Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istennek, hogy változhattak a...

Istennek, hogy változhattak a törvényei, ha ő az állandóság?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 4. 10:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/111 A kérdező kommentje:

"Kezded keverni a szezont a fazonnal. Eddig a törvényeiről beszéltünk, és össze akarod mosni Isten ítéletével?"

Sok esetben maga a törvény az volt,hogy aki ....az "halállal lakoljon!"

"Ugyanis mindegyik Isten ítélete volt, ahogy Isten ítélete megjelenik az újszövetségben is bőséggel."

Ha Isten maga intézkedik az ítélet végrehajtásban,akkor miért Mózes és csapata tette meg?

2015. ápr. 5. 15:41
 22/111 anonim ***** válasza:
61%

Anonymus!

Amikor idéztem a törvényből az ellenségre vonatkozóan ott nem a gój szó szerepel. Ott ellenség szerepel, sőt, „aki téged gyűlöl” kifejezés, ami általános.

Tehát amikor a törvény mondja, hogy ellenség, akkor népen belüli ellenségre asszociálsz, míg ha Jézus mondja, hogy ellenség, akkor általánosítasz, pedig Jézus Izrael elveszett juhaihoz küldetett. Ez kettős mérce.

Azt mondod, hogy Mózes lakott területre ment be. Idézem az előző válaszból:

„Mózes népe, mikor bevonult Kánaánba, ítéletet hajtott végbe:

Ábrahámnak ezt mondta, mikor kérdezte, hogy mikor fog betérni a földre a nép:

1Móz 15,16

Csak a negyedik nemzedék tér meg ide; mert az Emoreusok gonoszsága még nem tölt be.

Tehát ami után a gonoszság teljesen be nem töltötte az Emoreusokat, akiket Isten népe leigázott a bevonuláskor.”

De ajánlom figyelmedbe az előző válaszomat, ott megválaszoltam, hogy ugyan ez az ítélet bőségesen megjeleni az újszövetségben is, sőt Jézus sem titkolta ezt.

Amit beidéztél messze nem bizonyít semmit. A nép ellensége Isten népének ellensége. Ez nem jelenti azt, hogy a népnek, ha meglát egy szorongatott helyzetben lévő ellenséget, akkor belerúghat egyet. Ez egyértelmű a mostanra harmadszor beidézett 2Mózes 23-ból:

4. Ha előltalálod ellenséged eltévedt ökrét vagy szamarát: hajtsd vissza néki.

5. Ha látod, hogy annak a szamara, a ki téged gyűlöl, a teher alatt fekszik, vigyázz, rajta ne hagyd; oldd le azt ő vele együtt.

„Tehát még ugyan azon fejezeten belül kiderül, hogy kettős mércével mér Mózes és a zsidók Istene.”

Te vagy, aki kettős mércével mérsz. Isten ítél. Az ószövetségben is és az újszövetségben is. A népnek sem szabadott önálló módon senkibe se rúgni, csak Isten parancsára. De akkor erős kézzel, és igaz ítélettel tették. Jézus a szeretet nagy harcosa sem lesz kegyes egyetlen másodpercre sem. Hogy is van ez akkor nálad?

„Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.”

Ezt Jézus mondja akiket megítél. És szerinted: „Jézus nem így tesz, szereti minden ellenségét, és mindenkivel a békességre törekszik.”

Benned van egy hamis istenkép, egy megtévesztett és idealizált Bibliaértelmezésed, egy túlinternetezett tanításod. Azért, mert értelmezhetetlen számodra az írások, attól még egybevágnak. Csak a kékszemű, hosszúhajú, szende nyálas Jézusképed a királyok királya, és minden ítélet ura, aki hivatkozik Mózesre, a prófétákra, a teremtésre, az ítéletre és erős kézzel uralkodik örökkön örökké. Ez nem az a nyálas félratyi Jézuskép, amit te dédelgetsz.

Nézd csak, hogy hogyan beszél magáról a példázatban:

„Mert féltem tőled, mivelhogy kemény ember vagy; elveszed a mit nem te tettél el, és aratod, a mit nem te vetettél.

Monda pedig annak: A te szádból ítéllek meg téged, gonosz szolga. Tudtad, hogy én kemény ember vagyok, ki elveszem, a mit nem én tettem el, és aratom, a mit nem én vetettem”

Majd egyszer felébredhetsz a nyálas internetguru ezoterikus maszlagodból, és akkor talán össze tudod rakni az ószövetséget az újszövetséggel. Ugyanis nincs éles határ a kettő között. Folytonosság van. A népnek bemutatni kellett a megváltót, ahogy Jézus mondta is nekik, nekünk meg követnünk kell. Ennyi a különbség.

u.i: Nem hülyének nézlek, hanem megtévesztettnek, aki dédelgeti a más hazugságait. Ez inkább sajnálatos.

