Miért hiszik nagyon sokan azt hogy a lélek halhatatlan?
Kedves 62. kommentelő!
Ha valóban szólás szabadság van akkor én miért nem mondhatom el a véleményemet? Illetve írhatóm le a nem tetszésemet.
Leírhatod a véleményedet, s mint láttad és el is olvastam és reagáltam rá ismételten. Kérdeztél és én válaszoltam, pontatlan olvasásod miatt, félre értelmeztél mondatokat,ezért újra válaszoltam, és azt gondolom elég türelmesen igyekeztem elfogadni a nem értésedet és elutasításodat. Írván ismételten felém- "Nem kértelek meg rá"--- TE tetted fel a kérdést, az pedig kérést jelent. hogy válaszoljon valaki Neked
Tudod ha valaki ateista, akkor nem hisz a lélekben. Ha nem hiszünk valamiben akkor nem teszünk fel olyan kérdést, hogy az a valami miért öröklétű? Hisz magában a lélek fogalomban se hiszel és joggal-- miért? mert nincs meghatározva a mai napig se.Ráadásul kézen-közön forog ez a fogalom, szélhámosok és hazug emberek miatt.
Drága mami!
Azt is pontosan kifejtettem hogy mire nem kértelek.
Igen a kérdést feltettem s az első kommented után meg is kértelek rá hogy hanyagold a kérdésemet. Még sem tetted meg.
1-2 válaszod elég volt arra hogy a többire ne legyek kíváncsi. Sem az idődet sem a türelmedet nem kértem. Írtál választ de egyből jeleztem is hogy többre nincs szükség. Innentől kezdve ne is csodálkozz az eseményeken. Ha nem folytattad volna akkor nincs mire reagálni.
De ez már nem is érdekes.
Egyébként miből gondolod hogy ateista vagyok?
A kérdésem jellege pedig arra vonatkozott hogy MÁSOK miért hiszik azt...
"Hisz magában a lélek fogalomban se hiszel és joggal-- miért?"
Talán kiléptél a testedből és eljöttél hozzám hogy megtud miben hiszek és miben nem? Vagy mit kell ezen mondatod alatt értenem?
Ha még ki is lépnék kérdező, olyan nem létezik hogy egy ismeretlent megtaláljon a lélek. A kisugárzása által jegyzi meg, ismeri meg az egyik ember a másikat.
Pl- Van nekem egy fiam aki Kanadában él-- de valószínűleg csak élt. Mivel nem oly régen valaki meghalt és megkeresett. Épp itt ültem és írtam a blogomat egy napi politikával kapcsolatos témával füstölögve a mai helyzetek miatt... amikor valaki érezhetően, határozottan megfogta a vállam. - Először azt gondoltam, a kisebbik unokám viccelődik, mert szokott. De nem, mind két unokám saját szobájában volt és eléggé elfoglaltak voltak, a férjem a konyhában.
Akkor arra gondoltam, hogy két ember bántott meg nagyon életemben. S vagy az egyik vagy a másik meghalt utoljára pedig megkeresett- talán bocsánatot kérni, vagy tudatni, elköszönni.az egyik a saját húgom, a másik pedig a fiam.
Ha most azt kérdeznéd miért nem érdeklődtem telefonáltam...mert képtelen vagyok ha felhívom a húgomat és Ő felvenné a telefont, akkor kiderülne hogy a fiam nem él már-- s ehhez nincs bátorságom... igy abban reménykedem, hogy csörög a telefonom és a fiam fog beleszólni, mert él és azt mondja; Ne haragudj azért ahogy viselkedtem...
az ír bigott vallásos felesége egy szót se tud magyarul attól hiába is várnám, hogy értesítsen-- így abban reménykedem, hogy Ő él, csak szégyelli a pofáját azért amit tett. Mindig jobb ezt gondolni, mint azt, hogy fiatalon elment"
Nem tudom miben hiszel, miben nem, - hisz a Te személyiségedtől függ, hogy mennyire vagy racionálisan gondolkodó vagy mennyire hiszékeny.
Manapság szinte ömlesztik a különféle vallásos vagy újkori EZO marhaságokat aztán a tudományos ismeretek is állandóan jelen vannak-- most kérdés, hogy a Te személyiséged mire érzékeny.
Miért hiszik sokan hogy a lélek halhatatlan, mert ezt hallják olvassák és ebben szeretnének hinni mert félnek a haláltól, ezért illúziókat táplálnak a lelkükben.
De sajnos túl sok a mese, az irreális-- mert képtelenek a tudományos ismeretekkel felfogni az élet és a halál állapotát, ragaszkodnak a mesékhez mint a cigány asszony a jós-kártyájához.
