Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a világegyetemet mindenképp...

Ha a világegyetemet mindenképpen teremtenie kellett valakinek, Istent miért nem?

Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 15:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/113 lőrinc3 ***** válasza:
A világ egyetem teremtéséről van szó és pedig azon belül Isten létezéséről,akkor hogyan jutotatok el odáig hogy kémiai illetve fizikai egyenletekről vitatkoztok nevetséges
2013. febr. 25. 10:15
 52/113 Tonny88 válasza:
100%

Egy darabig olvasgattam a válaszokat, de egy idő után meguntam.

Először is, honnan veszitek, hogy van isten? Rengeteg sokkal régebbi kultúra és vallás van, mint a keresztény/zsidó. Nekik is vannak isteneik/istenük, több évszázaddal, évezredről korábbról. Akkor nektek nincs igazatok vagy nekik?

És ha isten teremtette az időt, akkor miért nem mérték a kezdetektől fogva? Hiszen isten már a teremtésnél számolta a napokat, de pl. tízmillió éve nem tudták megmondani, hogy csütörtök, 12 óra 7 perc van.

És ha isten teremtett mindent, beleértve az embert is, miért van az, hogy rengeteg evolúcióra utaló bizonyítékot találtak a kutatók? A Bibliában azt sem említették, hogy lenne világegyetem. Csak a Földről, a Napról, a Holdról és a csillagokról volt szó.

A kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni... talán csak annyit, hogy mindenképpen teremtette valaki a világegyetemet, nem pedig kialakult?

2013. febr. 25. 14:32
 53/113 anonim ***** válasza:
A "tyúk-tojás" jellegű kérdést rövid idő alatt sikerült világnézeti hitvitává alakitani anélkül, hogy bárki is 100%-os, mindenki által elfogadható választ adott volna. Tisztelt Hölgyeim és Uraim, ime Magyarország - kicsiben!
2013. febr. 25. 16:21
 54/113 anonim ***** válasza:
A dogma arra való, hogy elfogadjuk és ne vitassuk ! Ilyen kérdésekért már tömegeket küldtek máglyára !
2013. febr. 26. 08:49
 55/113 Kriszet válasza:

A kérdező kommentje:

A kérdésre nem válaszol senki?:D

Kicsit nevetséges, hogy csak kitérni tudtok előle...

--------

Nos kedves kérdező, ha válaszolni tudnánk, akkor különbek lennénk minden nagy gondolkodótól, szent embertől, guruktól, mesterektől.....stb. stb. Kérdésedből arra következtetek, hogy vallási hátterű (teremtés és nem nagy bumm). Amennyiben tényleg vallási: nyilván van hited, elgondolásod. Isten egyszerűen VAN, ez hit kérdése. Mivel örök és egy igaz Isten, nem kell foglalkoznod az Ő teremtésével. Persze mindenki szeretné tudni, hogy Ő honnan lett, mikor született....stb.

Kérdésedre konkrétan válaszolva: erre senki nem tud neked válaszolni. Itt a földön biztosan nem!

2013. febr. 26. 09:54
 56/113 A kérdező kommentje:
Ateista vagyok:)
2013. febr. 26. 16:30
 57/113 anonim ***** válasza:
100%

http://www.youtube.com/watch?v=0jGaio87u3A

Egy ilyennek tetszőlegesen választott pontján ha üresnek is néz ki X távlatból valami ha elindulsz lefelé akkor kiderül hogy nagyon is nagy rajta a nyüzsgés, és ugyanez igaz távolodva is. Te mint ember belátsz egy kis részletet a saját szinteden belőle. Gépekkel tovább is mehetsz le és felfelé is. De akkor is csak egy szakaszt látsz a végtelenségből.

Ha egy embert alkotó atom atommagja körül keringő elektron lenne az otthonunk, szinte biztos vagyok benne, hogy magára az ember létére nem derítenénk fényt. Ahogy talán arra a (például) sejtre is csak homályosan következtetnénk amit a mi atomunk is alkot. Maga ez a sejt ugyanis végtelenül hatalmas és elérhetetlen lenne nekünk, az emberről nem is beszélve.

A világegyetemet nem kellett teremtenie senkinek...

2013. febr. 26. 16:45
 58/113 Titii68 válasza:

[link] ( ez matek )

Ezek után ha feltesszük létezik a legfőbb jó, akkor sem mondhatjuk ki bizonyosan, hogy ő teremtette, de azt sem, hogy nem.

Viszont ha nem létezik, ugye akkor nem is teremthette. Szerintem ( magán vélemény )egy isten van az anyagi világban és az a gravitáció. Na ő teremtette, nem isten, de hívhatjuk annak is. Spirituálisan persze.

2013. febr. 26. 19:10
 59/113 anonim ***** válasza:

Kedves 57!

Amit leírtál, az annyira szép, hogy már költői.

50 nek.

Valóban, nagyon helyes, jogos a szőrszálhasogatás.

A kísérletről nem hallottam, de örülök, hogy sikerült.

Természetesen aminek működnie kell, az működik alacsony sebességen is, méréstechnika függvénye, de általában ekkor ez nem érdekes, ilyenkor minden más paraméter sokkal fontosabb, a kapott érték rendkívül csekély, normális életünkben elhanyagolható.

Persze, ha kedved van, kiszámolhatod, hogy 120 km/ órás országúti sebességnél mennyi a tömegnövekedés, de nem hinném, hogy ez valamiben is megmutatkozik, vagy figyelembe kellene venni.

Az előző kérdésedre meg szintén csak szabadkozni tudok, rosszul fogalmaztam. A zárójelbe tett neutronnal csak arra utaltam, hogy egy atombombánál keletkező energia is az egyes neutronok einsteini formula alapján keletkező energiát hordozzák és a teljes robbanás energiája a sok és rövid idő alatt keletkező maghasadások következménye, a másik példám egy egyszerű meteorbecsapódásra utal, ahol sokkal nagyobb a tömeg, de lassabb a sebesség.

Valóban, pongyola a megfogalmazás, elismerem, nem volt szakszerű, nem is vagyok szakember, restellem, jobb lett volna, ha nem kotyogok bele, bocsánat

2013. febr. 26. 19:13
 60/113 Alex Fly ***** válasza:

Nos folytatom.

A világeyetem az anyag összessége (beleértve az energiát, erőt &c. is, melyek mind az anyag különböző formái. A tér és idő (téridő) csak az anyaggal együtt értelmezhető.

Tudjuk, hogy a világegyetemünk tágul. Ez nem olyan tágulás, hogy a galaxisok a térben távolodnak egymástól: maga a tér az, ami nő.

A kérdés: HOL nő a tér? Valaminek kell lennie a világegyetemünkön túl -ami nem anyagi és sem a térhez, sem az időhöz nem kötődik. A téridő legalább egy irányában (a múltban) a világegyetem határán túl.

A kérdés: ez a nemanyagi szubsztancia hatással lehet(ett)-e a világegyetemünkre? Kizárható-e az, hogy a világegyetem létrejöttéhez köze van eme szubsztanciának?

2013. febr. 26. 21:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!