Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ha létezik az...

Ateisták! Ha létezik az ősrobbanás és az evolúció, akkor az élet kialakulására mi a válasz? Miért nem lehetséges, hogy ezt az egész folyamatot Isten indította el?

Figyelt kérdés

2016. jan. 19. 07:11
 81/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Érdekességképpen:

Írtam neked, hogy elképesztő, hogy valaki a tényeket felvállaltan megtagadja, hogy szabad teret adjon a hitének. Erre azt mondtam, hogy én még ilyennel nem találkoztam, már hogy az illető ezt konkrétan ki is jelentse ott helyben…

[link]

Idézve:

„Coyne idézett egy felmérést, amelynek során amerikaiakat kérdeztek meg arról, hogy hogyan reagálnának, ha olyan cáfolhatatlan tudományos tényeket tárnának eléjük, amelyek ellentmondanak a vallásnak. Hatvannégy százalékuk azt mondta, hogy elutasítaná a tényeket, és a vallást választaná.”

64 százalékuk! És gond nélkül leírta… El vagyok képedve… Vajon mi játszódhat le ilyenkor egy ilyen ember agyában? :P Én ilyen beismerést soha nem írtam volna le (egyszerűen a képemről lesülne a bőr), legfeljebb nem válaszolok és kész.

De azért megerősíti, amit eddig állítottunk, hogy egy kiegyensúlyozottabban fejlődő országban…:

„Coyle „nemzeti zavartságként” jellemezte a helyzetet, és az evolúció kis elfogadottságát Amerikában a társadalom diszfunkcionális voltára vezette vissza: ennek fő elemei a nagy jövedelmi egyenlőtlenség, a drogozás, a csecsemőhalálozás és más negatívumok, amelyek kevésbé vannak jelen más iparosodott demokráciákban… az Egyesült Államok az utolsóelőtti volt az evolúció elfogadását illetően – csak Törökország múlta alul.”

Azután:

[link]

Pauk János genetikus:

„A hívő emberek elsősorban nem a bizonyított tények miatt fogadják el a Bibliát és annak igazságait, hanem mert a Szentlélek Isten meggyőzte őket a Biblia isteni eredetéről. Ezért válik számukra legfontosabb tekintéllyé. Ha a teista evolúciót fogadnám el, szembekerülnék a Biblia számos állításával, amit természetesen szeretnék elkerülni.”

Simán leírja, hogy egy cseppet se érdeklik a tények. És ez egy genetikus?

[link]

De hát pl. ezekből is le kellett vizsgáznia! A tananyagban töménytelen mennyiségű genetikai összefüggés az evolúció mechanizmusával… Ez számomra felfoghatatlan… Hogy vizsgázott? Mindenhol hozzáfűzte széljegyzetben, hogy ő ezzel nem ért egyet? De ha megértette az egészet (másképpen bukott volna a vizsgán), akkor hogy tudná tagadni???

Hát, ez van. Azt hittem, hogy ilyen önbevalló ténytagadó csak egy létezik a világon, és az itt van velünk ebben a topikban, a vitapartnerünk, de úgy látszik koránt sincs egyedül… :(

2016. jan. 28. 15:30
 82/106 anonim ***** válasza:
100%

Az ember nem mindig racionális lény. Látja a tényeket - és NEM ÉRDEKLI. Egyszerűen figyelmen kívül hagyja.

Persze olyan is van, aki érdekből teszi ezt. Ő megérti, még el is hiszi - csak éppen mást mond.

2016. jan. 28. 15:46
 83/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Látja a tényeket - és NEM ÉRDEKLI."

Igen, de ez más! Ez mindenki előtt simán be is vallja, és kijelenti, hogy így döntött, és mindenki másnak nyasgem...

