Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istennek, hogy változhattak a...

Istennek, hogy változhattak a törvényei, ha ő az állandóság?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 4. 10:27
 71/111 anonim ***** válasza:

"Nyugtass meg, hogy valójában te is tudod, hogy nekem van igazam, csak nem akarod beismerni, ezért állsz neki inkább kimagyarázni a verseket, amik teljesen egyértelműen éngem támasztanak alá!"

:) Hihetetlen számomra, hogy ezt leírtad :)

---

"Na de Anonymus, végig is olvastad azt az idézetet? Mert az bizony ezzel fejeződik be:

És ezek (a kecskék) elmennek az örök levágatásra, az igazságosak pedig az örök életre.”

Tehát akkor fog Jézus ítélkezni, amit végre is fog hajtani, vagy ezt is máshogyan kell érteni?"

De most bocsássál meg nekem, de mit jelent az a te világodban, hogy "ezt is máshogyan kell érteni?"

Én felfogni nem tudom, hogy a fenébe nem veszed észre, hogy állandóan kiforgatod és félreértelmezed, kibővíted, és a saját fantáziavilágoddal színesíted az idézeteket, és amikor kiigazítom, hogy nem az van odaírva, akkor értetlenkedve kérdezed, hogy "ezt is máshogy kell érteni?".

Nem, nem kell máshogy érteni, úgy kellene egyszer értened ahogy oda van írva.

"És ezek (a kecskék) elmennek az örök levágatásra, az igazságosak pedig az örök életre."

Ebben neked hol van az beleírva, hogy ezt Jézus fogja végrehajtani? Nyilván akiket elküld azok a végső halálra lesznek ítéltetve, de azt mond már meg nekem, hol olvastad ki ebből, hogy Jézus megy, és egyesével levagdossa őket? Ez már csak a te fantáziavilágodban létezik.

Én igazán elképzelni sem tudom, hogy téged milyen sérelem érhetett életed során, hogy folyton arra vágysz, hogy itt majd véres leszámolások legyenek és mindenki térdig gázoljon a hullákban és a vértengerben. Ez már részemről eléggé beteges egy felfogás.

Az pedig, hogy mindezt magától Jézustól várod el és az Atyától, hát komolyan mondom felháborít, és nem fogok veled soha ebben egyetérteni.

---

"De, pontosan ezt jelenti az eredeti héber alakja, de mivel azt mondtad ez nem jelent semmit, ezért nem állok neki elemezni a nevét, hogy bizonyítsam igazat mondok. "

Jó, akkor ezt jelenti. Hívő vagyok én is, elhiszem neked.

---

"Ezzel is mellényúltál, mert a halleluja kifejezés (szószerint jelentése: dicsérjétek Jahot) bizony bármelyik görög kéziratban megtalálható. A Jah Isten nevének rövidített formája."

Ezt meg nem tudom hova rakni. Oké, én értem, hogy a Jahve az azt jelenti, hogy Isten, de ha egyszerű mondatszerkezeteket nem tudsz értelmezni, akkor én el sem várom tőled, hogyha a bibliában megjelenik az Úr, Vagyok, Isten, Mindenható, Atya, (csak hogy a legnagyobb jelzőket említsem), akkor ezek nem biztos, hogy egy minőséget fognak jelenteni.

Így innentől kezdve, ha mindenhol ezeket a megnevezéseket átírjuk Jahve-ra, akkor bőven kimerítik a bibliahamisítás fogalmát. Egy szent szövegben nagyon, de nagyon nem mindegy, hogy mikor milyen néven említik az Istent. Semmilyen szent szövegben nem mindegy.

"Én Jahve féltékeny és haragos vagyok és megbüntetem a bűnösöket"

"Jahve felhozza az ő napját mind jókra, mind bűnösökre"

Ebből arra fognak előbb utóbb korok következtetni, hogy ez a Jahve egy skizofrén Isten, aki azt sem tudja mit beszél.

