A reinkarnációra, valamint különféle paranormális jelenségek és lények létezésére van bármilyen bizonyíték vagy magyarázat?
"Létezik más megközelítés is."
Létezik, csak az hamis.
Bizonyíték CSAK egyetlen fajta létezik: amelyik bizonyító erejű.
Te már csak tudod.
De azért legyél résen, nehogy úgy járj -majd, reméljük jó soká lesz-, hogy esetleg nem veszed észre, hogy meghaltál.
Semmi gond. Akkor majd alkalmazkodom az új helyzethez.
Míg neked az egész életed elronthatja a hited (persze nem fogja, mert nem veszed komolyan. De ha komolyan vennéd)...
Szia Tom Benko!
Van amiben egyetértünk és van amiben nem.
Egyetértek veled abban, hogy fontosak a bizonyítékok, nagyon is.
A véleménykülönbség gondolom probléma-besorolási, kategorizálási.
Arra gondolok, hogy az életben van egy csomó dolog amiről mi saját magunk szerzünk bizonyítékot, és vannak olyanok is, amit csak felfogunk az értelmünkkel és elfogadjuk a mások által elénktárt bizonyítékokat.
Pici gyerekként kizárólag saját élményből "dolgozunk". Ahogy növünk egyre több a 2. verzió.
Én úgy gondolom, hogy a most itt abban nem értünk egyet, hogy te azt mondod "szállítsa le" neked valaki a bizonyítékot, amíg ez nem következik be, addig még a reinkarnáció feltételezését is elutasítod (mint ahogy rajtad kívül még nagyon sokan).
Itt nem értek veled egyet 2 dologban.
Az egyik, hogy szerintem feltételezzük csak nyugodtan! Majd, ha bebizonyosodik minden kétséget kizáróan(!), hogy márpedig reinkarnáció nem létezik, akkor elfogadhatjuk, hogy nincs és kész.
(Bár mindig hozzá kell tenni, hogy a mindenkori éppen aktuális ismereteink szerint.)
De hát addig !?!?!?
Mi az hogy előre kijelenti bárki, hogy nincs !?
Egyébként is, mit veszthetünk magával a feltételezéssel ?
Szerintem semmit.
(Elmondhatnád, hogy szerinted mit.)
A másik különbség a kettőnk gondolkodásában, hogy szerintem ebben a kérdésben nem az egyetlen lehetőség a 2.verziójú, mások általi bizonyíték-prezentálásra várni.
@Kálium-klorát:
"Az egyik, hogy szerintem feltételezzük csak nyugodtan! Majd, ha bebizonyosodik minden kétséget kizáróan(!), hogy márpedig reinkarnáció nem létezik, akkor elfogadhatjuk, hogy nincs és kész."
Mivel kétséget kizáróan nem lehet semminek a nemlétét igazolni, ez így értelmetlen. Ellenben létezést lehet bizonyítani, ezért ha van bizonyíték, akkor elfogadom a létezést.
Másrészt ha feltételezzük bárminek a létét annak ellenére, hogy nem tudunk a létére alátámasztást felmutatni, csak egy teljesen meddő és haszontalan kijelentésünk lesz.
"A másik különbség a kettőnk gondolkodásában, hogy szerintem ebben a kérdésben nem az egyetlen lehetőség a 2.verziójú, mások általi bizonyíték-prezentálásra várni."
De. Mivel bármit kitalálhatok, ezzel ellehetetleníthetem a kutatásokat.
Szia Tom Benko!
Úgy tünik nekem, hogy szerinted kizárólag énmiattam meddő ez a vita.
Te mivel lennél elégedett, mit neveznél eredményes beszélgetésnek ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!