Azért ez... felfoghatatlan. Mondom, ha én úgy is döntenék, hogy a fene fenét eszik, akkor se fogok mást gondolni... Na de ezt az elhatározásomat NEM JELENTENÉM BE, azért mert ott van bennem, hogy ezt az elhatározásomat feltehetőleg a többi ember unszimpatikusnak és elitéledőnek fogja tartani. Vagyis gondolhatom magamban, hogy nekem van igazam, az én hitem az igazi, de tudom jól, hogy az emberek többsége ezt egyszerűen elvakultságként fogja nyilvántartani, és megpróbálok valami olyasmiket kitalálni, ami miatt a hitem megalapozottabbak tűnjön. Lehet, hogy kínomban elmegyek a hazugságig is... de még ez is normálisabb!!!... nem tudom, hogy érthető-e, mire akarok utalni...

Hiszen aki így beismeri nyíltan, hogy elvakult, az hogyan képes másokat elvakultnak megbélyegezni, mondjuk egy evolúció működőképességét elfogadó tagot?

Faguriga legyek, ha értem én ezt... :(

2016. jan. 28. 16:27
 84/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

És ez még semmi...Tessék csak figyelni!

[link]

Kérdés:

"Az evolúció és a kreacionizmus hívei között heves viták zajlanak szerte a világon. Tapasztalata szerint mennyire van jelen ez a polémia Magyarországon?"

Válasz

"Egyre inkább jelen van. A polémiából a helyes kiutat a helyes igazodás adná meg. A hívő emberek számára nincs más kiindulópont a tudomány művelésében sem, mint a Teremtő kijelentése, a Biblia."

Felfogjuk mit is jelent ki az emberünk? Nyíltan keresztesháborút hirdet meg a tudománnyal szemben, és drukkol is, hogy ez minél hatásosabban megvalósuljon! Kijelenti minden köntörfalazás nélkül, hogy nincs szükség tudományos érvekre, és ellencsapásnak bőven elegendő a Biblia.

És mi a helyzet a többi vallással? Az is pusztuljon?

Vajon véletlenül jut eszembe az a képzet, hogy egy pap a keresztet magasra tartva minden indoklás nélkül megbélyegez egy idegen vallást, egy eszmét, vagy bármi mást és buzdítja a híveket, hogy tapossák el azt Isten nevében???

És mondom! Totál leplezetlenül, kinyilatkoztatva... a 21. sz-ban, itt nálunk, Magyarországon!

Komolyan... szédelgek...:(

2016. jan. 28. 16:47
 85/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Aha... nem véletlenül került fel ez a cikk a Critical Biomass-ra is, mindenféle kommentálás nélkül... az interjú magáért beszél:

[link]

2016. jan. 28. 16:54
 86/106 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, Cerevisiae, túl komolyan veszed! Ne felejtsd el, hogy ők pontosan olyanok, mint a vadlibsik: egy hangos (nagyonhangos!) KISEBBSÉG.

Persze igen, foglalkozni kell a témával, mert sajnos nagyon is látni, hogy a tudományokat művelők a maguk kis burkában nem látják, hogy kint az ilyen renegátok garázdálkodnak, de ezen felidegesíteni kár magad!

2016. jan. 28. 17:47
 87/106 anonim ***** válasza:
100%
Amíg ők azon filóznak,hogy van-e evolúció,az evolúció túlhalad rajtuk..
2016. jan. 28. 17:50
 88/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Jó... lehet, hogy igazad van.. :) - csak nehogy szaporodjon jó táptalajon... :D

2016. jan. 28. 17:54
 89/106 anonim ***** válasza:
100%

Azt teszik, de majd elfogy a tápjuk.

Na, kapsz tőlem egy kis önuralomgyakorlatot:

https://www.youtube.com/watch?v=TXjO7vTN3wg&list=WL&index=29

A feladat: figyelmesen, megállás nélkül kell végignézned.

Nem fejelheted le a monitort, nem zúzhatod be, nem állíthatod le. Esetleg írj egy cetlit: "Bármi történne, nyugodt maradok" és ragaszd ki.

Hány percig bírtad? XD

2016. jan. 28. 18:01
 90/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Belebuktam... Idáig bírtam, de hogy Dawkins mosoly nélkül hogy?

Majd azért később...

2016. jan. 28. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!