Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A barátom jehova tanúja. Mit...

A barátom jehova tanúja. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok,a barátom pedig 18. 2éve járunk,a szülei tiltanak minket,mivel én nem vagyok jehova tanúja. A barátom a kapcsolatunk elején azt mondta,hogy ő nem akarja ezt a vallást és majd ha a szüleitől különmegy akkor elhagyja a vallást.E rre 3 hete meg leordította a fejem,hogy vegyem tudomásul,hogy ha majd egyszer összeházasodunk és lesz gyerekünk akkor én is vegyem fel ezt a vallást meg a gyerekeink is.Én meg azt mondtam,hogy én nem akarom ezt a vallást,mert sztem nem egy vallás dönti el azt,hogy milyen egy ember,attól még lehet vki jó feleség és jó anya,de nem érti meg. Viszont elhagyni se bírom mert szeretem.Meg az is zavar,hogy a szülei úgy néznek rám m int egy közellenségre. Pedig semmit se ártottam nekik! Mit tegyek?
2010. ápr. 12. 11:59
 151/171 BlackSword ***** válasza:
100%
Én már az elején azt mondtam -és most is tartom- ,hogy hagyd ott... Tudom, hogy nehéz, hogy nem, könnyű, de nem fog változni semmi...
2010. máj. 7. 18:54
 152/171 anonim ***** válasza:
31%

Sztem, meg ne ragozzuk má' tovább.

Éppen elég információt kapott a kis hölgy, a döntéshez, aki egyébként felnőtt ember.

És bár az érzelem nagy úr, de úgy gondolom, teljesen tisztában van a kora, az élettapasztalata (és az eddig kapott tanácsok) alapján, a döntése következményeire, pro- és kontra.

2010. máj. 7. 22:41
 153/171 anonim ***** válasza:
70%

A házasság és a gyermekvállalás olyan lépések, amit ha meglépsz, már vissza nem lépheted!!!

Jól gondold meg! Ez szinte biztos, hogy rosszul, fog elsülni, és utána már nem lehet visszalépni!

Később megbánod, és magadat fogod vádolni! Elhagyod. De mi lesz a gyerekkel, ha lesz??? Egy életre hozzákötöd magadat egy emberhez, aki majd mindig beleszól az életedbe, és a gyerek életébe. Később majd ellened fordítja, és ő is eltávolodik tőled! Feltéve, hogy hozzád kerül!!!

Az egész életedre ki fog hatni, ha most vele maradsz!

A szerelem elúlik, ne aggódj! De a Boldogság!!!??? Arra kell vigyázni, és nem a szerelemre!!!

2010. máj. 12. 19:45
 154/171 anonim ***** válasza:
100%
Elvonatkoztatva a vallási kérdésektől,már azért ott kéne hagynod végleg,mert megcsalt.Egyszer megtette,máskor is meg fogja.
2010. máj. 13. 23:21
 155/171 Jani Fater ***** válasza:
90%
Isten mindenkinek szabad akaratot adott,és senki sem kényszerithet rá semmilyen vallásra,a fundamentalistákat különben sem szeretem.
2010. júl. 23. 18:51
 156/171 anonim ***** válasza:
18%

Kedves kérdező!

"nem a srácot gyűlölöm hanem a vallást!

nem a srácról írok gyűlölettel hanem a vallásról!

könnyű így ítélkezni annak aki ezeket a dolgokat nem éli át!!!és igenis eljutottam arra a pontra hogy nem csak utálom de tiszta szívemből megvetem ezt a vallást!!!!!!mert ilyenné teszi az embert!!!"

A te "kedves" srácod lett olyan, amilyen! Elmondtuk már nem egyszer, hogy egyáltalán nem ezt tanulta és a Tanúk sem helyeslik, valamint ha az mind igaz, amit írtál róla, már ki lenne közösítve.

Úgyhogy ne az egyházat gyalázd, mert magadat minősíted!

2010. júl. 24. 08:36
 157/171 A kérdező kommentje:
már rég dobtam a srácot:D elég volt a hülyeségeiből,és klépzeld megismertem a szüleit is a végén....hát örülök h nemvok jehova:)
2010. júl. 24. 12:41
 158/171 anonim ***** válasza:
0%

Na igen, kedves kérdező! Még jó, hogy "nem vagy Jehova"! Hova is lenne a világ?! Ennyit, még ilyen ellenséges beállítottsággal is tudni kéne, hogy Isten neve Jehova, tehát akárhogy erőlködnél, ha akarnál sem lehetnél soha Jehova!

Tudom, te csak a "közszáj szerint poénkodsz", ettől még mellé beszélsz és pontatlan vagy, valamint nem engem, vagy a Tanúkat sérted vele.

Nehogy azt mond most meg, hogy egy családból meg tudod ítélni az összeset, na meg kíváncsi lennék én, hogy milyen értékítélet alapján minősítesz!

Az látszik valószínűnek, hogy neked mindegy, hogy a srácot, vagy a szüleit szidod, csak az a lényeg, hogy Jehova Tanúit lehessen pocskondiázni.

2010. júl. 27. 13:49
 159/171 anonim ***** válasza:
65%
Isten neve nem Jehova, hanem Jahve. A "Jehova" szó héber fül számára lehetetlenül hangzó, középkori teológiai műszó (kb. mint az "Isten" és az "Uram" szóból az "Ustan"). Elsősorban Jahveh alakban a keresztények is használják és tisztelik. A görög Úsz. fennmaradt másolatainak. Persze ezt még az Őrtorony is tudja, csak a "megszokottságra", "bevettségre", vagyis gyakorlatilag a hagyományra hivatkozva mégis lobogtatja. Persze a valódi indok sokkal inkább a sajátos csoportnyelvben leledzik.
2010. júl. 27. 15:37
 160/171 anonim ***** válasza:
17%

Ha nem az ostoba kötözködésed lenne a célod, válaszolnák rá érdemben, de mivel egy olyan álérvet feszegetsz, melyet itt, ezeken az oldalakon is már rengetegszer megtárgyaltunk, így felejtős.

Ne gondold, hogy a kiejtésen van a hangsúly. És azt se, hogy bárki is pontosan tudja az eredeti kiejtést!

2010. júl. 27. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!