Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A reinkarnációra, valamint...

A reinkarnációra, valamint különféle paranormális jelenségek és lények létezésére van bármilyen bizonyíték vagy magyarázat?

Figyelt kérdés

2016. jan. 26. 18:26
 71/92 anonim ***** válasza:

#68.

Csak szóltam, hogy ismerem.

2016. ápr. 1. 23:48
 72/92 anonim ***** válasza:

"Öööö... és ez baj?"

Igen.

Sajnos ez az ember képtelen mással kitűnni. Marad neki ez.

Ha még ezt is elveszed tőle...

Más kérdés, hogy a nála butábbakat viszi magával. Na, EZÉRT kell őt helyretenni.

2016. ápr. 1. 23:50
 73/92 anonim ***** válasza:
0%

#67.

Láttam én már nagy hírverést azügyben is, hogy most már aztán tényleg végleg bebizonyosodott, hogy a homeopátia átverés, ellentmond bizonyos temészeti törvényeknek, szóval "ilyen állat pedig nincs". Van egy kis baj. Nem azt bizonyították, hogy nem működik, hanem azt állapították meg, hogy nem sikerült bizonyítani. Nekik.

A világon sok-sok százmillió embert gyógyítínak vele. a tudomános világ képtelen megemészteni, hogy lehetetlen a biokémia, molekuláris biológia módszereivel vizsgálni a homopátiát.

Nyilván nem ismered a buddhistákat elég mélyen, ha benyeled ezt a "bizonyítást".

2016. ápr. 1. 23:59
 74/92 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Ja!

Elfelejtettem írni, hogy a Scientific Enigmas-ban leközölt absztraktban vázolt kísérleti metodika (amit természetesen szabályos peer review után jelentettek meg) tartalmazott egy előzetes tesztkérdés sorozatot is, amit a vallási vezetők kitöltöttek. A tesztben azt mérték le, hogy a reinkarnációról feltett kérdésekre adott válaszokban az azonosságok szignifikánsak-e, azonban az eredmény itt is katasztrofális volt.

Körülbelül ugyanolyan önellentmondások születtek meg a tesztben, mint ebben a topikban is:

#62: „Erre más néhány ember felhördül, hogy aki ilyet mond annak bizonyítania KELL.

Hát nem kell.”

[link]

Idézve a cikkből:

„A reinkarnáció bizonyítékai”

Magyarán a reinkarosoknak fogalmuk sincs arról, hogy a másik reinkaros mit is vall igazi reinkarnációnak. Na, kérem! Akkor eszerint ahány ember, annyiféle reinkarnáció elképzelés...

Hááát… nem tűnik valami egzakt tudománynak. :D – nem is véletlen, hogy elbukott a későbbi kísérletsorozatban.

2016. ápr. 2. 00:14
 75/92 Cerevisiae ***** válasza:

"Nyilván nem ismered a buddhistákat elég mélyen, ha benyeled ezt a "bizonyítást".

Na, de maguk a buddhisták ismerték be!

Nem hiszed el? Le van írva! Aláírták!

2016. ápr. 2. 00:16
 76/92 Cerevisiae ***** válasza:
100%

#73: „Nyilván nem ismered a buddhistákat elég mélyen, ha benyeled ezt a "bizonyítást".”

Na, jó! Bejezem ezt a hülyéskedésemet a buddhistákról, mert lefordulok a székről a röhögéstől… :D

Azt vártam, hogy valamelyik felbőszült reinkaros bizonyítékot fog követelni, hogy mutassam be az általam idézett kísérletről a cikket. Azután azt terveztem, hogy fityiszt mutatok erre, és beidézem a #62-es hittársad véleményét:

„Erre más néhány ember felhördül, hogy aki ilyet mond annak bizonyítania KELL.

Hát nem kell.”

