Miért hiszik nagyon sokan azt hogy a lélek halhatatlan?
A másik kérdező János egy skizofrén koldus volt-- bármit is szövegelt azt a papok a biblia írói szépen kiszínezték.
Mert a Jelenések könyve-- kimondottan egy skizofrén elmesélés-- vagy egy hazug széltoló koldus szövege vagy teljes egészében a papok találták ki.
Mami!
"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."
Ezek Jézus szavai ő fogalmazta meg.
"A bibliában az életre vonatkozó bölcsességek az igazak. De hasonló bölcsességek vannak a magyar nép hagyományaiban is."
Te nem olvastad a Bibliát. Nem csak az életre való bölcsességek vannak benne hanem történelmi adatok is amikről a régészet bebizonyította hogy pontosak. Ezenkívül szól még földrajzról ,tudományról orvoslásról.
S igen hasznos és gyakorlatias tanácsok vannak benne a gyermeknevelésről a házasságról az emberekkel való viselkedésről s még a munkáról is. Meg sok más egyéb dologról is. Amit most nem soroltam fel.
"De minden becsületes ember is tisztába van vele mert őt a szülők vagy maga a társadalom törvényeinek ismerete tanította jóra és a rendre."
S a nem becsületes emberekkel mi a helyzet? Ők már nem is emberek? Őket is meg kellene tanítani főleg akkor ha akarják is a dolgot. Mondok egy példát. Hogyan bánjon a férj a feleségével. Nem volt családmodell ahonnét megtanulhatta volna. Erről is találhat tanácsot a Bibliában.
"A kereszténység a vallás az nyilvánvaló és a biblia szavait követi-- de a biblia nem Isten szava csak papok fogalmazták és írták."
Na sorold fel a papokat akik írták! Kíváncsi vagyok hányan lesznek. (írták ,de nem az írók döntötték el hogy mi kerüljön bele)
"Isten nem szabott törvényeket és nem szólt hogy Te miképp élj-- szabad akaratot és döntés jogát adta az életnek-- az embernek kell megéreznie a lelkének sugallatait-- amit viszont a teremtéssel kapott minden élőnek az őse."
De szabott törvényeket az Éden-kertben csak egy volt. Nem ehettek a jó és gonosz tudásának a fájáról. Nem élhetsz teljesen függetlenül ha így teszel akkor ártasz a többi embernek s ez tény. Ezért kellenek a szabályok és a törvények. Csak hogy egy nagyon egyszerűt említsek ,KRESZ.
"az egészséges lélek tiszta, és rajta van minden az élet védelmében amit tudnia kell az embernek. Ennél többet csak az élettapasztalat taníthat generációkon keresztül. az emberen múlik miképp dönt és miképp él.(s persze mindig az a társadalom formálja, amelybe belevetett)"
Aha tehát akkor ne szóljunk a gyereknek hogy vannak olyan gombák amelyek mérgezőek? Majd megtanulja. NEM! Nincs minden az emberben amit tudnia kell ezért képes a tanulásra.
Tévedés!!!!!!!!!! "...Konstantin i.u 300 körül alapította,..."
Ő tette állam vallássá de nem ő alapította. Jaj! Ne haragudj hogy megjegyzem de ezt még általános iskolában is tanítják.
Jézus alapította a kereszténységet s az apostolaira bízta a feladatot hogy szervezzék meg a gyülekezeteket. Egészen konkrétan Péterre.
"Mert a Jelenések könyve-- kimondottan egy skizofrén elmesélés-- vagy egy hazug széltoló koldus szövege vagy teljes egészében a papok találták ki."
János nem csak a Jelenések könyvét írta. Akkor azokkal az írásokkal mi a helyzet? Koldus és széltoló lett volna? Akkor miért hallgattak rá olyan sokan? Ja igen s a régészeket hogyan tudták becsapni? Arra nem csak a Biblia bizonyíték hogy létezett János illetve a többi apostol.
mint már kihangsúlyoztam a papok írták a bibliát.
