Istennek, hogy változhattak a törvényei, ha ő az állandóság?
"mert amíg nem érted meg a jó és rossz mibenlétét, illetve azt, hogy mi történik a teremtés folyamatában"
Ez engem érdekel! Mi történik a teremtés folyamatában?
Még egy mellékes kérdést, nagyon érdekel: Nektek Kérdező és Anonymus, nincsenek gyerekeitek, igaz? Csak azért, mert ilyen nagyon a gyerekneveléshez gyermektelen emberek vagy kezdő szülők értenek.
Köszönöm a válaszaitokat!
Jézus a Kereszten(ha már húsvéti időszak is van):
Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek.
Pár nappal később ezt mondja:
Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Aki így imádkozik a kereszten, és utána megkap minden hatalmat, az nem fog öldökölni az utolsó napon. Az már öldökölt volna a kereszthalál előtt is.
Jézuson kívül még senki nem tudta ezen a földön, hogy mit tesz, senki nem ismeri a következményeit tetteinek(a válaszoló sem). Ezért szükséges, hogy Isten még a legjobb szándékot is megbocsássa. Isten nem válogat, mindent megbocsát, mindenkit átölel, mindenkit szeret.
Mi meg azt hisszük, hogy büntet Isten. Mert ostobák vagyunk. Csak nem vesszük észre, hogy amit teszünk annak a következménye ami büntetésnek tűnik. Ezt senki nem akarja belátni, mert következmények nélkül tenne mindent. Nem Isten büntet, hanem a következmény. És ezt próbálja tanítani nekünk, mióta földön járunk. Nem Isten büntetésétől kell félni, hanem tetteink következményétől.
Isten nem változott, Különösen Szeret Mindenkit. Legfeljebb nem értjük mit mond. És mikor azt hisszük értjük mit mond Isten, akkor fogunk keresztes hadjáratot indítani, akkor öljük meg a Megváltót, akkor égetünk boszorkányt vagy melegeket, vagy húzunk karóba idegeneket, vagy vágjuk le a tolvaj kezét. És még ezt is megbocsájtja Isten, mert nem tudjuk mit cselekszünk.
"Jézuson kívül még senki nem tudta ezen a földön, hogy mit tesz, senki nem ismeri a következményeit tetteinek"
Ezzel mondjuk nem egészen értek egyet,de amúgy nagyon jók a meglátásaid.
Ahonnan én nézem, onnan ez látszik, nem cél ezért, hogy egyet értsünk.
Nagyon ritka az ilyen, amit Te írtál, hogy nem értek egyet. És nem győzködsz.
Amúgy ennyire érdekelnek a törvények? Egy hasonlatot engedj meg: Einstein megállapítja a speciális relativitás elmélete, vagy az általánost. stb... Az elméletből -ami törvény erőre emelkedett azóta-, nem ismerheted meg Einsteint. Igaz?
Ahonnan én nézem :-) a törvényekből nem ismerhető meg Isten, se Jézus se Szentlélek, se az én. Szerintem az Ószövetség nem Istent írja le, hanem az egyes embercsoportok istenképét, ami inkább énkép. Saját magát látja az ember Istenen, mint tükrön. Nem Istent látja, hanem magát. Ettől megijed az egyes ember, gyorsan törvényeket talál ki, stb, stb *lásd Ószövetség. Erre ráun az Isten fiú személye, eljön hozzánk, mi meg megfeszítjük, mert nem bünteti azokat, akiket mi büntetnénk, hanem megbocsájt, és szeret. És ugyanaz folytatódik a Fiú feltámadása után mindenhol, mintha mi sem történt volna. Intolerancia minden másság felé, legyen az szexuális, nemzeti, politikai, focicsapatszintű. Mindenki pusztít mindenkit a saját törvényei szerint, amit Isten szájába tesz. De ezeket előbb utóbb a Megbocsájtás követ, és a Szeretet.
Mégsem bírom megállni, hogy ne szóljak bele, annyira el vagytok tévedve Anonymus és Orosz László!
Anonymus ezeket írod:
"Nem fog semmilyen haragot érezni Isten sem Jézus, és senki nem lesz megbüntetve. (.......) A helyzet az, hogy Jézus csak annyit tanított erről, hogy a végidőben csupán csak megtagadja azokat, akik őt megtagadták. Semmi más büntetésük nem lesz. (......) A világon csak nagyon-nagyon kevesek fognak arányaiban elveszni, de azok mind saját döntésük révén. Szóval teljesen értelmetlen ez a rengeteg fenyegetőzés a végítéletről."
