Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A reinkarnációra, valamint...

A reinkarnációra, valamint különféle paranormális jelenségek és lények létezésére van bármilyen bizonyíték vagy magyarázat?

Figyelt kérdés

2016. jan. 26. 18:26
 41/92 anonim ***** válasza:
100%

"Létezik más megközelítés is."

Létezik, csak az hamis.

Bizonyíték CSAK egyetlen fajta létezik: amelyik bizonyító erejű.

2016. febr. 14. 23:38
 42/92 anonim ***** válasza:
100%

Te már csak tudod.

De azért legyél résen, nehogy úgy járj -majd, reméljük jó soká lesz-, hogy esetleg nem veszed észre, hogy meghaltál.

2016. febr. 15. 10:15
 43/92 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond. Akkor majd alkalmazkodom az új helyzethez.

Míg neked az egész életed elronthatja a hited (persze nem fogja, mert nem veszed komolyan. De ha komolyan vennéd)...

2016. febr. 15. 10:20
 44/92 Tom Benko ***** válasza:
100%
@Kálium-klorát: Ha alátámasztás nélkül mondja, amit mond, akkor minden jogom megvan hülyeségnek nyilvánítani - főleg, mert így erősen valószínűsíthető is. Ez nem vagy-vagy probléma. Ha van bizonyíték rá, elfogadom a létét. Amíg ezzel elő nem áll valaki (és nem valami ezeréves mese), addig nem mondhatom, hogy létezik, sőt, célszerűbb annak feltételezése, hogy nem létezik.
2016. febr. 15. 11:12
 45/92 Kálium-klorátum ***** válasza:
100%

Szia Tom Benko!

Van amiben egyetértünk és van amiben nem.

Egyetértek veled abban, hogy fontosak a bizonyítékok, nagyon is.

A véleménykülönbség gondolom probléma-besorolási, kategorizálási.

Arra gondolok, hogy az életben van egy csomó dolog amiről mi saját magunk szerzünk bizonyítékot, és vannak olyanok is, amit csak felfogunk az értelmünkkel és elfogadjuk a mások által elénktárt bizonyítékokat.

Pici gyerekként kizárólag saját élményből "dolgozunk". Ahogy növünk egyre több a 2. verzió.

Én úgy gondolom, hogy a most itt abban nem értünk egyet, hogy te azt mondod "szállítsa le" neked valaki a bizonyítékot, amíg ez nem következik be, addig még a reinkarnáció feltételezését is elutasítod (mint ahogy rajtad kívül még nagyon sokan).

Itt nem értek veled egyet 2 dologban.

Az egyik, hogy szerintem feltételezzük csak nyugodtan! Majd, ha bebizonyosodik minden kétséget kizáróan(!), hogy márpedig reinkarnáció nem létezik, akkor elfogadhatjuk, hogy nincs és kész.

(Bár mindig hozzá kell tenni, hogy a mindenkori éppen aktuális ismereteink szerint.)

De hát addig !?!?!?

Mi az hogy előre kijelenti bárki, hogy nincs !?

Egyébként is, mit veszthetünk magával a feltételezéssel ?

Szerintem semmit.

(Elmondhatnád, hogy szerinted mit.)

A másik különbség a kettőnk gondolkodásában, hogy szerintem ebben a kérdésben nem az egyetlen lehetőség a 2.verziójú, mások általi bizonyíték-prezentálásra várni.

2016. febr. 17. 23:09
 46/92 anonim ***** válasza:
#41. A harmadik mondat oké. Második mondat: tudsz valami konkrétumot, csak eddig titkoltad előttünk?
2016. febr. 17. 23:54
 47/92 anonim ***** válasza:
#44. "Ez nem vagy-vagy probléma." De. Vagy létezik reinkarnáció vagy nem létezik reinkarnáció. Nem elégedhetünk meg csak az egyikkel, az a világ megfelezése lenne.
2016. febr. 18. 00:08
 48/92 Tom Benko ***** válasza:
100%

@Kálium-klorát:

"Az egyik, hogy szerintem feltételezzük csak nyugodtan! Majd, ha bebizonyosodik minden kétséget kizáróan(!), hogy márpedig reinkarnáció nem létezik, akkor elfogadhatjuk, hogy nincs és kész."

Mivel kétséget kizáróan nem lehet semminek a nemlétét igazolni, ez így értelmetlen. Ellenben létezést lehet bizonyítani, ezért ha van bizonyíték, akkor elfogadom a létezést.

Másrészt ha feltételezzük bárminek a létét annak ellenére, hogy nem tudunk a létére alátámasztást felmutatni, csak egy teljesen meddő és haszontalan kijelentésünk lesz.

"A másik különbség a kettőnk gondolkodásában, hogy szerintem ebben a kérdésben nem az egyetlen lehetőség a 2.verziójú, mások általi bizonyíték-prezentálásra várni."

De. Mivel bármit kitalálhatok, ezzel ellehetetleníthetem a kutatásokat.

2016. febr. 18. 08:46
 49/92 Kálium-klorátum ***** válasza:

Szia Tom Benko!

Úgy tünik nekem, hogy szerinted kizárólag énmiattam meddő ez a vita.

Te mivel lennél elégedett, mit neveznél eredményes beszélgetésnek ?

2016. febr. 23. 19:47
 50/92 Kálium-klorátum ***** válasza:
Az utolsó mondatodat nem teljesen értem. Miért lehetetleníti el ?
2016. febr. 23. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!