Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A barátom jehova tanúja. Mit...

A barátom jehova tanúja. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok,a barátom pedig 18. 2éve járunk,a szülei tiltanak minket,mivel én nem vagyok jehova tanúja. A barátom a kapcsolatunk elején azt mondta,hogy ő nem akarja ezt a vallást és majd ha a szüleitől különmegy akkor elhagyja a vallást.E rre 3 hete meg leordította a fejem,hogy vegyem tudomásul,hogy ha majd egyszer összeházasodunk és lesz gyerekünk akkor én is vegyem fel ezt a vallást meg a gyerekeink is.Én meg azt mondtam,hogy én nem akarom ezt a vallást,mert sztem nem egy vallás dönti el azt,hogy milyen egy ember,attól még lehet vki jó feleség és jó anya,de nem érti meg. Viszont elhagyni se bírom mert szeretem.Meg az is zavar,hogy a szülei úgy néznek rám m int egy közellenségre. Pedig semmit se ártottam nekik! Mit tegyek?
2010. ápr. 12. 11:59
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/171 anonim ***** válasza:
89%

Én vagyok az, aki az elején írta, hogy az egyik barátnője JT. Bocs, hogy közbeszólok itt tudatlan ateistaként a vallási vitában, de én spec nem csak a barátnőm viselkedése miatt alkottam rossz véleményt az egész vallásról, hanem az egész családja és gyülekezete viselkedése alapján.

Írok konkrét példát: barátnőm jár egy gyülekezetbe, ahol vannak ugye fiatalok is. Az egyik 17-18 körüli fiú hogy-hogy nem drogozni kezdett. Nem ismerem a családi hátterét, nem tudom miért kezdett bele, de igen hamar elhatározta, hogy abba szeretné hagyni, ezért a gyülekezetben mindenki előtt elmondta, hogy mit csinál és a támogatásukat kérte. Erre mit csináltak?! Kiközösítették. Amikor a legnagyobb szüksége lett volna rájuk, akkor ők kitaszították maguk közül. Eljárhatott a gyülibe, de nem szóltak hozzá. Hát szép kis vallás mondhatom és baromi sok köze van ahhoz az eszméhez, amit elvileg a kereszténység képvisel.

2010. ápr. 17. 10:01
 82/171 BlackSword ***** válasza:
89%

ma 10:01!

A JT-seknek semmi közük a kereszténységhez... ezt csak ők akarják elhitetni másokkal... ráadásul nem is egyház, hanem szegta... nekem sokkal inkámb a naptemplom renje jut eszembe róluk,mint egy (bármelyik) történelmi egyház... Hidd el én két hitkövető reformátussal élek együtt, és néha ugyan összeszólalkozunk vallási témákban, de sem én nem ítélem el az ő hitüket, se ők az enyémet, se nem akarjuk egymást megtéríteni, vagy bemagyarázni egymásnak, hogy amiben hisz h*lyeség... Egyszerűen toleráljuk egymást, egymás hitét... Erre képtelenek a JT-sek, hiszen szegta...

2010. ápr. 17. 10:08
 83/171 BlackSword ***** válasza:
91%

ma 00:43!

Hát ez a komment csak három sebből vérzik...

Először is nem az én billentyűzetem volt a kérdés...

Másodszor a keresztények hogy nem lehetnek keresztényiesek...

Harmadszor: neked miért fáj mások hite? Pontosabbam miért érzed sértőnek azt, hogy egy másik emner miben hisz? Miért fáj az neked?

Negyedszer: Ha bevallod a bűneidet és megbánod, akkor a bűn elveszít az értékét... érdekes...

2010. ápr. 18. 07:41
 84/171 anonim ***** válasza:
szegta=szekta
2010. ápr. 18. 11:58
 85/171 anonim ***** válasza:
0%

10:01

"abba szeretné hagyni, ezért a gyülekezetben mindenki előtt elmondta, hogy mit csinál és a támogatásukat kérte. Erre mit csináltak?! Kiközösítették.

Ezt a mesét tartogasd azoknak, akik tökéletesen tudatlanok a témában, ne aggódj, sajnos sokan vannak!!!

10:08

"néha ugyan összeszólalkozunk vallási témákban, de sem én nem ítélem el az ő hitüket, se ők az enyémet, se nem akarjuk egymást megtéríteni, vagy bemagyarázni egymásnak, hogy amiben hisz h*lyeség..."

Nem mondja általában egyetlen Jehova Tanúja sem, hogy h*lyeség, amiben hiszel, de akkor az, ha ragaszkodsz egy olyan tanításhoz, ami nem igaz!

A Tanúk, a Biblia szellemével összhangban, nem is tesznek mást, mint alkalmas időben, felhívják a figyelmedet erre!