De, hogy nektek bármit be lehet mesélni, és ott helyben, úgy ahogy van, rágatlanul benyelitek, legyen az bármekkora ökörség…. na, ez minden számításomat felborította, ill. innentől kezdve már érthető, hogy miért hisztek ti el minden kritika és önkritika nélkül bármit, ami nem ellentétes az ideológiátokkal.

#73: „ Van egy kis baj. Nem azt bizonyították, hogy nem működik, hanem azt állapították meg, hogy nem sikerült bizonyítani.”

Kedves barátom! Tudod, hogy neked mit sikerült bizonyítani?

Gondolkozz csak! Utána se néztél, hogy létezik-e az általam megjelölt „rangos” Scientific Enigmas magazin. Hát nem létezik, de simán elhitted nekem, mert a nagy igyekezetedben úgy meg akartad védeni az ideológiádat. Egy cseppet se érdekelt a valóság, az ellenőrzés, a racionalizmus, hanem azonnal kétségbeesetten tagadtál, minden utánajárás nélkül. Tudod mit jelent ez? Hogy egy cseppet se érdekel az igazság, és nem érdekel téged, hogy lehet-e igazolni a homeopátiát, vagy a reinkarnációt, mint ahogy az se érdekelt, hogy a Scientific Enigmas létezik-e, csak egy a lényeg, hogy az álomvilágodon semmi de semmi ne üssön egy olyan repedést, ami téged zavarhatna az elhihetőségben…

Két út áll előtted! Vagy iszonyatosan feldühödsz azon, hogy lazán át tudtalak verni, vagy elgondolkodsz azon, hogyha én ezt ilyen könnyedén meg tudtam tenni veled, akkor vajon a reinkarnáció és a homeopátia miért is ne tehette volna meg ugyanezt? Hiszen ahogy tőlem se-, úgy azoktól se követelsz meg semmiféle bizonyítékot…

Ez van!

2016. ápr. 2. 00:49
 77/92 Cerevisiae ***** válasza:
100%

#69: "A gúnyolódás sem segít neked többet megtudni."

Ember! Ne játssz már velem!

Mindent, de mindent elkövettem, hogy egy nyomorult konkrétumot kihúzzak belőletek, hogy mi a búbánatos tök miatt kelljen nekem hinnem a reinkarnációban. Tény? Sejtés? Megérzés? Meg kell örökölni a reinkarnációs-hit-géneket a szüleimtől? Mi a szarról beszéltek itt össze-vissza most már 8 oldalon keresztül?

Már egy reinkarnációt igazoló cikket is beszúrtam, hogy legalább azt vesézzük ki. Erre te sejtelmesen utalsz titkos csatornákra, majd mikor rákérdezek, hogy mégis mi a búbánatos tökről beszélsz, akkor még te hordasz le a sárga földig, hogy nem kívánok tanulni?

De, rohadtul szeretnék már tőletek valamit tanulni, de titkos csatornákon kívül még semmit se tudtam meg a reinkarnációról, pedig már kínomban kitaláltam sosemvolt újságokat is, hogy némi értékelhető információt kicsaljak a jövendőbeli tanáraimtól, de még így sem tudtam a reinkarnációs nyulat kiugrasztani a nirvánából...

Halló! Tud valaki valami értelmes dolgot itt kinyögni a reinkarnációról, azon kívül, hogy nem kell rá bemutatni bizonyítékot?

Komolyan... ha ti látnátok magatokat kívülről! Nem tudom, hogy kínomban, vagy jókedvemben röhögöm magam halálra az itteni reinkarosok szereplésén...

Könyörgöm! :D

Legalább valami profi reinkaros nyögjön már ki valamit erre az ezredszerre beszúrt cikkre:

[link]

2016. ápr. 2. 01:36
 78/92 anonim ***** válasza:
50%

Te látod magad kívülről?

Pl. meg akarod magyarázni nekem, hogy én mit gondoltam.

Nyugi, nem csak az a két út van, amit "engedélyeztél".

2016. ápr. 2. 01:50
 79/92 anonim ***** válasza:

Tisztelt Cerevisiae!