2015. ápr. 5. 18:37
 23/111 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező!

A népnek be kellett maga közt mutatni az ítéletet, az üdvösséget, Jézust és az eljövendőt.

A törvény kimondja, hogy mi halálos tett, és mi nem az. Aki tisztátalan állatot evett, nem lett semmi baja. Aki nem ment be a szombatjába, ami Jézust vetíti ki, halott.

Az újszövetség ugyan ezt mondja:

Máté 3:12 Akinek szóró lapát van az ő kezében, és megtisztítja az ő szérűjét; és az ő gabonáját csűrbe takarítja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.

A nép bemutatta, hogy erős kézzel vezeti népét az úr. Ezt nemcsak mondta, hanem meg is mutatta. Bemutatta az ünnepekkel Jézus első és második eljövetelét. A törvényekkel a bűnt és annak következményeit.

De az újszövetségből tisztán kiderül, hogy nincs változás a törvényben, ahogy írtam és példákat is hoztam fel. Jézus nagyon keménykezű, igaz, és rendíthetetlen bíró. Jajj, nekünk, ha nem tanulunk kegyelmet, megbocsátást és szeretetet, és ezáltal nem követjük őt, mert akkor az örök kárhozat vár. Ha ő nem lenne, akkor viszont mindenképpen ez várna ránk, mert nincs semmink, amit ne úgy kaptunk volna. Amink meg nincs, azzal nem dicsekedhetünk.

2015. ápr. 5. 18:47
 24/111 anonim ***** válasza:
100%

"Majd egyszer felébredhetsz a nyálas internetguru ezoterikus maszlagodból,"

Te figyelj már, mutasd már meg nekem ezt az oldalt, mer marha kíváncsivá tettél, hogy mihez akarsz engem hasonlítani.

"Benned van egy hamis istenkép, egy megtévesztett és idealizált Bibliaértelmezésed, egy túlinternetezett tanításod."

De most komolyan, honnan szeded ezt? Miből gondolod ezt? Van erre bármiféle bizonyítékod is? Mert ez eddig csak egy igen primitív személyeskedés. Persze szidjál nyugodtan, egyáltalán nem hat meg, azt hiszed, hogy azért mert ilyeneket írsz, hogy

" Csak a kékszemű, hosszúhajú, szende nyálas Jézusképed "

attól én most összecsinálom magamat? :D Mutasd már meg, hogy mikor és hol írtam én ilyet vagy mikor utaltam én ilyenre?

Te tudod mit jelent az ellenségemet szeretni? Te tudod mit jelent kegyelemmel élni? Szerintem nem, ne is válaszolj, tudom, hogy hülyeséget írnál és az sokkal kellemetlenebb lenne részedről.

---

Az meg, hogy szerinted én mérek kettős mércével nonszensz. Én is harcosnak tartom Jézust, csak épp nem úgy mint te. Jézus a Mózesi törvények ELLEN harcolt. Gondolom nyilván azért ölték meg, mert olyan békésen kiállt mellette. Te figya már, gondolkodni szoktál néha?

Ha pedig nem látod a fejezetben a kettős mércét, akkor félelmetesen vak vagy és éppen ezért a vita értelmetlen. Bár úgy látom, ezt te is észrevetted, ezért kezdtél el személyeskedni :D

Neked is csak azt tudom mondani mint harcostársadnak. Neked is a jó és rossz -ról alkotott tudásoddal van a hiba. Ezért nem vagy képes megérteni sem Mózes sem Jézus törvényeit és szembenállásukat. Neked is ott kellene kezdened a biblia első két oldalával. Állítom, hogy nem fogtál fel belőle semmit sem. Először azt kellene megértened, főleg a jó és rossz hatalmának erényeit és veszélyeit. Mert amíg ezt nem érted, olyan bődületes butaságokban kezdesz hinni, miszerint Jézus az Mózes Istenének a hírnöke. De ha egyszer megtanulnád mi a jó és mi a rossz, akkor rájönnél, hogy mekkorát tévedtél.

