Ha Isten mindenható akkor mindkettő megtörténhet. Az Isten küldhet egy prófétát, de eljöhet a saját Fia is. S mivel ez van a Bibliában, s a Korán sokkal későbbi, ezért én a Bibliának adok igazat, s a Koránt tartom hamisításnak, a sokadik hamisításnak.
Istennek elegendő, hogy azt mondja "Legyél" és az van.
Ez történt: Fra Angelico Angyali üdvözlet
"Ha neked például ez az Ilúvatar vallás, ami amugy mese, logikus akkor miért nem ezt a vallást követed? "
Basszus, te ezt most tetteted vagy tényleg ilyen szinten agyhalott vagy?
Akár én írok neked egy teremtéstörténetet arról, ahogy a mindenható láthatatlan spagettiszörny megalkotta a világot, és minden szempontból logikusan írom össze. Gondolom akkor számíthatok rád hogy ugyanilyen agyatlan fanatizmussal véded majd az én írásomat is, hisz tök logikus lesz, így a te agymenéseid alapján automatikusan hinned kell benne!
De ez mindegy is! Tudom előlem már gyáván elsunnyogtál, te szerencsétlen, de kíváncsian várom, milyen sületlenséget próbálsz a legközelebb bizonyítékként eladni, hadd röhögjek egy jót :D
Gabrielnek:
"A hitemre jóval később találtam rá, ha nagyon dióhéjban akarnám összefoglalni, biológiai tanulmányaim közben találtam rá Istenre, az által hogy megismertem részleteiben az Ő gondos alkotói munkájának eredményét."
Ez érdekes, mert ezzel a kereacionisták szoltak érvelni, viszont úgy todom, hogy elfogadod az evolúciót. Kicsit kifejtenéd bővebben?
Gabriel
"Hogy a legkorábbi írásos emlékek is pontosan ugyanazt tartalmazták, mint ma."
Csak az a gond Jézus után 100 évvel és az is csak töredék a többszáz oldalból.
"Vannak a régi írások, amiknak nagy részét már kikezdte az idő, csak különböző korú részletek maradtak fent."
Semmi nincs Jézus korából sem az apostolok idejéből. Mikori a legkorábbi teljes Biblia? Jézus után 4-500 éves? Azt tudjuk hogy van egy rakás evangélium amiből valaki kiválasztott négyet.
"Ha véletlenül lenne egy Krisztus kereszthalála utáni évben íródott szöveg ami tökéletesen ugyanazt mondja mint ma a Biblia, arra is ráfognád hogy akkor az alatt a pár hónap alatt hamisítottak meg mindent, mert ennyire elvakít a fanatizmus, te tényleg beteg vagy, hallod."
Azért 100 év sok idő nem gondolod? Ez az is csak egy töredék. Mutass nekem egy teljes Bibliát közvetlenül Jézus utáni időszakból.
"Legalább gondolkozz már egy kicsit! Ha vádolsz, akkor a tiéd a bizonyítás terhe! Neked kell felmutatnod valamit, amin egyértelműen olvasható hogy volt olyan idő, amikor pl az apostolok mást tanítottak Krisztusról, mint ami a Bibliában fennmaradt!"
Neked kellene gondolkodnod, mert úgy követsz egy vallást hogy annak hitelességére nincs semmi bizonyítékod. Fogalmad sincs hogy az apostolok mit tanítottak. Nem volt egységes tanítás, azért van annyi evangélium. Mindenki a saját változatát hirdette. A hatalom kiválasztott egyet és ma ez a keresztény vallás. Ha az arianusok oldalára áll akkor most a szentháromságot eretnek tanításnak tartanád.
"Nekem nem bizonyíték semmire a Korán (max arra hogy Mohamed megpróbálta meghamisítani Isten szavát), de egy ateistának sem fog soha semmit bizonyítani. Számodra csak azért bizonyíték, mert te ebben hiszel. Ennyi."
Olvastad a Koránt? Szerintem nem olvastad, így nem tudhatod hogy hamis vagy sem.
"Persze hogy a tettek számítanak, de éppen erről van szó, hogy a bűnbánás és Krisztus áldozatának elfogadása is egy tett. Vagy éppen elutasítása..."
De ha te elfogadod Jézus áldozatát akkor törlődnek a bűneid nem? Tehát csak egyetlen tetted számít, hogy elfogadod Jézus áldozatát vagy sem. Ha nem tudod elmagyarázni akkor ne erőltesd. Ha mégis számítanak a tettek a keresztényeknél is mi értelme Jézus áldozatának?
"Valójában itt éppen te vagy, aki korlátozni próbálod Istent, csak hogy igazad legyen!"
Én korlátozom Istent? :) Pont azt mondtam hogy Isten nincs helyhez kötve. Ha te azt állítod Istent lehet küldözgetni akkor fizikailag korlátozod. Még ezt sem érted?
"Ez meg már megint valótlan állítás. Így is elég sok aljasság van már a számládon a vita során, legalább a folyamatos hazudozásról leszokhatnál... "
"És Zakariás, az ő atyja beteljesedék Szent Lélekkel, és prófétála mondván" (Lukács 1:67)
Na várjunk. Eddig azt mondtátok a szentlélek Jézus után jött el. Előtte voltak próféták de Jézus után már nem, csak a szentlélek. Arra sem válaszoltál hogy téged megszállt-e?
"Mivel pontosan ugyanazon módszerekkel operálsz, mint ő, hazudozol, kiforgatod a másik szavait, eltorzítod a Biblia szavait csak hogy hamisnak állíthasd be, stb, nem is kérdés hogy te vagy a sátáni!"
