Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A barátom jehova tanúja. Mit...

A barátom jehova tanúja. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok,a barátom pedig 18. 2éve járunk,a szülei tiltanak minket,mivel én nem vagyok jehova tanúja. A barátom a kapcsolatunk elején azt mondta,hogy ő nem akarja ezt a vallást és majd ha a szüleitől különmegy akkor elhagyja a vallást.E rre 3 hete meg leordította a fejem,hogy vegyem tudomásul,hogy ha majd egyszer összeházasodunk és lesz gyerekünk akkor én is vegyem fel ezt a vallást meg a gyerekeink is.Én meg azt mondtam,hogy én nem akarom ezt a vallást,mert sztem nem egy vallás dönti el azt,hogy milyen egy ember,attól még lehet vki jó feleség és jó anya,de nem érti meg. Viszont elhagyni se bírom mert szeretem.Meg az is zavar,hogy a szülei úgy néznek rám m int egy közellenségre. Pedig semmit se ártottam nekik! Mit tegyek?
2010. ápr. 12. 11:59
 121/171 anonim ***** válasza:
14%

"Már megint jött a szokásos JT kibújás: az őskeresztényeket is megszólták, őket is, tehát ők is jók. Mondok egy egyszerűbb verziót: az őskeresztényket igazságtalanul, a JT-ket joggal szólják meg"

Ezt jó lenne bizonyítani is, mert szájkaratézni könnyű!

Kik hasonlítanak legjobban rájuk? Nem sok olyan csoport van, akik rájuk hasonlítanak, ha őszinte vagy!

Ja, persze jó lenne tudni pontosan, milyenek voltak az első 150-200 év keresztényei.

Mindenki utána nézhet, sok független könyv is íródott a témában.

2010. ápr. 22. 18:30
 122/171 BlackSword ***** válasza:
100%

ma 18:24!

"Kérdésem: te keresed-e azok társaságát, szeretsz-e együtt lenni olyanokkal, akik nézeted szerint káros dolgokat művelnek?

Akik erkölcstelenül, vagy önpusztító, vagy tán másoknak is ártó életmódjukról nem hajlandók lemondani???

Te rendszeresen elvinnéd-e gyermekedet ilyenek közé???"

Mit nevezel károsnak??? A dohányzás, az alkoholfogyasztás is káros... Mégsem kerülöm a dohányosokat... és előszeretettel ülök be valahová sörözni a barátaimmal...

Más életébe pedig a legritkább esetekbes sem szólok bele, mert az az ő magánügye... Ha a véleményemet kéri, akkor persze elmondom, és segítek, de csak akkor ha kéri...

És képzeld nagyon liberális vagyok, és nem tartom magamat annyira nagyra, hogy megitélhessem, hogy ki jó és ki nem... Szerintem minden emberegyenlőnek születik, és senki sem ér többet a másik embernél...

És akkor mégis hogy jön össze a szeretet a kiközösítéssel??? Sehogy...

2010. ápr. 22. 19:09
 123/171 anonim ***** válasza:
14%

"Mit nevezel károsnak??? A dohányzás, az alkoholfogyasztás is káros..."

Na itt kezdődik a baj, amikor arról sincs tiszta képed, mit kellene károsnak tartani! És az miért káros?

Ezzel sincs persze addig baj, míg az elnéző, liberális világnézeted csak téged érint, bár ilyen valójában nincs!

Mindenki hat másokra.

Éppen ezért én a munkahelyemen kívül (ahol a dohányosok seregét kénytelen vagyok elviselni), nem kívánok más füstös helyre menni. Éppen elég az, amit nem tudok elkerülni.

Másrészt a dohányzás valóban káros (a passzív is), és ezt a szenvedélyt nem alkalmazzák az egészséges és hosszú élet terápiájaként, sőt!

De az "alkohol fogyasztás", amiről beszélsz, mértékkel egyáltalán nem káros! A Biblia is említi, mint bizonyos bántalmakra gyógymódot.

Az alkoholizmus és a dohány, valamint a kábítószerezés, mint szenvedélybetegségek viszont nem csak a saját, hanem mások szellemi és fizikai jólétét is veszélyeztetik, sőt tönkre is teszik, ha nem vigyáz az ember.

Persze ebbe beletartozik mindenfajta szenvedély is, ami szinte bármi lehet.

Az a te dolgod, hogy miféle emberekkel tartod a kapcsolatot rendszeresen. Ha nem válogatsz igényesen, törvényszerűen káros hatással lesz rád és a családodra is.

"Amit vetsz, azt aratod", ezt a törvényt te sem tudod megváltoztatni.

A kiközösítést pedig nem kell félremagyarázni! Azok, akik így járnak, tulajdonképpen önmagukat zárják ki a viselkedésükkel a csoportból!

És hangsúlyozom, ez minden emberi csoportra vonatkozik, egyik sem hagyja, hogy a szabályokat felrúgó, szándékosan kárt okozó magatartással egyesek veszélybe sodorják a csoport egységét és jólétét?

Úgyhogy elég felesleges a szájkarate!

2010. ápr. 23. 14:19
 124/171 BlackSword ***** válasza:
100%

Mivel nem vagy itt hogy szilánkosra üssem az arcodat (persze nem akarom), így könnyű dobálózni a szájkarate dumáddal...