Persze tudom én, hogy ez azért nehéz, hiszen akkor így egy már felépített világképed omlana össze. És én hozzá sem nyúlnék, te magad tennéd meg, csak az által, hogy felismered, hogy mi a jó és mi a rossz.

Bar van egy olyan érzésem, hogy felesleges erőlködnöm...

---

Anonymus

2015. ápr. 5. 20:16
 25/111 anonim ***** válasza:
61%

"Jézus a Mózesi törvények ELLEN harcolt."

Idéznéd?

2015. ápr. 5. 20:23
 26/111 A kérdező kommentje:

"A nép bemutatta, hogy erős kézzel vezeti népét az úr. Ezt nemcsak mondta, hanem meg is mutatta."

Ez egy szép kamu duma.Isten mindent meg tudott volna oldani egyedül,és olyan látványosan,nyilvánosan,hogy mindenki elismerje.Gondolom a képességeit csak nem becsülöd alá...A helyzet a következő:Dúl bennem a vérszomj és az agresszió,de mivel megítélne érte a nép,ezért valamit ki kell találnom,hogy jogosan gyilkolhassak.Hát persze,megvan! Demonstrálnom kell,hogy Isten milyen kemény kezű,ő maga parancsolta ezt nekem! beetetem a népet szépen,és senki sem fogja kérdőre vonni tettem jogosságát,még el is fognak ismerni vezetőjükként,követni fognak sokan.

"Jajj, nekünk, ha nem tanulunk kegyelmet, megbocsátást és szeretetet, és ezáltal nem követjük őt, mert akkor az örök kárhozat vár."

Akkor neked is jajj lesz,mert pártolod a kegyetlenséget,a meg nem bocsájtást,a szeretetlenséget???

2015. ápr. 5. 20:58
 27/111 anonim ***** válasza:
53%

Tehát úgy gondolod, hogy ha a gyerekemnek szép szóval megmondom, hogy mi a frankó, azt úgy is fogja csinálni, és soha, semmilyen körülmények között nem kell lekiabálnom a fejét, és soha nem kell megütnöm, igaz?

Vagy úgy gondolod, hogy minden embert virágok között ugrándozó jóságos embernek is megteremthetett volna, igaz? Nekem ilyen robotokat gyártó isten nem tetszene. Neked igen? Tehát ne függjön semmi tőled, legyél tökély, és ha nem vagy az, akkor legalább lehet Istent hibáztatni.

A nép egyetlen nem bűnös népet nem igázott le. Mindegyik bálványimádó, hamis isteneket ábrázoló tárgyakat bálványozó, parázna nép volt. Mózes nép sem egyszer sem kétszer belefutott ugyan ezekbe a bűnökbe, és csúnya népírtás lett belőle. Csúnya fogságokkal tarkítva. Tehát Isten számára oda-vissza játszott, nem volt fenékig tejfel Mózes népének a helyzete nagyon sokszor. Olvasd el Ezékiel vagy Ézsaiás könyvét, de szinte mindegyik kisprófétai könyv köpköd a népre a bűneik miatt, és prófétál ellene, hogy micsoda csapásokkal fogja a népet sújtani.

Kicsit úgy állítod be, mintha Izrael népe lett volna a gyilkos nemzedék. Te tanultál történelmet? Biztos sok órán át hallgathattad Izrael népének véres leigázását, ahogy meghódítja a fél világot. Miről beszélsz?

2015. ápr. 5. 21:53
 28/111 anonim ***** válasza:
53%

"Ez egy szép kamu duma.Isten mindent meg tudott volna oldani egyedül,és olyan látványosan,nyilvánosan,hogy mindenki elismerje."

Igen, ez Sodománál vagy a vízözönnél remekül működött is. Sok ember emlékezett rá... :)

Ha viszont egy kis nép által teszi ugyan ezt, annak több teológiai és értelmezési hordozása van.

2015. ápr. 5. 21:55
 29/111 anonim ***** válasza:
100%

"Jézus a Mózesi törvények ELLEN harcolt."

Idéznéd?

---

Kérlek:

"Emlékezz meg a szombat napjáról, hogy megszenteld azt. Hat nap dolgozz és végezd minden munkádat, a hetedik nap azonban az Örökkévaló, a te Istened szombatja.

Ne végezz semmilyen munkát te, se a fiad, se a lányod, szolgád és szolgálólányod, se barmod, se a jövevény, aki a kapuidon belül van, mert hat nap alkotta az Örökkévaló az egeket és a földet, a tengert és mindazt, ami azokban van, de megnyugodott a 7. napon – ezért megáldotta az Örökkévaló a szombat napját és megszentelte azt."

