Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ha létezik az...

Ateisták! Ha létezik az ősrobbanás és az evolúció, akkor az élet kialakulására mi a válasz? Miért nem lehetséges, hogy ezt az egész folyamatot Isten indította el?

Figyelt kérdés

2016. jan. 19. 07:11
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Tivald

Én mindig is jobban kedveltem valahogy Rejtő csirkefogó kikötői vagányait, akikről mégis mindig kiderült, hogy nemcsak a pofonjuk, hanem a lelkül is nagy volt, semmint az olyanokat, akiknek feladatuk, hogy állandóan mindenkit feltétel nélkül szeretni kell...

2016. jan. 29. 20:34
 102/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Bár kéne mennem korizni, de gyorsan egy érdekes dawkinsi memetikai elemzés… nem bírom megállni…:D

Írtam, hogy vitapartnerem mennyire is elvakult, és hogy mennyiszer írtam neki le olyan tényeket, amiket rendre máshol újra és újra ismétel, annak ellenére, hogy már konkrétan tudja, hogy amit állít az nem igaz.

Itt vitáztam vele korábban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Itt ő ezt állítja (#388):

"Én arra utaltam hogy az atomot amikor tényleg komolyan elkezdték kutatni az volt a koncepció hogy fegyvert készítsenek belőle. S mind ezt ki irányította?"

Én ugyanzon topikban a #390-ben rámutatok, hogy nem megfelelőek az ismeretei, és a prekoncepciója alapján hamis következtetésre jut.:

"A Rutherford-kísérlet 1909-11 között zajlott, és a kutya nem képzelt bombát a dologba. Az első atomreaktort 1942-ben üzemelték be, tehát a békés célú felhasználás volt előbb."

Roppant érdekes, hogy miképpen alakul át vitapartnerem agyában ez az információ, amit újra leír más topikban, vagyis itt. Nézzük csak! (#94):

"Lásd atomkutatás. Az első reaktort nem polgári célokból építették. De ilyen világban élünk."

Korábban láthatóvá tettem számára, hogy az első atomkísérleteknek az égvilágon semmi köze nem volt a fegyverkészítéshez. Akkor, amikor megérett az idő az atomkorra (mert a kísérletek olyan stádiumba jutottak), pont akkor volt háború is. Ez véletlen egybeesés. Nyilvánvalóan a háború felgyorsította a fejlesztések ütemét, mert létkérdés volt, hogy ki jut előbb egy hatalmas erejű fegyverhez. De a reaktorok tervezéséről olyan nem állítható, hogy csak az atombomba kedvéért történt, hiszen a kezdetektől fogva a szimpla energiaszolgáltatás kifejlesztése is ugyanúgy a cél volt, és most is az.

Ilyen az, amikor valaki elvakultan csak egy irányba néz, és az összetett eseményláncolatokból kizárólag a neki kedvező elemekre mutat csak rá, a kizárólagosan egyetlen helyes saját ideológiájának alátámasztására. Ez is evolúció. Van egy kreacos állítás, ami a valóság környezetébe kerül. Az hat az állításra, ami megpróbál alkalmazkodni. Vitapartnerem ugyanis nem tudatosan hazudik, erre mérget veszek majdnem. Valamire emlékezett, hogy volt reaktor, meg ilyesmi...

Mi is történik az agyában? Mivel elvakult, ezért abból az elképzelésből egy jottányit sem engedhet, hogy az atomkísérletek kizárólag gonosz célokból történtek, ám ezt nem tudatosan döntötte el, hanem beleégett az agyába. Jön a reaktorkísérletről szóló információ, ami az agyába égetett elképzelés ideáját kényelmetlen helyzetbe hozza, tehát annak alkalmazkodnia kell a megváltozott környezethez, de úgy, hogy az eredeti jelentés se sérüljön. Kicsit mutálódik az eredeti elképzelése (egyébként anélkül, hogy ezt tudatosan eldöntötte volna), ami a "reaktor" szóval bővül ki véletlenszerűen (ha én nem sodródom mellé véletlenszerűen a "reaktor" szóval, ez nem történik meg). A környezetében megjelenik a "reaktor" "molekula", és azzal összekapcsolódik, és a mondata (molekulalánc) eredeti jelentése mégsem változik, de jobban alkalmazkodott a valósághoz (az új környezethez).

Persze, hogy az atomkutatást kizárólag csak a gonoszság irányította, abból ő soha nem fog engedni, de tudható, hogy sok ilyen más kreacos is van, aki ezzel az ideával „fertőzött”, de bizonyos, hogy nem mindegyik olyan elvakult, mint ő (véletlenszerű – mennyire intelligens, milyen fokú neveltetést kapott, milyen erősen hat rá folyamatosan a jelenlegi környezete… stb). Ha olvassák mindezt más kreacosok is, akkor némelyiküknél tudatosulni fog a „fegyver” mellett az „energiafelhasználás” és „reaktor” „molekula” hatása is. Az elvakultság esetükben nem olyan erős, hogy náluk ne kerülhessenek az eredeti állításba immár ezek is, ami azt jelenti, hogy ők olyan erősen más környezetbe kerültek, ahol az eredeti állítás már nem szaporodóképes, csak akkor, ha benne van mind, a „fegyver”, „rektor”, „energiafelhasználás” is. Innentől kezdve az eredeti állítás már nem tud egyesülni az új állítással, és egy új faj keletkezett, ami már a régivel semmi módon közösködni nem tud, ami azonban nem azt jelenti, hogy a régi ne élne és virulna tovább a többi teljesen elvakult kreacos gondolatában.

Jó korizást magamnak…

2016. jan. 30. 13:23
 103/106 álomvilág ***** válasza:
68%
isten nem tudta el indítani,mert nem létezik,és nem is lenne rá szükség.Egy aszteroida simán képes szállítani sejteket.ezek a sejtek az aszteroidával eggyüt a vízbe csapódnak,és egy hosszú folyamat után voálá kész vannak a mikroszkópikus élőlények amikből evolúció folytán halak cseperednek,és ezek a halak megint evolúción mennek keresztül,ami folytán csoportokra oszlanak,egy részük a száraz földön kalandozik,míg a csapat többi tagja vízi létforma marad,és tovább fejlődik.végül a szárazföldön maradottak több csoportra,majd fajra oszlanak szét,aminek következtében alkalmazkodnak a saját környezetükhöz és voálá fajok,hús evők,növény evők,minden evők,emlősök,hüllők,madarak.Az evolúció nem elmélet,hanem tény!Ahogy az ős robbanás is!
2016. júl. 24. 22:33
 104/106 anonim ***** válasza:
14%

# 103

Na és az az aszteroidán hogy alakultak ki a sejtek?

2016. júl. 25. 04:02
 105/106 anonim ***** válasza:
100%

Sejtek sehogy.

Azok az anyagok alakulhattak ki, amelyekből a sejtek lettek.

2016. júl. 25. 10:10
 106/106 anonim ***** válasza:
és melyik isten volt az?
2017. okt. 23. 22:04
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!