Ti értitek a szentháromságot?
Nem értem a szentháromságot.
Hogyan lehet Istennek fia?
Aztán ha Mária az anyja, akkor vagy felerészben az ő génjeivel rendelkezik Jézus, vagyis maximum félisten, ám ha olyasféle módon nemzette Isten, mint a modern klónozás, akkor Mária nem az anyja,
csak egy un. béranya akiben kifejlődött, vagyis az ő jelentősége redukálódik totálisan a lombik szerepére.
A kapcsolat Isten és Jézus között megint csak érdekes, mert ha mondjuk egy embert leklónozunk, akkor sem egyek, hiszen a klón születése után más dolgok történnek velük, két különböző lény fejlődik a különböző hatásokra.
Ha mondjuk Isten benne is van valamilyen módon Jézusban, Jézus nincs benne Istenben, hiszen ő a fiú, de ha mégis benne lenne, akkor az egész értelmetlen, akkor mondhatnánk azt is, hogy Isten megduplázta önmagát és nincs szükség sem Máriára, sem az atya - fiú bonyolításra.
Isten mégsem nemzhette saját magát és a szentlélek szerepe is furcsa, érthetetlen, mi szükség van rá.(?)
Azt vajon hogyan és miért teremtette Isten? Talán azért, hogy amikor a szentlélek megszáll valakit, akkor ne Isten legyen a befolyásoló, hiszen akkor sérülne a szabad akarat, de így Istennek csak közvetve van hozzá köze, bár ugye egylényegű vele, vagy mi a szösz.
A szentlélek ha akarom maga Isten, ha akarom nem és egy kissé ilyen Jézus is.
Úgy sejtem, az okozta a problémát, hogy a kereszténység a zsidók között alakult ki és a zsidó hitből fejlődött fokozatosan.
Egy idő múlva már szerettek volna tőle megszabadulni, de sajnos előzmény gyanánt az Ószövetség nem vehető ki a Bibliából, ezer szállal kapcsolódik hozzá, pedig a megbocsátó Jézus már nem a bosszúálló Jehova, vagy JHVH.
Az ariánusok ki is vették volna az Ószövetséget a Bibliából, de akkor sok minden nem lenne érthető, például a bűnbeesés és a többi is, így csak elterelik a figyelmet a teremtő Istenről Jézussal, aki csupán a kereszténység Istene, a zsidóké már nem.
Sokkal érthetőbb lenne a szerepe, ha csupán próféta maradt volna, mint Mohamed, de akkor a már meglévő zsidók által kreált és Jézus korára már elavult tanokat kellene tovább hinni, mert maga az Isten mégsem változhat csak úgy meg ripsz, ropsz.
Azt tudom, hogy nem minden felekezet hisz a szentháromságban, csak akkor meg miképpen beszélhetnek egyistenhitről, hiszen a fiú és az atya megnevezés kizárja azt, hogy ne több Istenről legyen szó.
Egyáltalán nem kekeckedésből írom ezt, kíváncsi lennék a magyarázataitokra, mert talán éppen ezért nem hiszek Istenben, mert akárhogyan is próbáltam ezt megemészteni, nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy ókori szakállas rabbik kitalációja ez az egész és lényegében semmi értelme nincs.
Ha te nem hiszed, szived joga, de itt nem hitről volt szó, hanem hogy tudatlanul szólsz bele dolgokba, szemérmetlenül hazudozol hogy igazabbnak tűnjön a szavad, és csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy egyetlen érvre, egyetlen Bibliai tényre sem tudtál semmit válaszolni (maximum mindent azonnal hamisnak bélyegeztél ami ellened szólt, de erre sem tudtál egy bizonyítékot sem mutatni), amik egyértelműen és logikusan csak egy dolgot jelenthetnek, hogy Jézus Isten.
Márpedig ha valaki fanatikus módon csak a saját értetlenségéből fakadó teóriáit ismétli újra és újra, miközben minden egyes alkalommal ignorálja a másik fél érveit, az nem vita, max veszekedés. De ennek így nincs értelme...