"Ne vedd fel az Örökkévaló nevét hiába(valóságra) mert nem nyilvánítja tisztának az Örökkévaló, azt, aki hiába(valóságra) veszi fel az Örökkévaló nevét."

János 5,16:

És e miatt üldözőbe vették a zsidók Jézust, és meg akarták őt ölni, hogy ezeket művelte szombaton.

János 5,18:

E miatt aztán még inkább meg akarták őt ölni a zsidók, mivel nem csak a szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát az Istennel.

(Ez utóbbinál természetesen azt is hirdette, hogy Mi pedig vele vagyunk egyek, vagyis az Istennel is egyek vagyunk. Ez Istenkáromlás a törvény szempontjából).

Máté 10:20:

Mert nem ti vagytok, a kik szóltok, hanem a ti Atyátoknak Lelke az, a ki szól ti bennetek.

Máté 12,50:

Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.

Máté 5,20:

Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképpen sem mehettek be a mennyeknek országába.

Máté 5,38-39:

Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért.

Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is.

És a ki törvénykezni akar veled és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsőt is.

---

"Ne legyen(ek) neked más istene(i)d énelőttem, Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást

...

mert én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékeny Isten vagyok, aki meglátogatja az apák vétkét a fiakonharmad- és negyedízig, azokon, akik gyűlölnek engem, de kegyelmet cselekszem ezerízig az engem szeretőknek, és azoknak, akik megtartják parancsolataimat."

Máté 5,45:

Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ad, mind az igazaknak, mind a hamisaknak.

Máté 5,45-48:

Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai…

Mert ha azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekszik-e?

És ha csak a ti atyátok fiait köszöntitek, mit cselekszetek másoknál többet? Nemde a vámszedők is nem azonképpen cselekszenek-e?

Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.

Máté 18,14:

Ekképpen a ti mennyei Atyátok sem akarja, hogy egy is elvesszen e kicsinyek közül.

---

2. Mózes 33:20:

És szólott az Úristen: Nem láthatod színemet, mert nem láthat engem az ember, amíg él.

Máté 5,8:

Boldogok, a kiknek szívük tiszta: mert ők az Istent meglátják.

---

Jeremiás 3,17:

Abban az időben Jeruzsálemet hívják majd az Úr királyiszékének, és minden nemzet oda gyülekezik az Úr nevéért Jeruzsálembe, és nem követik többé gonosz szívüknek makacsságát.

Ézsaiás 24:23:

És elpirul a hold, és megszégyenül a nap, mikor a seregek Ura uralkodik Sion hegyén és Jeruzsálemben: és vénjei előtt dicsőség lesz.

Jóel 3,17:

És megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek, a ki a Sionon lakozom, az én szent hegyemen. És szentté lesz Jeruzsálem, és idegenek nem vonulnak át többé rajta.

János 4,21:

Monda néki Jézus: Asszony, hidd el nékem, hogy eljön az óra, a mikor sem nem ezen a hegyen, sem nem Jeruzsálemben imádjátok az Atyát.

---

2 Mózes 33,7:

Mózes pedig vette a sátort, és felvonta azt a táboron kívül, messze a tábortól, és elnevezte a gyülekezet sátorának, és volt, hogy mind a ki az Urat keresi, ki kellet mennie a gyülekezet sátorához, a táboron kívül.

Máté 6,6:

Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.

---

Azt hiszem ennyi elég, bár úgysem fogod látni a különbséget, mert meg vagy hipnotizálva, régiesen meg vagy babonázva. Mindegyiket ki fogod tudni magyarázni. Ez olyan mint amikor egy meghipnotizáltnak mutatnak egy törött üveget és egyszerűen nem látja töröttnek, hanem azt hiszi, hogy így gyártották.

Mondom felesleges bármit is mondanom, amíg a jó és rossz tudása benned ferde, hamis, meg nem értett, addig nem látod a különbséget. De kérj amit csak akarsz, odaadom, ezen ne múljon.

---

Anonymus

2015. ápr. 5. 22:02
 30/111 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát úgy gondolod, hogy ha a gyerekemnek szép szóval megmondom, hogy mi a frankó, azt úgy is fogja csinálni, és soha, semmilyen körülmények között nem kell lekiabálnom a fejét, és soha nem kell megütnöm, igaz? "

Először is, a gyerek azt csinálja, amit a felnőttől lát. Tehát a gyereket nem fenyítéssel és ordítozással meg veréssel kell nevelni, hanem példamutatással. Jézus sem ítélőszéket hozott létre és nem ült bosszútörvényt a nép felett, hanem példát mutatott. Az Atya példáját mutatta. Innentől kezdve, ha bármikor leordítod a gyerekedet tudjál róla, hogy a saját hülyeségedet ordítod le rajta.

