Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istennek, hogy változhattak a...

Istennek, hogy változhattak a törvényei, ha ő az állandóság?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 4. 10:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/111 anonim ***** válasza:
44%

A törvény Jézusra mutat. Minden törvény nemcsak gyakorlati megvalósulás, hanem kifejezi vagy Jézust, vagy az üdvösséget. A törvény kimond dolgokat, és kimondja annak következményeit. A homokosok az újszövetség szerint sem üdvözülnek. Tehát halál lesz a vége, éppen úgy, ahogy a népnek ezt a törvényben be is lett mutatva.

Róma 1

27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

32. Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra...

Kérdem én, változott a törvény? Esetleg a végrehajtó szerv változott, de a törvény változatlan. A nép bemutatta, Isten viszont végrehajtja.

(Mellékesen jegyezném meg, hogy állításod szerint, miszerint megkövetés jár a homóknak, nem igaz, mivel Mózes könyvében az van, hogy halál a jussa olyan férfinak, aki férfival hál. Persze ez már csak szőrszálhasogatás)

2015. ápr. 4. 23:18
 12/111 A kérdező kommentje:

Na de figyelj már,nem érzed,hogy ez egy "kicsit" ellentmond az egésznek??? Ez az a Jézus,akit kifejeznek a régi törvények?:-O Kérdem én....

"Mt 5:43-48

Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek, szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért! Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra is, gonoszokra is, esőt ad igazaknak is, bűnösöknek is. Ha csupán azokat szeretitek, akik szeretnek benneteket, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is? S ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi különöset tesztek? Nem így tesznek a pogányok is? Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!"

2015. ápr. 5. 08:50
 13/111 anonim ***** válasza:
46%
A tízparancsolat nem változott.
2015. ápr. 5. 11:05
 14/111 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, felesleges erőltetned. Részükről ez egy struccpolitika. Már nagyon sok szakember kimutatta és bebizonyította, hogy az ó és új szövetség összeegyeztethetetlen. Vannak olyan írások, amelyek szinte sorról sorra haladnak a bibliában és értelmezik azt ami oda van írva, stb. Ennek ellenére még mindig azt állítják, hogy Jézus a törvényeket jött betölteni, meg a törvényeket megerősítette, sőt a zsidó próféták őt jövendölték meg. Holott egyetlen jövendölés sem szól őróla, ez is már bizonyítva lett.

Demagógia, dogma és értetlenség. Ezekkel nem tudsz mit kezdeni, csak annyit tehetsz, hogy hagyod, hogy éljenek a saját fantáziavilágukban, majd egy napon, amikor látják, hogy sehova nem jutnak, akkor maguktól fogják feltenni ezeket a kérdéseket.

---

A kérdésedre pedig gondolom már tudod a választ. Úgy, hogy a Mózes törvények nem Istentől származnak.

---

Anonymus

2015. ápr. 5. 12:22
 15/111 anonim ***** válasza:
61%

A gond az, hogy a törvényben nincs ilyen, hogy szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Ez rabbinikus hagyomány, ami ellen szót emelt Jézus.

A törvényben ez van:

3Móz 19:18 Bosszúálló ne légy, és haragot ne tarts a te néped fiai ellen, hanem szeressed felebarátodat, mint magadat. Én vagyok az Úr.

5Móz 22:1 Ne nézd el, ha a te atyádfiának ökre vagy juha tévelyeg, és ne fordulj el azoktól, hanem bizony tereld vissza azokat a te atyádfiához.

2Móz 23:4 Ha előltalálod ellenséged eltévedt ökrét vagy szamarát: hajtsd vissza neki.

2Móz 23:5 Ha látod, hogy annak a szamara, aki téged gyűlöl, a teher alatt fekszik, vigyázz, rajta ne hagyd; oldd le azt ő vele együtt.

Ha Anonymus is felébredne az ezoterikus ökörségeiből megszabadulhatna a hazug internettudásától, és nem hoznátok fel ilyen agyament példát.

2015. ápr. 5. 13:20
 16/111 anonim ***** válasza:
90%

LoL aszondja ezoterikus tudás :D Látom te is használod a szavakat csak épp azt sem tudod, mire való.

