Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ha létezik az...

Ateisták! Ha létezik az ősrobbanás és az evolúció, akkor az élet kialakulására mi a válasz? Miért nem lehetséges, hogy ezt az egész folyamatot Isten indította el?

Figyelt kérdés

2016. jan. 19. 07:11
 61/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Ember!

Új fajok keletkezését mutattam be!

Ezt te szemrebbenés nélkül letagadod. Nem igaz, hogy beavatkozás volt mindegyik. A szúnyogokat letelepítették a metróba??? Ők költöztek le egy olyan környezetbe, amelynél megváltoztak a szelekció irányai, és a nagy variációból elterjedt egy teljesen másikféle változat. Senki, de senki nem avatkozott bele a szúnyogok életébe. És még van egy halom ilyesmi példa.

Új fajok keletkeztek!!! A legszigorúbb fajdefiníció szerint is.

Nincs apelláta! Amíg ezt el nem fogadod tényként, addig nincs miről tárgyalnunk. Azt azonban mindenki láthatja, hogy milyen egy teljesen elvakult kreacionista.

Még azt sem érted, hogy mi az a kreacionista? Az nem egy külön vallás, vagy szekta! A kreacionizmus egy szemléletmód, amibe te bele tartozol.

Ez a kreacionista:

"A kreacionizmus azon nézetek gyűjtőneve, amelyek szerint az élet és az élővilág sokszínűsége valamilyen értelmes entitás (általában valamelyik vallás istene) beavatkozásának az eredménye, azaz az élőlények FAJTÁI KÜLÖN-KÜLÖN lettek megteremtve. Keresztény kultúrkörben elsősorban a bibliai teremtéstörténeten alapuló eredetmagyarázatokat értik kreacionizmus alatt, de számos más változata van egyéb iszlám, hindu, héber, indián vallási irányzatoktól az űrlények általi genetikai beavatkozásokig. Rendszerint ide sorolják az intelligens tervezést is mint „bújtatott kreacionizmust”, noha a mozgalom tagjai és a magukat kreacionistaként azonosítók ezzel nem értenek egyet."

Kreacionista akár lehet ateista is, aki pl. ürlényekről gondolja, hogy ők teremtettek, építettek. Te egy igazi gyönyörű mintapéldája vagy az elvakult, a tényeket tudomásul nem vevő kreacionistának. Hitvallóinak a mintapéldája vagy.

2016. jan. 24. 01:13
 62/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Azért néhányra még:

„Ha nincs kikötve akkor milyen alapon bírálják azt az elképzelést hogy Isten alkotta az élőlényeket?”

Kit érdekel, hogy Isten vezérelt, vagy bármi más? Vitattam én ezt? Én azt kívánom bizonyítani, hogy az evolúció működik, és ha van szelekciós hatás (amit vagy természeti tulajdonságok, vagy akár tudatos válogatás végez), akkor van evolválás is, és akármennyire messze mutatóan is. Velem vitatkozz, és ne egy képzelt vitapartnerrel.

„Igen képesek alkalmazkodni a környezeti változásokhoz. Mondjuk a hőmérséklet változáshoz.”

Ha képesek alkalmazkodni, és ha egyre durvább lesz a hőmérséklet változás, akkor mi az akadálya, hogy új faj jöjjön létre előbb vagy utóbb?

Jóember! Te ilyen hülye vagy, vagy csak tetteted magad! Mutasd be, hogy mivel alkalmazkodott!!! Melyik ilyen alkalmazkodást láttad végig minden egyes lépcsőjét??? Mi történt közben a genomban? Változott? Ha igen, mitől változott?

Ha nem láttad egy faj alkalmazkodását lépésről lépésre, akkor miért hiszed el, hogy alkalmazkodott? Ha elhiszed, hogy így alkalmazkodott, akkor miért ne tudna még tovább és még tovább alkalmazkodni, míg végül teljesen más lesz? Ha a kis alkalmazkodást elhiszed, akkor a nagy miért nem hihető? Azért mondod ezt, mert szerinted ilyen nagy alkalmazkodást nem láttunk még. De nem láttunk kicsit se, csak a végeredményt.

Ember! Nem érted? Ha nem láttunk még soha kis alkalmazkodást se folyamataiban, csak a végeredményét, akkor miért hiszed el a kis alkalmazkodást? Miért bizonyítható az jobban, mint a nagy alkalmazkodás???

Óvoda! Óvoda! Uramisten… hova kerültem…

2016. jan. 24. 01:29
 63/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Külön leírom, hátha felfogod végre:

Ha a kis alkalmazkodást elhiszed, akkor a nagy miért nem hihető? Azért mondod ezt, mert szerinted ilyen nagy alkalmazkodást nem láttunk még. DE NEM LÁTTUNK KICSIT SE, csak a végeredményt.

