Miért hiszik nagyon sokan azt hogy a lélek halhatatlan?
Kedves 50. válaszoló!
"Olyanoktól is, akik rezgéssel meg bármivel foglalkoznak."
Felőlem rezeghet oda ahova akar de olvasd el az alábbi mondatot. Puszta gondolatával ,JÁTÉK közben megölt egy gyereket. Már bocs hogy nem az udvariasságot helyezem az előtérbe. De ha ilyeneket kell olvasnom akkor nem is fogom. Sőt!
"Olvastam valahol, Jézus egyik visszaemlékezése volt meditáció közben egy régebbi életre; ahol gyerekkorában, a puszta gondolatával, véletlenül megölt egy másik gyereket játék közben."
Mami!
Kilépsz a testedből. Meg mit tudom én hogy mit csinál meg jössz nekem a ruszkikal meg az jenkikkel. De ez a csúcs.
"Viszont fénysebességgel bejárhattam a világunkat de még a Földünk belsejét is. ezért tudom hogy se mennyek országa se alvilág, se személyes istenség se ördög se angyalok nincsenek de még holt lelkek se korzóznak körülöttünk nem akar az életnek ártani senki se, csak is az élő ember."
Szerinted ezt feszegeti a kérdésem? (ez neked is szól 50.)
Azt sem kértem tőled hogy írd le hogy te személy szerint ,hol dolgoztál ,mit csináltál ,mit mondtál az orvosnak. Nem érdekel. Beszéld meg a férjeddel ,barátnőddel vagy hívd fel a telefonsegélyt s nekik meséld a testen kívüli élményeidet. Mert én nem kérdeztem és nem is érdekel. Fogod?
Nem érdekelnek a "képességeid" mert nem ezt kérdeztem. Bár az is kétséges hogy vajon honnét van ez a "képességed"? Meg vagy győződve arról hogy nem egy nagyobb hatalomtól kapod ezt a dolgot? Biztos hogy saját tulajdonságod?
Kérdező én válaszoltam a kérdésedre eléggé kimeritőn de te csak a szubsztancia fogalmán akadtál fenn.
Tehát arra is válaszoltam. Aztán odabiggyesztetted hogy számodra az élet a lélek-- ez viszont baromság.
Ennyire buta vagy hogy két fogalmat nem vagy képes egymástól különválasztani, akkor ne okoskodj ez pont olyan mint ha azt mondtad volna hogy az akkumulátor ugyan az mint az energia amelyet tartalmaz.
aztán kérdező -- én jól tudom hogy a vallások sok képtelenséget is tartalmaznak de az istenfogalom a lélek fogalom a halhatatlanság fogalma ezek létezők.
A másik miért kérdezel valamit úgy hogy fogalmad sincs arról a fogalomról hogy létezik-e vagy nem létezik eszik vagy isszák. Ha valaki vallásos és hisz benne anélkül hogy egyáltalán fogalma lenne róla-- hát Őt meggyőzték a misztikumi mesékkel és valamiben hinni szeretne -- bár fogalma sincs arról hogy miben hisz.
Viszont te az ateista, magát okosnak 21 szd nak tartó, épp olyan sze,ellenzős vagy mint a vallásosok-- tagadsz valamit nem hiszel valamiben holott fogalmad sincs arról mi az, eszik vagy isszák.
Én leírtam azt hogy kilépni voltam képes gyermekkoromtól kezdve 50 éves koromig a lelkemmel-- azt is elmeséltem miért miért kellett hallgatnom róla-- de te ezt abszolút nem értetted meg akkor vagy nagyon tapasztalatlan gyerek vagy, vagy nagyon buta, tanulatlan felnőtt. akire kár az időt pocsékolni.
Mami!
Ez benne a legszebb ,hogy nem is kértem hogy időt pazaroljál rám.
S én azt kérdeztem hogy miért hiszik azt hogy a lélek HALHATATLAN.
De nem kértem önéletrajzi kisregényt.
Nekem miért kellene bármit is hinnem vagy nem hinnem amiről beszélsz?
Egyébként azt is írtam hogy hanyagold a kérdésem. Miért nem tetted meg? Szerintem igazából te sem tudod hogy mi is az amiben hiszel. Mit tudsz te arról hogy én mit hiszek vagy nem hiszek? Semmit sem tudsz. Tehát akkor mi alapján ítélsz meg? Nem inkább ez a butaság?
Nem az energia amit az aksi tartalmaz attól kell "életre" a lámpa. (pl.)
Ha azt kérdezed kérdező, hogy miért hiszik azt mások hogy a lélek halhatatlanná tud válni, akkor azt jelenti hogy nem vagy tisztába azzal hogy mi a lélek tulajdonképpen és mi valójában miből áll amelynek köszönhetően halhatatlan lehet.
Persze ez nem jelenti azt hogy a vallások bármelyik tudná erre a kettőre a választ. Hisz valamikor nagyon régen született a lélek fogalom, különleges képességű embereknek köszönhetően. amit az első filozófusok aztán mondatba foglaltak.
De mivel még nem értették azt amivel "szembesültek" így csak tömören Arisztotelész megfogalmazásában élet-energia lett, amelynek köszönhetően a holt anyag élővé, elevenné vált.
Annak idején is meghalhatott valaki pl. szívmegállásban és megtörténhetett hogy a szeretett embert elkeseredésben mellkason ütötték "Nem halhatsz meg!- kiáltásokkal
Mi történ visszatért és elmesélte ami élményt átélt az idő alatt, hogy Ő akkor is gondolkodott, látott, hallott és érzett!