Ne aggódj, sohasem fognak "megtéríteni", ha nem akarod. Mert egyrészt az a te dolgod, hogy megismered-e a Biblia pontos igazságát és megtérsz-e? Abszolút személyes döntésed!!!

Másrészt mások csak segíteni tudnak ebben, semmi mást!

Helyetted nem dönthetnek.

Tehát nagyos is helytelen az ilyen szövegű vád Jehova Tanúi ellen, hogy "megint jöttek téríteni"!

Ezt a kifelyezést az egyszerű emberek a szellmei vezetőiktől hallották, de teljesen téves következtetéshez vezet. Nyilván ez is volt ezek szándéka vele.

2010. ápr. 18. 12:12
 86/171 anonim ***** válasza:
0%

"Másodszor a keresztények hogy nem lehetnek keresztényiesek..."

Én éppen ezért a félreértésért úgy szoktam fogalmazni, hogy "a magukat keresztényeknek vallók". Itt nincs vita, félreértés, a meghatározás félremagyarázhatatlan.

"Harmadszor: neked miért fáj mások hite? Pontosabbam miért érzed sértőnek azt, hogy egy másik emner miben hisz? Miért fáj az neked?"

Tudod, nekem jó néhány ősöm halt meg a 2.-ik vh.-ban olyanok kezétől, akik maguk is "hittestvéreinek" gondolták magukat! De azóta is sok ehhez hasonló történt már mások millióival. Kérdezd meg ezektől is, hogy vajon nekik mért fáj, a mások hamis hite, mely megengedi állítólagos "keresztényként" mindezeket????

És ez csak a leg-"önzőbb" (de nagyon is jogos!) érvem a mások hite, és ebből fakadó "lelkiismerete" ellen, mely ellenem, vagy mások ellen irányul!

És akkor még nem is beszéltem az ettől sokkal fontosabb dolgokról, melyek miatt az első-második sz. keresztények az életveszélyt is vállalták!

2010. ápr. 18. 12:28
 87/171 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mert aki nem szolgál az Őrtoronynak, az nem ismerheti a Bibliát, meg az csak állítólagos keresztény mi? Gusztustalan, szektás mentalitás.
2010. ápr. 18. 12:37
 88/171 anonim ***** válasza:
70%

Csak a kérdező hozzászólásait olvastam. Arra reagálok:

"íg yérezné magát biztonságban,hogy a túlvilágon is találkozzon velem."

JT-nál nincs túlvilág, úgymond "elalszol" a halálodkor, és ha arra érdemesnek talál az isten, majd feltámadsz, felébredsz, monjuk, aminek akarjuk. Aki pedig nem találtatik érdemesnek az örök életre és feltámadásra, az marad "alvó" állapotban, ami a teljes megsemmisülés. (Tehát túlvilág nincs).

"mert megcsalt"

Elmondom ismerősöm JT, és egy világi fiúval kezdett, aki felvette volna érte a vallást is. De meg sem csókolhatták egymást, meg semmi. Házasulási jelleggel lehet ismerkedni, és csak házasság után szeretkezni. (nem tudom a csókról mi a szabály, de ismerősöm sem csókolhatta meg, szóval...) Ez a pasi, akiről beszélsz, csak egy álszent hapsi, aki bort iszik, és vizet prédikál.

Vélemény:

Hagyd ott. Most. Ez csak rosszabb lesz. Eleget szenvedtél már, nem?

2010. ápr. 18. 12:39
 89/171 anonim ***** válasza:
100%
10:01-es vagyok, sajnos ez nem mese. Ha nagyon kiváncs vagy, priviben megírom neked, hogy melyik gyülekezet volt ez, még a pásztoruk nevét is tudom (azóta már más van, de akkor ő volt)
2010. ápr. 18. 13:30
 90/171 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok kíváncsi rá (már a történetre, nem téged utasítalak el), és tudod miért?

Mert csak az egyik fél panaszát ismered!

Csak azt tudod, amit az a valaki állított! Ez pedig nagyon kevés.

Amit pedig én tudok, hangsúlyozom TUDOM, méghozzá első kézből, mert tapasztaltam már az az, hogy senkit sem közösítenek ki indokolatlanul.

Aki megbánja, és úgy csinál, mint a példádban a fickó, hogy saját maga vallja be azt, hogy olyant tett, amivel már teljesen felhagyott, de teljes szívéből megbánta (hiszen ezért tárta a vének elé azt, amiről az elkövetőn kívül lehet, még senki sem tud), az ilyen Tanút általában nem fogják kiközösíteni, legfeljebb bizonyos kiváltságaitól, vagyis feladataitól a gyülekezetben ideiglenesen megfosszák, ha volt neki ilyen.

Tehát egyoldalú véleményekre a másik fél nélkül (talán érthető okokból) nem vagyok kíváncsi!

Bocs!

2010. ápr. 18. 13:57
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!