Ti értitek a szentháromságot?
Nem értem a szentháromságot.
Hogyan lehet Istennek fia?
Aztán ha Mária az anyja, akkor vagy felerészben az ő génjeivel rendelkezik Jézus, vagyis maximum félisten, ám ha olyasféle módon nemzette Isten, mint a modern klónozás, akkor Mária nem az anyja,
csak egy un. béranya akiben kifejlődött, vagyis az ő jelentősége redukálódik totálisan a lombik szerepére.
A kapcsolat Isten és Jézus között megint csak érdekes, mert ha mondjuk egy embert leklónozunk, akkor sem egyek, hiszen a klón születése után más dolgok történnek velük, két különböző lény fejlődik a különböző hatásokra.
Ha mondjuk Isten benne is van valamilyen módon Jézusban, Jézus nincs benne Istenben, hiszen ő a fiú, de ha mégis benne lenne, akkor az egész értelmetlen, akkor mondhatnánk azt is, hogy Isten megduplázta önmagát és nincs szükség sem Máriára, sem az atya - fiú bonyolításra.
Isten mégsem nemzhette saját magát és a szentlélek szerepe is furcsa, érthetetlen, mi szükség van rá.(?)
Azt vajon hogyan és miért teremtette Isten? Talán azért, hogy amikor a szentlélek megszáll valakit, akkor ne Isten legyen a befolyásoló, hiszen akkor sérülne a szabad akarat, de így Istennek csak közvetve van hozzá köze, bár ugye egylényegű vele, vagy mi a szösz.
A szentlélek ha akarom maga Isten, ha akarom nem és egy kissé ilyen Jézus is.
Úgy sejtem, az okozta a problémát, hogy a kereszténység a zsidók között alakult ki és a zsidó hitből fejlődött fokozatosan.
Egy idő múlva már szerettek volna tőle megszabadulni, de sajnos előzmény gyanánt az Ószövetség nem vehető ki a Bibliából, ezer szállal kapcsolódik hozzá, pedig a megbocsátó Jézus már nem a bosszúálló Jehova, vagy JHVH.
Az ariánusok ki is vették volna az Ószövetséget a Bibliából, de akkor sok minden nem lenne érthető, például a bűnbeesés és a többi is, így csak elterelik a figyelmet a teremtő Istenről Jézussal, aki csupán a kereszténység Istene, a zsidóké már nem.
Sokkal érthetőbb lenne a szerepe, ha csupán próféta maradt volna, mint Mohamed, de akkor a már meglévő zsidók által kreált és Jézus korára már elavult tanokat kellene tovább hinni, mert maga az Isten mégsem változhat csak úgy meg ripsz, ropsz.
Azt tudom, hogy nem minden felekezet hisz a szentháromságban, csak akkor meg miképpen beszélhetnek egyistenhitről, hiszen a fiú és az atya megnevezés kizárja azt, hogy ne több Istenről legyen szó.
Egyáltalán nem kekeckedésből írom ezt, kíváncsi lennék a magyarázataitokra, mert talán éppen ezért nem hiszek Istenben, mert akárhogyan is próbáltam ezt megemészteni, nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy ókori szakállas rabbik kitalációja ez az egész és lényegében semmi értelme nincs.
"Nekünk Jézus nem ezt tanítja, és az Újszövetség sem ezt írja elő sehol máshol sem. A muszlimoknak pedig igen. A muszlim akkor jó és következetes muszlim, ha szélsőséges, ha gyűlöli a más vallásúakat illetve a hitetleneket, ha felsőbbrendűnek érzi magát tőlük, s ha fegyverrel írtja őket."
Na az ilyen állításaid miatt mondom azt hogy fanatikus vagy és hazug. Iszlám a béke vallása. Nincs benne gyülölet, vagy rasszizmus. Elitéli az erőszakot és senkit nem akarunk kiirtani. Ezek teljesen ellentételesek az iszlámmal. A másik válaszoló aki a szufizmussal jött, pont ezen akadt ki, hogy ez nem igaz rátok, de te vagy erre a bizonyíték.