Megtudta mondani a te Jézusod vagy akár a papok mi a lélek benned? Vagy miért képes az ember gondolattal gyógyítani önmagát? NEM.
Még Isten létét se tudták megmagyarázni helyette valamiféle személyes istenségről sóderolnak, akit kihelyeztek a kozmoszba jó messzire így persze nem szükséges-azt mondják elég a hit.
Azt hiszem kérdező te eltévesztetted a házszámot-- ez az oldal valláskritika-- tehát a kérdésnek is annak kell lennie-- erre Te, mint kérdező megjátszod a hittérítőt... hogy is van ez?
A másik az hogy miképp kell élni a családi életet az ott van a lélekszálán nem csak az embernek, de minden élőnek-- az egy más kérdés, hogy vannak az állatok között is na és az emberi fajban is olyan egyedek amelyek abnormálisak.
minden faj lelkére lett rágondolva" amit tudnia kell. Első sorban hogy élnie kell mindenáron aztán a szaporodni, az utódokat felnevelni hogy az élet fennmaradjon.
Senki nem tanítja a jeges medvét se szeretetre, se szülői gondoskodásra, se hogy megvédje. Még is él bennük ez a tudás, mert a teremtő aktus során lett rágondolva" a lélekszálára minden első ősnek, amit átörökítenek az utódaikra is.
Így kapta meg az a sok első ember is akiket alkottak-- de az emberi agy differenciáltabb és emiatt az intelligenciáját már nem csak az isteni gondolat szerint éli, hanem gazemberré vált, arc nélkülivé, aljassá, mert saját faját kihasználja és elnyomja amivel rákényszerítette hogy megtanulja hogy miképp öljön, lopjon, raboljon, miképp váljon rosszabbá az állati fajoknál!!
S nekem ne gyere esti mesével Ádám és Éva paradicsomi marhasággal-- ezt tartogasd a bigott, ostoba, fajankóknak a vallásokat dicsőítő oldalakra-- EZ AZ OLDAL VALLÁS KRITIKA!
"mint már kihangsúlyoztam a papok írták a bibliát."
Akkor én meg kihangsúlyozom: - Kik voltak azok a papok?
"Megtudta mondani a te Jézusod vagy akár a papok mi a lélek benned? Vagy miért képes az ember gondolattal gyógyítani önmagát?"
Kérdezte Jézustól valaki hogy mi a lélek? A Bibliában a hit miatt gyógyultak az emberek.
"Még Isten létét se tudták megmagyarázni helyette valamiféle személyes istenségről sóderolnak, akit kihelyeztek a kozmoszba jó messzire így persze nem szükséges-azt mondják elég a hit."
Ezt a mondatodat nem értem. Mihez elég a hit?
"Azt hiszem kérdező te eltévesztetted a házszámot-- ez az oldal valláskritika-- tehát a kérdésnek is annak kell lennie-- erre Te, mint kérdező megjátszod a hittérítőt... hogy is van ez?"
A kérdésem az. De áruld már el nekem hogy mi köze van a valláskritikának ahhoz hogy te neveled a két unokádat mert az apjuk lelépett? (biztos hogy ebbe bele akarsz menni?)
"A másik az hogy miképp kell élni a családi életet az ott van a lélekszálán nem csak az embernek, de minden élőnek-..."
Ha annyira tudja az ember hogy mit kell tennie akkor miért járnak pszichológushoz? Miért van családi kapcsolatok rovat itt a Gyk-n?
"minden faj lelkére lett rágondolva" amit tudnia kell. Első sorban hogy élnie kell mindenáron aztán a szaporodni, az utódokat felnevelni hogy az élet fennmaradjon."
Aha! Na MAMI nagy neked a hited mert ehhez tényleg hit kell.
"minden faj lelkére lett rágondolva"
Ezt te írtad: "Tudod vannak felnőttek akik semmivel nem törődnek csak a mának élnek mit számít nekik a saját gyermekük..." (71. komment)
"Így kapta meg az a sok első ember is akiket alkottak..."
