Mi az, amit a vallásos emberek nem tudnak elfogadni az evolúció kapcsán?
"Aztán a felrobbant és véletlenül ilyen lett, nekem kevés!"
És hogy valaki csettintett, aztán az egész univerzum hirtelen ilyen lett, az nem kevés?
Csodálatos a keresztény logika.
Kedves Kérdéfelvető!
Sok ember hiszi azt, hogy az evolúció elfogadott és tudományosan bizonyított kérdés, ennek oka az, hogy az iskolai történelem és biológia könyvekben ez az elmélet szerepel. Aki azonban veszi a fáradságot és komolyabban utánanéz a dolgoknak hamar találkozik jó sok kérdéssel, amire ez az un. evolúciós elmélet nem tud választ adni.
Felsorolászerűen a legfontosabbak:
- A biogenezis törvénye, ami kimondja, hogy élet csak életből származik,
- A szerzett tulajdonságok nem örökíthetők át,
- Mendel törvényei, miszerint a gének pusztán átrendeződnek egyik generációtól a másikig,
- A természetes kiválasztódás nem képes új fajokat alkotni,
- A mutáció minden esetben káros, néhány értelmetlen és halálos, egyetlen megfigyelt mutáció sem volt hasznos,
- Az összetett molekulák és szervek kialakulásának lehetetlensége
- A teljesen kifejlődött szervekben található tervezettség,
- A világosan megkülönböztethető típusok, kontra átmenetek hiánya
- Az alturizmus fogalma, amely ellentétes az evolúcióval
- A nyelvek kialakulásának kérdése
- A beszéd kialakuéásának kérdése
- A kódok és programok, egyáltalán az információ kialakulásának kérdése, stb....
A teljesség igénye nélkül, most hirtelen ennyi jutott eszembe. Fontos még reagálnom a radikarbonos vizsgálatok kérdésére is, amiről azt kell tudni, hogy adatai 3500 éven belül valószínűleg pontosak, azonban a C-12:C-14
arány az elmúlt többezer évben nem volt állandó!
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Péter
"pár év múlva amiatt fogják ölni egymást, hogy mit tanítsanak az iskolában ahová keresztény és muszlim is jár. Ki meddig megy el a hitéért?"
A muszlim vagy a keresztény helyére írhattad volna, hogy ateista. Mert soha sem a hívő ember öl, hanem a fanatikus. Legyen az vallásos vagy kommunista.
"szervekben található tervezettség"
Ebből a szókapcsolatból kiderül, hogy a Jehovatanú elmebetegek sorát erősíti a barátunk.
Vajon az embert egy felfőbbrendű lény teremtette meg? Az emberi test megtervezett? Vagy az evolúció az ami befolyásolja a fejlődésünket?
A következő videó Isten műve lenne?
http://www.youtube.com/watch?v=abcsZZ9Duxw&feature=PlayList&..
Mindenki döntse el, hogy mi az igaz.
szegény kis okoskodó 12:24-kor
az illető nem Jehova Tanúja, habár személyesen nem ismerem, de tudom hogy melyik egyházhoz tartozik
(még mielőtt valaki "meggyanúsít": se JT nem vagyok, se Péter felekezetébe nem tartozom)
azonkívül Jehova Tanúi sem elmebetegek, csak nekik más a hitük mint az ateistáknak (az más kérdés hogy néha elég zavaróak tudnak lenni)
megint más kérdés, hogy Péter barátunknak ezúttal nem minden pontban volt igaza:
-a mendeli törvények nem zárják ki a mutációt, egyszerűen csak nem veszik figyelembe
-a természetes kiválasztódás ELMÉLETILEG képes új fajt alkotni (hogy valójában figyeltek e már meg ilyesmit azt nem tudom biztosan, de rémlik mintha előfordult volna már)
-a mutáció nem csak káros lehet (bár legtöbbször az) ld: [link]
az ezek után következő pontokhoz nem tudok hozzászólni, de ezekben (kivételesen) nincs igaza Péternek
a magam részéről még nem foglalatam állást az evolúció vs teremtés dologban, de egyre inkább az az érzésem, hogy egyik félnek sincs teljesen igaza, illetve mindkettőnek igaza van.
miért kell szétválasztani a kettőt? nem lehet hogy megteremtetett, aztán meg az evolúció tette a dolgát?
ez is egy lehetséges forgatókönyv szerintem.
valahol olvastam, hogy lehetséges az is, hogy Isten az "alapfajokat" teremtette meg, aztán ezek erre-arra mutálódtak, továbbfejlődtek, újabbak születtek (ez az elmélet mellesleg az evolúviós szakadékokra is magyarázatot ad)
igazából nem tudom, hogy mi az igazság, de egyszer majd talán megsúgja nekem Valaki.
üdv és remélem, hogy segítettem
Élő csak élőtől származhat. Aki mondta biztos okos ember volt, okosabb nálam, de én ezzel így elsőre nem értenék egyet.
Amúgy ha így is van, ezzel az állításaidat szerintem nem lehet alátámasztani. Ha Istent nézzük, alapvetően ő élőnek számít-e vagy nem? Elvileg Isten mindig volt, mindig lesz, szóval nem született meg, nem fog meghalni, nincs anyagcseréje stb. Szóval ha ilyen tekintetben nézzük ő valójában nem is élő (sztem).
Ha mégis annak vesszük, akkor sem magyarázat ez a földi életre. Hisz ő nem önmagából teremtette az élőlényeket. Ádámot elméletileg porból hozta össze, ami azért ha azt nézzük határozottan élettelen.
Meg, nem keletkezhetnek új fajok evolúcióval. Akkor hogyan keletkeznek? Isten 7 nap alatt megteremtette állítólag a bolygót, az életet. Befejezte, kész lett. Akkor mégis hogy alakul ki új faj, ha isten már nem piszkál bele, és az evolúció nem működik?
De amúgy arra a kérdésemre nem válaszolt senki, hogy az egész evolúciós elméletet elitélitek-e vagy csak az emberre vonatkozó részt.
Egyébként ha már az evolúció működik kicsiben, nem értem, hogy "nagyban" miért ne működhetne.
"Jehova Tanúi sem elmebetegek, csak nekik más a hitük mint az ateistáknak"
De. Neurotikus, skizofrén, tévképzetekkel teli, fanatikus banda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!