"Én az Úr féltékeny és haragos vagyok és megbüntetem a bűnösöket"

"Az Atya felhozza az ő napját mind jókra, mind bűnösökre"

Ebből meg minden koron ugyan az fog következni: Az Úr nem egyenlő az Atyával.

De hiába magyarázom, úgysem érted, hiszen te magad írtad le, "nekem van igazam, csak nem akarod beismerni"

Persze, neked van igazad...

---

Anonymus

2015. ápr. 9. 18:50
 72/111 anonim ***** válasza:

"Én felfogni nem tudom, hogy a fenébe nem veszed észre, hogy állandóan kiforgatod és félreértelmezed, kibővíted, és a saját fantáziavilágoddal színesíted az idézeteket, és amikor kiigazítom, hogy nem az van odaírva, akkor értetlenkedve kérdezed, hogy "ezt is máshogy kell érteni?" (.....) Ebben neked hol van az beleírva, hogy ezt Jézus fogja végrehajtani? Nyilván akiket elküld azok a végső halálra lesznek ítéltetve, de azt mond már meg nekem, hol olvastad ki ebből, hogy Jézus megy, és egyesével levagdossa őket? Ez már csak a te fantáziavilágodban létezik."

Akkor újra idézem, amit korábban írtál, hogy bizonyítsam, nem én ferdítek:

"Nem fog semmilyen haragot érezni Isten sem Jézus, és senki nem lesz megbüntetve. (......) A helyzet az, hogy Jézus csak annyit tanított erről, hogy a végidőben csupán csak megtagadja azokat, akik őt megtagadták. Semmi más büntetésük nem lesz. (......) A világon csak nagyon-nagyon kevesek fognak arányaiban elveszni, de azok mind saját döntésük révén. Szóval teljesen értelmetlen ez a rengeteg fenyegetőzés a végítéletről."

Márpedig ezt több ponton cáfoltam, hiszen ott az egyértelmű Igerész, mely alátámasztja, hogy Jézus Ítélkezni fog a nemzetek felett, Juhnak vagy kecskének ítélve az embereket. Akiket kecskének ítél, azok büntetése automatikusan a levágatás lesz. Tehát lesz büntetés, az ítéletet pedig Jézus fogja meghozni. És ott is tévedsz, hogy csak nagyon kevesek fognak elpusztulni:

„Menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják” ( Máté 7:13, 14 )

Hogy közvetlenül Ő is fogja e végrehajtani és nem egy angyallal lesz végrehajtatva az ítélet, nos ilyent én sem állítottam és a Biblia sem részletezi ezt.

"Én igazán elképzelni sem tudom, hogy téged milyen sérelem érhetett életed során, hogy folyton arra vágysz, hogy itt majd véres leszámolások legyenek és mindenki térdig gázoljon a hullákban és a vértengerben. Ez már részemről eléggé beteges egy felfogás."

Én pedig azt nem értem, hogy ezt melyik mondatomból tudtad kikövetkeztetni, én csak a tévedéseidre próbálom felhívni a figyelmedet.

"Ezt meg nem tudom hova rakni. Oké, én értem, hogy a Jahve az azt jelenti, hogy Isten,"

Nem, a Jahve a mindenható Isten önmagáról örök időre kinyilatkoztatott neve:

(2Mózes 3:15)

„Így szólj Izrael fiaihoz: »Jehova, a ti ősatyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene küldött hozzátok.« Ez az én nevem időtlen időkig, és erről fognak emlékezni rám nemzedékről nemzedékre."

2015. ápr. 10. 20:34
 73/111 anonim ***** válasza:

Jó, rendben, de ez csak a te véleményed, rendben elfogadom, szerinted itt majd nagy öldöklés lesz és mindenki, aki nem nyert a lottón megy a vágóhídra. De ez csak a te Istenképed, amely arra épül, hogy a mérce a törvény.