Hehe ez nagy poén mert aztán meg te magad írsz Ádámról és Éváról.
"S nekem ne gyere esti mesével Ádám és Éva paradicsomi marhasággal-- ezt tartogasd a bigott, ostoba, fajankóknak a vallásokat dicsőítő oldalakra-- EZ AZ OLDAL VALLÁS KRITIKA!"
Ha vissza olvasod a korábbi kommenteket akkor majd meglátod hogy én is kértem valamit tőled de figyelmen kívül hagytad. Így én is ezt teszem.
Talán ennek fényében kellene vizsgálnod a világ dolgait. Persze ez csak javaslat a döntés a te kezedben van.
Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük, 21 hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett.
Az első probléma az hogy figyelmetlenül olvasol a másik hogy nem gondolkodsz el az írt szöveg értelmén.
Például én nem azt írtam hogy a fiam hagyta el a családját, mert neki kint van családja és gyerekei is. Azt írtam hogy a lányom mindig hallgatott régen a bátyjára azért reménykedtem, hogy ha kiviszi magához a fiam akkor ő képes lehet meggyógyítani -- hisz kiszakítjuk az itteni már ivó cimborákból, akik egy üveg borral látogatták a kórházban is és kicsalták ismételten.
A gyerekek apja pedig egy senkiházi itthoni gazember aki csak önmagát szereti, pedig jó szakmája van és jól keres-- de most le lesz húzva még bőre is visszamenőleg is.Már azért is mert a vállalatának régi 2008 csekkekkel igazolta hogy ő feladta a pénzt 2011-2012 ban- ez most lett kiderítve.
Tudod kérdező, minden élő faj lelkére lett "rágondolva" mind az amit tudnia kell ahhoz hogy életbe maradjon és az élet ne pusztuljon ki. ezt írtam valóban, és te azt kérdezed akkor miért van bűnözés?
a bűnözést maga az intelligens ember teremtette.
-----"mint már kihangsúlyoztam a papok írták a bibliát."
****Akkor én meg kihangsúlyozom: - Kik voltak azok a papok?
-----A kolostorok papjai írták a bibliát, az elmesélt, vagy lejegyzett fennmaradt históriákból. Vagy szerinted Isten körmölte le?
-----"Megtudta mondani a te Jézusod vagy akár a papok mi a lélek benned? Vagy miért képes az ember gondolattal gyógyítani önmagát?"
****Kérdezte Jézustól valaki hogy mi a lélek? A Bibliában a hit miatt gyógyultak az emberek.
------Ha kérdezte volna bárki is Jézustól –Ő nem tudta volna megválaszolni, mert nem maradt fent olyan emlék róla, hogy Ő valaha is kilépett volna a testéből. Sőt azt se vette észre, kint a pusztában, amikor éhezett és úgy akart Istennel szembesülni—hogy bizony kirántotta az Isten Jelenés az Ő lelkét raportra, mert szidalmazta, hogy miért nem segít a zsidó népnek, sátánnak hitte angyali fazonként megjelent isteni Jelenést. Mert akkor ott, az éhezéstől már beteggé vált az elméje. Fel se fogta, hogy az isteni Jelenés jóindulatúan arra figyelmeztette, hogy testet táplálni kell, mert a tudat megbetegszik. A másik, abban a korban nem is érthette volna ha netán, elhagyni lett volna képes a testét és meglátta volna milyen is valójában, mert még nem volt olyan szintű elektro-fizikai ismeret.
****A bibliában és ma is azt gondolják, hogy a hit miatt történnek csodálatos gyógyulások.
------Nem vallásos hit miatt történik. Az emberi lélek gyógyítja meg a saját testét, ha tudomást szerez a betegségről azzal, ha valaki csodában reménykedve elkezd a betegségére gondolni, odafigyelni illetve fohászkodni—tulajdonképpen a gondolat vissza fordul a saját testét átnézni, ha kell korrigálni.
