Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A reinkarnációra, valamint...

A reinkarnációra, valamint különféle paranormális jelenségek és lények létezésére van bármilyen bizonyíték vagy magyarázat?

Figyelt kérdés

2016. jan. 26. 18:26
 61/92 anonim ***** válasza:

Szia Cerevisiae #59.

" újszerűen nagy ugrás [...] az emberiség [ ... ] több ezer éve vizsgálja totálisan eredménytelenül. "

Nem mondtam, hogy újszerű.

Honnan tudod, hogy eredménytelenül vizsgálja?

Létezik más csatorna is, mint amit a suliban bemutatnak és ezáltal igencsak hozzászoktunk.

2016. ápr. 1. 20:25
 62/92 anonim ***** válasza:
48%

#57. és # 59.

Az eredeti kérdés az volt, hogy létezik-e bizonyíték v. magyarázat.

Itt néhányan megemlítették, hogy igen, létezik.

Erre más néhány ember felhördül, hogy aki ilyet mond annak bizonyítania KELL.

Hát nem kell.

Tudom, hogy ez az átlagos vélekedés és tudom, hogy jogos is a ma elfogadott normák szerint.

Csakhogy: a reinkarnáció témája egyáltalán nem illik bele a mai civilizált közgondolkodásba.

Miből gondoljátok hát, hogy a ma általánosan elfogadott módszerekkel valós képet alkothattok erről a kérdésről ?

2016. ápr. 1. 20:42
 63/92 anonim ***** válasza:

Szóval, akit érdekel a téma, az utánnajár.

Sajnos itt nem működik a kényelmes passzív befogadó attitűd.

2016. ápr. 1. 20:45
 64/92 anonim ***** válasza:

#59.

Ismerem a falszifikálhatóság kérdését. Széles körben tolják az egyetemi hallgatóknak.

2016. ápr. 1. 20:52
 65/92 anonim ***** válasza:

"utánnajár."

Utánna?

Tudod, Ha valamit állítasz, akkor NEKED kell bizonyítani!

Ez egy remek módszer arra, hogy a sok agyatlan ember légből kapott állításait kicsit megszűrjük.

Ha sikerült legalább egyetlen bizonyítékot szerezned - majd akkor térjünk vissza a dologra.

2016. ápr. 1. 21:43
 66/92 Cerevisiae ***** válasza:

#61: Nem mondtam, hogy újszerű.

De. Pontosan ezt mondtad:

#58: „Szerintem van olyan fokú, ill. olyan típusú állítás, ami annyira szokatlan és annyira nagy ugrást jelent a ma általánosan elfogadott állásponthoz képest”

Egyáltalán mit jelent a te olvasatodban és a reinkarnáció relációjában ez a záróelem?: „ma általánosan elfogadott állásponthoz képest”

„Honnan tudod, hogy eredménytelenül vizsgálja?”

Például ebből a topikból is.

„Létezik más csatorna is, mint amit a suliban bemutatnak és ezáltal igencsak hozzászoktunk.”

És azt hol lehet fogni? Kábel TV? Műholdas, vagy elég egy UHF antenna is?

2016. ápr. 1. 23:06
 67/92 Cerevisiae ***** válasza:
100%

#63: „Erre más néhány ember felhördül, hogy aki ilyet mond annak bizonyítania KELL.

Hát nem kell.”

Jó. Nos, most olvastam a rangos Scientific Enigmas lektorált magazinban, hogy egy 1 éves kísérlet-sorozattal véglegesen meg tudták cáfolni a reinkarnáció minden állítását. A kísérletben igazi reinkaros szakértők is részt vettek, úgy mint néhány tashi láma, ill. buddhista kolostorok olyan vezető szerzetesei, akik a testi halál utáni újjászületések nyomonkövetésével választják ki az új vallási vezetőket. A cáfoló kísérlet eredményei annyira egyértelműek voltak, hogy a buddhista szerzetesek kénytelenek voltak elismerni: a reinkarnáció bizony csak egy mese.

Innentől kezdve tényleg nem kell bizonyítanod semmit se, hiszen a reinkarnáció képzete kukázásra került.

„Miből gondoljátok hát, hogy a ma általánosan elfogadott módszerekkel valós képet alkothattok erről a kérdésről ?”

Onnan, hogy valamiből kell, hogy tudd, vagy érezd, hogy a reinkarnáció működik, létezik. Hulla egyszerű igényünk van. Mondd el, hogy mitől érzed, vagy mitől tudod, hogy van reinkarnáció.

Ez nem norma kérdése, ez egy minden korra és időre kiterjedő olyan igény, amely minden épeszű és normális emberben megjelenik. Ha valamit nem tudsz elmagyarázni, akkor lehetetlen azt tanítani is, márpedig a buddhista kolostorokban tényleg csak a legjobbak követhették végig az újjászületések vonalát. Ezt csak és csakis külön és kifinomult tudással tehették meg, ami azonban hosszú idők gyakorlata fejt ki. Ha képtelken vagy elmagyarázni, hogyan lehet a reinkarnáció érzetét gyakorlással fejleszteni, akkor te egyszerűen azért nem akarsz bemutatni bizonyítékot, mert kamuzol. Nyilván egy olyan társaságba jársz, ahol mindenki frankón tudja követni a reinkarnálódások nyomait, csak te abból egy deka szót se értesz, és nem akarsz lebukni…

De most már nem kell szégyenkezned az új kutatási eredmények alapján. Amint látod, valójában a haverjaid se értettek hozzá… Egymást vertétek át… :D

2016. ápr. 1. 23:40
 68/92 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Ismerem a falszifikálhatóság kérdését. Széles körben tolják az egyetemi hallgatóknak."

Öööö... és ez baj? Baj, ha azt tanítják ezzel, hogy ne szopjunk be minden marhaságot első hallásra, csak azért mert olyan tetszetős?

2016. ápr. 1. 23:43
 69/92 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem könnyű, de sajnos ez van, vagy érdekel, vagy nem. A te dolgod.

A gúnyolódás sem segít neked többet megtudni.

És tényleg nem mondtam, hogy újszerű. Te emlegetted az elmúlt évezredeket ......

2016. ápr. 1. 23:45
 70/92 anonim ***** válasza:
Csak szóltam, hogy ismerem.
2016. ápr. 1. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!