Ezzel szemben az én Istenképem az, hogy igen is még az utolsó utáni pillanatban is lesz lehetőség a bocsánatra, mert az igaz jó Isten nem elveszíteni akarja az embert, hanem minél többet megmenteni, ennek mércéje pedig a megbocsátás. Isten mivel látja az ember lelkét és szívét, nincs olyan nagy bűn, amit ne lehetne megbánni.

És e két nézetet, ha teljesen leredukáljuk, akkor kiviláglik, hogy te az alapján ítéled meg, hogy mi lesz a világ végén, hogy azt hiszed, hogy a törvény határozza meg, hogy ki megy a mennyek országába és ki nem. De ez egy téves nézet, már réges-régen nem a törvény határozza meg ezt. A törvény alapján még te se jutnál be a mennyek kapuján, pedig feltételezem magadat méltónak tartod rá.

Ráadásul a gondolkodásunkban is jelentős különbség van. Míg te állandóan a végső nagy büntetésről ábrándozol, és azt várod, hogy majd a rosszak mennek levágatásra, ezzel ellentétben pedig én úgy gondolkodom erről, hogy a jók mind Jézus és Isten lábánál fognak könyörögni azokért a bizonyos kecskékért, hogy bocsánatban részesüljenek.

Miért? Mert csak így lesz méltó egy lélek Jézushoz, aki maga mondja a keresztfán: "Bocsáss meg nékik Atyám, nem tudják mit cselekszenek".

Tudom, hogy nem érted, amit írok, de talán majd más megérti. Azért reménykedem benne, hogy te is valamit megértesz belőle.

---

Anonymus

2015. ápr. 10. 23:12
 74/111 anonim ***** válasza:

Anonymus!

Úhhh!

Először is köszönöm, hogy ilyen bő lére eresztve kifejtetted, és időt, energiát nem spórolva leírtad.

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy véleményem szerint nagyon tévelyegsz.

Minden mondatodra tudnék reagálni, de szeretném ezt most elkerülni.

Egy apró részletére viszont reagálnék, úgymond összefoglaló gyanánt.

„Ebből az következik, hogy a törvény semmiképpen nem származhat Istentől, hiszen ő ezt látja és érti, tehát nem fog törvényeket adni az embernek csak azért, hogy utána lemészároltathassa őket.”

Ha azt mondod, hogy a világ teremtését Isten tette, viszont az embernek adott törvényt nem, mert Isten nem törvénykezik, akkor mi a véleményed arról, hogy a teremtésben több millió törvény van benne. A gravitáció törvényét ki teremtette meg? Miért teremt ilyen törvényt, amikor a szikláról leesve, vagy a tízedik emeletről leesve az ember meghal?

Persze fel lehet hozni még tucat számra ilyen embert megölő ok-okozati törvényeket, melyet véleményed szerint Isten teremtett a teremtésnél. Már maga a halál egy törvényszerűség. Az élettel összeegyeztethetetlen állapot halált eredményez.

Tömören a tévelygésed alapvető problémáiról:

A teremtés leírása a világ történelmének megprófétálása, melynek központi „figurája” Jézus a világosság elsődleges megalkotásával, a világító égitestek megalkotásával, melynek központja a Nap, illetve kiteljesedve a hetedik nap, a nyugalom napja, mint Jézus uralmának ezer esztendeje, és egyben a világ végének a kezdete.

Az általad második teremtési beszámolónak titulált leírás a hatodik nap eseményeinek kiemelése, szó nincs kettős teremtési leírásról, kizárólag az Éden kertjében történt eseményekről szól.

A törvények egy része profetikus, egy nagy része Jézusról szól. Ugyan olyan cselekedeti képekkel, melyet Isten mutatott be a teremtésnél.