"Még Isten létét se tudták megmagyarázni helyette valamiféle személyes istenségről sóderolnak, akit kihelyeztek a kozmoszba jó messzire, így persze nem szükséges-azt mondják elég a hit."
****Ezt a mondatodat nem értem. Mihez elég a hit?
------Kérdezd meg a papokat mihez elég a hit, mert az hogy hiszegetjük, hogy létezik egy teremtő, vagy a lélek halhatatlanná is válhat az még nem bizonyíték. Tehát a hitnek csak akkor van értelme, ha önmagadban vagy valóságos dolgokban hiszel. Vagy valaki megtapasztal dolgokat, és azt igyekszem megérteni, elhinni. De ez eddig, se a lélekről, se pedig isten valódi formájáról, létezéséről, nincsenek pontos meghatározások.
"A másik az hogy miképp kell élni a családi életet az ott van a lélekszálán nem csak az embernek, de minden élőnek-..."
****Ha annyira tudja az ember hogy mit kell tennie akkor miért járnak pszichológushoz? Miért van családi kapcsolatok rovat itt a Gyk-n?
------"minden faj lelkére lett „rágondolva" amit tudnia kell. Első sorban hogy élnie kell mindenáron aztán a szaporodni, az utódokat felnevelni, hogy az élet fennmaradjon."
****Aha! Na MAMI nagy neked a hited mert ehhez tényleg hit kell.
"minden faj lelkére lett rágondolva"
Ezt te írtad: "Tudod vannak felnőttek akik semmivel nem törődnek csak a mának élnek mit számít nekik a saját gyermekük..." (71. komment)
"Így kapta meg az a sok első ember is akiket alkottak..."
******Hehe ez nagy poén mert aztán meg te magad írsz Ádámról és Éváról.
------Ha figyelmesen olvasnál én azt írtam, hogy sok!! ember, akiket elsőre alkottak…nem pedig egyetlen emberpárt írtam. Az most lényegtelen hogy kőkorszaki szakiknak sikeredtek, de még is azoknak útódai vagyunk, még ha „vérfertőzés árán” is c…c..c..
*****Talán ennek fényében kellene vizsgálnod a világ dolgait. Persze ez csak javaslat a döntés a te kezedben van.
Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható.
--------Na látod ez egy értelmes gondolat, Isten és a teremtés kérdése benne van minden életben a lelke által és testi felépítésében. S ne felejtsük ki ebből a Földünket se!
Ezt kutattam én magam is egész életemben, mert érteni akartam. Ezért álltam fel a könyvelői asztalomtól 29 évesen és mentem ismét tanulni az egészségügybe és dolgozni, mert tudni akartam mindent, mert nagyon sok választ, épp az élet hordozza önmagában a testében és a lelkének szálain és elhelyezkedésével, működésével is. Miképp hat vissza a lélek pl a testre, betegséget okozva?
Aztán itt van, amit te nem értettél meg, amikor azt írtam, hogy a lélekszálakra lett rágondolva” mind az, amit az életnek tudnia kell.
Ehhez tudnod kellene először mi a lélek? Hol van a gondolatod? Miképp alkották az életet a teremtő ERŐK a felbontott anyagból, hogy abba még bele is tették a „gondolatukat” mint információt, mint tudni valókat ahhoz, hogy az a nyomorult teremtmény, még életbe is maradjon, de szaporodjon és benépesítse ezt a világot is.
Vagy is nem ártana megkeresned ezeket a fejezeteket; A létezés fantasztikuma blogból;
• 19. f. A két csodálatos lelkünk.
• 18. f. Mi a lélek, létezik egyáltalán?
• 17. f. Élni akarni, minden áron…(?)
• 16. f. Az Ember
A másik kérdésed, miért vannak gazemberek, és miért vannak pszichiátriai betegek akkor, hisz a tudnivaló rajta van a lélekszálon, azt írtam.
Először is a test és elme sérülékeny, ki van téve fertőzés veszélynek, és ki van téve a világ többi emberi gazemberségnek-, amitől megbetegedhet, illetve sérülhet maga lélek és ezzel együtt a tudat és személyiség is. Ezért van szükség pszichiátriákra.