Ezzel szemben a tények:
„Menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják” ( Máté 7:13, 14 )
„Amikor az Emberfia megérkezik dicsőségében. . ., akkor leül az ő dicsőséges trónjára. És eléje gyűjtik az összes nemzetet ő pedig különválasztja + egymástól az embereket, + mint ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kecskéktől. 33 És a juhokat jobbjára + fogja állítani, a kecskéket pedig baljára+ . 34 Akkor a király így szól a jobbja felől állókhoz: »Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ megalapításától nektek készített királyságot . 35 Mert megéheztem, és ennem adtatok; megszomjaztam, és innom adtatok. Idegen voltam, és vendégszeretően fogadtatok; 36 mezítelen voltam, és felruháztatok. Megbetegedtem, és gondot viseltetek rám. Börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.« 37 Akkor az igazságosak ezekkel a szavakkal válaszolnak neki: »Uram, mikor láttunk éhesnek, és tápláltunk, vagy szomjasnak, és innod adtunk? 38 Mikor láttunk mint idegent, és vendégszeretően fogadtunk, vagy mezítelenül, és felruháztunk? 39 Mikor láttunk betegen vagy börtönben, és elmentünk hozzád?« 40 És a király így felel majd nekik: »Bizony mondom nektek, amit megtettetek e testvéreim legkisebbjeinek egyikével, azt velem tettétek meg.« 41 Akkor szól a balja felől állókhoz is: »Menjetek el tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az Ördögnek és angyalainak készült. 42 Mert megéheztem, de nem adtatok ennem, és megszomjaztam, de nem adtatok innom. 43 Idegen voltam, de nem fogadtatok vendégszeretően, mezítelen voltam, de nem ruháztatok fel, beteg voltam és börtönben voltam, de nem viseltetek rám gondot.« 44 Akkor azok is válaszolnak, ezekkel a szavakkal: »Uram, mikor láttunk éhesnek vagy szomjasnak vagy mint idegent vagy mezítelenül vagy betegen vagy börtönben, és nem szolgáltunk neked?« 45 Akkor ezekkel a szavakkal válaszol nekik: »Bizony mondom nektek, amit nem tettetek meg e legkisebbek egyikével, azt velem nem tettétek meg.« 46 És ezek elmennek az örök levágatásra, az igazságosak pedig az örök életre.” Máté 25:31-46).
Tehát miről van itt szó? Jézusról, ahogyan megítéli az embereket Armageddonkor! Nézzük ugyanezt János jelenéseiből:
,,És láttam, hogy megnyílt az ég, és íme, egy fehér ló . A rajta ülőt pedig Hűnek és Igaznak nevezik, és ő igazságosságban ítélkezik és folytat háborút. Szeme tűzláng, fején pedig sok diadém. Egy név van felírva rá, melyet senki sem ismer, csak ő maga; vérrel hintett felsőruhába van felöltözve, és ezen a néven hívják: az Isten Szava . Az égben levő seregek is követték őt fehér lovakon, s fehér, tiszta, finom lenvászonba voltak öltözve. És szájából éles, hosszú kard jön ki, hogy azzal sújtson le a nemzetekre, és vasvesszővel fogja terelni őket. Ő tapossa a mindenható Isten dühödt haragjának borsajtóját is. És felsőruháján, igen, a combján egy név van felírva: királyoknak Királya és uraknak Ura." (Jelenések 19:11-16)
Külön kiemelném ezt a részt:
"Ő tapossa a mindenható Isten dühödt haragjának borsajtóját is."
Tehát ne mondja nekem senki, hogy nem úgy fog cselekedni, ahogyan Atyja, JHVH szeretné!
Orosz László!
"Aki így imádkozik a kereszten, és utána megkap minden hatalmat, az nem fog öldökölni az utolsó napon. Az már öldökölt volna a kereszthalál előtt is."
Neked is szólnak az Anonymus-nak idézett a versek, láthatod, hogy távolról sem igaz az elképzelésed. A gonoszokat bizony "öldökölni" fogja Jézus!
Ja és még egy "érdekesség" Anonymusnak, tudtad, hogy Jézus nevének jelentése: JHVH megment? Bizony, hiszen JHVH az üdvterv kidolgozója, Ő kente fel Fiát erre a feladatra.
Ja és a János jelenéseiben is szerepel Isten JHVH neve, nem is egyszer, ezeket mivel magyarázod? Nem lehet, hogy az Ószövetség Istene valóban Jézus Atyja?
Szörnyűek vagytok mind egytől-egyig. :-D
Sajnos ezzel egyet kell értsek úgy is, hogy magamra értem.
:-O
Az ilyen rövidekből lehet tanulni, nem pedig a hosszas idézetekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!