Ráadásul nem értem miből feltételezed, hogy én az internetről szerzem a tudásomat? Bár ilyenkor szokták azt mondani, hogy "mindenki magából indul ki": No comment...

---

Csak hogy tisztán lássál kis barátom. Az "atyádfia" Mózes értelmezésében a zsidó és nem más, tehát amíg te is zsidó vagy nagyon helyesek ezek a törvények és nincs semmi kivetni való bennük, ráadásul nagyon csilli villi így kiragadva a könyvből, a probléma ott kezdődik, amikor már nem zsidóval találkozol. Nah olyankor már teljesen más szabályok érvényesek, hiszen az "pogány" no meg "tévelygő" és különben is Jahve nekem adta.

El lehet bagatelizálni a témát, engem ez úgy különösebben nem érdekel. Csak épp a világot a Mózesi törvények tették és teszik tönkre.

És akik azt hiszik, hogy Mózes törvényei érvényesek a nem zsidókra, azok semmit nem tudnak a rabbinikus hagyományokról. Tessék megkérdezni egy zsidót, hogy melyik törvény érvényes a nem zsidókra. Csak aztán ne lepődjünk meg a válaszon.

---

Anonymus

2015. ápr. 5. 13:41
 17/111 anonim ***** válasza:
53%

Azért, Kedves, mert már olvastam néhány hozzászólásodat.

Nézzük mit ír Mózes törvénye az ellenségről ismételten, mert úgy veszem észre nem olvastad el az előző hozzászólásomban:

2Mózes 23

4. Ha előltalálod ellenséged eltévedt ökrét vagy szamarát: hajtsd vissza néki.

5. Ha látod, hogy annak a szamara, a ki téged gyűlöl, a teher alatt fekszik, vigyázz, rajta ne hagyd; oldd le azt ő vele együtt.

És felhozod a rabbinikus hagyományokat, amelyek ellene mentek a törvényekkel sok esetben, ahogy Jézus is több alkalommal szóvá tette, és arra biztatsz, hogy kérdezzek meg egy rabbit. Normális???

2015. ápr. 5. 13:48
 18/111 A kérdező kommentje:

"A gond az, hogy a törvényben nincs ilyen, hogy szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Ez rabbinikus hagyomány, ami ellen szót emelt Jézus."

Mózesnek ki mondta,hogy öljenek meg embereket,Isten,vagy a rabbik?

2015. ápr. 5. 14:36
 19/111 anonim ***** válasza:
53%

Kezded keverni a szezont a fazonnal. Eddig a törvényeiről beszéltünk, és össze akarod mosni Isten ítéletével?

Ugyanis mindegyik Isten ítélete volt, ahogy Isten ítélete megjelenik az újszövetségben is bőséggel.

Máté 3:7 Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek?

Márk 10:14 Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede és monda nekik…

Ján 3:36 Aki hisz a Fiúban, örök élete van; aki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta.

Róm 1:18 Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.

Róm 12:19 Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.

Luk 18:7,8 Hát az Isten nem áll-e bosszút az ő választottaiért, kik ő hozzá kiáltanak éjjel és nappal, ha hosszútűrő is irántuk? Mondom néktek, hogy bosszút áll értük hamar.

Máté 3:12 Akinek szóró lapát van az ő kezében, és megtisztítja az ő szérűjét; és az ő gabonáját csűrbe takarítja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.

Jel 11:18 És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és akik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, akik a földet pusztítják.

Mózes népe, mikor bevonult Kánaánba, ítéletet hajtott végbe:

Ábrahámnak ezt mondta, mikor kérdezte, hogy mikor fog betérni a földre a nép:

1Móz 15,16

Csak a negyedik nemzedék tér meg ide; mert az Emoreusok gonoszsága még nem tölt be.

Tehát ami után a gonoszság teljesen be nem töltötte az Emoreusokat, akiket Isten népe leigázott a bevonuláskor.