S ezzel tulajdonképpen meg is magyaráztuk azt, miért olyan az ember amilyen. Mert az intelligenciáját, ami istenivé lett alkotva és differenciálttá egyedi tehetséggel megáldva- arra használta egy része, hogy a saját faját eltiporja, rabszolgává, szolgává melóssá” leértékelje, elnyomja, kihasználja, hatalmat szerezve halomra ölhette a maga hasznára. Így vált az intelligensebb szellemi réteg gazdagabbá, írányitóvá és gazemberré, szembefordulva mind azzal, ami eredetileg a lelkén volt, mint isteni, gondolat feszültségek.
Miközben az ínségre, alázatra, belenyugvásra kényszeríttet, mesékkel bolondított tömegemberek elméjébe belesulykolta az alázatot és hinni valamiféle csodában, ami nem is létezik, ugyanakkor az elnyomott de józan maradt réteg, megtanult a szükség miatt lázadni, rabolni és lopni akár a gyilkolás árán is, mivel minden lélekszálra az is oda van, mint gondolat, hogy Élned Kell mindenáron és gondoskodni az utódaidról—miből is? A nincsből?
Igy torzította el önmagát az emberiség lelkileg és gondolatilag, amit sajnos az utódlással mindig át is adott a DNS-ben mint infót és a gyakorlatban is. A családi életben és a társadalmi igazságtalanságokkal.
De ha megnézed az élővilágot—leszámítva belőle az ott is megtalálható agyi-beteget. Az állatokat senki nem tanitotta hogy szaporodjon és nevelje, gondoskodjon az utódairól és még is megható képi jeleneteket vettek már fel róluk amit öleli féltőn a kicsinyit egy behemód sarki medve, vagy óvatosan a hatalmas állkapcsa közé veszi a kicsinyeit a krokodil és máshova viszi őket ha ragadozó madártól félti őket.
Vagy a termeszek—az ember fuldoklott a hőségtől egészen a korunkig—amíg ők mittudomén mióta olyan építményeket készítenek, amely eleve légkondicionálást megoldó, módban épül—s ha betesszük őket egy zárt idegen helyre, mintha tervrajz lenne a kicsiny pontnyi tudatukban, ott is építkezni kezdenek, ha van hozzá anyag. Katonaságuk van a katona hangyáknak… de nem azért hogy leöljék saját fajukat, mint az ember teszi, hanem hogy sorfalat álljanak és megvédjék a fajukat, amikor másik helyre költöznek.
Tanította őket bárki is? Nem, csak a lélekszálukon van minden tudás, mint gondolat. De az állatok a szerint is élnek, ahogy Isten teremtők azt gondolatként a lelkükre helyezte.
Még valamit kérdező. Nem azért ajánlottam a blogom fejezeteit, hogy azt hidd el, szó sincs róla. Inkább gondolkodj el az írottakon, és gondold végig mitől vagy élő, milyen energiák vannak benned-- mert ismeri mindkét energia szálrendszert az ember.
Én ha megérted, akkor gondolkozz el azon, milyen energiák szabadultak fel a bolygónkban. Mi a hasonlóság a földi és az élet energia hálózata között. --tehát nem szükséges hinned abban amit én elmeséltem a megtapasztalásaimról-- csak logikusan kell végig gondolnod. aztán hogy tovább miben hiszel, az már a te dolgod.
A lányom és a fiammal kapcsolatos történet azért került szóba, mert elmertem neked mesélni, hogy a lélek képes elköszönni, mert ezt éltem át februárban hogy valaki megfogta a vállamat-- és csak két ember jöhetett számításba aki közel áll hozzám vér szerint a húgom és a fiam, és ha a lélek nem akar úgy távozni hogy valakit nagyon megbántott, akkor elképzelhető, hogy utoljára megkeresheti az élőt.
aztán már te kérdeztél tovább hogy miképp, hogy is volt és én nagyon lerövidítve ugyan, de válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!