Az élet és a halál is elektro-fizika törvényein alapul. Vagy kézzel fogható anyag valami, vagy felbomlik és csak por és energiák-- ez érvényes a világegyetemünkre a Földünkre és a biológiai anyag-létre is! Nincs benne misztika se csoda, se isteni, se semmilyen.
az hogy én a leírásomban használom a lélek vagy isten fogalmat az csak azért van mert ez az ismert, és ez forog szinte állandóan, minden emberi tudatban.
Az energia vagy van vagy nincs- s ezen alapszik a lélek vagy van, vagy megsemmisül-- mindenféle rögeszmés pokol vagy mennyország fogalom nélkül.
"Miért hiszik sokan hogy a lélek halhatatlan, mert ezt hallják olvassák és ebben szeretnének hinni mert félnek a haláltól, ezért illúziókat táplálnak a lelkükben."
Mindjárt elsírom magamat. Hihetetlen hogy idáig eljutottunk. :))
Fiaddal kapcsolatban csak annyit hogy van aki inkább biztosat akar tudni. Te nem tartozol közéjük.
"Manapság szinte ömlesztik a különféle vallásos vagy újkori EZO marhaságokat aztán a tudományos ismeretek is állandóan jelen vannak..."
Az ezo nem érdekel hívő vagyok s a tudomány is mindig rendkívüli érdeklődéssel tölt el.
Soha nem is állítottam hogy a halál az valamiféle misztikum lenne én is annak tartom ami. Az élet elmúlása ,megszűnése.
A mennyország hitem szerint létezik a pokol az egy más téma.
Hát... kérdező a mennyországot is elfelejtheted!!!
Hidd el nekem, megjártam azt az utat, még ha hihetetlen is-- sajnálom egyébként, mert talán összedőlt volna az a sok légvár" amit a különböző vallások felépítettek és szépen meg is élnek belőle c...c..c..
De mint írtam nem rajtam múlott--
igaz nem érdekelt téged amit írtam, hogy annak idején a ruszkik miatt nem beszéltem róla senkinek. De valóban úgy volt, azok a szemetek elvittek volna-- s ahhoz végkép nem volt kedvem. Utálom a politikát! S nem volt kedvem egy szemétládának se a kísérleti majd politikai harcászati eszközévé válni!
Amikor pedig rendszerváltás volt, nagyon sok problémám volt, utána pedig az idegességek miatt kaptam egy bazi nagy infarktust -- így sajnos nem csak én nem tudtam megkaparintani az egy millió dollárt, amit fizettek volna érte és már le is tárgyaltam az amerikai szkeptikusok társaságával, de sajnos le kellett mondanom-- de ti se nézhettétek végig annak a fantasztikumnak a felvett film kockáit.Hogy milyen csodálatosan néz ki egy lélek fazon" energetikailag.Bár én önmagam nem láttam, mert az olyankor fejtődött valamiért-- csak a karom vonalait és a fényt amit sugározni képes egy szűk, kicsi teljesen sötét helyen.De arra is utólag döbbentem rá, akkor soha, nem volt ott a figyelmem amikor kiléptem".
Pedig most jól jött volna, mert 9 éve nevelem az unokáimat a nyugdíjból... mert itt felejtették őket nálam... és nem könnyű elhiheted.Nagyon szeretem őket.
Fiam miatt meg nem merek telefonálni-- inkább várom a telefonját- abban reménykedek hogy valaki más volt itt nálam....
hisz sok emberen segítettem életemben a klinikai munkám során-komából hoztam vissza, bénákat állítottam lábra, vagy visszahoztam az életbe... talán azok közül ment el valaki...mert már idősek voltak. a lélek nem felejt el senkit akivel életében kapcsolata volt és az szép volt.
Mami!
Nem! Nem felejtem el a mennyországot.
"Pedig most jól jött volna, mert 9 éve nevelem az unokáimat a nyugdíjból... mert itt felejtették őket nálam... és nem könnyű elhiheted"
Hogy lehet elfelejteni minimum két gyereket? Nálad felejtették őket hát ez abszurd. Ne haragudj a kérdésemért de milyen ember az aki ilyet tesz?
(bár van két ok amit eltudok képzelni a többi az nem mentség szerintem)
Hívd fel a fiadat meg a testvéredet is épp itt az ideje. Mondd nekik azt hogy helyre akarod állítani a családi kapcsolatokat és békét szeretnél. Meg azt hogy lépjetek a megbocsájtás útjára.
Tudod kérdező általában a mennyországot az emberek az égbe képzelik-- pedig nem arra kell menni hanem a Földünk középpontja felé.
