Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik nagyon sokan azt...

Miért hiszik nagyon sokan azt hogy a lélek halhatatlan?

Figyelt kérdés
2012. szept. 13. 10:44
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/117 A kérdező kommentje:

"Az első probléma az hogy figyelmetlenül olvasol a másik hogy nem gondolkodsz el az írt szöveg értelmén."

Igen ez is egy lehetőség. Meg az is egy lehetőség hogy nyakatekerten fogalmazol. De lényegében nem számít.

"Tudod kérdező, minden élő faj lelkére lett "rágondolva" mind az amit tudnia kell ahhoz hogy életbe maradjon és az élet ne pusztuljon ki. ezt írtam valóban, és te azt kérdezed akkor miért van bűnözés?"

Tedd meg nekem hogy idézed azt a részt ahol én kérdezem ezt tőled. Köszönöm!

"-----A kolostorok papjai írták a bibliát, az elmesélt, vagy lejegyzett fennmaradt históriákból."

Ja hogy neked ugyan azt jelenti az írni és másolni szó.

De az hogy én mondjuk lemásolom a Háború és Béke című könyvet az még nem jelenti azt hogy én írtam.

Akkor tisztázzuk! A Bibliában szereplő könyvek írói emberek voltak de pap az nem volt köztük. Próféta az volt köztük.

Hogy papok másolták e a válasz igen ,de nem ők írták hanem másolták már meglévő tekercsekről.

"****Kérdezte Jézustól valaki hogy mi a lélek? A Bibliában a hit miatt gyógyultak az emberek.

------Ha kérdezte volna bárki is Jézustól –Ő nem tudta volna megválaszolni, mert nem maradt fent olyan emlék róla, hogy Ő valaha is kilépett volna a testéből."

Vajon miért nem jutott eszébe annyi embernek hogy ezt megkérdezzék Jézustól? Pedig a vesztét akarták.

Az Isten jelenés kirántotta Jézus lelkét raportra. Hm.....

Akkor Jézus létezett mert ha nem akkor nem tudta volna ezt megcsinálni. Már ha ilyesmi történt. Mert a Biblia nem erről ír ez csak a te elképzelésed. De ekkora ostobaságot amit itt ecsetelsz. Elképesztő!

"------Nem vallásos hit miatt történik." A gyógyulás.

Nos én a Bibliában szereplő gyógyításokra gondoltam. S van nem is egy leírás arról hogy halottat támasztanak fel. Azokban az esetekben biztosan nem beszélhetünk "öngyógyításról".

"Tehát a hitnek csak akkor van értelme, ha önmagadban vagy valóságos dolgokban hiszel. Vagy valaki megtapasztal dolgokat, és azt igyekszem megérteni, elhinni. De ez eddig, se a lélekről, se pedig isten valódi formájáról, létezéséről, nincsenek pontos meghatározások."

Tehát ha nincs pontos meghatározás akkor az a valami nem is létezik. Hoppá! Hát ez nagyon érdekes dolog.

Amiről írsz hogy képes vagy kilépni a testedből. Az én soha nem éltem át így nem tapasztaltam meg ,ebből következik hogy így nem is érthettem meg. S pontosan nincs is meghatározva számomra hogy miről is beszélsz.

Ebből a logikádból kiindulva NEM IS LÉTEZIK az amiről írtál nekem.

Elmondhatjuk hogy hallucináltál ezen eseményekkor?

"------Ha figyelmesen olvasnál én azt írtam, hogy sok!! ember, akiket elsőre alkottak…nem pedig egyetlen emberpárt írtam. Az most lényegtelen hogy kőkorszaki szakiknak sikeredtek, de még is azoknak útódai vagyunk, még ha „vérfertőzés árán” is c…c..c.."

Igazából nem is ez a lényeg hanem az amit a 71. kommentben írtál.

"Tudod vannak felnőttek akik semmivel nem törődnek csak a mának élnek mit számít nekik a saját gyermekük..."

"minden faj lelkére lett „rágondolva" amit tudnia kell."

Itt te sem olvastál valami figyelmesen.

