Miért hiszik nagyon sokan azt hogy a lélek halhatatlan?
"Ki állítja biztosan,hogy a fű zöld?"
Ezzel a logikával: - Ki állítja hogy a lélek hallhatatlan?
Sziasztok!
Elgondolkodtam kicsit ezen a füves hasonlaton, és rájöttem, hogy milyen jó példa is ez. Az idei nyár igen forró volt kevés csapadékkal, így aki kertes házban lakik, az jól érteni fogja mire gondolok. Bizony ha nem locsoltátok a füvet, akkor kiégett, és egyáltalán nem volt zöld, sokkal inkább halványsárga. A fű akkor zöld, ha kellő mennyiségű vízhez jut.
Pontosan így van ez a lélekkel is. Isten az embert örök életre teremtette, vagyis az ember halhatatlanságra volt teremtve. Csakhogy egy a halhatatlanság feltételekhez volt kötve, ahogyan a fű zöld színe is. Az ember nem teljesítette ezeket a feltételeket így halandóvá lett, ahogyan a fű is elszárad ha nem kap vizet. A víz olyan a fűnek, mint az Isten éltető ereje az embernek.
Üdv. Péter
Néhány példát hozok neked. Nem a lélek halhatatlanságára, hanem arra hogy a Biblia szerint a lélek örökkévalóságra lett teremtve:
Luk 12:19 És ezt mondom az én lelkemnek: Én lelkem, sok javaid vannak sok esztendőre eltéve; tedd magadat kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél!
(Rejtetten benne van a versben, hogy az embernek mint Isten képmásának, nem csak a lelke képes önálló gondolkodásra.)
Luk 12:20 Monda pedig neki az Isten: Bolond, ez éjjel elkérik(visszakövetelik) a te lelkedet te tőled; amiket pedig készítettél, kiéi lesznek?
A halál után a lélek nem semmisül meg, hanem a földi lét utáni ítelettel vagy biztonságba kerül, vagy szenvedés vár rá:
Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti(apollümi=elpusztít, tönkretesz, megsemmisít, romlásba visz, elveszít)
a gyehennában.
Jézus szerint az emberek csak a testet tudják megölni, de a lélek elpusztítására csak Istennek van hatalma, ezért nem kell félni emberektől. Jézus a keresztáldozatával az életét(a kiontott vérét, a lelkét) adta váltságul sokakért. Mert az ő vérében hibátlan és szent élet van. Ez a váltságdíj, a fizetőeszköz Istennek minden bűnös ember lelkéért:
Márk 8:37 Avagy mit adhat az ember váltságul az ő lelkéért?
Jézus vére a váltságdíj:
Zsid 9:14 Mennyivel inkább Krisztusnak a vére, aki örökké való Lélek által önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek: megtisztítja a ti lelkiismereteteket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljatok az élő Istennek.
Tkp. a megváltást homályosítják el azok akik a lélek megszünéséről beszélnek. Mert minek kellett volna Jézusnak ekkora áldozatot hoznia ha úgyis megszűnik a lélek létezni a fizikai halá után? Együnk-igyunk úgyis meghalunk... Ne tévelyegjetek!
Luk 9:56 Mert az embernek Fia nem azért jött, hogy elveszítse az emberek lelkét, hanem hogy megtartsa.
Csak a bűnös lélek 'hal meg', ameyik megtér az Istenhez, az megmenekül a második halál büntetésétől:
Jak 5:20 Tudja meg, hogy aki bűnöst térít meg az ő tévelygő útjáról, lelket ment meg a haláltól és sok bűnt elfedez.
Ezek szerint nem hal meg annak a lelke, aki elfordul a bűnös útjáról, hanem megmenekül:
1Pét 1:9 Elérvén hitetek célját, a lélek üdvösségét.
Luk 12:19 És ezt mondom az én lelkemnek: Én lelkem, sok javaid vannak sok esztendőre eltéve; tedd magadat kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél!
Ez az egy kilóg a sorból. A lélek eszik ,iszik?
"A halál után a lélek nem semmisül meg, hanem a földi lét utáni ítelettel vagy biztonságba kerül, vagy szenvedés vár rá."
A földi lét után a halál van Jézus 2. eljöveteléig mert csak aztán támadnak fel a halottak és az ítélet is csak azután jön.
1Thesszalonika 4:15 Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. 16 Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, 17 azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk. 18 Vigasztaljátok tehát egymást ezekkel az igékkel.
Ezzel a logikával:-Ki állítja,hogy a lélek halhatatlan?
Szerintem itt mellőzni kéne a logikát. A logika tényekre épül.A lélek halhatatlanságára bizonyíték nincs. Ha lenne,most nem lenne ez a kérdés. A hit az alapja az egésznek. Van aki hisz van aki nem. Én zöldnek látom a füvet ezt is hiszem. Picasso kék lovakat festett.Én hiszek a lélek halhatatlanságában ill. abban ,hogy a halállal nem szűnik meg a létünk.A falevélen a hernyó élete folyamán kb.40cm-es távolságokban mozog. Azután bebábozódik. A hernyó élete véget ér.Lepke lesz belőle,nektárt szívogat és kilométeres távolságokba repül.Gondolta volna hernyóként,hogy egyszer újjászületve repülni fog ? "hunter"
'A földi lét után a halál van Jézus 2. eljöveteléig mert
csak aztán támadnak fel a halottak és az ítélet is csak
azután jön.'
Ezt figyelmen kívül hagytad:
Ján 8:51 Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.
A földi lét után a halottak (bűnösök) látnak csak halált, az igazak test nélkül költöznek el az Úrhoz:
2Kor 5:8 Bizodalmunk pedig van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és elköltözni az Úrhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!