Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ha létezik az...

Ateisták! Ha létezik az ősrobbanás és az evolúció, akkor az élet kialakulására mi a válasz? Miért nem lehetséges, hogy ezt az egész folyamatot Isten indította el?

Figyelt kérdés

2016. jan. 19. 07:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/106 anonim ***** válasza:
6%

Hogy ti milyen logikusan gondolkodtok!

Semmihez nem szükséges Isten, mert ti nem látjátok.

Mi van ha Ő teremtette az összes természeti törvényt, és Ő működteti?

Mi van ha Ő olyan dimenzióban van amit az ember nem képes érzékelni?

Nincs rá szükség, hogy létezzen, mert mindent meg lehet magyarázni, viszont ez a magyarázat nem tudáson alapúl, csak megfigyelésen, és a kis ember szerint ami természetes a mögött nincs semmi értelem. Ez nem más, mint cső látás.

Mivel egyesek nem tudnak Istenről, ezért mások tapasztalatait is kétségbe vonják.

2016. jan. 19. 22:30
 22/106 Ozmium42 ***** válasza:
91%
Szóval te érzékelsz olyan dimenzióban, amiben az ember általában képtelen. Ügyes vagy. Hangokat is hallasz?
2016. jan. 20. 00:16
 23/106 anonim ***** válasza:
97%

"Semmihez nem szükséges Isten, mert ti nem látjátok."

- Azért nem szükséges, mert nem szükséges logikai feltétel.

"Mi van ha Ő olyan dimenzióban van amit az ember nem képes érzékelni?"

- Mi van, ha Istenből több is van? Ezeknek a kérdéseknek semmi értelme. Csak tipikus "a hitetlen vak"-érv a hívők részéről.

"Nincs rá szükség, hogy létezzen, mert mindent meg lehet magyarázni, viszont ez a magyarázat nem tudáson alapúl, csak megfigyelésen, és a kis ember szerint ami természetes a mögött nincs semmi értelem."

- ÉS akkor most ezzel mit szeretnél mondani? Azért nem tudjuk, hogy van Isten, mert nem vagyunk elég okosak hozzá, de azért Te mégis csak tudod, hogy van?

"Ez nem más, mint cső látás."

- A hívő legalattomosabb fajtáját láthatjuk, aki a nem hívő személyét is támadja (ha már az érveit nem tudja).

2016. jan. 20. 08:20
 24/106 anonim ***** válasza:
2%

"Mármint miféle Isten? Ki ez, mi ez, hol van, mikor látta bárki, hogy bármit elindított volna, vagy bármivel csinált volna bármit, bármikor?"

A fogalom, amit keresel, a HIT. Te hasonló vagy hitetlen Tamáshoz:

"Mondának azért néki a többi tanítványok: Láttuk az Urat. Ő pedig monda nékik: Ha nem látom az ő kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az ő oldalába, semmiképen el nem hiszem. 26. És nyolcz nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ő velök. Noha az ajtó zárva vala, beméne Jézus, és megálla a középen és monda: Békesség néktek! 27. Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő. 28. És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem! 29. Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek." (János 20:25-29)

Jézus ellenben azokat az embereket nevezi boldognak, akik "nem látják Őt, mégis hisznek". Hogy miben kell hinni, az az evangéliumokban megtalálható, amit Pál is hirdetett:

"Eszetekbe juttatom, testvéreim, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek, amelyet be is fogadtatok, melyben álltok is, amely által üdvözültök is, ha megtartjátok úgy, amint hirdettem nektek, hacsak nem hiába lettetek hívőkké. Mindenekelőtt azt adtam át nektek, amit én is úgy kaptam, hogy Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint, és hogy eltemették, és hogy feltámadt a harmadik napon az Írások szerint, és hogy megjelent Kéfásnak, azután a tizenkettőnek. Majd megjelent több mint ötszáz testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben még mindig élnek, némelyek azonban elaludtak, azután megjelent Jakabnak, azután az összes apostolnak, végül mindenki után, mint egy torzszülöttnek, nekem is megjelent." (1Korintusz 15:1-8)

Ugyanakkor az is meg van írva, hogy ez bolondság lesz a világ "bölcseinek":

1Korintusz 1:17-25

,,Mert nem azért küldött engem Krisztus, hogy kereszteljek, hanem hogy az evangéliumot hirdessem, de nem bölcselkedő beszéddel, hogy a Krisztus keresztje el ne veszítse erejét. Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje. Mert meg van írva: "Elvesztem a bölcsek bölcsességét, és az értelmesek értelmét elvetem." Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét? Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket. És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek, mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság, de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége. Mert az Isten "bolondsága" bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten "erőtlensége" erősebb az emberek erejénél."