Jézus nem véletlen tette azt a kijelentést – bocsánat, ha pontatlanul idézném -, hogy vizsgáljátok az írásokat, mintha abban lenne az örök életetek, holott azok énrólam szólnak.

2015. ápr. 11. 04:08
 75/111 anonim ***** válasza:

"Jézus nem véletlen tette azt a kijelentést – bocsánat, ha pontatlanul idézném -, hogy vizsgáljátok az írásokat, mintha abban lenne az örök életetek, holott azok énrólam szólnak."

Még szép, hogy nem:

János 5:37-40

,,De maga az Atya is, aki elküldött engem, bizonyságot tett rólam. A hangját nem hallottátok soha, az arcát sem láttátok, és igéje sincs maradandóan bennetek, mert nem hisztek annak, akit ő elküldött. Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert úgy vélitek, hogy azokban van az örök életetek, pedig azok rólam tesznek bizonyságot, de ti nem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen!"

Itt arról beszél Jézus, hogy az Ószövetségben írtak az Atya igéi, és a próféciák róla szólnak. Éppen ilyen visszahivatkozásokról beszéltem, amik hitelesítik az Ószövetséget. És van még belőlük bőven, még egy példa:

Máté 24:15

,,Mikor tehát meglátjátok a pusztító utálatosságot, amelyről Dániel próféta által szóltak, hogy szent helyen áll (az olvasó éljen tisztánlátással), 16 akkor akik Júdeában vannak, kezdjenek a hegyekbe menekülni."

Nem hinném hogy ezt is ki lehetne magyarázni, Dániel próféta JHVH prófétája volt az Ószövetségben. Jézus pedig hivatkozik rá. A hamis próféta nem Istentől szól, de Dániel a mindenható Istentől ihletetve (vezetve) szólt és ezért hivatkozott rá Jézus, a jövendölései pedig ezért teljesedtek be.

Anonymus, én csak azt mondom, amit Jézus is mondott, én ezt vallom:

Zsid 10:26-27 (Csia)

(26) Mert ha önként vétünk azután, hogy az igazságra való újra ráismerést elfogadtuk, nincs számunkra több véresáldozat,

(27) hanem csak az ítéletnek bizonyos félelmes várása és tûznek izzó heve, mely meg fogja emészteni az ellenállókat!

Zsid 10:26 WHNU

εκουσιως1596 ADV γαρ1063 CONJ αμαρτανοντ.ων264, 5723 V-PAP-GPM ημων2257 P-1GP μετα3326 PREP το3588 T-ASN λαβειν2983, 5629 V-2AAN την3588 T-ASF επιγνωσιν1922 N-ASF της3588 T-GSF αληθειας225 N-GSF ουκετι3765 ADV περι4012 PREP αμαρτιων266 N-GPF απολειπετα ι620, 5743 V-PPI-3S θυσια2378

ekúsziósz gar amartanontón émón meta to labein tén epignószin tész alétheiasz úketi peri amartión apoleipetai thüszia

G1596 ἑκουσίως (ekúsziósz)

1) önként, készségesen, szabad akaratból

2) szándékosan

Tehát ha önként, szabad akaratból választjuk a rossz utat, megbánást nem tanúsítva kitartva bűneinkben, akkor ítélet alá kerülünk, s a bűn zsoldja pedig a halál, mint az a Róma beliekhez írt levélből kiderül.

2015. ápr. 11. 09:08
 76/111 anonim ***** válasza:

Ráadásul a gondolkodásunkban is jelentős különbség van. Míg te állandóan a végső nagy büntetésről ábrándozol, és azt várod, hogy majd a rosszak mennek levágatásra, ezzel ellentétben pedig én úgy gondolkodom erről, hogy a jók mind Jézus és Isten lábánál fognak könyörögni azokért a bizonyos kecskékért, hogy bocsánatban részesüljenek."