Lapozd fel a Bibliát és nézd meg mit mond a rágalmazásról, mert te és István is ezt teszitek. Felsoroltam több ellentmondást amire nem tudtok értelmes választ adni. Te nem hoztál érveket, hiába ismételgeted. Egészen pontosan nulla érved van ezekre:
Kértem hogy mutassatok olyan verset amiben Jézus maga mondja hogy ő Isten vagy isten fia, vagy hogy három isten van, de ilyen nincs a Bibliában. Azt mondtátok hogy Isten megszülte a fiú istent mert szüksége volt valakire akit szerethet. Ezzel az a gond hogy ha ők egyek akkor önmagát szülte meg Isten hogy önmagát szerethesse. Ha viszont két külön istenről beszélünk akkor ez egyenlő a politeizmussal.
Jézus emberi formájával meg az a gond hogy azt mondjátok itt a földön elvesztette isteni erejét, de ez nem igaz mert feltámasztotta a halotakat, vizet borrá változtatta stb, tehát rendelkezett isteni erővel de mégis kiment a fejéből hogy mikor lesz a végitélet napja és a kereszten is elfelejtette hogy ő Isten, mert ugye felkiáltott hogy Istenem miért hagytál el engem.
Csak kerülgeted a választ és mellébeszélsz.
Nem felejtett el semmim, azt sem fogja, akik elárulják.
Azt valóban nehéz felfogni hogy
teljesen Isten
ÉS
teljesen ember
- tehát mindenható és minden emberi gyötrelmet átélt - bűntelenül.
*
De igazad van, te muszlimmá vált magyar ember.
Mi sokistenhívők és bálványimádók és hülyék vagyunk.
Ám nekünk valamiért - az titok, hogy miért - így jó, annak ellenére, hogy egyesek ezt állítják rólunk.
Dehogynem, István mindenre pontos választ adott. Ha Bibliaismeret híján nem tudod értelmezni, az nem a Biblia hibája.
Az viszont neked konkrétan felróható, hogy Jézus elismerte magát egyszerre Isten Fiának és Krisztusnak is, ennek ellenére már sokadszorra hazudod hogy ezt nem tette meg. Azt tanította hogy az Atya, a Fiú és a Szent Lélek nevében kereszteljünk, ennek ellenére sokadszorra hazudod, hogy sehol sem ír Isten három személyéről.
És nem mondjuk hogy egyek, az Atya nyilván az Atya, a Fiú a Fiú, a Szent Lélek pedig a Szent Lélek. Azt mondjuk, hogy hármuk egysége az, amit Istennek nevezünk.
És ebben nincs mellébeszélés, ez így van, erről ír a Biblia, ebben hiszünk.
Másrészről minden egyes "érvedre" szinte mondatonként választ kaptál. Ellenben te soha meg sem próbáltál válaszolni arra, hogy Jézus miért mondhatta saját magát minden hatalom birtokosának, hogyan lehet hogy minden felett uralmat kapott az Atyától, hogyan lehet hogy a Biblia az élő Igének nevezi akiben az élet lakozik, hogyan lehet ránézve az Atyát látni, ha nem tökéletesen egyenlőek mindenben, stb.
Bocsi, de az sajnálatodra nem rágalom, ha egy ostobán viselkedő emberre rámondjuk hogy ostoba, vagy hogy ha fanatikusan és értelmetlen módon veszekedsz, akkor fanatikusnak hívnak. Ez egyszerű ténykijelentés. És ahogy már jó pár válasszal ezelőtt megjegyeztem, nem kikérni kellett volna magadnak, hanem tenni ellene. Mondjuk nem úgy viselkedni, tudatlanul a vitatémával kapcsolatban és bizonyíték nélkül vádaskodni, hogy egyszerűen ne lehessen téged más jelzővel illetni, minthogy fanatikus.
De mostmár mindegy, több mint egy tucat oldalnyi sületlenség után úgyse mosod már le magadról, hogy az vagy...
"Ez a vers szintén a 9. suraban (fejezet) van, csak ugye te nem olvastad el."
Így igaz, nem olvastam el. Ezeket a versek bizonyára egy iszlám-ellenes oldalról valók. Arre voltam kíváncsi, hogy a szűkebb illetve tágabb szövegkörnyezetből vajon kiderül e, hogy ez a vers mire vonatkozik, de sajnos nem találtam meg sehol a neten a teljes Koránt. De úgy látom, ebben valóban neked volt igazad. Bocsonát, amiért hamisan vádoltalak titeke!
"Márcsak azért sem mert az iszlám szerint az itteni életünknek hatalmas nagy tétje van, és úgy tudom a keresztény vallás szerint is, így ha rosszul döntünk bizony nem járunk jól."
