Unicredit Bank - változhattak a számlaszámok?
Eseti utalást fogok kapni egy ismerősömtől, meg kellett adnom a számlaszámomat. Szokás szerint a netbankban kijelöltem a számlaszámomat, kimásoltam, elküldtem.
Utána vettem észre, h nem azonos azzal, ami eredetileg a számlaszámom volt!
Visszakerestem a számlatörténetben, megnéztem egy olyan utalásnál, aminél TUDOM, h a régi, eredeti számlaszámom adtam meg. Most, az adott utalásnál kedvezményezettként nem a régi, hanem az új számlaszámot jeleníti meg... Lehetséges, hogy megváltozott?
Nem változnak számlaszámok az értesítésed nélkül.
Nem lehet, hogy régen csak a 109...-cel kezdődő 24-számjegyű belföldi (giro) számlaszámodra emlékszel, és most amit látsz az ugyanennek a számlaszámnak a nemzetközi (IBAN) formátuma? (HU-val kezdődik, és mögötte még 26 számjegy?
Mert akkor ez a kettő ugyanannak a számlának a két különböző formátuma (belföldi/giro, valamint nemzetközi/IBAN).
Az IBAN számlaszám formátum tartalmazza a régi, giro számlaszám formátumot (az IBAN-ban az ötödik karaktertől kezdődően 109-cel kezdve)
A 3. válaszoló kérdése jogos.
amikor azt írod, hogy "Visszakerestem a számlatörténetben", ott lehet a kutya elásva:
a számlatörténetben az utalásoknál a partner számlaszámát mutatja meg a bank (ha te utaltál, akkor azét akinek utaltál, ha neked utaltak, akkor azt amiről utaltak neked!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!