2015. ápr. 5. 14:47
 20/111 anonim ***** válasza:
100%

"Nézzük mit ír Mózes törvénye az ellenségről ismételten"

Te nem fogod fel amit én írok. Ez az ellenség zsidót jelent, zsidóval szemben persze így kell viselkedni, erre mondtam, hogyha önmagát a zsidóságot nézzük nagyon szép és csili - vili törvényeik és gondolataik vannak.

De amikor már nem zsidóval találkozik, akkor arra az ellenségre nem érvényesek ezek a törvények. Ha ezt képtelen vagy felfogni, akkor kérlek, felesleges vitáznunk.

Népen belül is vannak ellenségeskedések és haragosok, hajjaj de még milyen sok, és ezek a törvények illetve törvényekből következő értelmezések mind csak zsidóra vonatkozik.

Persze értem én, hogy te mint keresztény szeretnéd ezt kiterjeszteni a világra, meg szeretnéd ezt összeegyeztetni Jézus tanításaival, a gond csak az, hogy Jézus tényleg ellenségekre gondolt és nem csak zsidó ellenségekre, hanem minden fajta ellenségre.

Az a baj, hogy maga az ószövetség ad rá több helyen is bizonyítást, hogy más népekkel szemben ezek a törvények nem érvényesek. Ezeket a népeket "pogánynak" eredeti nyelvezetben pedig gondolom "gojnak" nevezik, ami annyit jelent, hogy "nép". Nem többet nem kevesebbet. Tehát a pogányokra vagyis a gojokra vagyis a népekre nem vonatkoznak ezek a törvények, csak a zsidókra.

Ha egy nagyon picit tovább olvasol onnan, ahonnan idéztél drága kispajtás, akkor ott látod ezt:

20. "Ímé én Angyalt bocsátok el te előtted, hogy megőrízzen téged az útban, és bevigyen téged arra a helyre, amelyet elkészítettem."

Ez az "elkészített hely" éppenséggel lakott terület, és későbbiekben az lesz a parancs, hogy ki kell őket irtani. Ennyit a nagy szeretetről.

2 sorral lentebb

22. "Mert ha hallgatándasz az ő szavára; és mindazt megcselekedénded, amit mondok: akkor ellensége lészek a te ellenségeidnek, és szorongatom a te szorongatóidat."

Vagyis itt a bizonyíték tessék, amit te bemásoltál csak ZSIDÓRA VONATKOZIK, más ellenségekre nem vonatkozik, vagyis más népekre. Csupa szív ez a Mózes meg az "Istene".

Aztán folytassuk csak mert szörnyen érdekes ez a szeretet vallás:

"23. Ne imádd azoknak isteneit és ne tiszteld azokat, és ne cselekedjél az ő cselekedeteik szerint; hanem inkább döntögesd le azokat és tördeld össze bálványaikat.

25 És szolgáljátok az Urat a ti Istenteket, akkor megáldja a te kenyeredet és vizedet; és eltávolítom ti közületek a nyavalyát.

26 El sem vetél, meddő sem lesz a te földeden semmi; napjaid számát teljessé teszem.

27 Az én rettentésemet bocsátom el előtted, és minden népet megrettentek, amely közé mégy, és minden ellenségedet elfutamtatom előtted.

28 Darazsat is bocsátok el előtted, és kiűzi előled a Khivveust, Kananeust és Khitteust.

29 De nem egy esztendőben űzöm őt ki előled, hogy a föld pusztává ne legyen, és meg ne sokasodjék ellened a mezei vad.

30 Lassan-lassan űzöm őt ki előled, míg megszaporodol és bírhatod a földet."

Tehát még ugyan azon fejezeten belül kiderül, hogy kettős mércével mér Mózes és a zsidók Istene. Ellenben Jézus nem így tesz, szereti minden ellenségét, és mindenkivel a békességre törekszik. Hisz gyógyít más népeket is és megszabadít a fájdalmaktól és a betegségektől.

---

Felfogtad? Megértetted? Nem? Akkor nem tudok veled mit kezdeni, de nézzél egész nyugodtan hülyének.

---

Anonymus

2015. ápr. 5. 15:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!