Én nem hazudok. Visszaolvashatod az egészet. Feltettem egy egyszerű kérdést. Korán és a Biblia is leírja ugyanazt az eseményt. Melyiket neveznéd sátáninak a kettő közül? Erre az a válaszod hogy én vagyok sátáni mert összehasonlítottam és feltettem egy kérdést?
"Viszont ez komolyan kérdés, hogy mi alapján döntöttem a keresztény vallás mellett? Mert hiszek Istenben!"
Én is hiszek Istenben mégsem vagyok keresztény. A zsidók is hisznek Istenben, de ők sem keresztények. Tudod ha valaki hisz Istenben az nem feltétlenül keresztény tehát ez nem magyarázat arra miért a keresztény vallást követed.
"Nem is tudom elképzelni, hogy te milyen hívő lehetsz, ha nem hit alapján hanem csak logika alapján (aminek a fentebbi pontok csúnya buktái alapján is erősen híján lehetsz) fogadod el a Korán tanításait... "
TE gondolkodás nélkül elhiszel mindent? Ugye nem? Akkor ez alól a vallás miért kivétel nálad? Én azért hiszek mert logikus válaszokat az iszlámban találtam meg. Ha Isten teremtette a világot és adott nekünk észt akkor Isten vallás is érthető kell hogy legyen. Egy ellentmondásokkal teli vallás nem lehet Isten vallása. Ha a hit elég lenne akkor Isten csak azt adott volna.
A Korán azt mondja használjuk az eszünket, és keressük a tudást:
(9/11) És Mi megmagyarázzuk a jeleket az olyan népnek amely tudással bír.
(8/22) Allah-nál a legrosszabb élőlények a süketek és némák, akik nem élnek az eszükkel.
(67/3-4) Nem látsz semmilyen hibát a Kegyelmes teremtésében. Nézd hát meg újra: látsz-e bármilyen hiányosságot. Aztán nézd meg újra. A tekinteted szégyenülten és fáradtan fog visszatérni hozzád
Az egy keresztény téveszme hogy a hit és a gondolkodás kizárja egymást.
"A hitemre jóval később találtam rá, ha nagyon dióhéjban akarnám összefoglalni, biológiai tanulmányaim közben találtam rá Istenre, az által hogy megismertem részleteiben az Ő gondos alkotói munkájának eredményét."
Akkor te nem vagy tisztában azzal mi objektív és mi szubjektí. Ha a biológiai tanulmányaid közben találtál rá Istenre akkor ez objektív bizonyíték, de nem magyarázza meg miért vagy keresztény.
"Oké, de akkor végre bizonyítékot hozz! Szerintem elég részletesen kifejtettem már a témát, ezek után mostmár mutass valamit, vagy ismerd be hogy fanatikus és csak minden alap nélkül vádaskodsz."
Kettőnk közül nem én vagyok fanatikus. Ha Jézus személyesen magyarázná el neked hogy miért tévedsz elhinnéd? Vagy neki is azt mondanád hogy az nem bizonyíték csak alap nélküli vádaskodás? :)
"Kifejtettem már ezt is, ha valaki direkt játssza és erőlteti a hülyét, arra ha azt mondom, hülye, az egyszerű ténymegállapítás."
Ezzel a hülyézéssel nem mész sokra, ez kb az ateista válaszoló értelmi szintje. Eddig egy értelmes választ adtál, a többi mind ezer sebből vérzik vagy mellébeszélés.
"Bocsi, nem megsérteni akarlak, de hát azért mégiscsak elég, khm, nyersen fogalmaztál, akkor mondjuk így :D
De úgy egyébként meg egyetértek, tényleg ocsmány amit művel"
A 65%-os hittestvéred alig várja hogy csatlakozhasson a következő kereszteshadjárathoz, és hazaárulónak tartja azokat akik otthagyják a keresztény vallást egy olyan országban ahol az emberek nagyrésze nem vallásos :) Az alpári stílusáról és sértegetéseiről nem is beszélve. Mindezek ellenére még bocsánatot is kérsz tőle és engem tartasz fanatikusnak :) Ezzel csak megerősíted amit az ateisták szoktak a keresztényekhez vágni, miszerint sok keresztény álszent.
"Na meg a nyakamat tenném rá hogy az előbbi hozzászólásomra is csak terelni fogja a témát. Elég egyértelmű hogy ha eddig nem tudott bizonyítékot hozni, ezután sem lesz képes semmit felmutatni.."
Akkor hazudj magadnak tovább, te bajod. Azt mondtátok a keresztény vallás szerint is minden ember Isten előtt fog számot adni. Ugyanezek a kérdések majd előjönnek akkor is, de ott nem fogsz tudni mellébeszélni.
"Akkor hazudj magadnak tovább, te bajod. "
Hát pedig tökéletesen alátámasztottad a jóslatomat a fanatizmusodból kifolyólag, a válaszod minden egyes pontja mellébeszélés és terelés volt. Ergo újfent valótlant állítasz.
Leírom újra. Ha bármilyen korai részlet a Biblia könyveiből ugyanazt tartalmazza mint ma, az bizonyítja a keresztény tanítás folytonosságát. Ha ugyanazon iratok mást tartalmaznak a töredékeken, az bizonyítja a hamisítást.
Szóval ne sunnyogj! Elvakult fanatizmusodban vádaskodsz bármi alap nélkül, vagy van bizonyíték a keresztény tanok hamisságára? Nos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!