Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A barátom jehova tanúja. Mit...

A barátom jehova tanúja. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok,a barátom pedig 18. 2éve járunk,a szülei tiltanak minket,mivel én nem vagyok jehova tanúja. A barátom a kapcsolatunk elején azt mondta,hogy ő nem akarja ezt a vallást és majd ha a szüleitől különmegy akkor elhagyja a vallást.E rre 3 hete meg leordította a fejem,hogy vegyem tudomásul,hogy ha majd egyszer összeházasodunk és lesz gyerekünk akkor én is vegyem fel ezt a vallást meg a gyerekeink is.Én meg azt mondtam,hogy én nem akarom ezt a vallást,mert sztem nem egy vallás dönti el azt,hogy milyen egy ember,attól még lehet vki jó feleség és jó anya,de nem érti meg. Viszont elhagyni se bírom mert szeretem.Meg az is zavar,hogy a szülei úgy néznek rám m int egy közellenségre. Pedig semmit se ártottam nekik! Mit tegyek?
2010. ápr. 12. 11:59
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/171 A kérdező kommentje:
Nyugi! Senki nem mocskolta a tanukat,csak leírták a véleményüket. Na ez a gond...Ha már vki máshogy látja a dolgokat mint jehova tanui,akkor az biztos rossz ember,rosszat akar.Pont ezt tapasztaltam.És ilyenkor jön az,hogy erőszakosan közelítik meg a dolgokat.Mert nem tudják elviselni azt,ha valaki másban hisz.Én eleve 18éves kor alatt nem erőltetnék senkit se bele semmilyen vallásba.18éves kora után már el tudja dönteni az ember,hogy mibe akar hinni.Ezt értem a srác szülei meg a többi hasonló helyzetre.Én nem mocskolom ezt a vallást,mert ha valaki ebben hisz,ez nyugtatja meg akkor higyjen benne,szíve joga hogy mit választ,csak ne erőszakoskodjanak másokkal és ne akarjanak mindenkit megtéríteni.
2010. ápr. 16. 07:37
 72/171 BlackSword ***** válasza:
89%

ma 05:21!

Nem nézem madárnak a kérdezőt... Csak leírtam a véleményemet... Én nem a tanúkról formáltam véleményt, hanem rólad akitől még egy önálló gondolatot nem olvashattunk, csak idézetet... És ahogy Einstein is megmondta, amit nem tudsz elmagyarázni a saját szavaiddal, azt nem is igazán érted... Valahogy így vagy te is a szerelemmel,amit logikus alapra akarsz helyezni...

És hogy ilyet nem tűrnek meg a tanúk... érdekes a gyakorlat mást mutat... (öngól)

2010. ápr. 16. 07:38
 73/171 anonim ***** válasza:
34%

(ÖNGÓL)

...érdekes a gyakorlat mást mutat...

Nem mutat mást a gyakorlat,mert amíg nem mutatja előttünk is,hogy ilyen tulajdoságai vannak,vagy nem jut a tudomásunkra addig mi nem tehetünk semmit.

De abban az esetben ha kitudódik az ilyesfajta viselkedés,a gyülekezetben akkor meg vannak a megfelelő lépések,hogy intézkedjenek a gyülekezet vénei!

Sajnos nálunk is vannak olyan emberek akik kifelé a jó arcukat mutatják,de a mindennapi életük otthon nem azt mutatja,hogy Istennek megfelelő életet élne.

Erről nem a Tanúk tehetnek.

Nem gondolom azt,hogy ha pl:egy katólikus férfi otthon terrorizálja a családot akkor a katólikusok lennének a hibásak!

Mindenki saját maga fog felelni a bűneiért az Isten előtt,mert ugyan emberek előtt lehet mutatni a szépet és jót mindíg,de az Isten előtt semmit nem lehet eltagadni!

Mint ahogy már írtam az elején neked kedves kérdező,jobb lenne ha minnél hamarabb kilépnél ebből a kapcsolatból,ezt Tanúként mondom neked,bárhogy is fog fájni(majd idővel enyhül sokat),de hiddel így nagyok sok szenvedéstől és fájdalomtól óvod meg magad!