"Na látod ez egy értelmes gondolat, Isten és a teremtés kérdése benne van minden életben a lelke által és testi felépítésében. S ne felejtsük ki ebből a Földünket se!"

Akkor miért nem hiszel benne?

"Ehhez tudnod kellene először mi a lélek? Hol van a gondolatod? Miképp alkották az életet a teremtő ERŐK a felbontott anyagból, hogy abba még bele is tették a „gondolatukat” mint információt, mint tudni valókat ahhoz, hogy az a nyomorult teremtmény, még életbe is maradjon, de szaporodjon és benépesítse ezt a világot is."

Mi a lélek? = Az élő komplex ember.

Gondolat - Az emberi elmében születik

A teremtés és annak menete benne van Mózes első könyvében.

"Igy torzította el önmagát az emberiség lelkileg és gondolatilag, amit sajnos az utódlással mindig át is adott a DNS-ben mint infót és a gyakorlatban is. A családi életben és a társadalmi igazságtalanságokkal."

Vannak sorozatgyilkosok akiknek születtek gyerekeik. De a gyerekeik nem lettek sorozatgyilkosok. Ezt nem a DNS határozza meg.

Amerikában volt rabszolgaság ,először az indiánokat akarták rabszolgának

de ők inkább meghaltak semmint rabszolgák legyenek. S ez az ő döntésük volt. Aztán hoztak ugye Afrikából Négereket. A lényeg az hogy az ember tud döntést hozni ,nagy lehet a kísértés de képes úgy dönteni hogy akkor sem teszem meg.

"Tanította őket bárki is? Nem, csak a lélekszálukon van minden tudás, mint gondolat. De az állatok a szerint is élnek, ahogy Isten teremtők azt gondolatként a lelkükre helyezte."

Megtudod tanítani a hangyákat festeni vagy rajzolni? Megtudod tanítani a pókot fészket rakni?

Az ember mindkettő dolgot megtudja csinálni ha megtanulta. De ahhoz meg kell tanulnia. De nem tanulja meg mindenki az egyik ember ezt tudja a másik meg valami mást. Az ember nincs előre programozva. Eldöntheti hogy vállal gyermeket vagy nem. Vagy azt is megteheti hogy inkább nem eszik csak a gyerekeinek jusson étel egy állat képes ilyesmire?

2012. okt. 8. 16:27
 92/117 A kérdező kommentje:

Mami!

Köszönöm kedvességedet hogy erről felvilágosítottál.

A mennyei Atya áldjon meg s nyissa meg a szívedet és az elmédet.

2012. okt. 9. 16:21
 93/117 anonim ***** válasza:

Kérdező, neked is túl sok szabadidőd van, hogy leállsz mamival vitatkozni. Neki meg aztán még több, hiszen közel egy éve - némi kihagyással, hála a jó Istennek - naphosszat a Gyakorikérdéseken lóg, és irkálja a sületlenségeit. Pedig állítása szerint 70 éves, és ő neveli a két unokáját. Ha ez véletlenül igaz, akkor csak őszintén sajnálni tudom szerencsétlen kölyköket. Figyeld ezt a szöveget, amit egy kérdezőnek írt 2011. 12. 28-án, és amitől többen majdnem belevertük a fejünket a monitorba:

"mami válasza:

Örülj neki, hogy német tanítás van, mert az unokáim utálják az angolt. Az angol az egyik leghülyébb, primitív nyelv én is utálom.10 fogalomra egy szót használ és találja ki a gyerek mit is kell akkor használnia. Pl. nem ismeri azt a szót dzsem. Ő azt mondja remegős lekvár."

Itt találod az eredetit, a 45-ös szám alatt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Annak a válaszolónak pedig, aki védelmébe vette mamit, küldök egy kis olvasnivalót, ha ennyire bírja a hülyeségeket:

[link]

Szerény véleményem szerint szó nincs itt semmiféle unokákról, mert azokkal foglalkozni is kellene: mosni, vasalni, főzni rájuk, sütit sütni nekik, takarítani utánuk, segíteni leckét írni, mesélni nekik, sétálni és kirándulni vinni őket, szóval úgy egyáltalán foglalkozni velük. Mami csak egy unatkozó öregasszony, aki hasznos válaszok írása helyett inadekvát szövegekkel trollkodik bele egy csomó kérdésbe, vitákat szít, és leordít másokat, mert ő olyan qrva okosnak és tapasztaltnak hiszi magát, és nem tűri az ellenvéleményeket.