Érdekes, hogy ha a keresztények követnek el gyilkosságot, népirtást ami nagyon gyakori volt a történelem folyamán és ma is, akkor ez szerintetek az egyén hibája, mert elgurult a gyógyszere vagy nem tudja értelmezni Jézus tanitását , de semmiképen sem képviseli a keresztény vallást, de ha állitólagos muszlim tesz ilyet akkor szerintetek minden muszlimot ő képvisel és a vallása előirja ezt :) A kérdés már csak az hogy te ezt komolyan is gondolod mert tudatlan vagy, vagy pedig tudod hogy hazugság de mégis ezt terjeszted ahogy sok keresztény. Akárhogy is ez hazugság. Jézus mit is mondott a hazug emberekről?
"Na az ilyen állításaid miatt mondom azt hogy fanatikus vagy és hazug. Iszlám a béke vallása. Nincs benne gyülölet, vagy rasszizmus. Elitéli az erőszakot és senkit nem akarunk kiirtani. Ezek teljesen ellentételesek az iszlámmal."
Na és mi van a Dzsiháddal?
.„Öljétek meg a pogányokat, ahol csak föllelitek őket!” (9. szúra 5. vers), „Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat! Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan kötözzétek meg őket.” (47. szúra 4. vers)„És készítsétek föl ellenük ami fegyveres erőt és csatamént csak tudtok, hogy félelmet keltsetek általuk Allah és a ti ellenségeitekben és rajtuk kívül másokban, akiket ti nem ismertek, de Allah ismeri őket!”8. szúra 60. vers.
Mondhatod hogy te nem így értelmezed, de elég sokan (a muszlimok között) bizony a mai napig ezt látják bele. Való igaz, hogy a kereszténység történetében is volt egy ilyen sötét korszak, keresztesháborúk, inkvizíció. A különbség az, hogy a keresztények már jó ideje túljutottak ezen, ti pedig lemaradtatok pár évszázaddal a fejlődésben.
Mert az ugyan dicséretes hogy te már erőszakmentesként értelmezed a vallásod, de ha átlagot vonunk a híveitek között, akkor közel sem a békés vallásos emberek képét kapjuk.
"Na és mi van a Dzsiháddal?2
Nem kell ahhoz különösebb szakértelem hogy beird a keresőbe a neten és találni fogsz hiteles forrásokat ahol érthetően elmagyarázzák neked, például itt: [link]
Az is sokszor el lett magyarázva itt a gyakorin is hogy ezek a versek önvédelemre vonatkoznak.
"Való igaz, hogy a kereszténység történetében is volt egy ilyen sötét korszak, keresztesháborúk, inkvizíció. A különbség az, hogy a keresztények már jó ideje túljutottak ezen, ti pedig lemaradtatok pár évszázaddal a fejlődésben."
A keresztények jelentős része soha nem jutott túl a keresztesháborúkon. Ma az USA és európai szövetségeseik többmilió muszlim haláláért felelősek, az utolsó európai népirtást pedig keresztények követték el muszlimok ellen. 90-es években a szerbek sokezer muszlimot zártak koncentrációs táborokba és öltek meg.
"Mert az ugyan dicséretes hogy te már erőszakmentesként értelmezed a vallásod, de ha átlagot vonunk a híveitek között, akkor közel sem a békés vallásos emberek képét kapjuk."
Ezek terrorszervezetek akiket a nyugat pénzel és nagyrészt még csak nem is tagadja. A média pedig összemossa őket a muszlimokkal, pedig leginkább muszlimokat gyilkolnak. Ez olyan mintha azt mondanám hogy a keresztények nagy része nem békés mert valamelyik kereszténynek mondott terrorszervezetből indulok ki.
