A barátom jehova tanúja. Mit tegyek?
"A Biblia nem tiltja a hadviselést, sőt a honvédelem szép, hősies és dicső. Semmi összeférhetetlensége nincs a kereszténységgel."
Ezt magyarázd meg azon millióknak, kiket megkínoztak, tönkretettek fizikailag és lelkileg is, és nyomorékká váltak, kik elvesztették a családjukat, mindenüket és sokan érthetően a hitüket is!
Hogyan is fér ez össze azzal, ahogy az előző válaszodban jellemezted az általad kiemelt "kereszténységet"? Mily szép és jó dolgokat csinálnak a világban?
Te sem tudod még mi az, hogy háború!!!
Bár csak nem is kellene megtudnod, de ott a baj, hogy vannak sötét erők, akik erről nemsokára gondoskodnak.
Ezt az emberiség sohasem tudta még elkerülni, most sem fogja.
És ha már a személyes sértegetést te sem vagy képes mellőzni (minősítve a mondandód hitelességét), megkérdezném tőled, hogy vajon miért pont az első századok keresztényei tartózkodtak a hadviseléstől, akik még közel voltak Jézushoz időben?!!!
Nem csak a római iga alatt történt ez, hanem Marcus Aurélius uralmáig mindenhol, ahol elterjedtek.
Netán ők tudták rosszúl? Te és a veled egy véleményen lévők tudjátok a tutit?
Szerecsétlen korai tanítványok, hogy miből maradtak ki?!!!
Ha ezt tudták volna... már nem is lenne kereszténység!!!
De hála Istennek, ők másként tudták, és a Biblia is másként tudja, csak még egy kicsit képezned kellene magad ez ügyben.
Egyetlen kereszténnyé lett katona sem maradt a kötelékben, erről egyetlen bibliai beszámoló sincs. Amiket érvként fel szoktak hozni, mint "harcos mártírok", már jóval későbbi idők "dicső lovagjai".
ma 17:04!!!
Édesanyád szomorúszemű úristenit!!!
Legalább azt ne tagadd le amit írtál... Mi lenne ha legalább ezt beismernéd, mert nem csak az az egy mondat hanem az összes hozzászólásod hangneme és szövegkohéziója ezt sugallja...
Aztán látszik, hogy a politikához sem értesz... Ha valaki Kommunista, vagy náci, az alapból nem lehet keresztény (de ha neked így jobban tetszik, akkor egyetlen történelmi egyháznak a tagja sem) a kettő nem ekvivalens, azaz nem felcserélhető... És ez nem üres frázis, mint amiket te hordasz össze, ezek elfogadott axiómák, olyan törvényszerűségek, amiket nem kell magyarázni... Hiszen a kommunizmus és a nácizmus a terrorra épül, ami ellenkezik a kereszténységgel, akkor a benne szereplő ember hogy tudja azt egyeztetni a hitével...
És egyébként nagyon általánosítasz, mivel Hitler ellen is volt német mozgalom, hogy Sophie Sholl vagy Staufemberg nevét említsem a teljesség teljes hiánya mellett...
"Pedig a 90-es évek végén 2János Pál is elismerte, hogy azért, ami Ruandában történt az "katolikusok is felelősek"."
Igen elismerte, hogy felelősek a keresztények, de nem abban az értelemben ahogyan azt te szeretnéd itt mindenkivel elhitetni... Abban az értelemben minden ember felelős a világon, hogy azoknak az ártatlan lemészároltaknak nem segített senki, még a JT-sek is... bizony...
"Valójában általában minden hívő a maga világnézete szerint cselekszik, ezt nem kellene tagadni."
Ezt senki sem tagadta... ráadásul ez az én gondolatmenetem volt pár nappal ezelőtt... Nem tudom mit akarsz a kötekedésen kívül... Egy valamit biztosan elértél... Egyre jobban egyetértek a történelmi egyházakkal, és egyre jobban nézem semmibe a JT-seket...
"Senki sem kérte a maiakon számon, de ha figyeltél, hozzátettem, hogy ezen, ma már történelmi egyházaknak számító felekezeteknek a tettei, nem múltak el nyomtalanul."
Ez pedig ismét egy öngól, ma már a harmadik... Csúnya ellentmondás...
"A reformátusok égettették meg Szervét Mihályt, mert tagadta a háromság mítoszát!"
