Miért hiszik nagyon sokan azt hogy a lélek halhatatlan?
A testvérem gondoltam hogy felhívom-de nem vette fel senki.
Talán a gyerekét keresem meg-- bár tudod Ő se érdemli meg. Gyerekkorom óta közeledtem felé szinte nem volt ünnep születésnap hogy ne írtam volna neki-- Ő egész életünkben egyszer keresett, soha nem irt. Ő rokonoknál nőtt fel én intézetben.(Anyám súlyos TBC volt szegény miatta még a bőre csontja szinte mindene így 8 éves koromtól intéz. voltam )
S tudod mi az ami megdöbbentő-- hogy megéreztem amikor szült megéreztem amikor félt és műtétre várt, még nappal is a neve jutott eszembe makacsul és nyugtalan voltam-- lefeküdtem és az ország másik felébe voltam-- holott a városban soha nem jártam csak a szélén ahol lakott és még is azonnal megtaláltam a kórházban! Félelmetes nem igaz-- nekem is az volt amikor fiatal voltam és még nem tudtam mit élek át...!!
szóval nem tudom miért halogatom a fiam miatt, mert kiderülne él a húgom... és akkor Ő viszont nem...
Én mindig testvéremnek vettem ő soha
Szerintem te súlyos lelki betegségben szenvedsz.A fogalmazás, ide-oda csapongás, összemosások.... Erre utal.
Hiszel valamiben, amit Te elképzelsz. Sajnállak az életed miatt és a hited miatt. Már megbocsáss, de olyan sületlenségek, amiket a lélekről írsz.
Mami!
"Tudod kérdező általában a mennyországot az emberek az égbe képzelik-- pedig nem arra kell menni hanem a Földünk középpontja felé."
Na még is csak létezik? Pedig azt írtad hogy nem létezik.
Már írtam neked de megint leírom benned iszonyatosan nagy káosz van. Hogy lelki problémáid vannak az nem kérdés. De szerintem mentálisan is van probléma. Orvoshoz kellene menned. Minél előbb.
Egyébként leírásod alapján megvagyok róla győződve hogy téged zaklatnak. De nem a szomszéd bácsi.
Imádkozz Istenhez hogy szabadítson meg téged a "démonaidtól". Javaslom keress fel egy keresztény gyülekezetet. Te döntöd el hogy melyiket.
Fiaddal meg vedd fel a kapcsolatot s mond meg neki hogy kötelessége gondoskodnia a gyerekeiről. Egyébként legalább gyerektartást fizethetne s mivel te vagy a gyám ezt akár bírósági úton is érvényre lehetne juttatni.
Mivel elég érdekes a fogalmazásod nem igazán értem hogy ki kivel van. De lényegében nem is érdekes.
"azt írtad miért nem keresem meg a fiamat-- e-miatt-- Ő pszichiáter Kanadában és kértem vigye ki magához és hozza rendbe, mert hallgatott a bátyjára mindig, mert itt hiába helyeztem kórházba pár nap múlva kisétált-- kiengedték mondván demokrácia van. Háromszor helyeztem el reménytelenül-- akkor kértem írtam a fiamnak. De ő ezt elszúrta, nem segített. ha él akkor először járjon kanoszát és kérjen bocsánatot a két kis unokámtól, hogy elvesztették miatta is az anyjukat!!"
Látod ez a bizonyíték arra hogy amit te képességnek hiszel az valójában nem az. Halottakat hoztál vissza meg kómában lévő embereket is. De az unokáid anyát nem tudod meggyógyítani. Ez nem csoda mert amiről beszélsz az csak a te képzeletedben létezik. Az nem a valóság.
"Gyerekkorom óta közeledtem felé szinte nem volt ünnep születésnap hogy ne írtam volna neki"
Talán nem csak akkor kellene keresni őket ha ünnep van. Hanem egy teljesen átlagos napon. Meg talán megbeszélni egy időpontot hogy na ekkor találkozzunk de személyesen. (nem írni neki vagy nekik)
A megérzés rokonok között nem is olyan ritka dolog nem olyan különleges ez. Volt hogy én is tapasztaltam már.
Na kérdező a mostani beirásoddal be is fejeztük a diszkurzust-- nem szeretem a vallásos bigottakat. Te hiszel abban amiben akarsz és én hiszek abban, amit megtapasztaltam
43 f.Megvilágosodás és megújulás.
Ajánlom ezt a blog fejezetet elolvasni
egy alkoholistát vagy egy drogfüggőt csak akkor lehet meggyógyítani, ha vagy bezárod, vagy ha ő is akarja és megtesz érte mindent.
De ha a mai világban valaki nyilt-zárt osztályra van befektetve-- és mondjuk azt mondja ki akarok menni szappanért a sarki boltba, vagy azt hogy elég nem kérem a további kezelést-- akkor bizony kiengedik -- és az első útja a sarki kocsma lesz a bolt helyett.
Nálam pedig nem lehetséges meggyógyítani egy anyát amikor két gyerek is végig nézi a nem éppen lélekfelemelő cirkuszait és majd nem agresszív viselkedését amikor nem engedem ki az ajtón és nem adtam pénzt az alkoholra-- nem gyerekeknek való élmény az ilyesmi.
Azért mert nem írtam bővebben semmit, mert kevés az itteni hely-- az élethelyzeteket szitukat nem lehet egy-két mondattal leírni. Nem írhattam azt hogy igen ideutazott a fiam, igen én kifizettem a vízum kérelmet, lefoglaltam a repülőhelyet-- De a két diplomás eszetlen fiam azt gondolta hogy azért mert két egyetemi végzettsége van meg hogy kanadai állampolgár akkor neki mindent engedélyezni fog a követség-- hiába mondtam fiam ne akard a két gyereket is kivinni most, az anyjuk a fontosabb hogy meggyógyuljon-- a végén nem hiszik el hogy csak egy családi kirándulás és a gyógyulás miatt mennek ki--meg fogják tagadni a vízumot teljesen és végleg!