Én meg azt mondom, hogy ugyanúgy nem láttunk nagy alkalmazkodást se, és szintén csak végeredményt. Pl. kutyaféléből kialakult a cet.

Mi a két érvelés között a különbség? Semmi!!!

Te is én is ugyanazt állítjuk, hogy volt alkalmazkodás, de nem láthattuk magát az alkalmazkodást, csak a végeredményét.

Magyarázd meg, hogy a te állításod mitől tényszerűbb, mint az enyém???

Felfogtad végre?

2016. jan. 24. 01:39
 64/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Nem bírom megállni… Az agyatlanságnak, vagy nem tudom minek ez már a csimborasszója

„Hol írnak arról hogy beavatkozás nélkül természetes folyamatok közepette új faj keletkezett egy másik fajból?”

Több ilyen is volt, és ezen általam leírt példák közül, ha azt vesszük, ami a heringsirály-ezüstsirály fajkört taglalja, akkor szerinted azt az emberek befolyásolták, ami a Földközi tengertől Észak-Amerikáig tartó területen zajlott???

Olvastál te egy sort is az új fajkeletkezési megjegyzésemből???

Szállj le rólam koma, ha képtelen vagy rám oda figyelni, vagy ha eleve eldöntötted, hogy bármi is történjen, te tagadni fogsz… Játsszál otthon magaddal, de ne valódi vitára szocializált emberrel…

2016. jan. 24. 02:42
 65/106 anonim ***** válasza:
0%

"Szállj le rólam koma, ha képtelen vagy rám oda figyelni, vagy ha eleve eldöntötted, hogy bármi is történjen, te tagadni fogsz… Játsszál otthon magaddal, de ne valódi vitára szocializált emberrel…"

Te jöttél ide! Ki kért meg rá hogy ide gyere. Amúgy igen egy kicsit szórakozom veled. Megtehetem mer belemész a dologba. De hogyan is tudtam volna rád szállni ha nem jössz ide?

Ok és okozat.

A 25. komment az enyém. Te erre írtál a 32. kommentben és én szálljak le rólad?

Én nem kértelek meg sem arra hogy elolvasd a válaszokat arra meg pláne nem hogy kommentet is írj! Te döntöttél így, a saját hülyeségedet azért ne fogd rám.

Ja és nem keletkezik új faj csakhogy szórakozzak is kicsit! Szoktam játszani kártyajátékot!

Alkalmazkodás! S kimondta neked hogy csak és kizárólag genetikai szinten lehetséges vagy kell alkalmazkodni.

Írtam én azt is hogy lehet az is alkalmazkodás hogy elvándorol az adott lény más területre!

Az hogy te másra gondoltál megint csak nem az én gondom. Ja igen és nem keletkezik új faj csakhogy kicsit szórakozzak!

2016. jan. 24. 09:53
 66/106 anonim ***** válasza:
100%
Kémiai evolúció.Nem "Isten" indította el.
2016. jan. 24. 19:13
 67/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Csakhogy pajtás, ha letagadod, ha nem, ott vannak a faj átalakulásokra a példák.

"S kimondta neked hogy csak és kizárólag genetikai szinten lehetséges vagy kell alkalmazkodni."

Tudom, te nagyon hülye, hogy ezt írtad, ezért kérdezem, hogy miről van szó? Milyen biológiai mechanizmusról?

Ugye nem csak kiszoptál valamit az ujjadból, hanem le is írod a kreacionista alkalmazkodás mechanizmusát.

Itt egy alkalmazkodás (vagyis az adott környezethez való igazodás szelekció útján):

[link]

Ez egy kutya. Nem semmi, ahogy megváltozott a szürke farkashoz képest. Kreacionista alkalmazkodás? Hogyan? Genetika nélkül?

[link]

Ez a kobold cápa (hogy nehogy itt visszanyekeregjél a mesterséges szelekcióról)

Kreacionista alkalmazkodásról van szó, vagy külön teremtették? Melyik a cápák között az alapfaj, amiből a többi kreacionista alkalmazkodás lezajlott? A fehér cápa? Vagy a kobold cápa? Lehet, hogy már az alapcápa nem is létezik? Hogy zajlik egy kreacionista alkalmazkodás? Mennyiben különbözik az evolúció mechanizmusától? Minek kell az evolúció mechanizmusa helyett kreacionista alkalmazkodás, amikor tök ugyanazt meg tudja tenni az evolúció mechanizmusa is?

Vagy itt vannak a rájaalakúak (Rajiformes) amik a cápákkal rokonságban vannak. Kreacionista alkalmazkodás, vagy külön teremtés? Mivel rengeteg a rájákban az azonosság a cápákkal, hogy zajlott a teremtés? Vett egy cápát a teremtő, és átalakította rájává, vagy fordítva volt??? Ha a cápából lett kialakítva pl. a rája akkor az rája teremtés külön, vagy csak módosított cápa, és akkor a teremtő nem is teremtett külön ráját, csak mi adtunk neki felslegesen egy külön nevet?