Negyedik öngól... a reformátusok nem hisznek a szentháromságban, meg nem is vetnek keresztet... Ezt még én is tudom, aki csak építészeti indíttatásból jártam életemben templomban...
Én inkább örülnék a helyedben, hogy odaviszik házhoz azt, ami fontos lesz még.
Ha nagyobb figyelmet fordítanál rájuk, semmivel sem lennél rövidebb ember, de legalább tájékozottabb.
Sokan így csinálják.
Nem hinném hogy egy szekta bármilyen nyomtatvány hasznos lenne, hiszen azokkal még a becses fertályamat sem tudnám kitörölni... Ráadásul a kutya nem kérte őket, hogy jöjjenek... Ha valaki el akar járni egy gyülekezetbe, akkor az fogja magát és elmegy... Ezek meg nem értenek a szép szóból, és visszajárnak az ember nyakára... Hát mi ez ha nem térítési kisérlet???
És a végén a kérésedre a düh/indulatbeszéd, mert idáig csak tényeket írtam...
Szerintem Neked kedves szkeptikus ki kéne fizetni a tisztító árát, drága lesz, de látom alaposan kimosták az agyadat... Senkit nem érdekel a véleményed, se a szektás agymosott zombi cimbijeidé... Szóval dugjátok az őrtornyodat...(pont oda)!!!
De én ezt nem értem. A Jehova Tanúi különbek minden embernél, mert a valódi Biblia szavát követik és Jézus tanításait.
Hogy egyeztethető ez a felfogás azzal, hogy folyamatosan valakik ellen uszítanak. Hogy lehet igaz és bölcs az, aki mást nem csinál csak mocskolódik és uszít (mástörténelmi keresztény egyházak és hívőik, történelmi személyiségek, állami jelképek, állami ünnepek, családi ünnepek ...ellen.)
És ha még segít is, egy másik kérdésben kiderült, hogy csak saját fajtájának segít katasztrófák idején és ez még természetes is számukra. (És itt hoznék fel olyan egyébként az általatok gyűlölt katolikus embereket példának, mint Teréz anya, aki India szegényeinek segített (feltételezem, nemcsak katolikusoknak), Böjte atya, aki Romániában segít az árváknak (köztük nem katolikusoknak)
Ésha valaki elkövet egy hibát, nem tartja be a szekta vezetőinek utastását (és nem a Bibliáét)kiközösítik maguk közül. Ez a legundorítóbb dolog, amit egy ember a másik ellen elkövethet. Mert ez tulajdonképpen nem más, mint a középkorból itt maradt barbár szokás a másik megsemmisítésére. Jó ma életben maradhat valaki anélkül is, hogy nem lesz többé Tanú sőt szerintem még egy boldogabb és üdvözítőbb jővő is vár rá, de akkor is.
Nem hiszem, hogy Jézus valaha is erre biztatott volna bárkit is. És most örülne, hogy rá hivatkozva bárki is ezt teszi.
Nah szóval...már rég írtam:) s közben zajlanak az események:))
A srác meghívott a ballagására engem is meg még egy haverját.Erre az apja ezt megtudta és megtiltotta neki,hogy engem is meghívjon meg a másik srácot,mert mi "világi emberek" vagyunk.Ez vicc.Emberek 21 század!!!!!!!!!!!!A srác azzal az ötlettel állt elő,hogy egyik nagy városban lesz vmi kongresszus a tanuknak,és hogy menjek el velük,és akkor majd bemutat az apjának.Szerintetek menjek el?De basszus ha elmegyek akkor meg majd az apjáék azt hiszik,hogy én is akarok járni.ÁÁÁH.Hogy lehetnek ennyire begyöpösödött emberek,akik képesek a családi életüket egy vallás miatt szét....!!ÉBREDJENEK MÁR FEL! Senki se jött még vissza a túlvilágból azzal,hogy feltámadt.Na meg a másik,hogy nincs karácsony,mert,hogy ne csak akkor szeressék egymást.Ez egy ünnep könyörgöm,a család és a szeretet ünnepe.Minden jó dolgot megvon ez a vallás az embertől.Na és ugyan mivel lesz jobb jehova tanuinak,hogy ennyire bekorlátozzák magukat??De hiába is mondja nekik ezt egy kis "világi ember":) úgyis csak a saját igazukat sujkolják,ami tele van mesével.És ez az egyetlen vallás amelyik a többit mocskolja,és a többi vallás ellen akarja uszítani az embert.Itt is megnyilvánul az erőszak!!!Ez vicc tényleg,hog y 21 században vagyunk elvileg és sötét,gyöpös emberek vannak.ááááhhh
"Aztán látszik, hogy a politikához sem értesz..."