Még ha csak az Ezotéria rovatban dühöngene, az elmenne, mert ott nem lóg ki a sorból a sok idióta közül. De a Vallásban, a Politikában stb. igencsak döntögeti a negatív rekordot.

2012. okt. 12. 09:02
 94/117 anonim ***** válasza:
0%

93/ a beírásodra reagálva -- az angol azt írja jam- de értelmezése szerint "remegős levár" Ha a magyar azt mondja dzsem az teljesen más minőséget jelent mintha azt mondaná lekvár.

A másik amíg a magyarnak egy fogalomra 10 szava is van olyan színes és szép a magyar szókincs, addig a kötött buggyant agyú angol barátaidnak csak egyetlen egy szava van de az is több értelmű, annyira silány, primitív a nyelvezetük. Egyébként az egyik unokám nagyon jó az angolból, de sokkal szívesebben tanulja mellette az olasz nyelvet, mert annak legalább dallama van amíg az angol csak vartyog affektál vagy durva a kifejezése és semmi érzelem nincs a hangzásában. Még a kanadai angol beszéd az ami hangzásában aránylag emberszabású.

azt pedig amit leírtam nem kötelező elhinni. Aki elhiszi és elgondolkodik rajta az csak jól járhat, mert ha eljön a távozásának" ideje, emlékezni fog a lélek minden egyes itt olvasott, és átgondolt gondolatra.

olyan témáról vitatkoztok és boncoltok amiből a lélek fogalmat hogy mi is egyáltalán, milyen szubsztancia, egyetlen vallás sem határozott meg. Ezért van az a sok babonaság és különböző képzelgés, hogy itt-ott valakik szellemeket látnak.- holott az ilyesmi nem igaz!!

A halálból visszarántott emberek elmesélései miatt terjedt el az-az ismeret, hogy a lélek halhatatlan. A klinikai gyakorlatban visszahozott emberek közül van aki semmire nem emlékszik van aki viszont igen és bizony az elmesélésük igaz. De mivel nagyon rövid idő telt el, és magának a léleknek se jut eszébe hogy önmagát megnézze, így azóta se tudja senki, hogy miképp is néz ki valójában a lélekfazon és mi alkotja ha már létezik ha már halhatatlanná is válhat vagy elpusztul az "utolsó-úton" amit minden léleknek meg kell tennie az első 5-10 percben!!

Ebben akartam segíteni nektek, mivel én megjártam azt az UTAT!! aki hiszi, hiszi, aki nem hiszi, az-az Ő baja. Kapaszkodjon illúziókba, és hazugságokba!!

2012. okt. 12. 10:51
 95/117 anonim ***** válasza:

93/ abból amit betettél idézetet beírásból-- Miért talán nem volt igazam? több mint 140 vallásos hitgyülekezet lett bejegyezve amit a kormány most kitörölt-- de megint van vagy 12 ismét.

mit keres itt a jehova, a buddhizmus,annak egy változata a krisnások-- amikor a magyaroknak 1000 éve volt és van két vallása a zsidó és keresztény.

Minden bejegyzett vallási közösséget eltart az állam is a a befizetett adóból elvéve azt az összeget. Ahelyett, hogy munkahelyek teremtésére fordítanák azt az összeget.

