A reinkarnációra, valamint különféle paranormális jelenségek és lények létezésére van bármilyen bizonyíték vagy magyarázat?
#85: "Annyira kétled, hogy tulajdonképpen már tudod is, hogy nincs köze."
Azt írtad, hogy "alternatív rendszerek". Ez egy fogalomkör, amibe mondjuk az alternatív gyógyászat tartozik, de nem tartozhat bele a reinkarnáció.
Van ilyen "hivatalos" csoportosítás, hogy az alternatív rendszerekbe tartozna a reinkarnáció is?
Minek az alternatívája a reinkarnáció? Semminek. Az egy elképzelés, amely a sosemlétezett vagy valós lélek fejlődésének egy lehetséges útját vázolja.
Az nem elutasítás, ha felhívom a figyelmedet arra, hogy egy fogalomkört nem a megfelelő helyen és nem a vitatott témához fűződően használsz! Legfeljebb ilyenkor rámutatsz, hogy tévedek, és igenis az "alternatív rendszerek" közé sorolják a reinkarnációt is, és alátámasztod az állításodat azzal, hogy megmutatsz egy buddhistás, vagy krisnás vagy akármilyen ilyen oldalt, ahol ezt állítják, vagy rámutatsz arra, hogy minek az alternatívája a reinkarnáció.
Kedves barátom! Túl nagy feladatot jelent neked az, hogy közérthető, konkrét válaszokat fogalmazz meg? Ha ez nem megy neked, akkor bocsika, de befejezném ezt az egyelőre teljesen értelmetlennek tűnő egymás mellett való elbeszélgetést. :(
"Annyira, hogy tompíts a vadságán és kiterjeszd önmagára, vagyis a saját szkepticizmusodra ?"
Igen! A vad szkepticizmus azt jelenti, hogy állandóan önvizsgálatot is tartok.
Amúgy utálom az ilyen általd írt demagógiákat. Te magadra nem tartod érvényesnek a saját meglátásaidat?
Nézd, ha te képtelen vagy felmutatni érthető alternatívákat, akkor nincs mit mérlegelnem. Nem vagyok zseni, és nem vagyok tisztában a világ minden létező elképzelésével, és nem is várhatod el, hogy minden áltudományban, tudományban szerezzek jártasságot. Neked kellene valami minimális, de vizsgálható alapra rámutatni, hogy lássam, van értelme más jelenleg nekem sokkal fontosabbnak tűnő dolgok tanulmányozását leváltani a tiédre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!