Gyakorlatilag egyetlen logikus érvet sem hoztál fel az ellen, hogy jogos lenne bárki kiközösítése...

Művész vagyok, hidd el elég liberális ahhoz hogy tudjak tolerálni...

Ugyanakkor légy oly kedves elmagyarázni, hogy közvetlenül az én dohányzásom miben károsítja a te szellemi egészségedet??? Erre nagyon kíváncsi vagyok...

És a barátaimra egy rossz szavad sem lehet,mert mindenfélék, de abban a legtöbben megegyeznek, hogy tudnak tolerálni más nézetű/vallású/bőrszínű embert...

2010. ápr. 23. 15:03
 125/171 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem engedelmeskedik vakon az Őrtoronynak, az elnéző, liberális szemléletű?:)

Arra nem gondoltál, hogy az a 9 jómadár mit fog még kitalálni Istenre mutogatva? Arra is mind bólogatni fogsz, nehogy kitöröljenek a kockás füzetből?

2010. ápr. 23. 16:17
 126/171 anonim ***** válasza:
14%

"Mivel nem vagy itt hogy szilánkosra üssem az arcodat..."

Kedves Művész úr!

A káros szenvedélyeinknek elég sok mindenhez van köze, ezek szerint több mindenhez, mint amit gondolsz róla.

Ne velem példálózzál a te dohányzásoddal kapcsolatban.

Értelemszerűen NEM ENGEM érint közvetlenül.

A tolerancia pedig nem egyenlő a "lazasággal", vagy az engedékenységgel. Sőt a közönnyel és az érdektelenséggel sem egyenlő.

Kedves ma 16:17!

Szerintem még tanulhatnál arról, hogy mit tanít a Biblia "Istenre mutogatva". Ebben senki sem nevezheti magát fenemód járatosnak!

Még én sem nevezem annak magam, de van segítségem.

Persze ha csak egy ember az illető, akkor róla is el lehet mondani, hogy csak részleges a tudása, hiszen "mindenki tudatlan, csak más-más témában".

De az olyan "információ bankok", mint amit sok ember gondos munkájából szoktak összeállítani, sokat tudnak segíteni!

2010. ápr. 23. 17:08
 127/171 BlackSword ***** válasza:
100%

"Az alkoholizmus és a dohány, valamint a kábítószerezés, mint szenvedélybetegségek viszont nem csak a saját, hanem mások szellemi és fizikai jólétét is veszélyeztetik, sőt tönkre is teszik, ha nem vigyáz az ember."

"Ne velem példálózzál a te dohányzásoddal kapcsolatban."

Elismered hogy ezeket te mondtad??? Mert így ellentmondásos... De mond már meg őszintén, te, aki olyannyira tudja az igazságot, hogy kinek árt a szellemi egészségére, hogy én dohányzok??? Mert ugye azt mondtad hogy a MÁS, de neked nem... Pedig te is MÁS vagy, mert én bisztisan nem lehetsz... Ugye???

És ha jól emlékszem a tanítványok is csak Istenben és JK-ban hittek, hiszen bibliájuk nem is volt...

2010. ápr. 23. 19:08
 128/171 anonim ***** válasza:
100%
Ez a jehova veszélyes alak. ne tanuskodjon, mert akkor tovább él:D:D
2010. ápr. 24. 23:47
 129/171 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Menj el a HIT GYÛLEKEZETBE, térj meg, keresztelkedj meg és vidd el öt is oda.

:D

Egyböl rózsaszinben látja majd a világot és a szülei is jobb szemmel néznek majd rád.

Nem veszithetsz, csak nyerhetsz, próbáld meg, tuti bejön és jobbá teszed az életed. Gondolj magadra, hogy boldog lehessél mellette!

2010. ápr. 25. 22:46
 130/171 anonim ***** válasza:
14%

""Az alkoholizmus és a dohány, valamint a kábítószerezés, mint szenvedélybetegségek viszont nem csak a saját, hanem mások szellemi és fizikai jólétét is veszélyeztetik, sőt tönkre is teszik, ha nem vigyáz az ember."

"Ne velem példálózzál a te dohányzásoddal kapcsolatban."

Elismered hogy ezeket te mondtad??? Mert így ellentmondásos..."

Na látod, így lehet félremagyarázni a dolgokat. Összemostál két külön gondolatot, azt is hiányosan, félrevezető módon idézted.

Ha tetszik, ha nem, te is hatással vagy (akaratlanul is!) másokra - főleg, hogy művész vagy. Nem csak a műveid, hanem az életed is befolyásolhat embereket.

A másik gondolat meg arról szólt, hogy logikusan nem engem érint közvetlenül a te életed stílusa, főleg hogy egy ismeretlen valakiről van szó. De a környezetednek viszont viselnie kell a jó/rossz hatását, ennyi.

Még mielőtt azzal vádolnál, hogy "személyeskedek", csak annyit, hogy ezek a törvényszerűségek mindenkire igazak.

"Ez a jehova veszélyes alak. ne tanuskodjon, mert akkor tovább él:D:D"

Jehova (ha tudod kiről beszélsz) valóban "veszélyes" személy, de csak arra lesz az, aki elfordul tőle. Viszont nem ez a legfőbb tulajdonsága.

2010. ápr. 26. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!