De mindig önfejű volt és nem hallgatott rám- csak beírták a két gyereket is, nyári vakációra... az lett a vége, hogy elutasították a beutazási kérelmüket-- mert annyi bevándorlás volt előző években és túl sok magyar roma ráadásul, úgy hogy megszűnt a beutazás csak úgy rokoni látogatás címen egy egész családnak.
Azt is jól tudom nehéz itthon sok embernek-- de még is elutasítom azt a stílust,és gondolkodást amit mondott akkor, hogy- kiviszem ebből a szemét országból őket, mert a magyarnál nincs szemetebb ember a földön.
Akkor bezzeg nem mondta, amikor tanulhatott itthon ingyen az egyetemen, hogy szemét a magyar-- s nem jutott eszébe miután disszidált, ott se, pedig ott keményen fizetnie kellett az újabb egyetemi végzettségért-- mert az itteni építész végzettsége ott, nem kellett!
Na és mit ért el vele? Volt kanadai, egyetemi végzettségű létére protekciója a követségen?
Mami!
Én meg a Bibliát ajánlom olvasásra.
János 14:1 "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.
János 14:27 Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.
Tartsd meg a János marhaságait magadnak. Mi a nyavalyának kérdezel a lélek halhatatlanságáról,ki miért hisz, ha valaki mást ír, mint amit ti bemagoltatok a bibliából, akkor Te is és az előtted író, teljesen kiakadtok?
Én is elolvastam a bibliát és minden más vallás és hit féleség írásait-- de soha nem jutott eszembe hogy bemagoljam és idézgessem. Ha még is idéztem egy- egy blog fejezet elején, akkor vettem a fáradságot elővettem, mert emlékeztem rá és az illet oda.
minden vallás ami csak létezik a világon tartalmaz igazságot- nem csak a biblia-
az pedig amit én fogalmaztam meg nem képzelet szülte, hanem megtapasztalás. Akinek elfogadható elolvassa és elgondolkodik rajta, akinek meg nem, az abban hisz amiben ő akar.
Én a magam különös képességeimet abba hagytam 50 éves koromban- nem volt könnyű- De ha nem a ruszkik vannak itt, hanem egy független állam lettünk volna, akkor el is mondtam volna előbb és bemutathattam volna milyen a lélekfazon. A tapasztalat azt mutatta hogy lefényképezhető filmezhető lehetett volna egy kisebb sötét helyen. -- na mindegy, akkor hallgatnom kellett róla. Aki megérti amit leírtam a két blogomban és végig olvassa az sokat tanulhat belőle-- aki nem hiszi el amit leírtam, az-az ő dolga, számomra teljesen mindegy- nem kötelező.
Mami!
"Tartsd meg a János marhaságait magadnak. Mi a nyavalyának kérdezel a lélek halhatatlanságáról,ki miért hisz, ha valaki mást ír, mint amit ti bemagoltatok a bibliából, akkor Te is és az előtted író, teljesen kiakadtok?"
Mert érdekelt!
"Én is elolvastam a bibliát és minden más vallás és hit féleség írásait-- de soha nem jutott eszembe hogy bemagoljam és idézgessem. Ha még is idéztem egy- egy blog fejezet elején, akkor vettem a fáradságot elővettem, mert emlékeztem rá és az illet oda."
Miből gondolod hogy én bemagoltam? :)))
Na ez pont egy ilyen helyzet én is úgy éreztem hogy illik ide. (lesz még ilyen)
"minden vallás ami csak létezik a világon tartalmaz igazságot- nem csak a biblia-"
János 14:6 Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
Jézus az igazság és az élet. A Biblia nem vallás. Isten szava.
Egyébként te mit olvastál a Bibliából? Mi fogott meg a legjobban s mit nem értettél?
"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."
Na ez semmi estre se- mert ez egy téveszme - akárki is fogalmazta.
A bibliában az életre vonatkozó bölcsességek az igazak. De hasonló bölcsességek vannak a magyar nép hagyományaiban is. De minden becsületes ember is tisztába van vele mert őt a szülők vagy maga a társadalom törvényeinek ismerete tanította jóra és a rendre.
Nem vonom kétségbe hogy Jézus ha élt és halt, tehát létező személy volt, életében intelligens tanító is lehetett-- de amit a fenti idézet sugall- azt elvetem.
"A Biblia nem vallás. Isten szava."
A kereszténység a vallás az nyilvánvaló és a biblia szavait követi-- de a biblia nem Isten szava csak papok fogalmazták és írták.
Isten nem szabott törvényeket és nem szólt hogy Te miképp élj-- szabad akaratot és döntés jogát adta az életnek-- az embernek kell megéreznie a lelkének sugallatait-- amit viszont a teremtéssel kapott minden élőnek az őse.
az egészséges lélek tiszta, és rajta van minden az élet védelmében amit tudnia kell az embernek. Ennél többet csak az élettapasztalat taníthat generációkon keresztül. az emberen múlik miképp dönt és miképp él.(s persze mindig az a társadalom formálja, amelybe belevetett)
Mint ahogy a kereszténységet se Jézus alapította, Jézus csak próféta volt, aki a zsidó népért élt és halt. A kereszténységet, mint vallást egy ateista római császár Konstantin i.u 300 körül alapította, hogy ezzel is megmenthesse Róma összeomlását-- ezért és azóta van a pápaság ma is Rómában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!