„Ha tehát a szent hónapok letelnek, akkor öljétek meg a pogányokat, ahol csak föllelitek őket! Fogjátok el őket! Ostromoljátok meg őket! Állítsatok nekik csapdát az összes leshelyről! Ha azonban megbánással fordulnak [Allahhoz], elvégzik az istentiszteletet és zakatot adnak, akkor hagyjátok őket szabadon az ő útjukon! Allah megbocsátó és kegyes.”(Korán 9:5)
„Öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek, és űzzétek ki őket onnan, ahonnan kiűztek benneteket! A megkísértés (fatima) rosszabb, mint az ölés. Ne harcoljatok azonban ellenük a Szent Mecsetnél, amíg ők nem harcolnak ellenetek ott. Ám, hogyha harcolnak ellenetek, akkor öljétek meg őket! Ez lesz a hitetlenek fizetsége. Ha azonban fölhagynak [istentelen magatartásukkal és megtérnek], úgy Allah megbocsátó és könyörületes.”(Korán 2:191-192)
”Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat! Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan kötözzétek meg őket”(Korán 47:4)
,,Ti hivők! Harcoljatok azok ellen a hitetlenek ellen, akik a szomszédságotokban vannak, hadd érezzék a keménységeteket. Tudnotok kell, hogy Allah az istenfélőkkel van!” (Korán 9:123)
Ugye nem kell több példa?
"ezek a versek önvédelemre vonatkoznak. "
A nagy-dzsihád befelé, önmagunkban lévő harc a magasabb tudatállapotért
a kis-dzsihád meg kifelé, a világ felé a hitetlenek ellen.
Szívesen tanítlak, ó bölcs efendi. (Lövésed sincs egyik vallásról sem.)
Kedves 42%os muszlim embertársam. Bár kivételesen nem értek egyet István, meg a névtelen 83%os írásával, de egyvalamire mégis jó az írásuk. Nevezetesen hogy rávilágítsak általuk a kettős mércédre.
Nem tudom és nem is akarom kétségbe vonni amit az iszlámról írsz, mivel e vallást tekintve elég felületes ismereteim vannak, ellenben te elég mélyrehatóan ismered, így ezzel kapcsolatban nyilván neked lesz igazad.
Na most gondolj bele neked milyen érzés, amikor azt látod hogy valaki úgy gyalázza a vallásod, hogy tudatlanul és értetlenül tévinformációkat terjeszt! Aztán próbáld elképzelni, hogy ez a másik oldalról nézve is így van!
Csak gondolj bele logikusan, ha a terroristákat nem lehet számonkérni az iszlámon, hiszen csak kiforgatják Allah szavát, akkor te hogy kérheted számon pl az USA háborúit a kereszténységen? Amikor ez esetben még csak nem is a Biblia kiforgatásáról van szó, hanem gazdasági és politikai indíttatású harcokról, nem vallásiról.
Nem tudom hogy a Koránban van-e olyasféle tanítás, hogy úgy bánj embertársaiddal ahogy szeretnéd, ha veled bánnának, de pusztán vallásfüggetlen emberségességi szempontból is az lenne a helyes, ha nem szubjektív kettős mércével viszonyulnál bárkihez, csak mert másban hisz, mint te!
Kedves Gabriel.Tailor, sajnos nem látom hol alkalmazok kettős mércét az én hozzászólásaimban. Nem mondtam hogy az összes keresztény gyilkos vagy hogy általában a keresztény vallás lenne felelős az USA tetteiért, de továbbra is úgy látom hogy sok, magát kereszténynek valló ember soha nem jutott túl a keresztesháborúkon. Ezzel szemben István, a 83%-os, 65 %-os és 42%-os válaszoló gyakorlatilag az összes muszlimot gyűlölködő gyilkosnak nevezi. Persze egyikük sem olvasta a Koránt, vagy legalább amit linkeltem, mert akkor látnák hogy azok a versek önvédelemre vonatkoznak. Az iszlám alapja hogy nem lehet erőszakkal rákényszeriteni a vallást senkire, a gyilkosságot pedig nagy bünnek irja le a Korán az illető vallásától függetlenül. SAjnos ezek a válaszolok a magyar történelmet sem ismerik. A törökök 150 évig itt voltak és ha igaz lenne az állitásuk ma nem lenne magyar nép vagy muszlim lenne, de ugye ideáig már nem jutnak el, vagy nem akarnak.