Ezzel a bekezdéseddel mit is akarsz cáfolni, vagy igazolni, a korábban általam írt szövegemmel kapcsolatban?!
Mert ha ezt állítod, én nem vitatkozom veled! Tanúként egyetértek.
"És egyébként nagyon általánosítasz, mivel Hitler ellen is volt német mozgalom"
Mivel általánosítottam? Ki mondott itt ellent a ténynek, hogy voltak németek, akiknek nem jött be a hapsi?
"Abban az értelemben minden ember felelős a világon, hogy azoknak az ártatlan lemészároltaknak nem segített senki, még a JT-sek is... bizony..."
Nos, erről beszélek! Jól ki tudod forgatni a lényeget, és objektíven még csak véletlenül sem akarod látni.
Nem az kérdés, hogy voltak-e egyének, kik segítettek tusziként a hutuknak, vagy fordítva, mert ezt egyénenként biztosan megtette a katolikusok közül is (meg a Tanúk közül is, ki csak tehette!) néhány ember.
NEM EZ A KÉRDÉS, hanem az, hogy ott sem Jehova Tanúi mészárolták halomra egymást, hanem javarészt egy bizonyos egyházhoz tartozó emberek, akiknek csupán annyi volt a "bűnük", hogy más etnikumhoz tartoztak!!!
Nem, ez sem "önfényezés", vagy a másik oldal "sárba tiprása", ez valójában az igazság, melyről hallgatni nem fog senki, csak mert valakiknek kellemetlen.
És itt csatlakozik a másik problémád a szövegemmel:
""Valójában általában minden hívő a maga világnézete szerint cselekszik, ezt nem kellene tagadni."
Ezt senki sem tagadta... ráadásul ez az én gondolatmenetem volt pár nappal ezelőtt... Nem tudom mit akarsz a kötekedésen kívül..."
Mindez a különbség a tettekben, a szellemi örökség miatt van! Nem mindegy, hogy mit tanítanak egy bizonyos egyház tagjainak, mert ahogy te is elismerted, aszerint cselekszenek! Hol itt a probléma???
Ennek köze sincs a "kötekedéshez".
Nem értem én ezt a képmutató álláspontot: amikor a Tanúkról irkáltok mindenféle, gyakran hazug dolgokat, azt szabad, teljesen természetes. De amikor ők írnak igazat, azt nevetséges módon le kell támadni, meg kell semmisíteni.
""Senki sem kérte a maiakon számon, de ha figyeltél, hozzátettem, hogy ezen, ma már történelmi egyházaknak számító felekezeteknek a tettei, nem múltak el nyomtalanul."
Ez pedig ismét egy öngól, ma már a harmadik... Csúnya ellentmondás..."
Miről beszélsz? Itt megint a "szellemi örökségről" van szó, amit már fent elismertél - általában a hívők is a saját világnézetük szerint cselekszenek, így egyáltalán NEM MINDEGY, hogy az milyen. Éppen ezért tévedés, hogy "mindegy milyen vallásban/filozófiában/világnézetben hiszel.
Ennyi!
"Negyedik öngól... a reformátusok nem hisznek a szentháromságban"
Ez nagyon jó lenne, mert akkor közelebb lennének a Biblia tanításaihoz, de sajnos - ki kell ábrándítsalak, hisznek benne!
Tele vagy tárgyi tévedéssel, és ez téged nem is zavar?
Figyelj, ez nem baj addig, míg a vak indulat és az ellenségeskedés be nem szűkíti a "széles látókörödet", mert ahogy F. Tamás mondta, "a széles látókőr mindenkinek jár"!!!
"Hogy lehet igaz és bölcs az, aki mást nem csinál csak mocskolódik és uszít (mástörténelmi keresztény egyházak és hívőik, történelmi személyiségek, állami jelképek, állami ünnepek, családi ünnepek ...ellen.)"