Kemény, hogy még Jézus szavaira is rácáfolsz... És ezt melyik igerész támasztja alá, hol mond ilyent Jézus? Jézus a végítéle napjait Noé napjaihoz hasonlította, márpedig ott nem történt olyan, amiről beszélsz, a gonoszokna pusztulniuk kellett, ennyi. Persze szétfantáziálhatjuk a Bibliát, hogy a saját szájízünknek kedvezzen, de ettől még Isten szava egyértelmű és nem azt tanítja, amiről te beszélsz!

2015. ápr. 11. 09:26
 77/111 Pietrosol ***** válasza:

Istvan35!

Elmagyaráznád, hogy a Jelenések 19-ből mi utal arra, hogy Jézus embereket fog megölni?

2015. ápr. 11. 11:02
 78/111 anonim ***** válasza:

Piestrosol!

Teljesen mindegy, hogyan próbálod elkenni a dolgot, Jézus ítélkezni fog, a gonoszok pedig örök levágatásra mennek, ezt Ő maga mondja el a Máté 25. fejezetében.

2015. ápr. 11. 12:16
 79/111 anonim ***** válasza:

én lászló nevű felhasználó -

"Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy véleményem szerint nagyon tévelyegsz."

Jó, én értem, hogy imádjátok ezt kijelenteni, mondjuk forrását, okát nem ismerem, de nem kell minden hozzászólásban leírni. Már korábbi hozzászólásaimban is leírtam, hogy tudom, tisztában vagyok vele, hogy én eretnek vagyok, tévelygő, délibábos és vak. Ezt nem kell állandóan ismételgetni.

---

"Ha azt mondod, hogy a világ teremtését Isten tette, viszont az embernek adott törvényt nem, mert Isten nem törvénykezik, akkor mi a véleményed arról, hogy a teremtésben több millió törvény van benne."

Jó a kérdés, jó a kérdés, főleg akkor lenne jó, ha nem írtam volna le erről egy betűt sem. Ez ugyan abból a hsz-ből való (a második felének kezdete)

"Mi okozza a törvények alkalmatlanságát? Nos ennek oka elsősorban az, hogy az életnek ugyan vannak törvényszerűségei, de ezek a törvényszerűségek a természetes változást nem akadályozzák, maximum csak szabályozzák. Ezzel ellentétben az emberi törvények a természetes környezet aktuális pillanatát képezik le, és megmerevítik azt, ennek következtében nem képes követni a természetes változást."

Most ennél többet mit szeretnél, hogy írjak erről? Igen létezik a gravitáció, de az embert és minden más élőlényt úgy teremtett meg az Isten, hogy a gravitáció legyőzésére a saját környezetében képes legyen. És ugyanakkor gondoljunk csak bele, hogy gravitáció nélkül mi nem lenne a Földön. Például oxigén, vagy például víz, de a Föld porát is kifúlyná a napszél kisebb gravitációs hatás esetén. Ugyanakkor nem olyan nagy ez az erő, hogy komolyan akadályozná az élet mozgását, így például felhők eléggé könnyen tudnak kialakulni, amiből lesz az eső. Tehát nekem úgy tűnik, hogy ez sokkal inkább ideálisnak lett teremtve.

Nyilván ennek vannak hátrányai is olykor, de erre mondjuk, hogy ilyen az élet.

Ezen kívül a természeti törvények igazságosak, mert mindenkire vonatkoznak. A legkisebb bogártól kezdve a halkon, szárazföldi állatokon, madarakon keresztül az emberekig.

Ezzel ellentétben az összes emberi törvény igazságtalan. Mindig csak 1-1 embernek ad igazat, és vagy 1-1 csoportnak.

---

"A teremtés leírása a világ történelmének megprófétálása, melynek központi „figurája” Jézus a világosság elsődleges megalkotásával, a világító égitestek megalkotásával, melynek központja a Nap, illetve kiteljesedve a hetedik nap, a nyugalom napja, mint Jézus uralmának ezer esztendeje, és egyben a világ végének a kezdete."