Bár a lélek sokkal többet tud mint az ÉN ünk- szóval arra fog indulni egyszer, remélem még sokára a te lelked is.Ezért írtam hogy a mennyt amely az égboltot jelenti felejtsd el-- ott túl hideg van és lassul tőle az emberi leheletnyi lélek.De maga a Föld is lehúzza ha akar ha nem akar elég egy pillanatra megállnia bárhol és már zsupsz és le is ránt a gravitáció ereje
az olyan emberek akik kihűlnek vagy megfagynak azoknak a lelkük bent reked a testükben. Volt is ezzel kapcsolatban egy hátborzongató élményem még jóval rendszerváltás előtt.
Február volt és egy hajnalban arra ébredtem hogy valaki szörnyen üvölt és azt hallottam hogy valamit nagyon vernek.Egyébként az ilyen meghallom dolgokat a lelkem hallotta meg, felébresztett és nyitott maradt ébren is a hallásom-- Nappal soha nem volt ilyen élményem.
Ha ilyesmi történt akkor a lelkem nyugtalan volt-- vissza kellett feküdnöm és engedni a lelkemet kilépni és oda zúgni ahonnan a hang jött. Igy történt akkor is-- és egy koporsóban kötöttem ki fejtől benyúlva-- de még a a lelkem is megdöbbenhetett, mert megálltam-- deréktól felfelé benyúltam a feje felett deréktól lefelé a földben maradtam, annyira megrázó volt. Koporsóba jutottam be-- meleg halványsárga fénnyel bevilágítottam és az asszony elhallgatott-- talán látott valami fényt..
Visszarántottam magam, felkeltettem a férjemet hogy mitévő legyek miképp segíthetnénk hisz a körzetünkben 3 temető is van 10-20 km távolságra minimum. A fülemet be kellett fognom közben mert újra üvöltött még szörnyebben és verte a koporsót.
De a férjem képtelenségnek és őrült ötletnek tartotta leültetett és lefogott-- szó se lehet róla se ásó se lapát se kocsi se a temetőket nem fogjuk bejárni.
Nem tudom talán félórát vagy többet de hallottam az üvöltést-- hónapokig bántott hogy nem segítettem.
Aztán kiderült hogy nem is olyan messzi tőlünk ismeretem az asszonyt nem nagyon csak kicsit bolti vásárlásnál és a hozzánk legközelebbi temetőbe temették el, mert a gyerekei reggel a házuk előtt találták meg kihűlve- rá két napra temették és én utána hajnalban hallottam. az a különös, hogy amikor vonult a temetési menet én megálltam a járdán és vártam amíg elhalad. Amikor elhaladtak úgy spontán megjegyeztem a férjemnek-- olyan furcsa érzésem volt aki a koporsóban van mintha nem halt volna meg.
--NE beszélj már ilyen örültségét hisz minden halottat ma már megvizsgál egy orvos addig el se temetnek senkit-- morgott a férjem.
Szóval az olyan emberek akik valamikor megfagytak az északi saroknál vagy utcán hid alatt azok a lelkükkel együtt fagytak meg-- ha nem sérül az agy idegsejtje a vér sejtek-- talán visszahozhatok lettek volna..
De majd eszedbe jut egyszer ez a mesém"....Hogy a lélek bárhová elmehet utoljára rövid időre elköszönni csak azt nem szabad elfelejteni-- hogy TOPOGNI MUSZÁJ A láb vonalainak!!
Tudod vannak felnőttek akik semmivel nem törődnek csak a mának élnek mit számít nekik a saját gyermekük...Ilyen az egyik szülő a másik pedig a csalódástól a fájdalomtól depressziós lett és egy örültségét művel-- S azóta szétesett-- jó indulatú kedves ha (!)lehet vele szót érteni ha(!) eszibe jut hogy ide is el kellene jönni.. olykor azt se tudom hol van hol alszik mit csinál... annyira tönkre ment.. csak megy ahová gondolja és elfelejt mindent... nem lehet se gyógyítani-- kiengedték nem lehet leláncolni mert mennie kell ma üzlethelyiségben, holnap valami albérlet holnap után fólia sátor vagy épp egy roncs kocsi-ez a maradt egy alkohol okozta koma után. Ha félévben egyszer idevetődik akkor szeretgeti a gyerekeit-- aztán megint félévig hetente ígéri jövök...
azt írtad miért nem keresem meg a fiamat-- e-miatt-- Ő pszichiáter Kanadában és kértem vigye ki magához és hozza rendbe, mert hallgatott a bátyjára mindig, mert itt hiába helyeztem kórházba pár nap múlva kisétált-- kiengedték mondván demokrácia van. Háromszor helyeztem el reménytelenül-- akkor kértem írtam a fiamnak. De ő ezt elszúrta, nem segített. ha él akkor először járjon kanoszát és kérjen bocsánatot a két kis unokámtól, hogy elvesztették miatta is az anyjukat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!