Sajnálatos hogy az ő esetükben ezt nem kifogásolod, pedig nyiltan kijelentik, de nálam kettős mércét látsz.
Már bocsi, de az eddigi vita alapján úgy véltem, ha annyit írok pl Istvánnak, hogy nem értek egyet azzal, amit írt, (és levezetem hogy értelmetlennek tartom olyan dolog rágalmazását amit nem, vagy alig ismerek) ennyiből megérti amit mondok, és nem fog nekiállni vádaskodni vagy kötözködni.
Te viszont éppen ezt tetted a korábbi hozzászólásodban, ezért emeltem ki külön a kettős mércéd. Példának okáért mert még mindig ahhoz ragaszkodsz hogy lehet párhuzamot vonni a keresztesháborúk és egy mai háború között, amit épp egy keresztény nemzet vív.
Csakhogy ég és föld a különbség aközött, hogy egy nemzet aki háborút indít valamilyen teljesen vallástól független céllal, és csak úgy mellékesen lakosait tekintve nagy részben keresztény (bár arra kíváncsi lennék, hogy attól még hogy meg vannak keresztelve, vajon mekkora részben élnek tényleg hitük szerint), vagy hogy direkt azért támad valakik ellen, merthogy ők keresztények, de az ellenfeleik nem.
Ez ugyanaz a hülye logika, minthogy ha valaki pl betör hozzám én meg kidobom a lakásból, az teljesen normális, de ha az illető valamilyen etnikai kisebbséghez tartozik, akkor pedig máris rasszista vagyok. Pedig az indokom semmit sem változott, és ahogy az első esetben sincs benne rasszista indíttatás, ugyanúgy a másodikban sem.
Háború esetén is hasonló a helyzet. Bár szintúgy nem értek egyet azzal, hogy egy hívő keresztény háborúba menjen, de ha nem vallási különbség az ok az adott háborúra, akkor értelmetlen dolog is azt vallásiként kezelni.
"Na az ilyen állításaid miatt mondom azt hogy fanatikus vagy és hazug. Iszlám a béke vallása. Nincs benne gyülölet, vagy rasszizmus. Elitéli az erőszakot és senkit nem akarunk kiirtani. Ezek teljesen ellentételesek az iszlámmal. A másik válaszoló aki a szufizmussal jött, pont ezen akadt ki, hogy ez nem igaz rátok, de te vagy erre a bizonyíték."
Számos idézet lett mutatva a Koránból, ami egyértelműen a hitetlenek és a pogányok elleni mészárlásról szól. Erre mi volt a válaszod? Hogy az csak önvédelem. Hát persze, hogyne. Én nem vagyok fanatikus sem hazug, egyszerűen nem az van a Koránvan, amiről beszélsz. Elítéli az erőszakot?
”Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat! Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan kötözzétek meg őket”(Korán 47:4)
Hát itt éppen nem.
"Ezzel szemben István, a 83%-os, 65 %-os és 42%-os válaszoló gyakorlatilag az összes muszlimot gyűlölködő gyilkosnak nevezi."
Hát ilyet mégis hol írtam én le?! Én elhiszem, hogy vannak olyan muszlimok is, akik képletesen vagy nem tudom hogy értelmezik az ilyen verseket és nem gyilkolják le a más nézetet vallókat.
"Persze egyikük sem olvasta a Koránt, vagy legalább amit linkeltem, mert akkor látnák hogy azok a versek önvédelemre vonatkoznak."