De volna még egy javaslatom,vagy inkább kérérsem hozzád,mégpedig az,hogy ha tudod,hogy hová jár gyülekezetbe akkor keress fel onnan egy vént(ő olyan mint más vallásoknál a pap)és beszélj neki erről a problémáról,hogy orvosolni tudják ezt a barátodnál,mert ennek ki kell derülnie,mert akkor más lányokkal is ezt fogja tenni (elbújik a vallás mögé)evvel szégyent hozva miránk Tanúkra és a legfontosabb az ,hogy Istenre is.

2010. ápr. 16. 08:14
 74/171 BlackSword ***** válasza:
84%
Csak egyetlen apró gondolat... Az emberi személyiségnek négy oldala van, ebből van egy amit rajta kívül mindenki lát... És vannak árulkodó jelek a viselkedésben, amiket nem lehet leplezni...
2010. ápr. 16. 08:19
 75/171 anonim ***** válasza:
93%

"Nem gondolom azt,hogy ha pl:egy katólikus férfi otthon terrorizálja a családot akkor a katólikusok lennének a hibásak!"

Na ez már haladás. Akkor ideje lenne lepattanni a rossz katolikusokra való görcsös mutogatásról! Mert én akárhány JT-vel beszéltem, mindig ilyen "mi különben vagyunk, mint ők" meg "bezzeg mi" stílusban pocskondiázta a katolikusokat!

Pedig náluk is hány képmutató gazember van!

2010. ápr. 16. 09:39
 76/171 A kérdező kommentje:

Így van! 09:39

Teljes mértékben igazad van!

2010. ápr. 16. 16:41
 77/171 anonim ***** válasza:
33%

Kedves kérdező! Azt azért ugye nem akarod mondani, hogy a "kedves" barátod rendesen jár gyülekezetbe, és közben gyakorlatilag élettársi, vagy (házasság nélküli) erkölcstelen kapcsolatban van veled?

Mert ez azért igen feltűnő lenne, és már rég ki lenne közösítve!

Hogy is van ez?

2010. ápr. 17. 00:22
 78/171 anonim ***** válasza:
33%

Kedves kérdező, te nagyon elfogult vagy.

Tudod ha azzal vádolják a Tanúkat, hogy "megtűrik" az ilyeneket, mint a barátod, akkor az csak arra jó, hogy azokról a sok-sok valóban megtűrt emberekről eltereljék a figyelmet, akik valóban vannak, élnek és virulnak. Tudom miről beszélek, korábban én sem voltam Tanú!

És ez bizony alaptalan mocskolása Jehova Tanúi egyházának olyanoktól, akik még komoly szándékkal közel nem mentek hozzájuk.

Ne gondold, kedves kérdező, hogy te a barátod által "közel kerültél" hozzájuk, vagy sokat tudnál róluk, egyáltalán pontos információd lenne róluk.

Ennek ellenére azért elég határozott (rosszalló) véleményt formáltál itt megint róluk.

Még egyszer mondom, akármilyen dühös is vagy a kialakult helyzetért (valakire, vagy valakikre) elsősorban magadat okolhatod, meg a barátodat persze, de hogy neki így sok köze nincs a Tanúkhoz, az biztos!

Őket, amint mondtam már, okos lenne kihagyni ebből, hacsak nem az a cél, hogy mindenért őket tedd felelőssé, mivel magadban nem találod, hogy hol hibáztál!

2010. ápr. 17. 00:37
 79/171 anonim ***** válasza:
33%

Ja, és ez nem "görcsös mutogatás", főleg nem alaptalan(!), de a részedről kedves válaszoló viszont erősen megalapozatlan, túlzott önérzeteskedés.

Meg kéne nézni, hogy ki provokálja ezekben a párbeszédekben a másikat, a másik fél módszeres és tisztességtelen lejáratásával.

Ez a manipulatív eszköz jól bevált, ismerős fegyveretek.

Talán le kéne állni vele és a problémát kellene támadni, nem egymás szapulni!

Vagy tán ez a javaslatom sem tetszik mindenkinek?

2010. ápr. 17. 00:46
 80/171 anonim ***** válasza:
92%

Hagyd ott, amig nem késó.

Ezeknek semmit sem számiit az emberélet.

Az egyik Jehova tanúja(nő és anya) képes lett volna feláldozni a nyolc éves kisfiát ezért az ostoba babonáért(a megmentés istentől jön--Érdekes, én nem láttam őt injekcióval a kezében). Szerencsére nem ő dönthetett a gyerek ügyéről(így túlélte), és kiskorú veszélyeztetése miatt feljelentettük.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. ápr. 17. 08:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!