Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a világegyetemet mindenképp...

Ha a világegyetemet mindenképpen teremtenie kellett valakinek, Istent miért nem?

Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 15:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/113 anonim ***** válasza:
35%

O MY GOD

Jehova azért teremtett, hogy az élet érzését, megossza másokkal.

Nem unatkozott,csak egyszerűen elkezdett alkotni.

Mint ahogy egy szülő is elhatározza, hogy szeretne utódokat, nem mintha nem lenne meg nélküle, csak szeretné megosztani az életet másokkal is és látni ahogy szeretettel nevelkedik, a munkája gyümölcse, és nem feltételezi a gyermekéről, hogy gyilkos lesz belőle.

Hogy miért kell bonyolítani

Bár Jehova magasan felettünk áll, de sokkal egyszerűbben gondolkodik, mint az emberek akik okoskodnak és bonyolulttá teszik az egyszerűt, ezzel is mutatva milyen okosak. Pedig nem azok, csak hiszik.

2013. febr. 22. 21:56
 22/113 anonim ***** válasza:
53%

Az időn és a téren kívül nem lehet semmi, még Isten sem.

A világot is időben és térben teremtette.

Amit mondtál, hogy az időt és a teret is Ő teremtette, az már eleve őrültség, akár töröd rajta a fejed, akár nem.

Csak gondold végig, illetve Te ezt lepasszolod, mert nem akarsz meghibbanni.

Jogos a félelem, magad is látod, mennyire gyenge ez az egész, megálsz a szónál, nem mersz tovább menni és jól teszed, mert ez az egész egy őrültség, semmi értelme, valóban csak meghülyülni lehet tőle.

Na de hát, ilyen gyenge lábakon áll a vallás?

Szerintem az axióma, hogy ami van, az megszületett egyszer és véget is ér.

Ha változás nem lenne, Isten a világot sem teremthette volna, csak egy statikus valami lenne.

Az az érv, hogy ha ezt Isten nem tudta volna megcsinálni, akkor nem is volna tiszteletre méltó, csak egy szójáték, vagy ha komolyan gondolod, akkor ősemberhez méltó, de talán még hozzá sem, mert tisztelem őseim, akiknek mindent köszönhetünk, mai tudásunk elődeink kíváncsiságára épül, gondolkodásukra, amibe belefér a kerék, a tűz feltalálása, a kőbalta és Pithagorasz tétele.

Semmitől sem hátráltok meg, inkább bevalljátok, hogy hülye vagyok, nem érem fel ésszel, de akkor is megtörtént a lehetetlen, mert Isten van és ilyen és kész, bár ezt a semmiből merítitek.

Azt hiszem, Ti nem ehettetek arról a fáról, de ha mégis, elcsapta a hasatokat az a gyümölcs.

Elnézést a szarkazmusért, de időnként valóban tátva marad a szám ennyi egyszerűség láttán, bár a makacsságot értékelem, ha a fene fenét eszik is, ez akkor is így van, másként nem is lehetséges, de ha így sem, akkor sincs probléma, mert Istennek minden könnyű, hiszen Ő mindenható.

Bravó!

2013. febr. 23. 00:09
 23/113 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem semmi.

De egyet ne felejts el, ha nem lenne nap, meg hold akkor idő sem lenne.

Ugyan is ez a két égitest hivatott időt teremteni.

amíg ezek nem voltak, nem volt idő sem.

Jehovának nincs időre szüksége.

Haj haj...

2013. febr. 23. 01:28
 24/113 anonim ***** válasza:
58%
Egyszerű a válasz: Erre csakis maga az Isten adhatna választ, de lehet ő sem tudja. Megmagyarázom: Ha nem lennének szüleid sem senki más a földön és mégis életben maradtál volna. Honnan tudnád honnan jöttél, ki teremtett és hogyan? Tudnál rá választ adni? Kétlem. Akkor itt szerintem a vita le is zárható.
2013. febr. 23. 07:17
 25/113 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

Ja és közöm sincs a Jehovákhoz!!

2013. febr. 23. 07:19
 26/113 anonim ***** válasza:
29%

Elnézést, de Jehova csak egy van.

Muszáj többes számban használni Isten tulajdon nevét?

Engem nem Jehovának hívnak, és a Testvéreimet sem, mindenkinek van tulajdon saját neve.

Persze nem sértődés miatt írtam,

Csak évek óta mondjuk,hogy mi ennek az Istennek a Tanúi vagyunk, és elég rossz érzés a lelkemnek égi Atyám mindannyiunk Istene Nevének a morbid "becézgetése".

Még a többi hamis Isteneket, és Sátánt sem becézgetik csúfolják,

Sátánnak is nagyobb tiszteletet adnak, ennyi támadás még őt sem éri, a tettei miatt.

Hát nem érdekes?

2013. febr. 23. 09:18
 27/113 anonim ***** válasza:

A univerzum két összetevőből áll, tér és energia. Ezt tudjuk. Az ősrobbanástól számoljuk mindennek a keletkezését, amit még teljes bizonyosággal nem tudjuk, hogy hogyan következett be, de az tuti, hogy nem teremthette senki, mert nem volt rá ideje, hisz akkor még egyszerűen nem volt idő. Jöhet itt mindenki minden bibliában leírt dologgal, ez alá van támasztva, az nincs.

Mivel fizikus ilyet manapság nem kérdez, és nem itt, ezért gondolom nem vagy az, szóval ajánlom neked, hogy nézd meg "Az univerzum, ahogy Stephen Hawking látja" című ismeretterjesztő filmet, ami az átlag ember számára is érthetőbbé teszi a dolgot.

2013. febr. 23. 16:10
 28/113 A kérdező kommentje:

Én?

Láttam már az összes filmjét.

2013. febr. 23. 16:11
 29/113 A kérdező kommentje:
Amúgy ateista vagyok, a kérdés szándékosan provokatív. Tudom azt amit leírtál, noha az nem igaz, hogy minden kétséget kizáróan alá van támasztva.
2013. febr. 23. 16:12
 30/113 anonim ***** válasza:
100%

tzolko:

Nagy tévedésben élsz! Az univerzumban csak tér és energia létezik.

anyag (tömeg) -> E=mc^2 - (energia = tömeg * fénysebesség^2), szóval a tömeg az energiából származik (sok energiából) - Albert Einstein

idő -> E=hv (energia = legkisebb időegység * frekvencia), szóval az idő is kifejezhető az energiábal - Max Planck

Egyedül a tér és az energia nem fejezhető ki semmiből, és érdekesség képp, Isteni változó sem kell a képletekbe ;)

2013. febr. 23. 16:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!