Te szintén nagyon nagy tárgyi tévedésben vagy!!!
A Tanúk senki ellen nem "uszítanak"!!!
Tudod egyáltalán miről beszélsz? Tudod, hogy mit jelent a szó: "uszítás"? Nem hiszem, hogy alaposan utána néztél eddig.
Tudod, ha valaki leleplezi a hazugságokat, az nem uszít! Soha, senkit nem biztatnak arra, hogy bármilyen fizikai eszközzel lázadjon fel bármely hatalom ellen, ők ebben semlegesek.
De a szellemi szabadságukat senki sem veheti el tőlük!
Egyetlen személy ellen sem uszítanak, sem nem gyűlölködnek ellenük. Olvastál már olyant, hogy a Tanúk csőcseléktámadást intéztek más vallású csoportok ellen?
Nem, mert nem volt ilyen, de ellenük számtalanszor megtörtént már! Erről sok-sok sajtóbeszámoló van (még ma is), a világ olyan pontjain, ahol erős az adott egyház hatalma!
Nagy hazugság az is, hogy "csak a hittestvéreiken segítenek", ha valahol szükséghelyzet van!
Azt gondolod tán, hogy nem tudják az igazságot erről is sokan? Vagy tán azokat akarod átvágni, akik még nem tapasztalták meg?
"Ésha valaki elkövet egy hibát, nem tartja be a szekta vezetőinek utastását (és nem a Bibliáét)kiközösítik maguk közül."
Ugye milyen jó érzés, amikor válogatott hazugságokat szórhatsz mások fejére? Élvezd ki, nem tart sokáig ez az érzés! Gyorsan elmúlik és az ilyenek általában vissza is kapják!
A kérdezőről pedig egyre inkább kiderül, hogy valójában a kérdése csak álca volt, és a Tanúk ostoba lejáratása akart lenni a cél. Gratula!
Te akkor minden Tanúról akarsz gyalázkodó véleményt mondani, mert úgy vettem ki az utolsó szövegedből, hogy már egyáltalán nem az eredeti kérdés érdekel???
Bele fog törni a bicskád!
Nagy falat lesz ez neked.
Az én, korábbi kérdéseimre sem válaszoltál, miért is? Tán kényelmetlen?
"Abban az értelemben minden ember felelős a világon, hogy azoknak az ártatlan lemészároltaknak nem segített senki, még a JT-sek is... bizony..."
Mi ebben a mellémagyarázás??? Ott embereket mészároltak különös tekintettel, és senki még a kisujját sem mozdította... Mit akarod magyarázni a bizonyítványotokat??? A kis szektás cimbijeid sem tettek semmit... Végignézték ahogy több, mint egymillió embert mészárolnak le... ergo elfogadták... ha kicsit sarkítva akarnám leírni: jóvá is hagyták... Mi ez ha nem bűn???!!!
És hanyagold már a szellemi örökségedet... Látom te is csak a jól betanult sémákat majmolod... Így hogyan akarsz prédikálni???
Oké, azt beismerem, hogy a szent háromságban tévedtem... Látod én most megtettettem azt, amit Te idáig még nem: Beismertem, hogy hibáztam, és valamit rosszul tudtam, és valamiből rossz következtetést vontam le... Te ilyet még nem tettél??? Vagy Te esetleg olyan tökéletes vagy, hogy még sose tévedtél??? Kötve hiszem...
És hagyd már a szent inkvizíciót, meg a középkori egyéb egyházi atrocitásokat, hiszen nem felelős érte a mai egyház... Ugye Jézus is szeretetről beszélt, meg toleranciáról... Remélem ismerős: "Add meg Istennek ami az Istené, és a császárnak ami a császré!"
De visszatérve a középkori papságra és pápákra: Nem lenne sokkal inkább logikus azt feltételezni, hogy azok nem követték a vallást??? A maiakkal semmi bajom...
És még egy gondolat a 2.VH-ról és a harmadik birodalmomról... Nem csak egy két embernek nem tetszett az a fickó, hanem tömegeknek... De egy olyan diktatúrában ezt nem engedték kibontakozni... úgy látszik a két általam említett névről és a hozzájuk tartozó csoportokról neked semmi tudásod nincs... sajnálatos... Néha a biblián kívül vehetnél a kezedbe más könyvet is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!