Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik nagyon sokan azt...

Miért hiszik nagyon sokan azt hogy a lélek halhatatlan?

Figyelt kérdés
2012. szept. 13. 10:44
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/117 anonim válasza:
én abban hiszek,hogy a lélek tényleg halhatatlan mivel a halál után vagy a mennybe kerül valaki vagy a pokolba.szerintem
2012. okt. 13. 12:04
 102/117 anonim ***** válasza:
Nincs pokol csak az út a Fényig olyan pokoli és aki nem tiszta az bizony részeire szakadva ott megsemmisül mint tudatos létező, és ismét primitív anyagnak részévé válik.
2012. okt. 13. 22:34
 103/117 anonim ***** válasza:

Végezetül a kérdésedre; Az emberek egy nagy része azért hisz a lélek halhatatlanságában, mert hinni szeretne, hisz elfogadhatatlan számára, hogy élünk és egyszer minden meg semmisül abból a csodából, ami az élete volt, hisz ha így lenne, akkor mi értelem lenne az életnek. Egész életünkben gürcölünk, alkotunk és feltalálunk és mind ez a tudás semmivé válik? -Jó,- öröklik a következő generációk. de az nem sok embert tesz boldoggá!-

De van aki csak gürizik, aki épp hogy megél az élet igazságtalanságai miatt... elviselhetetlen lehet nem csak így élni, de abban a tudatban még inkább, hogy Ő soha nem lehet boldog, elégedett ember, hogy a halállal az élete, a szelleme és el nem ért vágyai, álmai is megsemmisülnek... ha ezt elfogadná, akkor minden ilyen életet élő ember öngyilkosságot követne el, mert akkor semmi értelme végig élni ezt, a számára a nyomorult életet.

ezért hisznek a lélek halhatatlanságában-- aminek köszönhetően reinkarnálódhat, vagy a mennyekbe juthat és egyszer újra feltámadhat. ez reményt és erőt ad sok, nagyon sok (!) szegénysorban élő embernek.

2012. okt. 14. 09:51
 104/117 A kérdező kommentje:

Mami!

Átböngésztem a blogodat ,végre megtaláltam amiről beszéltél.

Lélek=energia (kínai) Amely élteti a testet.

2Mózes 16:16 (

Ezt parancsolja az ÚR: Szedjen belőle mindenki, amennyit meg tud enni, fejenként egy ómert vegyetek lélekszám szerint; annyit szedjetek, ahányan egy sátorban vagytok!

2012. okt. 14. 19:34
 105/117 anonim ***** válasza:

Örülök hogy megtaláltad kérdező a blogot-- DE azért maradj a földön két lábbal- ne misztifikálj- mindent a természet törvényei irányítanak.

az élete pedig élni, élvezni és tenni kell érte a másik létre ráérünk akkor gondolni mielőtt valami életelleneset vagy becstelenséget követnénk el, na és persze a halált megelőző időkben.

Nincs misztikum se pedig spirituális, élet van és halál- a másik a kozmoszi természetnek része, a jövő fejlődésének alapja és egy teljesen más Lét forma.

Maradj csak két lábon álló, gondolkodó, alkotó, becsületes ember! üdv. jobarát

2012. okt. 15. 23:36
 106/117 A kérdező kommentje:

Mami!

Már említettem neked hogy nem vagyunk barátok.

"DE azért maradj a földön két lábbal- ne misztifikálj- mindent a természet törvényei irányítanak."

Nyugodj meg ott maradok.

"Maradj csak két lábon álló, gondolkodó, alkotó, becsületes ember!"

Azért ezt a mondatodat kiegészíteném azzal hogy:.....és KERESZTÉNY!

Ja igen s milyen érdekes hogy a Biblia azt írja lélekszám.

(Ez a falu 423 lelket számlál.)

2012. okt. 16. 00:03
 107/117 Hoffman József ***** válasza:

Azoknak, akik a választ a Bibliában keresik, és nem holmi "vénasszonyos mesékre" (1Tim. 4:7) kívánnak hagyatkozni, itt a válasz:

[link]

2012. okt. 16. 22:12
 108/117 A kérdező kommentje:
Hoffman József nagyon szépen köszönöm!
2012. okt. 16. 23:04
 109/117 anonim ***** válasza:

A 93-as vagyok. Mami szövegeire szerintem nagyon is igaz Hoffman József meghatározása: vénasszonyos mesék. Semmi több.

Mami, lehet, hogy te jót akarsz másoknak, és azt hiszed, hogy segítesz, de nézd csak meg a %-odat, mennyire találják hasznosnak a válaszaidat mások: 32 %-on állsz. Azt hiszem, ez mindent elmond. Nem kell lejáratnia senkinek téged, amikor megteszed azt saját magad. Ismerni meg nem kell személyesen, elég ha elolvassa valaki néhány válaszodat.

Csak egy gondolatot emelek ki, amivel saját magadat minősítetted most is:

"A másik amíg a magyarnak egy fogalomra 10 szava is van olyan színes és szép a magyar szókincs, addig a kötött buggyant agyú angol barátaidnak csak egyetlen egy szava van de az is több értelmű, annyira silány, primitív a nyelvezetük."

Csak az mondhat ilyet, akinek lövése sincs az angol nyelvről, csak hallott valami baromságot olyan valakitől, aki legfeljebb alapszinten beszél. Egy példa: Arany János többszáz vagy többezer magyar szót volt kénytelen alkotni, miközben William Shakespeare műveit fordította, ugyanis ezeknek az angol szavaknak akkor még nem volt magyar megfelelője. Azóta már van, és ezek által gyarapszik a műveltebb magyar réteg szókincse. Sok angol nyelvű versből készítettek eltérő fordításokat híres költőink, de - természetesen - mégsem tudták tökéletesen visszaadni az eredetit. Pedig nem kis nevekről van szó, mert többek között például Szabó Lőrinc, Karinthy Frigyes és Tóth Árpád is foglalkozott műfordítással.

Úgyhogy nem kellene terjeszteni az efféle hülyeségeket, mert az angol gyönyörű nyelv annak, aki tisztességesen ismeri. Tessék szíves lenni belenézni néhány szótárba, aztán lehet majd csodálkozni.

2012. okt. 17. 20:21
 110/117 anonim ***** válasza:
0%
109/ akkor csak vartyogjad- én utálom! Gyönyörű nyelv? - még a hangzása is gusztustalan, ahogy kimondja!
2012. okt. 17. 22:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!