És miért vagy benne olyan biztos, hogy nem te vagy, aki rosszul dönt? A Bibla egyértelműen tanítja, hogy Jézus Isten. Valóban, neked bizonyítanod kéne, hogy a Bibliát meghamsították, hogy igazad lehessen, de hát erre semmiféle bizonyítékot nem mutattál. Kik hamisították meg és miért az Újszövetséget? Ha ugyanis nem történt semmiféle hamisítás, abból egyenesen következik, hogy Mohamed hamis próféta, mivel később jött és ellentmond Jézus világos kijelentéseinek. Nem mellesleg Jézus jó előre figyelemeztette követőit, hogy támadnak majd hamis próféták, akik sokakat félrevezetnek, szóval nem is volna ez meglepő. Mitől vagy olyan biztos benne, hogy nem Mohamed a hamis próféták egyike?
"Maradjunk annyiban hogy az egyetlen értelmes érvetek a szentháromság mellett hogy emberi ésszel nem lehet megérteni és ez a válaszom a kérdezőnek is."
Nem lehet teljesen megérteni, de a Biblia egyértelműen tanítja, nekünk ennyi elég.
"Azt mondtátok hogy Isten megszülte a fiú istent mert szüksége volt valakire akit szerethet. Ezzel az a gond hogy ha ők egyek akkor önmagát szülte meg Isten hogy önmagát szerethesse."
Ezek szerint amikor Jézus arról beszél, hogy a férj és feleség egy, akkor ez azt jelenti, hogy a férj önmagát veszi el feleségül és önmagát szereti? Írásodból ugyanis ez következik, ha a logikádat követnénk... De persze miért kéne nekünk a te logikádat követni? Nekünk az a fontos, hogy a Biblia mit ír.
"Jézus emberi formájával meg az a gond hogy azt mondjátok itt a földön elvesztette isteni erejét, de ez nem igaz mert feltámasztotta a halotakat, vizet borrá változtatta stb, tehát rendelkezett isteni erővel de mégis kiment a fejéből hogy mikor lesz a végitélet napja és a kereszten is elfelejtette hogy ő Isten, mert ugye felkiáltott hogy Istenem miért hagytál el engem."
Erre is adtam választ. Rendelkezet isteni erővel, de nem azért, mert akkor Isten volt, hanem mert az Atyától kapta. Ugyanígy a tanítványok is kaptak ilyen erőt, hiszen ők is tudtak ugyanolyan csodákat tenni, mint amilyeneket Jézus tett, ez azonban mégsem jelenti azt, hogy a tanítványok is istenek lettek volna.
És miért vagy benne olyan biztos, hogy nem te vagy, aki rosszul dönt?
Azért vagyok biztos benne mert a Koránban nincs ellentmondás, egyértelmű az üzenete, logikus és a fontos kérdések többször szerepelnek benne hogy mindenki számára világos legyen. A szentháromság viszont, ami szerintetek a kereszténység alapja nem szerepel a Bibliában, logikailag értelmezhetetlen és ellentétes több Bibliai verssel. Ha Jézus tényleg Isten lenne akkor ez világosan benne lenne és a szentháromság is, de erről szó nincs. Isten tökéletes, ezért a vallása nem lehet logikátlan és érthetetlen, a szentháromság viszont az. Ha Isten azt mondja ne ölj és ne paráználkodj, nem fog gyilkos és parázna prófétákat küldeni. Továbbá az iszlámban nincsenek bálványok mégha a karácsonyfát csak kultúrális kelléknek tekinted, csak Istenhez imádkozunk nem szentnek nevezett emberekhez. A Korán esetében nem merült fel a hamisítás, és nem Mohamed után többszáz éves a legkorábbi megmaradt teljes Korán, mint a Biblia esetében és még sokáig tudnám sorolni.
"egyenesen következik, hogy Mohamed hamis próféta, mivel később jött és ellentmond Jézus világos kijelentéseinek. Nem mellesleg Jézus jó előre figyelemeztette követőit, hogy támadnak majd hamis próféták, akik sokakat félrevezetnek, szóval nem is volna ez meglepő. Mitől vagy olyan biztos benne, hogy nem Mohamed a hamis próféták egyike? "
Ha valaki hamis próféta az kiderül a tettiből és abból amit mondott az embereknek. Ma is látjuk hogy sok vallás alapítója vagyonszerzés céljából hazudik az embereknek. Mohamed prófétát nem érdekelte a vagyon és az iszlám egyik alappillére a szegények kötelező anyagi támogatása. Másik ok ami alapján gyanakodhatnánk hogy az adott vallás egy világi hatalmat szolgál. Ez történt a kereszténységgel is mikor lepaktált a pogány római császárokkal. Mohamed próféta csak Istent szolgálta senki mást, és azt sem mondta hogy utódai kerüljenek hatalomra. Továbbá semmi olyat nem tett vagy mondott amiből gyanakodni lehetne.