Ugyan ez történik korunkban is hogy előfordul hogy a visszarántott" ember elmeséli mit élt át-- tehát lélek fazonként létezett testen kívül. Ezért meséltem a klinikai munkámról, hogy értsed ha idős vagy ha fiatal.
Volt olyan betegem, akit visszahoztam a halálból még mielőtt odaértek volna a gépekkel--- S mit mondott nekem elkeseredve? -Nem kértelek meg rá, hogy visszahozz, miért hoztál vissza. Öreg vagyok és magányos és beteges, az a másik ott, talán jobb lett volna hisz fantasztikus volt az út, de nem érhettem a végére... Te miattad!
Aztán eltelt több év és anélkül hogy tudtam volna, azt az utat jártam meg, de már készakarva!
De akkor már tudtam hogy mi is a lélek valójában és minek köszönheti hogy esetleg halhatatlan lehet, de azt hogy hol és mi által, addig nem tudtam én se, amíg meg nem tettem azt az utat" készakarva oda-vissza.
De ezt senki nem tudja aki él, se a vallások, se a tudomány, csak az, aki valóban odáig eljut és vissza is tér onnan.
Az ilyen és ehhez hasonló elmesélések alapján szeretne hinni benne nagyon sok ember, hisz az a tudat, hogy élünk aztán megsemmisülünk totálisan nehezen elfogadható sok ember számára.
az most egy más kérdés, hogy a vallások szövegei, mesék és agyon misztifikálták idővel az Isten fogalmat és a lélek fogalmat is és kitaláltak alvilágot és fel-világot vagy is mennyek-országát és a többi butaságot mint oda tartozó lényeket vagy épp isteni ítéletről mesélnek, vagy épp jézusi újra teremtésről -- már aki számára ha vakon elhisz mindent.
De minden misztifikán felül tudomásul kell venni, hogy az élet valóban valaminek köszönhetően mozog él, és gondolkodik.
Ha megnézzük a komás beteget amely több fajta is van, van olyan amelyikből soha nem térhet vissza holott az agy működése ha lassult is, de normális. Még se fog soha vissza térni-- mert a lélek eltávozott belőle, mire a szívet sikerült újraindítani -- elképzelhető annyira becsületesen élte az életét, hogy teljes fénysebességgel tette meg az utolsó-utat és talán senkitől nem kellett elköszönnie se, mert ilyen is előfordul...
A fénysebesség pedig azért lehetséges, mert a lélek nem más mint számtalan mágneses húrnak emberformát megrajzoló rendszere.
A tudomány de még az ember is ismeri ezt az energia rendszert i.e. 3000 körüli idő óta-- azóta is szurkálgatják a tűkkel-- ez az akupunktúra.
A probléma ott van hogy még nincs olyan műszer amellyel érzékelni kimutatni tudnák pontosan csak a rajtalevő akkupontokat érzékelik eddig kézzel vagy a kínaiak már műszerrel-- azok viszont, test-csatornák rajta és lefut a testbe-- energetikailag pozitív töltésű nem mágneses.
a nyugat orvostudomány még mindig vizsgálgatja és kaparja a feje-búbját hogy miképp fejti ki a hatását közvetlenül vagy csak pszichésen.
ezeket misztifikálták agyon és ezeket sóderolták körbe az EZO okoskodók Náluk már dimenziói vannak a szellemnek a test körül-- marhaság -- Ezek a mágneses szálak lefércelődve szövik át a testet belül és a bőrön-- a kínai meridiánoknak nevezi--- holott ez valójában a LÉLEK!! Mágneses energia húroknak, szálaknak formációja!
Tudod kérdező az soha nem baj ha valaki nem ismer vagy nem tud valamit, az a baj ha nem is kíváncsi többre, mint amit lemérhet amibe beleharaphatja a fogát. Épp igy hiaba az is ha valaki egy valamibe beleragad mint egy vallásos dogmába-- hisz annyiféle hitelmélet született a világon... hogy akkor mind igaz lenne? Tehát "ki kell tekinteni mindenből" bárki írta és tanította azt, csak akkor ismerhet meg az ember egyre többet az életről a halálról és persze világunk sorsáról-- ami sajnos egy pár ezer év múltán véges lesz!!!
Mami!
"Ha azt kérdezed kérdező, hogy miért hiszik azt mások hogy a lélek halhatatlanná tud válni,..."
Nem! Nem azt kérdezem. Hanem ezt: "Miért hiszik nagyon sokan azt hogy a lélek halhatatlan?"
De ne írj többet!
Valóban mást jelent?
Miért mondja a tudomány azt hogy a fény örök életű, nem alszik ki soha?
Vagy is a fotonok és elektronokon örök energiák--- na ezért halhatatlan a lélek, mert az is ilyen szubsztancia.
Az ember erre érzett rá hisz behálózza a lélek a testet-- s mi a gondolatod?-- remélhetőleg van- hát ennek a lélek energiának részecskéinek feszültség hullámai-- ezért képtelen vagy abba hagyni a gondolkodást. Még akkor is gondolkodsz, amikor alszol és az agy pihen de a lélek, mint mágneses energia szálak lesimítja az agykéreg felszínének, kóros vagy feldolgozatlan képi és egyéb élmény memóriáját és közben álmokat alkot.
Ezért igaz az a mondás; aludjunk rá egyet a problémákra reggel jobban, tisztábban fogjuk látni a dolgokat.
Neked is azt ajánlom aludj rá egyet, akkor talán tisztábban fogsz látni üdv. jobarát
Mami!
Mi nem vagyunk jó barátok!
Tévedésben vagy v3ctor a majmok nem vallásosak. Bár van köztük hatalmi harc de az az erőre és ügyességre épül.
De ez itt a valláskritika és nem az állatok kategória vagy tudomány azon belül is a biosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!