Teremtés volt az igaz.Ez szerepel a blogomban is. A létezés fantasztikuma blog.hu --ban

De nincs százféle istenség, csak egyetlen egy Szellemi Isten létezik. Azt pedig káros egy nemzeti tudatra, ha a hitet százféleképp magyarázzák és százféleképpen akarják az emberek tudatát megmérgezni.Vagy épp fiatalokat szektákba csalni és átmosni az elméjüket szinte, ráadásul egy ókori porral hintett hindu baromsággal.

az unokáim pedig létezők kedvesem az egyik 18 a másik 12 és fiuk. S én csak akkor ülök itt, amikor pihenek. Mivel amikor itt felejtették a gyerekeket 3és 9 évesen utána sokáig még látni se láttam a szülőket de még fizetni se fizettek. Amikor megjelent az egyik azt a kijelentést tette hogy egy élete van azt pedig még se gyerek nevelésre akarja pazarolni és a vita közben a mérhetetlen haragom miatt kaptam egy infarktust. (ez saját butaságom volt mert azóta se változott semmi, legfeljebb e miatt gyakran kell leülnöm pihenni.) Ami pedig a foglakozást illeti, jó tanulók a nagyobbik informatikát tanul a kicsi még zenei iskolába is jár és ez évben is Péry Barna adta át neki az első díjat, mert olyan csodálatosan zongorázik akár Beethovent akár rockot akár dzsesszt.

szóval ne akarj te lejáratni engem akkor, amikor nem ismersz! Először önmagadban keresd a hibákat, aztán másban aki inkább segíteni szeretett volna.

2012. okt. 12. 11:14
 96/117 anonim ***** válasza:

Kérdező pedig figyelmetlenül olvas és nem gondolkodik el arról amit olvas.

Úgy értelmezte hogy én nem hiszek se a lélekben se Istenben holott ha valaki hisz a korunkban, akkor az én vagyok mert a hitem nem a könyvekből való és csak hit, hanem saját szembesülésem" és megtapasztalásaim voltak.

2012. okt. 12. 11:20
 97/117 A kérdező kommentje:

Mami!

S képzel el az én hitem sem csak a Bibliára alapszik. Nekem is van megtapasztalásom. De nem olyan mint neked.

Bár továbbra sem hiszem azt hogy az a valóság lenne amiről írtál.

A kereszténységben valóban nincs 100 féle istenség csak a Mindenható van és Jézus urunk.

"...amikor a magyaroknak 1000 éve volt és van két vallása a zsidó és keresztény."

Hű! Jó ezt tudni. Hogy nekem ezt miért nem tanították történelemórán arról fogalmam sincs.

"olyan témáról vitatkoztok és boncoltok amiből a lélek fogalmat hogy mi is egyáltalán, milyen szubsztancia, egyetlen vallás sem határozott meg."

1. Nem kötelező belefolyni a vitánkba.

2. nagyon is igaza van a 93. kommentelőnek. Miért jöttél ide a vallás kategóriába? Tevékenységedet helyezd át az ezotériába és kész.

3. Na Mami akkor itt a nagy lehetőség amire a vallások úgysem képesek.

HATÁROZD MEG ,MI A LÉLEK!!!!?

2012. okt. 12. 16:06
 98/117 anonim ***** válasza:

Említettem neked kérdező hogy ez nem vallásos oldal hanem, VALLÁS "KRITIKA" OLDAL.

Ha kíváncsi vagy arra milyen a lelked jelenleg amíg élsz és milyenné válik ha meghalsz, akkor keresd meg a blogot és abban megláthatod kép formában, és elolvashatod a többit.

2012. okt. 12. 22:09
 99/117 A kérdező kommentje:

Mami! Csak egy dologra vagyok kíváncsi!

"3. Na Mami akkor itt a nagy lehetőség amire a vallások úgysem képesek.

HATÁROZD MEG ,MI A LÉLEK!!!!?"

2012. okt. 12. 22:48
 100/117 anonim ***** válasza:
0%

Irtam már kérdező, írd be a keresőbe

A létezés fantasztikuma blog hu-t abban keresd meg a két csodálatos lelkünk. c. fejezetet ott le van írva és még illusztráció is van hozzá.

Isten is meg van határozva és még a Jelenése is szintén ábrázolva is. Rajtad múlik.

De megkeresheted ezt a két fejezetet is ez már egy másik blog cim alatt van.

60.f. Szeretet, szerelem, barátság, és elmúlás...

92.f.Komolyan érdekel az igazság?

Megtalálni könnyen hisz naponta 5-600 is vannak nálam és nagyon sok köszönő levelet kapok.

2012. okt. 13. 00:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!