Jézus figyelmeztetett a hamis prófétákra, így van. A keresztény vallás szerint hány próféta volt Jézus után?
"Ezek szerint amikor Jézus arról beszél, hogy a férj és feleség egy, akkor ez azt jelenti, hogy a férj önmagát veszi el feleségül és önmagát szereti? Írásodból ugyanis ez következik, ha a logikádat követnénk..."
Ez már ott megbukik hogy a férj és feleség két külön ember. A te logikád alapján a példád szerint az Atya és Jézus két isten. Egyébként Jézus a tanítványainak is mondta hogy egységet alkotnak, egyek stb. Ez alapján akkor a tanítványai is istenek.
"Erre is adtam választ. Rendelkezet isteni erővel, de nem azért, mert akkor Isten volt, hanem mert az Atyától kapta. Ugyanígy a tanítványok is kaptak ilyen erőt, hiszen ők is tudtak ugyanolyan csodákat tenni, mint amilyeneket Jézus tett, ez azonban mégsem jelenti azt, hogy a tanítványok is istenek lettek volna."
De ha Jézus egy az Atyával akkor miért kellett tőle kapnia erőt mikor egyek? És nem magyarázza miért nem tud dolgokat. A kereszten pedig elfelejti hogy ő Isten. Azt kérdez önmagátóé hogy miért hagyta el. Ez neked értelmes? Vagy az hogy Isten önmagát szüli meg hogy önmagát szerethesse? Még leírni is borzalmas. Ha a tanitványok is rendelkeztek isteni erővel ők miért nem istenek? Sőt akkor a szentek is, mert ugyanugy csodákat tettek mint Jézus. Láthatod hogy ez soha sem lesz kerek. Teljesen értelmetlen, mégpedig azért emberi hamisitás. Isten vallása logikus kell hogy legyen. Csak abba nem lehet belekötni logikailag hogy nem érthetjük meg emberi ésszel, de ezzel meg az a gond hogy Isten vallása nem lehet érthetetlen. Nem várna tölünk olyasmit amire nem vagyunk képesek teremtésünkből adódó korlátaink miatt.
Azt viszont kifejthetnéd hogy miért nem hihető számodra hogy Jézus ember, akit Isten küldött prófétaként? CSAk mert így megszűnne az a sok ellentmondás a Bibliában és sokkal érthetőbb. Igy már lenne értelme annak hogy a Sátán megkisérti mert tudja hogy Jézus ember, és Jézus imája is értelmezhető mert nem önmagához imádkozott hanem Istenhez. Az "Istenem miért hagytál el engem" felkiáltásnak is igy van értelme mert az iszlám szerint Jézust nem feszítették keresztre. Helyette mást, valószínűleg az áruló Judást, akinél már hihető hogy így kiált mert ezek egy kétségbeesett ember szavai.
Eddig csak olvasgattam a vitat, de most mar ugy erzem, muszaj hangot adnom a velemenyemnek, mert amit ez az iszlamista muvel az kriminalis.
Csak hogy hagy erzekeltessem milyen volt ezt olvasni kulso szemmel.
Muszlim emberunk hozott egy rakas iget ami szerinte logikatlan, es ezert a keresztenyseg tanitasa hulyeseg. Istvan es Gabriel pedig vettek a faradtsagot es igerol igere mindrol elmagyaraztak, miert teves amit emberunk a keresztenyseget alig ismerve mogekepzelt. 1-0 Istvaneknak
A masik oldalon ok is jo sok iget hoztak amik egyertelmusitik mindazt ami a haromsagbol kovetkezik, amikre muszlim baratunk egyetlen alkalommal se tudott mit irni. 2-0 nekik
Ez mellett azt latvan hogy ez a muszlim emberke kepes mar megint elojonni olyan regen szetcincalt marhasagokkal, minthogy a keresztenyseg alapja a haromsag lenne meg a profetazgatassal, eleg jol indikalja hogy baratunk csunyan elvesztette a vitat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!