Nem mindekiből lesz hívő, főleg nem azok közül, akik a "világ" bölcsessége által akarják megtalálni és megismerni Istent.

"Mert nézzétek csak a ti elhivatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket: és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek; és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket; hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt. Az ő munkája az, hogy ti a Krisztus Jézusban vagytok. Őt tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá, hogy amint meg van írva: "Aki dicsekszik, az Úrral dicsekedjék." (1Korintusz 26-31)

Az emberek többsége nem fogja megtalálni Istent, nem fog hinni benne, a világ nagyrésze a széles úton halad és a pusztulásba megy, Jézus ezt is világosan elmondta.

Az eredeti kérdésre pedig: Az ateistáknak mindegy, hogy mivel magyarázzák ezt az egészet, ősrobbanás+abiogenezis+evolúció, a lényeg, hogy Isten ne legyen a képletben. Ám ha Isten mégis benne van a képletben és Ők nem hisznek benne és az Ő egyszülött Fiában, akkor nekik annyi:

"Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében." (János 3:17-18)

2016. jan. 20. 12:16
 25/106 anonim ***** válasza:
0%

"Mivel nincs bizonyíték transzcendens beavatkozásra, ezért nem szükséges Teremtőt feltételezni."

Akkor ne feltételezz! De attól én még lehetek más véleményen!

"De elmondomneked, hogy a tudomány nagy ívben tesz erre a témára, mert ez egyszerűen nem az ő asztala."

Hát köszi hogy elmondtad.

"Természetesen vannak tudósok, akik egyénileg is állást foglalnak az ateizmus észszerűsége mellett, de ezek egyéni vélemények. Már az iskolában is ez a rendszer működik. Biológia órán a tanár egy tudományos modell ismertetésénél egy szót nem mondd Istenről, mivel nem tartozik a témához. Arra ott van a hittan, ott aztán bele lehet merülni a Bibliába, a teremtésbe meg mindenféle teológiai kérdésekbe. De nem a biológiában. Mert az nem ilyen kérdések megválaszolására való."

Természetesen aki akar az úgy is megfogja említeni akár biológia órán is Istent. Hogy mi tartozik a témához és mi nem azt nem mi döntjük el hanem az adott tanár. Kerettanterv ide vagy oda! Észak-Koreában is van Biblia pedig ott aztán tényleg tiltják sőt halál jár érte.

Az emberek transzcendens érdeklődését nem lehet eltüntetni kiirtani. De ha nem a tanár akkor egy diák is felhozhatja a dolgot!

"A földönkívüli civilizáció kutatásában majd onnan fogják tudni, hogy van-e élet, ha találunk valami olyasmit, ami megfelel egy élőlény kritériumainak."

Csillagászokról írtam. S nem biológusokról.

"De azért el kell határolni a tudományos kutatásokat az ufó hívők maszlagjaitól, akik összeesküvés elméleteket terjesztenek."

Akkor határold is el!

"Másrészt Miller beavatkozásba annyiban történet meg, hogy megfelelő körülményeket hozott létre a kísérlethez.”

Igen! Pont azt tette amit Isten is tett! Megfelelő körülményeket hozott létre s nem magától alakult ki!

„Nem a beavatkozáson van a hangsúly, hanem azon, hogy megfelelő körülmények között az élet magától is be tud indulni.”

De nem magától indult be! Ezen van a hangsúly! A kérdés is ezt boncolgatja.

„Miller ezt rekonstruálta kicsiben. Te vajon tudod rekonstruálni az isteni teremtést kicsiben? Aligha hinném, akkor mégis miről beszélünk?”

Igen tudom rekonstruálni! Persze kellenek hozzá a megfelelő körülmények! Pont mint Miller esetében! Hogy miről beszélünk? Hát én arról amit hiszek. Te meg arról amit tudni vélsz! Mert ugye a Miller kísérletet te sem csináltad meg!

„Harmadszor azt a mesét, hogy a létrejött aminósavak lebontódtak, csak egy áltudományos kreacionista oldal hirdetni, amely ”teremtéstudomány” néven hirdeti magát [már a név is hülyeség].”

Én is mesének tartom hogy lebontódtak volna. Mivel én nem ezt írtam. Tudod nem mindegy hogy terpesz állás vagy terepszállás!

„De az még jobban, mikor Dr. óCraig Venter csapatának sikerült létrehoznia az első szintetikus életet. Ezek mind azt bizonyítják, hogy az élet létrejöttéhez nem szükséges transzcendens beavatkozás.”

Na persze de amikor az ember el kezd érdeklődni és belemélyed a részletekbe akkor meg ilyesmivel találkozik.