A másik, hogy a példád brutálisan ferdít. Ugyanis a bibliában nem az van, hogy az Isten ordítozik a "gyermekeivel", hanem szó szerint írmagostul kiírtat egy népet. Vagy ártatlanokat büntet! Így például rendben van, büntesse meg Egyiptomot, tekintsünk el mindenféle erkölcsi hibától a történetben, de akkor miért nem a bűnös embereket bünteti miért az ártatlan gyermekeket? Totál logikátlan.

Egyébként látszik, hogy teljesen hibás a világlátásod, és azt hiszed, hogy erőszakkal és fenyegetéssel lehet másokat jobb belátásra bírni. Mózesi szemlélettel neveled a gyerekedet, ne csodálkozz, ha megutál. Mózes és úgy egyébként az ószövetségi Isten mindig büntetéssel próbálja engedelmességre bírni a népét, ami értelemszerűen nem fog összejönni neki, és ez csak egy diktatórikus rendszer kiépítéséhez vezethet.

---

"Vagy úgy gondolod, hogy minden embert virágok között ugrándozó jóságos embernek is megteremthetett volna, igaz? "

Annak teremtette a jó Isten az embert. Vagy te szerinted mindenki egy vérszomjas gyilkosnak születik? Láttál te már kisbabát életedben? Vagy te meg sem merted nézni azt a vérengző fenevadat?

Ne legyél már ennyire naiv. Minden ember virágok között ugrándozó jóságosnak teremt. Ha nem hiszed nézd meg miként játszanak a gyerekek a virágos réten.

---

"Nekem ilyen robotokat gyártó isten nem tetszene. "

Attól miért lennének robotok az emberek, hogy szeretetben és békében élnek? Itt nem motorikus viselkedésről van szó, hanem arról, hogy milyen eszméket követ az ember.

---

"Neked igen? Tehát ne függjön semmi tőled, legyél tökély, és ha nem vagy az, akkor legalább lehet Istent hibáztatni. "

Most sem függ sok minden tőled. Vagy talán te úgy gondolod, hogy akár csak a hajad szálát is fehérré tudod változtatni magadtól?

---

"A nép egyetlen nem bűnös népet nem igázott le. Mindegyik bálványimádó, hamis isteneket ábrázoló tárgyakat bálványozó, parázna nép volt."

Értem, és ezért ki kell őket irtani. Nem ám példamutatás vagy esetleg meggyőzés, esetleg figyelmeztetés, hogy gyerekek itt az igaz Isten igéje. Áááá, tessék kiirtani őket.

Ráadásul ne szépítsünk. Az állatok mióta voltak bálványimádók? A csecsemők amelyek még lehet beszélni sem tudtak, mitől voltak bálványimádók?

Ezen kívül maga a bálványimádás nem egy főben járó bűn. És itt jön ismét a képbe, hogy mennyire súlyosan nem vagy tisztában a jó és rossz fogalmával. Képtelen vagy megérteni, hogy a bálványimádás nem bűn. Ha képes lennél, akkor te magad is látnád, hogy elég lett volna őket meggyőzni arról, hogy a bálványok imádata nem segít rajtuk.

És egyébként pedig marha egyszerű lett volna ez a meggyőzés, hiszen csak annyit mondanak, hogy tegyenek próbát. A bálványhoz imádkoznak ad esőt? Nem. Mózes Istenéhez imádkoznak, ad esőt? Csodát csinál, esik, puff meg is tértek.

És egyébként még csoda sem kell hozzá, mert ész érvekkel is meg lehet győzni valakit, hogy a bálványimádásnak nincs értelme.

A probléma ott kezdődik, hogy valószínűleg azért rettegett Mózes Istene a bálványoktól és azért tudta, hogy soha nem fogja tudni őket megtéríteni, mert azok nem bálvány imádók voltak, hanem a szobrokon keresztül a valódi Istent a jó Istent imádták, akivel Mózes Istene nem vehette fel a harcot.

Így végső megoldásként, kiirtani parancsot kapta a zsidó nép.

Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy kánaánt "adta" oda az Isten a zsidó népnek, de előbb ki kellett irtani a "bálványimádó" népet. Már bocsáss meg, de ha ő az úr, akkor:

1, Miért nem csinált másik helyet Kánaánnak?

2, Hogy élhettek ott hatalmas bőségben és jólétben a népek, hogy lehetett ott tejjel és mézzel folyó paradicsom, ha azok csúnya bálványimádók voltak? Isten nem tudta volna megbüntetni őket azzal, hogy sivatagot csinál oda nekik? Azok elmennek és jöhet a kiválasztott nép, hisz egy csettintés és újra tejjel mézzel folyó Kánaán lesz.

---

"Mózes nép sem egyszer sem kétszer belefutott ugyan ezekbe a bűnökbe, és csúnya népírtás lett belőle."

Jah, és Mózes lehozza a törvényt, amiben benne van, hogy "ne imádj bálványokat", eleve akkor hozza a törvényt, tehát kicsit ciki a helyzet. Aztán Mózes tudja, hogy "ne ölj" parancs érvényben van, erre ő szegi meg és lemészároltatja a saját, A SAJÁT NÉPÉT. Ultra ciki...

---

"Csúnya fogságokkal tarkítva. Tehát Isten számára oda-vissza játszott, nem volt fenékig tejfel Mózes népének a helyzete nagyon sokszor. Olvasd el Ezékiel vagy Ézsaiás könyvét, de szinte mindegyik kisprófétai könyv köpköd a népre a bűneik miatt, és prófétál ellene, hogy micsoda csapásokkal fogja a népet sújtani."

A próféták korában már Mózes Istene elhagyta a zsidókat. Ezért jelentek meg a próféták. Ez tisztán kimutatható a bibliában. Amikor elhalkult az "Úr" és nem vigyázott a népére azonnal fogságba estek és nyomorúság lett a sorsuk. Persze jól jöttek a próféták, és úgy állították ezt be, mintha "Isten büntetése" lenne, mert nem viselkedett jól a nép és bűnös volt.

Itt ismét előkerül, hogy a jó és rossz értelmezésében van hiba. Az a nép nem volt bűnös, egy szerencsétlen nép, amelyiket egy gonosz Isten sanyargatott majd végül magára hagyott.

A próféták összes írását meg lehet nézni. Mind aktuális politikai helyzetet próbálja úgy beállítani, mintha ők jövendölnének. És azt hirdetik, ha jó lesz a nép megszabadulnak, ha nem lesz jó, akkor megbünteti őket szolgasággal az "Isten". Így minden eshetőség le lett fedve. Ha megszabadulnak, akkor örült az Isten, ha nem szabadulnak meg, akkor bűnös a nép.

Kb. mint a mai politikusok ugyan azt csinálták.

---

"Kicsit úgy állítod be, mintha Izrael népe lett volna a gyilkos nemzedék."

Nem, Izrael népe egy áldozat. A nyakukba telepedett egy vezető réteg Mózesen keresztül és eszközként használták és használják fel a zsidó népet. Izrael népe egy szerencsétlen nép, amelyre igazán ráfért volna Jézus megváltása. Nem sikerült, mert a gonosz hatalma e nép felett sokkal nagyobb volt. Én szánom őket, soha nem tudtam őket gyűlölni vagy haragudni rájuk. Nyomorultabb a sorsuk mint bárkinek e Földön.

---

"Te tanultál történelmet? Biztos sok órán át hallgathattad Izrael népének véres leigázását, ahogy meghódítja a fél világot. Miről beszélsz?"

Jó, hát lehetne beszélni arról, hogy ki mennyi embert irtott ki. De azért az tény, hogy a kereszténység nevében eléggé sok kultúrát, népet, nemzetet irtottak ki. És ezt az ószövetség és főleg Mózes és az ő Istenének ideológiája alapozta meg.

Amikor a spanyol felfedezők megérkeztek Amerika partjaira, akkor lapozgatták az újszövetséget, ott olvasták, "ha megütnek fordítsd oda a másik orcád is"... áááááá ez bonyolult... inkább belelapoztak az ószövetségbe, ott meg azt olvasták, hogy a bálványimádókat ki kell irtani. Ezt már értette,

Nosza ezek is bálványokat tisztelnek, akkor irtsuk ki az indiánokat.

Mózes és Istenének sötét ideológiája az mely gonosz felhőként az emberiség feje felett lebeg. Csak Jézus szeretet vallása az amely néha átszűrődik e fekete fellegen.

---

Anonymus

2015. ápr. 5. 22:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!