Hidd el, értem miről beszélsz, érthetően elmondtad, mit szeretnél.

Mondjam el, hogy mitől érzem, vagy mitől tudom, hogy van reinkarnáció.

Ez [..] olyan igény, amely minden épeszű és normális emberben megjelenik.

Ezzel telesen egyetértek!

Az a gondom, hogy mivel ez a téma természetesen nem egzakt tudomány, viszont úgy látom hogy, Neked kizárólag arra van igényed (és még nagyon-nagyon sok embernek), úgy gondolom nem fogunk tudni zöldágra vergődni.

Megemlítettem, hogy létezik a mai természettudományos gondolkodáson kívül más gondolkodási metódus is.

Akkor még azt hittem, hogy ez érdekelhet itt is valakit.

Be kell látnom, hogy melléfogtam.

Azt is beismerem, hogy nagyképűen és homályosan adtam elő a mondandóm egy részét.

Emiatt utólag elnézést kérek !

Ettől még tény, hogy a ma uralkodó közgondolkozás csak egy, a gondolkodási, ill. világnézeti rendszerek közül. Többek között attól lett uralkodó, mert ezt tanítják széles körben, nagyon széles körben, kicsi kortól, sőt egyre kisebb életkortól.

Nekem az a véleményem, hogy aki ennyire elutasító az alternatív szisztémák iránt, azzal nincs mit megbeszélni.

Bocs, hogy ezt mondom, de ez a tapasztalatom !

Én nem akarok meggyőzni senkit. Az elmúlt megjegyzéseimben belelovaltam magam, átbillentem meggyőzésbe, de kár volt.

Arra szeretnék még utalni, hogy ma már azért eléggé jelen van és elég régóta jelen van a nyugati civilizációban is az akupunktúra ahhoz, hogy a létükről elég sokan tudjanak. Azoknak a köre már szűkebb, akik tudomásul veszik az eredményeit, azok köre még szűkebb, akiknek saját személyes tapasztalatuk van. És mégis mennyivel több, nagyságrendekkel több azoknak a száma (a személyes tapasztalattal bírókhoz képest), akik elvi alapon előre "megmagyarázzák", hogy hülyeség, humbug, csalás, stb.

Miért?

Jelentős részben azért, mert el sem tudnak képzelni mást, mint a természettudományos gondolkodást.

Félre ne értsd, nincs ezzel bajom! Óriási eredményei vannak a mai civilizációnak.

Azt viszont aggályosnak tartom, ha gúnyolódnak az alternatív (ma alternatívnak számító) rendszereken. És hát még kevésbé van kedvem mondani bármi személyeset ilyen indítás után.

Én úgy látom, hogy az alternatív rendszerek művelői ismerik a mai tudományt (Európában, Amerikában biztosan) és nem nézik le és nem is gúnyolódnak rajta.

A mai tudomány nem tudja az emberiség összes problémáját megoldani, az egyes egyénekét sem.

A tudományos cikkekben szereplő vizsgálatok, kutatások értelemszerűen a saját protokolljukat követik.

Még annyit, hogy mivel nagyon is hozzáférhető minden alternatív rendszer felhalmozott tudása, az alapok mindenképpen, így hát mindenki saját affinitása szerint elkezdhet megismerkedni vele és a saját ütemében haladhat.

Ha akar.

Ha teszik neki.

Ha nem, hát nem. Nem dől össze a világ.

2016. ápr. 2. 01:51
 80/92 anonim ***** válasza:

Homeopátiával foglalkozom, nem tudsz vele kapcsolatban átverni.

Még egyszer a lényeg:

az alternatív rendszerek felhalmozott tudása elég komoly szinten hozzáférhető, az alapok mindenképpen, így hát mindenki saját affinitása szerint elkezdhet megismerkedni vele és a saját ütemében haladhat.

Ha akar.

Ha teszik neki.

Ha nem, hát nem. Nem dől össze a világ.

2016. ápr. 2. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!