Még mindig nem válaszoltál arra se, hogy hogyan lett egyes kutyák lábujja között úszóhártya? Kreacionista alkalmazkodás? Szóval a kreacionista alkalmazkodás TUD ÚJ SZERVET IS LÉTREHOZNI? De hát eddig azt hörögtétek állandóan, hogy nem létezik ilyen folyamat! Új szerv, új faj nem jöhet létre? De a kreacionista alkalmazkodás tud ilyet?, ráadásul nem genetikai alapon???

Miért nem jó mindezen túlbonyolított agyatlanság helyett egyszerűen az evolúció algoritmusa?

2016. jan. 24. 21:34
 68/106 Cerevisiae ***** válasza:
100%

„Én nem kértelek meg sem arra hogy elolvasd a válaszokat arra meg pláne nem hogy kommentet is írj!”

Én sem kértelek arra, hogy hülyeségekkel és hazugságokkal mételyezd az emberek agyát, csak én ezt nem tudom elnézni neked. Ilyen egyszerű.

„Ja és nem keletkezik új faj csakhogy szórakozzak is kicsit! „

Dehogy szórakozol! Neked kötelességed és feladatod ezt hirdetni és soha el nem fogadni. Plusz ugye ott van a félelem, hogyha a szektádba bemész lógó orral elújságolni, hogy vannak dokumentáltan új fajok keletkezésére példák, akkor a szektavezér jó esetben neked esik, rosszabb esetben kirúg, és kimaradsz a szeánszból. Tudom én mi az a szeánsz! Oh! Jelenj meg előttünk elvakultság szelleme!

Mint említetted, nyugodjak meg, te soha nem fogsz boszorkánynak tekinteni egy macskát, pláne nem fogod ezért megégetni.

Biztos vagy benne? És ha majd a szektavezér a szeánsz során ezt az utasítást továbbítja nektek az elvakultság szellemétől?

Figyusz! Biztos, hogy te Istenhívő vagy? Nem inkább a szekta fontosabb neked? Mert nem vagyok abban biztos, hogy az aki Isten teremtett világából lazán letagadja az általa teremtett folyamatok valóságát, az tényleg Istent féli, hanem inkább szerintem a szektavezért…

2016. jan. 24. 21:59
 69/106 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyan mutatják be egy laborban az ember kifejlődését?"

Nézd: téged külön tenyésztettek arra, hogy hülyeségeket mondjál?

Mondta valaki, hogy az EMBER fejlődését fogják egy hét alatt bemutatni?

Mégis, szerinted hány nemzedékváltás zajlik le egy hét alatt az embernél?

"ugye van férfi és nő. Hogyan fejlődött ki a férfi és hogyan a nő?"

Ezt is ismerjük már valamennyire. Persze te nem, mert ilyen cikkeket te nem olvasol.

"Ez két külön fejlődési ág! Hol vannak az egyik ivar és a másik ivar fosszilis átmenetei."

Mivel ezek egysejtűek voltak, ezért elég kevés a lelet.

"Illetve egy laborban ezt hogyan lehet modellezni?"

Lehet, de ez nem lesz annyira gyors.

"Ja igen és mit is bizonyítanak max. 1 hónap alatt abban a laborban?"

Na, EZ az egyetlen értelmes kérdésed idáig.

Nos, egy egyszerű evolúciós jelenséget lehet ennyire rövid idő alatt bizonyítani: azt, hogyan fejlesztenek ki a baktériumok pl. egy új képességet - teszem azt egy cukor készítését, hogy rögzíteni tudják vele magukat.

Alapszinten, persze (2-3% hatékonyság) - amit aztán lehet tovább fejleszteni, de az már hosszabb idő és kisebb a szelekciós nyomás is.

2016. jan. 25. 02:55
 70/106 anonim ***** válasza:
100%

Az evolúció nem más,mint a változatok létrejötte és kiválasztódása,majd ennek következtében ezek elterjedése.

Az első két rész igazából szerintem nem lehet kérdés egy józanul gondolkódó embernek. Hiszen látjuk,hogy nem vagyunk egyformák. Azt is látjuk,hogy a fajok kereszteződni próbálnak. Namost a kérdés az,ha létrejön egy mutáns,akkor hogyan tud elterjedni a génje. Erre volt nemrég egy rovarfajjal végzett kísérlet,amiben kiderült,hogy egy gén szabályozza azt,hogy a hibrid kifejlődhessen, vagy még lárvakorban elpusztuljon, illetve,hogy termékeny maradjon.

2016. jan. 25. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!