Hallottam már én is ilyesmiről. De bocsáss meg drága barátom, én azt értelmeztem, ami oda van írva. Hol érdekel engem, hogy egy 20.-ik Pistike jön elolvassa, rájön, hogy hát ez bizony kínos, most akkor mit csináljunk? Jah tudom már, és akkor kitalálja, hogy "hát azt nem úgy kell érteni". Imádom ám az ilyet, "hát azt nem úgy kell érteni". Hát akkor hogy? És akkor kitalálják ezt a "világ korszakairól" szóló dumát, meg mindenféle metafórikus és szimbólikus képeket belelátni.

Ezzel csak egy problémám van. Én elhiszem, hogy ilyen baromi okos emberektől olvastok könyveket, csak az a gond, hogy nem ismeritek a természeti törvényeket (a gravitáción kívül, mert ugye arra hivatkoztál is, a többit meg csak összefoglalóan "tucat számú ok-okozati törvények" ként jelentek meg).

Először is egy világkorszak 25.960 év. Már itt kezdődik a probléma, mert ez sehogy sem fér bele a 6000 évbe. Aztán ebből egy világhónap 2163,333 év. Nos, akkor kicsit számoljunk már. Mikor is született Jézus jelenlegi tudásunk szerint? Nem 2015 éve? Jah hogy a korszak végéről jövendölt és az nem 1000 év után jött el, hanem napjainkra illik, pont a korszak végére? Hát igen, így kell csúsztatni.

Szóval persze, ezek beszélhetnek ezer éves korszakokról meg jövendölésekről, én ezt nem tudom megállapítani mert én tévelygő vagyok, de én csak azt értelmezem, ami oda van írva, és oda semmi olyan nincs írva, amiről ti beszéltek. Most akkor ki a tévelygő?

---

"Az általad második teremtési beszámolónak titulált leírás a hatodik nap eseményeinek kiemelése, szó nincs kettős teremtési leírásról, kizárólag az Éden kertjében történt eseményekről szól"

Te figyu már, el is olvastad valaha is azt a részét a könyvnek? Az első néhány oldal, nem kell ám őrült sokat lapozgatni. Be is másoltam a szöveget, ami oda van írva:

"Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;"

Most akkor miért akarsz meghazudtolni? Jah tudom, ezt meg a 21.-ik Pistike írta le, hogy "hát azt nem úgy kell érteni"... Mit nem úgy kell érteni ezen a mondaton? Pontosan melyik szava az ennek a mondatnak, amelyik hazudik? Ez pontosan a második napra veti vissza a történetet.

---

István, igen, pontosan ezt fogom mondani, ez is egy betoldás.

"De maga az Atya is, aki elküldött engem, bizonyságot tett rólam. A hangját nem hallottátok soha, az arcát sem láttátok, és igéje sincs maradandóan bennetek, mert nem hisztek annak, akit ő elküldött."

Kérdezlek. Mikor nem szólt az Isten hozzájuk? Mikor nem beszélt velük? Maguk az írástudók mondják ki, hogy "Tudjuk, hogy Mózes beszélt az Istennel"... Most akkor mikor volt, hogy SOHA, SOHA nem hallották, mikor volt, hogy az igéje sem maradt bennük, hisz a törvényeket tartották? Ez a mondat egy olyan Istenről szól, akit nem ismertek fel. Ez nem Jahve, ez nem az Úr, ez nem az idegen, aki beleavatkozott a teremtésbe, hanem az Igaz Isten, az Atya, ez Jézus Istene.

"Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert úgy vélitek, hogy azokban van az örök életetek, pedig azok rólam tesznek bizonyságot, de ti nem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen!"

Nos, rendben legyen Jézusé ez a mondat, mondja ő, de akkor sem arról szól ez a mondat, hogy "hú gyerkek, a tóra egy nagyon fasza könyv, olvasgassátok", hanem arról, hogy a könyvek a halál, és ő az élet, dobjátok már el azokat a nyomorult könyveket és éljetek.