„Alighanem szintén elhamarkodottan kürtölték világgá azt is, hogy először sikerült mesterséges életet lehelni a holt anyagba - egyelőre még csak egyik életformának a másikba való átalakítása történt meg, szigorúan "élő nyersanyag" felhasználásával.”

„Egyébként már teremtést már a bibliatudósok sem veszik komolyan, mivel sikerült feltárni a Pentateuchos történelmi hátterét, aminek következtében tudjuk, hogy a teremtés etiológia, nem pedig történetírás. Szóval a kreósok itt már teljesen egyedül maradtak, mert mind biológia eredményei, mind pedig a teológia ellentmond a meséjüknek.”

Nem érdekelnek sem a Biblia tudósok sem a kreósok. Megjegyezném hogy a világban nincs jelentősége hogy melyiket fogadja el az ember. Jelentősége csak akkor van ha két ember nincs azonos állásponton a kérdésben. De ugyan ez igaz a foci szurkolókra is. Egy adott személy az egyik csapat szurkolója a másik meg a másik csapaté. Te hiszel benne hogy az élővilág fejlődés útján jött létre. Én meg nem hiszek benne ennyi.

"Egyébként sem kell az evolúción mit bizonyítani, mert bizonyított tény, széles körben elfogadott, mivel rendszerint nyomot hagy maga után."

A kereszténységnek sem kell bizonyítania a teremtést mert az a hiten alapul és széles körben hisznek is benne. Nemtől, rassztól és társadalmi hovatartozástól függetlenül. S ez is tény. De ellentétben az evolúcióval, Isten létezését a tudomány nem vizsgálja. S ha ezt nézem akkor még bőven van mit bizonyítani mert ez így még mindig csak egy tudományos elmélet és nem több. Számos kérdést kell még megválaszolni.

2016. jan. 20. 12:43
 26/106 anonim ***** válasza:
7%

Arra válaszoltam, hogy a válaszaitokban és általában amikor teremtésről van szó, mindig határozottan kijelentitek, hogy nem szükséges Isten létéről feltételezést tenni, mivel Ö nélküle is minden működőképes.

Ez épp olyan mintha egy süket ember be lenne zárva egy szobába egész életében, az ablaka alatt pedig egy szellő lengedezne szüntelen a közelben lévő motornak köszönhetően.

Bármikor ablakot nyit mindig fujdogál a szél, tehát ez egy természeti törvény, erre lehet tudományt építeni, és határozottan kijelenteni, hogy nem szükséges semmiféle motor, mert nélküle is van szél. (de én csak a szélről tudok a motorról nem).

Aki pedig gondolkodik azon, hogy honnan van a szél, azt lenézzük mert Ő gondolkodik is, és nem csak lát hall és érez.

Kedves barátaim az a baj, hogy nem hallottatok még arról, hogy Isten elkűldte az Ő fiát a világba, vagy pedig nem hiszitek el.

Ennek az ismeretnek a hiánya okozza bennetek a tudatlanságot.

A Biblia azt mondja

Ézs 55,6

Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok őt segítségül, a míg közel van.

Jn 7,17

Ha valaki cselekedni akarja az ő akaratát, megismerheti e tudományról, vajjon Istentől van-é, vagy én magamtól szólok

Ha olvasod a Bibliát és kész vagy hinni benne megtapasztalod Istent, érted ki lehet próbálni, csak erre nem vagytok hajlandók.

Ezért olyanok vagytok mint az a kisember aki nem hajlandó laboratóriumba menni, hogy lássa az evolúciót, és így tagadja.

2016. jan. 20. 16:48
 27/106 anonim ***** válasza:
100%

@12:43

[link]

2016. jan. 20. 18:29
 28/106 anonim ***** válasza:
100%

@ 18:29!

Ez van! Engem az szokot meglepni hogy ezen meglepődnek. :)

2016. jan. 21. 00:39
 29/106 anonim ***** válasza:
3%
Az élet megjelenéséhez nem volt szükség Istenre, de akkora volt az esélye, mint annak hogy egy tájfun végigseperjen egy ócskavas-telepen és ebből a vihar elülte után egy működőképes Boeing 747-es repülőgép legyen elkészülve.
2016. jan. 21. 14:20
 30/106 Ozmium42 ***** válasza:
97%
Nem, mert a repülőgép alkatrészei nem alakulnak ki spontán, és nincsen affinitásuk egymáshoz. Az élőlények építőköveinek van, és molekuláris, kolloid méretű rendszerekben kialakulnak a megfelelő folyamatok. Kialakulnak most is, mivel növekszünk és szaporodunk.
2016. jan. 21. 15:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!