,,Ti hivők! Harcoljatok azok ellen a hitetlenek ellen, akik a szomszédságotokban vannak, hadd érezzék a keménységeteket. Tudnotok kell, hogy Allah az istenfélőkkel van!” (Korán 9:123)
Hát nem tudom, itt nincs odaírva, hogy önvédelemből. Persze lehet így is érzelmezni, meg lehet úgy is, ahogy a radikális hittársaid teszik. Mindenesetre az ilyen versek éppen jól jönnek a muszlim terroristáknak. Őket aztán győzködhetnéd, hogy ezt nem így kell értelmezni...
Gabriel.Tailor, amint látod István nem fogadta meg a tanácsodat és folytatja a rágalmazást. Feltételezem a keresztény vallás szerint is igencsak helytelen ez. A keresztesháborúk és mai háborúkat illetően ha arra gondolsz hogy a háttérben más okok is vannak ezzel egyetértek, de mindkét esetben a vallási indittatás erősen jelen van. Ha csak a médiában mindennapos iszlámellenes gyülöletkeltést és mocskolást vesszük alapul, már az felér egy kereszteshadjárattal.
"Számos idézet lett mutatva a Koránból, ami egyértelműen a hitetlenek és a pogányok elleni mészárlásról szól."
Istvan35 azt már eddig is láttam hogy nálad az észérvek nem sokat érnek. Mondanám hogy olvasd el a Koránt de tudom hogy nem fogod megtenni, ezért mást javaslok. Indulj ki abból hogy van kb 1,7 milliárd muszlim. Szerinted milyen világban élnénk ha mind elindulna hitetleneket mészárolni? Pedig a te állításod szerint ezt írja elő a Korán. Mivel szó nincs ilyenről, nem kell sok ész ahhoz hogy belásd, bármiféle tudás nélkül, hogy ez az állításod hazugság. A történelem is igazolja hogy tévedsz.
Ha szeretnéd megtudom jelölni azokat a verseket amiket ha elolvasol kiderül hogy rosszul látod. Csak néhány vers:
9/13 Talán nem akartok harcolni egy olyan nép ellen amely megszegte az esküjét és a Küldött kiűzésén fáradozott. És ők voltak azok, akik az első alkalommal kezdték ellenetek a támadást.
68/8 Allah nem tilt el benneteket azoktól, akik nem harcolnak ellenetek a vallás miatt, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük. Allah bizony szereti az igazságosakat.
5/32 Aki egyetlen olyan lelket megöl, aki se nem gyilkolt, se romlást nem okozott a Földön, az olyan, mintha az összes embert megölné. Aki viszont életben tartja, az olyan, mintha az összeset életben tartaná.
"Hát ilyet mégis hol írtam én le?! Én elhiszem, hogy vannak olyan muszlimok is, akik képletesen vagy nem tudom hogy értelmezik az ilyen verseket és nem gyilkolják le a más nézetet vallókat."
Ezt írtad:
"Nekünk Jézus nem ezt tanítja, és az Újszövetség sem ezt írja elő sehol máshol sem. A muszlimoknak pedig igen. A muszlim akkor jó és következetes muszlim, ha szélsőséges, ha gyűlöli a más vallásúakat illetve a hitetleneket, ha felsőbbrendűnek érzi magát tőlük, s ha fegyverrel írtja őket."
Ezzel azt állítod hogy a muszlimok gyilkos terroristák.
"az ilyen versek éppen jól jönnek a muszlim terroristáknak."
Olyan nincs hogy muszlim terrorista. Muszlim és terrorista kizárja egymás. Már mondtam hogy minden muszlim elítéli a terrorszervezteket, akiket amugy a nyugat hozott létre pont a muszlimok ellen. Akik csatlakoznak egy ilyen terrorszervezthez kb annyit tudnak az iszlámról mint te.
Továbbra is szánalmasnak tartom hogy az iszlámmal kapcsolatos hazugságokkal jössz, miközben a szentháromság a kérdés. Eddig az egyetlen értelmes érved a szentháromság mellett az volt hogy emberi ésszel nem érthető, az összes többi érved logikai bukta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!