Nem erről pofázok már száz meg száz hsz-en keresztül, hogy dobjátok már ki a francba azt a bibliát, és a törvényeket, és a helyettes megváltást, meg mindenféle hülyeséget, amit gonosz lelkű sátán szolgák összefirkáltak, és helyette menjetek ki és ismerjétek meg az igazságot, ismerjétek meg az Igaz Istent, aki Jézus előtt is és Jézus után is napját felhozta Jókra és Hamisakra egyaránt. Mert látom nem értitek amit beszél.

Nem Jézust prófétálták meg, nincs Jézusról prófécia az ószövetségben, pontosan innen tudható, hogy ennek a mondatnak a második fele betoldás. Bocsáss meg, de a te világodban lehet, hogy megengedhető, hogy Jézus hazudjon, de az én világomban nem. Miért hazudott volna Jézus csak azért, hogy meggyőzze a zsidókat, hogy ő a megváltó, hogy ő az élet? Hát nincs neki Isteni hatalma? Hát nincs neki igazsága, amivel meggyőzze őket? Hazudnia kell Jézusnak, pontatlanul idéznie?

Abba gondoljatok már bele, hogyha Jézus folyton - folyvást úgy cselekszik, hogy a "próféciák beteljesüljenek", akkor ő egy csaló, akkor ő úgy próbálja Isteni eredetét igazolni, hogy összeszed 99 prófétától olyan mondatokat, amik nem is arról szólnak a saját környezetükben, aztán pedig ezeket szépen végigjárja.

És ennek az agymenésnek a szüleménye a Júdás evangéliuma, amiben kitalálták, hogy Jézust senki nem akarja megfeszíteni, erre odamegy, "Te Júúúúúdááááááás, engem senki nem akar megfeszíteni... áruljál már el légyszi".

Észre sem veszitek, de ti hazuggá, és csalóvá teszitek Jézust, miközben egy percig sem foglalkoztok azzal, amit tanított, egy percig sem érdekel titeket, hogy a törvényekkel szembe ment, egy percig sem érdekel titeket, hogy ő elvetette az írásokat.

Jah persze, idézzem. Hát tudod mit, én már marha sokszor vettem a fáradtságot, hogy idézgessek és megmutassam az igazságot. Ennyi volt, ha nem hiszed, nyisd ki olvasd el. Neked is megvan a könyv. És nem kell a sorok között olvasni, elég a sorokat elolvasni. És még én vagytok a tévelygő, minden mondatomra lehetne reagálni, mert butaság...

Nem volt elég neked (nektek), hogy megmutattam legalább vagy 20 próféciáról, hogy nem arról van szó, nem Jézust jövendölték meg. Mi volt a válasz rá? Jaj hát van még itt 99 másik is...

És nem vagytok hajlandóak beismerni, ha 1 hazugság, akkor minden amit Jézus tett hazugsággá válik. De ha ti ragaszkodtok, hogy ezek Jézusról szólnak, akkor ragaszkodjatok. A ti Jézusotok egy csaló svindler.

---

Anonymus

2015. ápr. 11. 13:19
 80/111 anonim ***** válasza:

"E nemzetség gonosz: jelt kíván, de jel nem adatik néki, hanem ha Jónás prófétának ama jele; Mert miképen Jónás jelül volt a Ninivebelieknek, azonképen lesz az embernek Fia is e nemzetségnek."

Jézus Mondotta

Itt van tessék, az összes próféciára, meg ószövetségi hivatkozásra a válaszom, ennél többet nem tudok nektek adni, nekik sem adatott több, elégedjetek meg ennyivel. Ha nem értetek egyet ezzel a mondattal, panasszal Jézushoz lehet fordulni.

---

Anonymus

2015. ápr. 11. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!